17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вечно догонващи и копиращи неудачници :)

А Русия кога ще изстреля РУСКИ сателит за ИНТЕРНЕТ, а продължава да ползва АМЕРИКАНСКИТЕ?

Аз винаги съм твърдял че Русия е велика и Русия е неуловима. Русия както си седи мирно и тихо и кротко, и изведнъж видиш ли пуснали поредната технологична бомба. Докато оня глупак Маск изстрелва ракета след ракета с измислените си сателити за интернет, Русия с едно изстрелване пуска космически интернет. Според мен така Русия ще може да доставя интернет и извъна нашта планета, няма да се учудя ако руснаците не се готят по този начин да колонизират цялата Слънчева система, чак до онази Проскима Кентавър.

Муа ха ха ха ха ха ха.... стига си гаврил АК47. Остави му ник-а :))))

Да, след 10 години СССР ще е завладял галактиката Млечен път и ще започне да завладява други галактики. Да живее др. Вл. Вл. Путин. Да живеят всички БКП-та по света, без американското БКП.

Те още трудно успяват да цивилизоват на 20км от Москва. Но ти знаеш по добре от мен не си ходил никога в Русия за това и е НЕУЛОВИМА. Кажи на старишя да те сменя че българския ти отиде на майка си у Русията

бутилка водка

Тоя проект го влачат още от 2015г. През 2018 ужким щяха да изстрелват първите спътници. Сега, на шестата година, може и да започнат. Въпросът е колко ще струва изстрелването на 36 сателита - дали ще епо-евтино от изстрелването на 60 сателита с Фалкон-9 на Мъск. А изстрелването на сателитите на Старлинк беше обявено, че струва под $500,000 на сателит. Т.е. Роскосмос трябва да вдигне 36 сателита за по-малко от $18М, за да има полза от цялат работа. Не знам как може да стане това с ракета за еднократно ползване....

Я му спри на Мъскито държавната помощ и тогава смятай колко струва на сателит.

Държавна помощ или платени пари за извършване на дадена работа??? А при Роскосмос всичко е от държавния бюджет.

Мъск си праща сам сателитите, без субсидии. И за това само той ще си печели от тях. А субсидии няма. Има предплатени полети от НАСА, както и Роскомикс има предплатени полети от НАСА.

Държавна помощ е едно а държавна издръжка както целия роскосмос съвсем друго. Ама така или наче братле тебе какво те греят и руснаци и американци? В Русия няма да емигрираш в България американец няма да видиш. В края на краищата седиш си с телефона и си ги приказваш все едно си си още пионерче. Събоди се малко поогледай се какво става с света радвай му се Русия не си и нужен има си 180 милиона гледай си България стига вече роболепие дадохме им цялата държава 100 годни ангария квит сме те помогнаха за освобождението на част от България останалата си я освободихме ние сами даже на пук.

Ми незнам какво четеш, но по Дискавъри излъчиха филм за извеждането на първите 36 сетелита на OneWeb през 2014 г. с ракета Съюз 2 от Байконур. След това даваха от операвивния център в Лондон функционирането на тези спътници!!!!

Интересно ТИ къде ги четеш тия неща за 2014?! "OneWeb commenced launches of the OneWeb satellite constellation, a network of more than 650 low Earth orbit satellites, in February 2019, and by March 2020, had launched 74 of the planned 648 satellites in the initial constellation. "

ей... нямате срамА в лъжите си бе.

Нямам позиция по въпроса с Роскосмос/Спейс Екс. Но системата на Уан Уеб не е от толкова сателити, съответно целият масраф е различен от този на Мъск.

Уважаеми колеги разбирачи Стария Линк е минал покрай интернет само. Казано по-иначе е нещо по-така, ама с интернет. Но ще видите как стартовете на Русия и Китай ще се увеличат и ще започнат да изследват Арктика, Антарктика, Атлантида и популацията на комарите на земята, че и щамовете на ковид19. После? После тишина ...

интересно дали Русия ще забрани OneWeb, както забрани и Starlink

Такъв е животът! Остава Наса да ползва Русия!

Мъск 8 изстрелвания, Роскомикс 2.

Да де И аз това казвам. Наса си ползва Мъск, няма как да е по друг начин.

Не поНа. Мъск ползва Мъск. НАСА си ползва НАСА. Седни се ограмоти тъпчо.

