Русия прави кораб за междуконтинентални полети в стратосферата

Разработката е патентована, но не е ясно дали ще получи финансиране

Обратно в новината

Коментари - Русия прави кораб за междуконтинентални полети в стратосферата | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой не може да направи това, което руснаците могат да нарисуват.

Русия винаги е номер 1 в Космоса. САЩ винаги ще останат втори

Всъщност, Русия никога не е била първа в космоса, по каквото и да е. Виж, СССР беше. Ама не съществува, отдавна.

И СССР не е бил първи в космоса. Просто САЩ правеха наука, а СССР спортуваше. САЩ насрочват първия спътник с апаратура Explorer-1 за изслдване на Космоса по случай на международната геофизична година. Руслямците научават и бързат да изпратят топка с бибитка с мощност 1 Вт. Без никаква научна апаратура. После изпращат кучето Лайка и лъжат цял свят цяла седмица как се чуствало, а то се изпържило още на първият час. В същото време американците обмислят каква апаратура да наблъскат вътре, как да я разположат за максимална ефективност и мощност 60 Вт и накрая американския апарат открива поясите на Ван Алън, а руските НИЩО. Отделно американският рябот 4 месеца, а руслямските умират набързо. Същото става и с пилотираните мисии. Руслямците разбират за насрочена такава от американците и уж изстрелват Гагарин, докато Корольов твърди че вероятността да оживее е много малка, съответно решават да се катапултира с парашут от капуслата. Следват пак много лъжи и никакви реални доказателства пак нищо. Няма фотоапарати няма някаква сериозна апаратура - нищо. И пак тайно и засекретено. Като за пръв пат обявяват по време на полета че са изстреляли човек без да е ясно дали ще се върне, нещо което никога не правят. Вероятно са били сигурни че Гагарин ще скочи с парашута и ще е жив. Та това име първото общо взето. Оттук нататък издишат тотално.

да не забравяме, че водката е Полска напитка, а не руска. Тяхната е кефир и до там се простират патентите им.

Хахахахаха! Руснаците патентовали анимация :)))) Кога за последен път сте намирали НЕЩО руско в ккойто ида е магазин, различно лт водка???

Руснаците колкото и да искат да разработват, с този орязан и намалпващ бюджет едва ли ще реализират нещо.

Лада пуска в производство автомобил, който застрашава Ферари, Ламборджини и т.н. И така вече десетина години .

Дали ще има нужа от такова нещо? Какво приложение ще има? В условията на жестока икономическа криза, в която светът със сигурност се потапя създаването му е неоправдано.

икономическите кризи идват и си отиват, последвани от икономически възходи. те също идват и си отиват ... дали руснаците ще съумеят да направят икономически изгоден продукт от тази идея е съвсем друг въпрос. няма лошо, успех им, нека опитат!

Така представена статията, трябва да се разбира, че в скоро време руските учени ще открият велосипеда, дори топлата вода! Гогов, Гогоооооооов или там който и к'ъвто си. Голям смях сте там, които правите копи/пейст от руските пропагандни сайтчета!

са открили квадратното колело..ама полза никаква.

Ми ползва се при скейтбордовете квадратното колело. mediacafe.bg/kafeto/interesno/Kvadratni-koleltsa-za-skejtbord-3444/ А инак краварите откриха всичко, което ти и другите руслямски тъпаци ползвате. Компютър, интернет, ел.крушка, бойлер, пералня, миялна, микровълнова, хладилник, климатик, телевизор, прахосмукачка, ЛСД монитор, комп.мишка, ДОС, асансьор, ядрен реактор, бръснарското ножче, електрическите мотриси, трамвая, тоалетната хартиена ролка, транзистор, интегрална схема и т.н.

Проектът Starship на SpaceX се състои от две ракети за многократна употреба. Проектът Skylon на Reaction Engines се състои от фюзелаж с крила и хоризонтални контролни повърхности в предната и задната част на фюзелажа и стабилизатор на опашката...Който пише тази статия не е наясно какво е ракетоплан, и какво е ракета май,май. Британския Скайлон наистина е ракетоплан... А ракетите на Спейс Х няма абсолютно нищо общо с ракетопланите. Това са едни кюнци които излитат и кацат вертикално. И там няма никаква възможност за грешка или отклоняване от марширута. Докато ракетоплана спокойно може да маневрира в атмосферата ипри призимяването благодарение на подемната сила на крилете си. Факти.

Направо се чудя, как такъв "капацитет" като тебе си губиш времето да обясняваш ракето, самолето и т.н. строене на разни профани.

Ами нормално, когато има такива простофили като теб, с мозък колкото чаена лъжичка............дълг е на всеки образован човек да ви просвети! Знанието е сила! Е с изклюение на дебилните козацки чалгари от ГРОБ гласуващи като истински продажни КИРджички за ДПС и тяхната подлога ГРОБ! Те нищо не вдяват защото са на равнището на шимпанзетата и другите примати.Факт.

Нали не би се стеснил да споделиш - какъв точно си по професия и къде работиш?

Se taia

Как какъв - професионален трол е той, не го ли виждаш? Под всяка статия сере за копейки...

Лошото е, че понякога имитират неща видени от САЩ, вместо да си следват своите открития и интереси, и да не ги интересува толкова, какво имат другите.

