Коментари - Русия плени високотехнологичен воден дрон на Украйна | IT.dir.bg
назад

Русия плени високотехнологичен воден дрон на Украйна

MAGURA V5 е най-голямата заплаха за флота на Москва в Черно море

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Русия плени високотехнологичен воден дрон на Украйна | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Звучи по български. Откога произвеждаме дронове

фалшива новина

Да я дадат на китайците, да я копират едно към едно, че руснаците и това не могат.

Браво. Натовската техника трябва добре да се познава за да се намери най-ефективно противодействие! И помежду другото - дронът е английски, целеуказването за него се осигурява в реално време от американска техника (сателити и дронове на голяма дистанция над Черно Море)

Това е натовски дрон, не украински

Това е все едно ние да докопаме един болид от формула 1 . Да го копираме и да сменим името. Не става . Даже не е ясно дали ще успеят да пуснат в действие плененото устройство.

Само в Казанлук има три фирми, които могат да направят болида. Но ще им излезе по-скъп, отколкото на италианците.

Е то лодка с дистанционно не е кой знае колко сложно. Но все пак говорим за армия която основно краде тоалетни бидета. И инжинерите на всичките им безаналогови оръжие пропагандни са в концлагери.

Са хванали един, ще хванат и още. Единственото решение е да изтласкат Украйна отвъд Запорожието без Черноморски достъп. С други думи да и вземат 50 % от територията.

Така и ще направят.

Като знам технологичната немощ на Русия на Путьо и путьовците около, това няма да им е от особена полза. Преди няколко месеца бяха пленили някакъв западен дрон, също непокътнат. И какво. Дадоха го на Иран да го изкопира. Това означава че в технологично отношение, Русия вече не само е безумно изостанала от Япония, Германия и САЩ, не само че не може да се сравнява с Китай ЮКорея и даже Индия, но е по изостанала от Иран. Жалка работа Украйна е възприела тактиката да използва сравнително малко високотехнологични оръжия. Подобна тактика има Израел. И Украйна явно я е усвоила добре. А Русия. Тя компенсира липсата на високотехнологични оръжия и качествени хора с количество. Това е тактика още от времената на СССР от ВСВ. Така, загубите в танкове на Червената армия са над 8 пъти по големи от тези на Вермахта. При самолетите това е още по драстично 11:1. При живата сила е само 4,5:1. И очевидно тази тенденция продължава в съвременна Русия. Ама то не става само с пиене трябва и акъл....

Да бе, ,атова в корейската война Русия губи 300 МиГ 15 срещу над 1000 унищожени високотехнологични американски самолети. Във Витнам подобно съотношение за МиГ 21 срещу американски Фантом, макар и не толкова голямо. Високотехнологичната американска техника винаги е губила спрямо руските пилоти.

Това е само в мокрите сънища на руско съветските мекерета. Ако се направи една проста справка със статистиката ще се види че това просто няма как да се случи. Причините са простички. По времето на СССР, основния метод за осигуряване на паритет е копирането на чужди самолети. Главно американски. Вижте им даже формата. Същата. Само дето съветските модели излизат пет до десет години след американските. Миг15 е изкопиран от един модел наречен Сейбър (сабя) Но поради изостаналата съветска технология към момента на въвеждането на Миг15, американците имат вече Супер Сейбър. Руснаците копират и него и се появява Миг17. Ама дотогава американците вече са направили следващ модел. Накрая при опита да се йзкопира Ф15 се появяват Миг29 и Су27 . Близо 10 години след това. И не са по добрината Ф15, но технологично са изостанали с 10 години. И т.н. Всеки що годе запознат с авиационата техника ще ви каже че Миг21 няма никакъв шанс срещу Ф4 Фантом. И ако има свалени такива самолети във въздулен бой то е в резултат от огромно количествено оревъзходстви. Основните загуби във Виетнам са от системите за ПВО. А мокрите сънища на руско съветските мекерета за чутовни руско съветски победи са само една мечта.

Цреушко...май твоите сънища са мокрите... Нема по голям цирк от хамериканските самолети... Безумнио скъпи...ненужно усложнени, трудни за поддръжка и ненадежни... Поздрави от летящия трилионен ковчег ф35..и ф22 тоже... ма поне свали китаиския метеорологичен балон

KGB (нерегистриран), всъщност и сейбъра и миг-15 са направени основно на знанията на пленени през втората световна война немски инженери. и за това изненадата и за едните и за другите е била доста голяма като реално са се изправили едни срещу други с практически еднакви самолети

Ало, кгб-то! А кажи нещо и за " невидимия" стелд, дека го свалиха в Сърбия?! Ха ха! Сърбинът му се извинил с думите- " Извинявай, брато, но не те видях"! Ха ха

Но пък и да не ги подценяваме съвсем, защото при все загубите от втората световна, които описваш и може би са истина, Русия спечелва войната.

Спечелва войната, да. Благодарение на открития втори фронт от западните съюзници. Исторически факт!