Антарес, Електтон и Лаунчар 1 на Мъск ли са бе келешче? Добре че беше НАСА че руските космонавти да са пукнали от глад. Като гледам може и да пукнат от недостиг на кислород.

Абе мършо "...", тебе какво те бОли какво правят руснаците или американците, това не са ти Левски/ЦСКА бе овча главо - ти къде си изобщо в цялата картинка? Представител на нация, която е мъртъв пиксел на картата на света ми се обяснява за космонавтика! Хахахахаха! Шматко, не се ли усещаш че плюеш по ЧУЖДОТО и се хвалиш пак с ЧУЖДОТО защото свое НЯМАШ?!?! Каква си ми жалка картинка :)))))))))))

Абе педалче малко посрано. Яд ли те е нещо че господаря ти Шаломов и певеца му Рогоносин са гола вода. Просто харесвам да ви доказвам че сте малки злобни чивечета търсещи начин за руслямската си лъжлива пропаганда. Погледни поста на ХА-ХО-то и тога троли мършо.

Мършо, удари се с мозъчния си недоимък ли та използваш моите квалификации хахаххаха. Жалка картинка! Но пък... красиво страдаш! Харесва ми! Проумял си че си едно НИЩО, хвалещ се с чуждото и плюещ пак по него. Иди си прибери козите и се наслаждавай на високотехнологичния си чушкопек. Непотребна и некадърна Мърша :))))))))))))

да 8 но на микросателити !!!!

задачка за малките деца: OneWeb: 150kg 36 = ? Starlink: 260 kg 60 = ?

задачка за малките деца: OneWeb: 150kg х 36 = ? Starlink: 260kg х 60 = ?

говоря ти на твоя език та барам ме разбереш тъпо кафяво парченце

Браво, успели са да се докопат до договор. Дано само имат и печалба от него, че напоследък цените много паднаха.

Уан Уеб са конкуренция на Старлинк и съответно на Спейс Х и заради това е ползват Спейс Х за изстрелвания.

Абе тук ще спечелят. OneWeb са компетиция на Starlink. Няма начин да ползват SpaceX. И Роскосмос го знае. Така че ще имат далавера тук.

много мислите, а пропускате най-простото и очевидно обяснение. на всеки включително на Мъск му е пределно ясно, че сателитите на OneWeb ще се случат, без значение дали SpaceX, руснаци, китайци или някой друг ги качва на орбита. Сигурен съм, че не би им отказал изстрелване с някой Falcon, още оборот никой не отказва. На OneWeb пък сигурно още по-малко им дреме кой именно ще качи сателитите им в орбита стига да стигнат там. Най-вероятно просто в конкретния момент руската оферта е била най-ниска, датата на изстрелване най-удобна и тн. Тъй, че хехе според мен съвсем правилно е предположил че цената ще е занижена

само, че сателити не се случват. Те се конструират, изработват, изстрелват, извеждат се в орбита и т.н. Това не е случайно събитие!!!

Путлерастки глупости. Първо Уан Уеб Са сключили договор от преди Спейс Х да почне да изстрелва ракети и второ, няма как да набуташ на конкурент пари за да може с тях по-бързо да си развие мрежата. 60 милиона са 240 сателита на конкуренцията 5 изстрелвания са 1200 сателита на конкуренцията. Отделно изстрелването е застраховано и конкурента може да се подвууми дали да пусне сателитите където трябва или да ги засили на друга орбита или в атмосферата да посветят. Отделно може да позабави някой пуск по измислена причина. Това е водещата презумция на Уан Уеб, а не цената. Още по ясно става така. Всеки месец забавяне добавя 10 000 клиента на Старлинк за сметка на Уан Уеб. Съответно това носи по милион на конкуренцията. забавяне 2-3-4 месеца ще намали изключително клиентската маса, а Уан Уеб е значително по-скъп от Старлинк.

Роскосмос да не се занимава с глупости, а да започне да издава албуми с пестните на Рогозин.

ама после като искаш торенти в замунда.....ще чакаш....щото 99% от тракерите са в Русия....

0

Другарю ИТ специалист, ще ми обясните ли как бързината и местоположението на тракера се отразява на даунлоуд скоростта? :) Мерси предварително :)

дали работят на въглища..

Да само в тъпата ти глава

Украинска сглобка. Какво да очакваш?