17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено че ще отлагат! Руснаците да не са като краварите, та да взривяват бойлерите на Мъски всеки ден! Като не си сигурен на 100% за старта ще е успешен, отлагаш. Все пак не всеки действа на принципа на Спейс Х, взривяваш ракети наред, пък се молиш на господ да удариш кьоравото и все някой опит да е успешен. факт.

Ракетите на Спейс Х си летят, бе тъпак. Коя ракета се взривила при излитане, освен една през 2016 г? В същото време 11 руслямски ракети се взривиха при излитане от 2011 досега. И всички до една незнам си колко хиляди първи степени на СССР и Руслямска държава се размазаха. Седнал тъпака да брои приземяванията на макетите на ракетите на Мъск. При това не са засекретени, ами всеки може да ги наблюдава. Докато при руслямците всичко е засекретено и дори на изстрелването на тази ракета за която се говори в статията няма доспуснати каквито и да е журналисти ил хора желаещи да погледат изстрелването. Само от време на време се чува за 2-3-4-5-6-150 взривени руслямеца при тестове. Факт.

:))))))))))))))))))))) ей посерко, що не вземеш да се гръмнеш и да не се мъчиш повече но пък няма и кой да те замести по тъпота тук:)))))))))

tonk11

Изстреляха ги вече. Яд ли те е ?

голяма новина, че Русия отложила нещо... между другото ракетата излетя и изведе спътниците, но това няма значение а и не си струва да се отразява, защото е неудобна новина и не спомага за изграждането на негативния образ на Русия. Айде крийте новината от заглавната страница, че ще вземе някой да разбере, за поредния успешен старт на руснаците.

МОСКВА, 22 мар — РИА Новости. Ракета-носитель "Союз-2.1а", впервые за 45 лет сменившая цветовую гамму с серо-оранжевой на бело-синюю, отправилась в полет с космодрома Байконур. Трансляция ведется на сайте "Роскосмоса". Пуск планировался на 20 марта, но его отложили на двое суток. По словам источников РИА Новости в ракетно-космической отрасли, причиной стал скачок напряжения в системе электропитания стартового комплекса и необходимость повторной проверки систем ракеты. В 9:17 мск от третьей ступени ракеты отделился разгонный блок "Фрегат" с 38 спутниками из 17 стран. Сперва он доставит на целевую орбиту южнокорейский спутник наблюдения Земли CAS500-1, для чего выполнит два включения маршевой двигательной установки. Отделение спутника запланировано на 10:10 мск. Затем планируются еще два включения двигателя разгонного блока, и с 11:35 до 11:37 мск от "Фрегата" должны отделиться четыре японских спутника GRUS. После еще двух включений двигателя с 13:13 до 13:53 мск ожидается отделение остальных 33 аппаратов: южнокорейских KMSL, Pumbaa и Timon, японского ELSA-d, NAJM-1 и KSU CubeSat из Саудовской Аравии, DMSAT-1 из ОАЭ, трех израильских ADELIS-SAMSON, двух канадских Kepler, бразильского NANOSATC-BR2, четырех немецких Beesat, нидерландского Hiber-3, итальянских SIMBA и Unisat-7 (внутри него будут аппараты Unicorn-1 из Германии, аргентинский DIY-1, итальянские FEES и STECCO, венгерский SMOG-1 и таиландский BCCSAT-1), российских CubeSX-HSE, CubeSX-Sirius-HSE и OrbiCraft-Zorkiy, словацкого GRBAlpha, британского LacunaSat-2B, испанского 3B5GSAT и тунисского Challenge One.

нервират се поради факта, че руснаците извеждат спътници или хора в космоса по-често отколкото джендър-седерастите си мият зъбите

Малко хора значт истинската причина и затуй тук се спекулира толкова много от разбирачи и неразбирачи. А реалната причина е че руските тайни служби са хванали диверсанти на ЦРУ, Мосад, ЕС, НАТО, Сорос да правят щети по ракетата. Сега ще се изяснява дали има повреди по ракетата и едва след това ще се пуска. Но явното злото е вече свършено и има реална опасност наистина нещо да се провали, тъй като западната злоба и завист както винаги вредят на руските ракети в Космоса. Май руските тайни служби ще трябва да ограничат драстично достъпа на чуждени и продажни руснаци до ракетните площадки...

или поне на продажните руснаци, само виетнамци и китайци трябва да има там.

Тоя гад Сорос, пак ли ти се изсра в гащите?

Кога ще гръмне варела на Мъск? Искам пуканки да хвърчат

Отложили старта и ето ти новина. Ако беше излетяла нормално нищо нямаше да разберем - както обикновенно.