И остави втория фронт, ами и на Източния фронт, западните съюзници, да същия тоя загнил запад, налива милиарди в лендлизинг, и не само в оръжие и боеприпаси... говорим си за камиони, бензин, дори стомана за да правят танкове, та даже и до консервите, дрехите и обувките с които да оцелява прословуатата красная...... Освен безогледното хабене на жива сила, друго ватенките не моат да предложат..... там за съжаление, живота на мужиците не чини и копейка.... затва наще копейки предпочитат да лаят от тука, никой не ще да се грабне и да отиде при матушката....

Технологична немощ? Русия сама произвежда повече снаряди от САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Япония, Южна Корея, Канада, Австралия, Холандия, Белгия, Испания, Полша, Португалия, Чехия, Норвегия, Швеция, Финландия, Румъния, България, Литва, Латвия, Естония, Албания, Хърватия, Словения, Дания и Люксембург взети заедно.

За кой калибър говориш.

Ми тя друго не прай бе балък. Ше фърлят снаряди ше фърлят... ми после, с кво ше ги ручат тия железа? И тва не е само от сега, последните 30 години те само тва правят.... канят се да превземат света ли, кво?!?

Ганьовци като тебе всичко знаят, на всяко гърне мерудия

Сигурно го е пленил онзи делфин, който беше извадил иконата на Богородица от Черно море ахахаххахахха

Те преди година бяха пленили и iPhone и сега са голяма заплаха за производителите на мобилни телефони.

Че какво му е на айфоня? Китай и Индия го правят. Русия и САЩ не го правят.

дали са им фалшив дрон за да ги подведат как уж да действат срещу него а после ще ги отпорят яко отзаде

А Деменцията няма деменция, краварникът не е на път да фалира за пореден път, пък перемогата утре-вдругиден ще пристигне на Червения площад и Урсула ще изправи Путин пред западен военен трибунал, ха ха ха ха !

Или е фалшив дрон, или е бомба със закъснител. Не вярвам да не са сложили възможност за самоунищожение - например при обездвижване, или след 24 часа примерно.

Хахахаха, нямам търпение някоя от магучите западни нации най-накрая да даде на укропите самолети, хахахахаха!

Спечели изолация. И да, знам, че тя ги прави само по-силни, да се чудиш, защо не се самоизолираха сами преди това... ;)

Съдейки по това как постоянно залавят европейски фирми, които тайно продължават да въртят бизнес с РУСИЯ, "изолация" е точно толкова реална, колкото перемогата с помощта на западните "супероръжия", хахахаха!

Значи, ако ги нямаше западните фирми щяха да го закъсат? :)))) Последно по-силни ли ги прави или не? :)

Кой те излъга, че без западните фирми руснаците ще закъсат? Според теб РУСИЯ само със Запада ли върти бизнес? Това че Западът се натиска да върти бизнес с Русия, а не обратното, на такъв извод ли те доведе, ха ха! Последно опита ли се да кажеш нещо, или с такова равнище на логиката - функционалната неграмотност ти е в кърпа вързана?!

глупости - теса го обсадили и той сам се е предал.

Няма нищо украинско в тази лодка. Руски военни заявиха, че оборудването е основно немско.

примерно турските байрактари....се задвижват от УКРАИНСКИХ ДВИГАТЕЛЕЙ, бля. Едва ли Турция произвежда и навигацията на дроновете. Но "байрактар" са едни от най-успешните малки дронове в света : баланс между цена и възможности. Дори чебурашките произвеждат крилатите си ракети калибър, само със ЗАПАДНИ ЧИПОВЕ.

примерно турските байрактари....се задвижват от CANADIAN Rotax 912 ENGINES, cuпt. Едва ли Украйна произвежда и навигацията на дроновете. Но "байрактар" са едни от най-провалените малки дронове в света: колесниците вместо да ги прибират се изхвърлят, защото не им трябват за връщане. Дори микимаусите произвеждат крилатите си ракети само с КИТАЙСКИ ЧИПОВЕ.

много интересни събтия се случват едва ли са случайнсот шефа н апартията на Евреина Зеленски е друг Евреин и той обвини британия в това, че няма мир. А сега пък някой нарочно закарал в камъша лодката дрон правена по британски разработки... нещо ми се струва яка атака срещу Британия и то идва от вътре, и явно се прави с цел оказване натиск по някакви проблеми свързани с Израел, да не би британците да пречат нещо на някой, на американци, на изреалци, че все в тяхната нива са камъните

И за това руснаците сега започнаха тренировките за парада в Киев.

Грешиш !! Парада ще е на Червения площад! Марш пленных немцев по Москве 17 июля 1944 года

Украйна няма да има море - за какво им е?!?

За тъпите русопитеци и тоалетната чиния е високо технологична стока, за бидето да не говорим, то е тоалетна чиния шесто поколение...!?!??!? Га га....га.....!!!

Много си зле с тиквата ! Сигурно си се надрусал пак по никое време

мършо путкинскееееееее.....

