Русия блокира Opera VPN

Москва няма да толерира ползването на VPN от всеки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците си го харесват. Важното е ние да не го допускаме.

това е положението, покрай сухото гори и суровото. Ей сега имах урок с една ученичка от Дубай - нямат достъп до никакви видеоконферентни връзки с чужбина, освен с едно приложение, което се контролира от правителството. Доскоро можеха чрез ВПН, ама им го блокнаха и него. Засега я караме през зум, ама ако ония се усетят че хората го ползват за видео разговори със свои близки, ще го килнат и него. Прекрасният Нов Свят..

Със смесени чувства съм. Но нали живеят уж в демократичен свят. Всеки да има право на избор какво да ползва. Аз не ползвам VPN защото няма за какво, но е добър за някои цели извън порнография и пр.

BajMihal

Ми просто е, не могат да следят и се крият зад благовидни мисли. Така беше и по татово време...

По дeтcĸa пopнoгpaфия, caмoyбийcтвa, yпoтpeбa нa нapĸoтици, аборти са световни първенци.

Днес спираме VPN, а от утре ще обявим белия списък на разрешените сайтове.

И какво като тъпия руснак блокнал VPN на операта , TOR се сваля свободно и на практика безграничен от към проксита защото всеки който го ползва в момента рутира и някакъв друг трафик. Да не говорим че в мрежовите настройки на всеки браузер може да се вкарва периодично айпито на различни прокси сървъри. Който е запознат с нещата изобщо няма да се коси че са му спряли тази услуга на опера , просто ще натисне друг бутон за свързване и трафика ще се пренасочи през друг сървър.

Странно... VPN съществува от десетилетия. Как така, изведнъж се загрижиха за Даркнет? Сигурен съм и че това съвсееем случайно съвпада с надигащото се недоволство из Русия, от управлението на държавата. Случайности...

хе хе хе хе е сороско прасе търсещо помия да се наяде

Ама защо имаш толкова ниско самоуважение и говориш за себе си, по такъв отвратителен начин? Колкото и да си безполезен, ето, че си намерил работа, като трол. Някой те цени. Дори и да е в копейки. Не говори така, за се бе си.

Вой на тролове се чува,те със випиена съществуват

Утре Операта ще изпълни руските искания и ще я включат в "белия" списък... те и от Туитър се правеха на луди пък накрая взеха че приклекнаха.

Всяка държава трябва да има някакъв контрол върху информационните потоци, които навлизат в страната. В САЩ много медии са блокирани заради "фейк нюз". Но понятието "фейк нюз" се регулира от държавата.

Я ми кажи кой държавен орган в САЩ се занимава със фейкнюз :) . Щото аз не се сещам.

Уж заради детската порнография. Дреме му на Путин - той навремето нали публично целуваше "пъпчето" на едно момченце - минавал там покрай него и не се сдържал... Цялата работа е да не се отворят на руснаците очите - макар че те всичко виждат и разбират вече... Просто ги е страх - в Русия където и да копнеш все черепи излизат - такава им е историята...

така е , ама що не си видиш календара и коя година сме.Още звучиш като Байдън и западналите лидери от Гей -7 и катурана НАТО -само заучени лозунги със 75 год.давност .Света е в другия век ате още я карат на общи снимки и лозунги.

А защо Русия не ще тази западна технология? Нали руснаците искаха всичко западно, щото всичко западно е хубаво.

Пиле Opera е китайска ;)

се оказа, че няма нищо западно никъде по света.

Опера е създадена от норвежци, после китайците само я купиха.

Е значи е китайска какво не разбираш?!

И търговията с дрога забранили. Лоши руснаци.

Супер са руснаците, затова всички русофили се избивате да емигрирате в държавата им

Щото всички искат да станат шпиони, и да работят за Русия!

По скоро се надяват да ги назначът за милионери :) като олихасите :) ама си остават полезни идиоти в крайна сметка

Нека всички вземат пример и тотално забранят достъпа до виртуални мрежи. Ето ти го началото на хакерството и пр. Какво е това, върху физическа мрежа, да се създава виртуална такава и после търси разбери какво става. Колкото облачните услуги бяха сигурни, толкова и VРN е безопасен.

Е, щом руснаците блокират VPN услугите, значи те са ефективни и вършат работа, поне по отношение на запазване на някаква анонимност от страна на потребителя... Няма да се учудя, ако утре и в "демократичния свят" ги забранят. все пак целта е да бъдем следени без затруднения! ;-)

В демократични свят няма да забранят нищо.

виждам, че някакви нещастници бърчат по една мозъчна гънка, без успех естествено Байдън е дал нещо на Путин, а Путин е закрил една врата за руските хакери - да не безпокоят тъпите американски ИТта :)

Бих казал неприлично тъп. Един съвет - ако не си отваряш устата, няма да личи толкова.

Ростролнадзор блокира враговете на народната власт. буахаха :)

Северна Монголия вече се превърна в Северна Корея.