На космическата Жигула отново и се напълнил карбуратора с гориво. Тази руска ракета е технология точно когато в Италия започват да създават Fiat 124 а на 4 май 1966г, е сглобена първата Жигула-Fiat. Докато сателитите на Мъск - Starlink са на ниска земна орбита от 500 км и позицията им се поддържа от безкарбураторни ЙОННИ МОТОРИ.

и според теб Мъск е първия, който използва йонен двигател на спътник ли? Ахахахахахахахах недочело говедо!

Килимов пусна ли вече нов албум?

Мы захлебнулись....от желания прожрать всех заказов.

Защо снимката не отговаря на заглавието?

Това с по-големите глави са Съюзите, които са за хора. Мъск ги имитира за Фалкон 9. За сателити ползват работните Протон. Показателно е, че тук си ги ползват цитат: Бразилия, Великобритания, Германия, Канада, Израел, Испания, Италия, Нидерландия, Саудитска Арабия, Словакия, Унгария, Южна Корея и Япония.

Това с "голямата глава" е товарна ракета, а общото с Falcon 9 е това, че и двете са ракети и нищо повече. "Союз" се ползва и за сателити. "Протон" вече почти не лети, защото Falcon 9 му изяде хляба и защото почна да гърми често, което увеличи застраховката му, слeдователно и цената му. https://en.wikipedia.org/wiki/ListofProton_launches

List of Proton launches е статията от Уики, която се опитах да дам.

Снимката не отговаря, защото на нея има изстреляна ракета, а не с отложен старт.

Нали са уж много Велики?

Така е, велики сме на думи!

Така е, не са напред като нас! Българските ракети никога няма технически проблеми! Баси изостаналите руснаци...

Проблемът бил, че нещо им дрънчало в главите:)))

събирайте си боклука от океаните, космоса и континентите, а не ми летете с уан уей тикет за марс и титан, ако обичате, че ще намерим начин да ви съберем всички вас и изхвърлим у черната дупка на макя ви!

Е, естествено, че рушняците няма да пишат за причините за некадърноста си! Краха от тях винаги става строго секретен, крие се!

Платен некадърник.

Преден път на Мъск Старшипа изобщо не литна, не че е бил отложен. Пробваха на втори ден и имаше проблем с 1-2 двигателя, "кацна" накриво и се взриви. Това по-преден път, а не изстрелялата се наново с взрив.

космосът се задръсти с боклук, както океаните с пластмаса и радияция....

руснаци...

Това е едно и също

изброените държави могат спешно да започнат роизводството на нови сателити! тия няма да ги бъде!!

И да не започнат един Илон Мъск е достатъчен да обезсмисли всякакви класации.

Наистина ли?

Италианците от Делонги мулти вак и те направили устройство, наречено "Космочистачка"!

Рогозин е гений.

Наемът си е наем, парите са си пари, но се изисква технологично време да заснемем и обработим всичко, което изпращат.......Нещо като скениране на колетната пратка, така да се каже........

ако ракетата беше американска или, пази Боже, на Мъск.

ракетата е руска, а американското АКО мое продалжаваш да го папаш.

Не те разбирам, но сигурно е по темата.

А ти си идиот!

Ако беше на Мъск ,отдавна да се е взривила, при кацане на бидона или при излитане.Имаш право на избор.

И кога е гърмяла при излитеане, че не се сещам (освен един през 2016). Ама се сещам за 11 руслямски гръмнали ракети при излитане от 2011 досега. При кацане всички руслямски ракети гърмят 100%.

Това новина ли е? Такива закъснения се случват постоянно с всички ракети.

Разбира се че е новина. Разбира се че често се случва. И разбира се постоянно ни информират. Все пак не всеки ден се изтрелват ръкети.

Мислиш ли? Ето няколко от последната една година (не всичките, защото ме мързи да търся), за които сигурно са пропуснали да те информират: https://spacenews.com/back-to-back-launch-scrubs-frustrate-musk/ https://spaceflightnow.com/2020/03/15/spacex-launch-aborted-in-final-second-before-liftoff/ https://spacenews.com/ula-investigating-cause-of-delta-4-heavy-mission-abort/ https://www.arianespace.com/press-release/va253-launch-delay/ https://www.nasaspaceflight.com/2021/01/sls-core-stage-green-run-static-fire/

ти още не си се научил да пишеш грамотно, а се силиш да даваш оценки на новините. По какви правописни правила си написал думите "изтрелват" и "ръкети"?