Укрите далеч от морето че само бели правят

Да сложиш на моторница един капак, две камерки и антена за Мъск интернет от кога е високотехнологичен проект? В час по трудово би трябвало да може да го направят едни осмокласници. Оф, забравих, труда вече не е модерен и технологиите са само за консумация.

И това тя смаза руският флот в Черно море - ирония. И затова рашките пленяват дрона, защото пак ще откраднат технология.

И не се нагледа на анимациите на Чичо Кравар. Смазал си си кратуната като малък. Пък и си повторил няколко пъти да си сигурен, че няма да функционираш нормално. АНАЛ ГРАНТ си ти. Не Алън.:)

То за ватенката и миксерът е високотехнологичен уред. Просто защото го няма за Урал..

Стига кряка. За кво ти плащат Краварите?

И Украинско след разпада на СССР е оксиморон. Руснаците крадат, ма и правят нещо. Ланцети, Кубове, Терминатори, Земледелие, Лемури, Ка52, Радиолокационна борба, Т90. Укрите за периода само крадяха. Всичките им играчки са просто ребрандирана западна техника. Без постоянните помощи на ОТАНски сателити и Американски трошки приключваха курса за няколко месеца. Сега запада успешно изтрепа над половин милион фашизирани идиота. Колко са осакатени е загадка. Щом евречето лидер на партията на Зеленият наркоман публично призна, че Борката ги е накарал да се откажат от договорените условия с Русия нещата са тотално чао. Публикациите планирани от Посолствата вече звучат като вик на отчаяние. Поредната грозна агресия на Краваристаня. С логичната и доказана досега развръзка. Където Каравар запали война, има кражби, трупове и изнасяне по колесници. Класика.

Единственото, което правят руснаците, е да пълнят на такива като майка ти фурната, за да цвъка тролове.

Сороски като гледам. Ма вас си ви харесва. Имате опит от Големият Брат:)

Само не разбрах - какво му е високотехнологичното? Вероятно и руснаците се чудят над същото. Обикновена радиоуправляема самоходна мина. Има ги от поне 80 години, вероятно повече.

а това име Магура нещо много българско звучи

Може би визираш чейнчаджиската улица?

"Магурата" е кръчма на "Витошка". Правеща аналогия с ПЕЩЕРА "Магурата". Деба тея нови "българи", деба.

Стара Велика България на Кубрат, знаеш ли къде същесствувала? А, знаеш ли, че Киев е кръстен на брат му Кий Шамбат.

Само в българския език и диалекта му "украински" има думата ВЕЛИК. За твое нещастие не означава ВЕЛИКИЙ- GREAT а означава ГОЛЯМ. Само в Украйна и България има ВЕЛИКДЕН и ВЕЛИЧКО. Шами, няма българска дума "шамбат"! Думата е САМбат. Самостоятелен, едноличен БАТ(управител). Брат му не е Ханко Брат а ХОРбат. БАТ(управител) на ХОРА(старобългарска провинциална единица, бейлик, тема, щат, губерния, улус).

Шилo

Пленила била :-) Дефектирало нещо и дрона излязъл на плажа. Случва се. И тия веднага пленили... Муахахаха, смешници ватници!

Бахмут. Авдеевка. Половин милион укри при Бандера. А ватниците видимо смазаха любимите ти укроминдили. Вервай в перемогата. Нали за това ти плащат:)

Ами дефектира=заглушено с РЕБ, нали това е идеята на РЕБ

Всичко, управлявано по радио постепенно залязва, това от страна на терористите, разбира се. Колкото повече се насищат руските части със средства за РЕБ, толкова по-безсмислени стават тия играчки.

След 5 години, след похарчени милиарди рубли, Русия ще пусне свой аналог на този дрон. Украинците ще пленят един и като отворят капака, ще видят вътре една пияна блядка, да върти педалите.

Няма нужда да пускат такъв дрон руснаците - Украйна няма да има море - за какво им е?!?

Дали? Е, може и така да е. Интересното знаеш ли какво о? Тази лодка, гордостта на Украйна, великата технология представена в Истамбул на изложението през юли 2023 година, влязла "успешно и мощно" на въоражение през юли месец, 3 месеца по-късно вече е пленена непокътната от руснаците. А това значи, че или руснаците вече могат да я "подавят" успешно, или се преебава сама и са я намерили. Което и да е от двете не говори много добре за лодката с върхови технологии.

Шилo

Всичко може да дефектира. Ти виждал ли си руския безаналогов самолетоносач?

Хайде сега високо технологична лодка. И русия няма и трябва да копира такава от друга държава. Че то на което и конструкторско бюро да възложат тази задача ще я изпълни.

Да не гръмне в щаба докато му се чудят

Сега ще го разглобят и цяла седмица ще се чешат по главите, чудейки се, де й е на тая пущина кюмбето за дърва и въглища.

Вече чебурашките са го копирали и създали российскому ответу: https://youtu.be/TnbG5SKnJFQ?feature=shared В случаят е сухопътни оръжие.