Факт. Дизайна на совалката руснаците взимат от американците. А реално погледанто са имали разработен много, много по прогревисвен проект. Така наречения проект Спирала съответно с тестовите апарати БОР...Дори краварите копираха руския дизайн в техните нови часни совалки на Блу Ориджън, които НАСА е копирала от руснаците.И това е факт. Те и самите американци си го признават.

Блу Ориджин НЕ ПРАВИ Совалки, нито смята да прави такива за сега. Ама за тъпака били копирали от руслямците такива. Не престана да пишеш малоумици. Всичко които пишеш е идиотско, неверно, някаква твоя мечта или руслямска такава. Прилепването на ФАКТ, към куп глупости и лъжи не го правят факт, а доказват колко си тъп.

Мда. Имаха един МНОГО ГОЛЯМ безаналогов проект, ама ти го навряха в Дирника и вече го нямат. Те модулът “Наука” дето е един варел, го мъчиха 20г да го завършат и когато го изстреляха за малко не потрошиха МКС, ама идиоти като теб постоянно се превъзнасят по руските глупости...

тия да върнат една степен на ракета или да приземят поне веднъж Бурана... тогава да мислят за такива неща. Точно в тая сфера са гола вода.

Тия руснаци не само че върнаха Буран, но и го върнаха в напълно автоматичен режим.Целия полет мина в напълно автоматичен режим, без наличието на пилоти. Нещо кото и до ден днешен хамъритене могат да повторят.

Тъпунгер, совалката Boeing X-37 сигурно има вътре има човек и той я управлява по две години в Космоса и после я приземява, така ли? Дебил си. Буран има камера на пилотското място и може да се управлява дистанционно, но по-вероятно да не е кацал никога, кацнал е дубликат управляван от хора и идващ от обратната посока. Услужливо изчезва от безаналоговите радари на руслямците за десетина минути, през което време заместитель Главного конструктора НПО «Молния» по лётным испытаниям Степан Микоян казвал "...спокойно да изчакаме ще се появи" и дубликата се появява, само че идващ от обратната посока. Буран официално има маяк, ама и той замлъкнал за 10 минути, и разбира се никаква телекомуникация.... Какво съвпадение, а?

Ак-47 до Дада АНАЛизапора на задния отвор...Пути, я сега едно посрано факи като теб да ни обясни какво е X-37 а путик?Да не би случайно да е дрон! А пути факано?! Къде е екипажа на Х-37 а путик да не би заврян дълбоко дълбоко в товя заден отвор? Защото последния път като проверявах Х-37 никога не е създаван като космически кораб който да може да лети и с екипаж и без него, за разлика от Буран! Ясно ли ти е пути?! Или дебилче като теб не може да направи разлика межди космически Кораб и дрон! Нали така ве посран АНАЛизапор на задния отвор!

Че кога Буран е летял, с хора, бе амбриаж нещастен? И той си е най-обикновен дрон. А Х-37 е СОВАЛКА и си се приземява абсолютно автоматично. Докато ти лайноядецо си написал, че и досега не можели совалките да кацат в автоматичен режим. Както и да се въртиш разшльомбения ти анал е винаги отзад.

Към ДаДа : Ама правиш ли разлика с това, че буран е правен началото на 80-тте а Х-37 преди 6г? Или това няма значение.. Всъщност руската щайга копира точно идеята на НАСА и за това е по-удачната. Совалките на Наса биват преработени спрямо началния замисъл заради натиск на военните за повече карго. Именно там е заровено кучето и част от проблемите. Имало е и проект как в случай на опасност совалките на наса да спасяват екипажа, но отново заповед на военните и свиване на бюджета коства живота на толкова хора.. Руската вероятно имаше шанс но нямаха пари. Дойде Горби , чиято жена бе вербувана заради алчността си към шопинга на запад и до там бе с бурани, самолетоносачи и т.н..

Да кажеш че Русия е гола вода в тази сфера е като да кажеш че арабите са слаби в добиването на петрол! Само до преди година, Русия беше единствената държава в света способна да праща хора в космоса и всички там ходеха! Това че за последните 9 месеца СпейсЕкс постигна големи успехи, не прави Русия "гола вода" в космонавтиката. Колко бързо някои хора като тебе забравят че СССР/Русия имаха по добър модел и ракети за ходене в Космоса от колкото САЩ! И това продължи десетилетия а не ден два! Браво на СпейсЕкс за успехите. Те са + за цялото човечество, но не бързай да погребваш лидера в тази сфера до вчера!

странно как тия НЕспособните са изкарали 30% повече хора в космоса от способните... много странно.

То е странно как УЖ дуржава УЖ ходила до Луната не може 10 години сама да се качва в космосаИ предоставят за УЖ великото постижение да повторят това което руснаците вече правят близо 70 години!! А УЖ са мноо велики!

Изобщо не е странно. Като не можеш да направиш орбитална станция, бързаш да се върнеш преди да са свършили кислородът и памперсите, и после трябва да пращаш следващия екипаж обратно нагоре, за да вземат едни частни фирми по милиард и половина държавна пара на изстрелване.

До трите точки. Не 30%, а 300% повече хора. Руслямците са качили в космоса към 300 души, америкенците към 1000. До трите запетайки: Совалките построиха МКС, имат кенеф на борда. Та това, което си написал е пълна тъпотия и нямащо нищо общо с реалността, освен донякъде разходите по изстрелването.