Коментари - Русия за втори път прекрати изстрелването на новата си тежка ракета "Ангара-А5" | IT.dir.bg

Коментари - Русия за втори път прекрати изстрелването на новата си тежка ракета "Ангара-А5" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бъдещето на Роскосмос : (Можете да запазите тази публикация) 2020 г. – 12-15 изстрелвания 2021 г. – 8-10 изстрелвания 2022 г. – 6-7 изстрелвания 2023 г. – 4-6 изстрелвания От 2023-2024 г. всички изстрелвания ще бъдат свързани по един или друг начин с военните. Пускане на ГЛОНАСС, метеори и други суверенни очи (предимно направени от китайски компоненти или каквото друго може да се дръпне тихо). Комерсиални пускания - едно или две годишно. 2025-2026 г. – завоалирано разформироване на Роскосмос. Прехвърляне към Министерството на промишлеността, ЕУСТЕК или подобно сливане. 2026 – Масови съкращения на персонала. Ще спрат да харчат безкрайно 2,5-3 милиарда долара годишно от бюджета за издръжка на 250 хиляди безделници. 2027-2028 г. - 50 хиляди души персонал ще бъдат оставени за минимална поддръжка на военното звено (3-4 изстрелвания годишно) и поддържане на "руското величие". Бюджетът ще харчи около 1,5-2 милиарда долара годишно за това. 2028 – 20... – Няма да се говори за никакви телескопи, сонди, междупланетни полети, роувъри и други реални изследвания на космоса (това не е така сега) Техническият дял на Русия в космоса е 0,05-0,1%. Делът на изследванията на Русия в космоса е 0,00% 2035 г. – Почти пълен демонтаж на останалата инфраструктура. Изстрелванията на вносни телекомуникационни (3-4 единици годишно) и военни спътници с двойна употреба (2-3 единици годишно) ще се извършват от китайски, европейски или индийски оператори. Това ще струва много по-малко от поддръжката на износената инфраструктура (космодруми, заводи, институти, щабове и др.) и заплатите на десетки хиляди служители за 5-6 изстрелвания годишно. 2041 - на Червения площад се провежда мащабен 80-годишен юбилеен карнавал с Гагарин на ПАЛКЕ (пръчка).

Не си прав. Изкопирай твоя и моя коментар. Сигурно няма да съм жив, но ти да си жив и да си кажеш "Прав излезе този мискинин". Та - докато бяха две конкуриращи се системи - "изток" и запад" и двете се развиваха главоломно. Изтока - СССР беше победен и както винаги се случва победителя иззе всичи технологии на победения. Америка знае руските тайни. Русия не знае американските. До преди две години. Света се промени. Конкуренцията се връща. И ако не се унищожим взаимно, помни ми думата - идват добри години. Без значение от коя страна на завесата се озовем ние.

Пълни глупости. Русия все повече затъва и върви към гражданска война. А след десетина години гражданска война последното което ще могат да правят е ракети. И това което САЩ научи за руските технологии само ги разсмя - те са си замразени в 60-те наминалият век. На никой не са му притрябвали. Забрави ли как рогозката се хвалеше, че щял да прави станция с китайците? Е китайците си я направиха сами. Защо, според теб? Защото даже и те са напред с техниката в сравнение с блядките.

От края на 60-те години Съединените щати изстрелват трети тип космически кораби (Аполо, Совалка, Дракон). През това време Русия лети и продължава да лети на остарели съюзи. Освен това Шаттл и Драгон са предназначени за 5-6 души, а не за 3 като Союз.

Sm3hurk0

А Буран ?

Какъв Буран с космонавти сънуваш?! Това чудо на техниката имаше един единствен полет, и то БЕЗ екипаж. Руснаците продадоха втория недовършен Буран на един увеселителен парк в Германия ако не бъркам.

Винаги е по-добре да имаш изпълнена задача отколкото гръмнала ракета, която пиарите да обясняват за успех и че следващият път ще стане, хахаха, поне децата се радват на зарята, хахаха

А бе къде е Станков да ни обясни, колко са велики сънародниците му и колко изостанал запада?

Русия вече се конкурира с Индия в космоса. Китай и САЩ са много напред. Ангара А5 има подобни параметри с Фалкон 9, само че последната лети всяка седмица и вече има близо 300 успешни полета. Нищо чудно Китай и САЩ да пуснат в експлоатация следващото поколение ракети преди руснаците да са пуснали Ангара. САЩ приключват тестовете на Фалкон Хеви и старшип-а на Мъск

Фалкън хейви лети от години. Приключват тестовете на Старшипа.

В САЩ вече ученици започнаха да изстрелват ракети... Мъск мислеше да подарява батут на Рогозин, ама него вече го няма...