Коментари - Нови процесори за руските ракети | IT.dir.bg
назад

Нови процесори за руските ракети

Русия ще оборудва всички свои междуконтинентални балистични ракети с нови и почти неунищожими процесори.

Обратно в новината

Коментари - Нови процесори за руските ракети | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обаче руските лизачи се насраха от кеф, пък то се оказа, че нямало сестра.

https://nplus1.ru/news/2016/11/08/doublecore Василий Сычёв Поправка: Изначально в новости было указано, что новый процессор должен будет выдерживать перепады температур в несколько тысяч градусов. В действительности, рабочий температурный диапазон процессора составит от минус 60 до плюс 85 градусов Цельсия, а транспортировочный от минус 60 до плюс 125 градусов Цельсия. Приносим читателям свои извинения.

Пълни измишльотини!!!!! Чипът от силиций може да издържи и 2000 градуса, ама спойките с калай не могат и 300! Чипа, като си плува в калая, ква работа ще върши? Мухахахаха!

Да ти открехна че в космически клас електроника спойките се правят с волфрам а чиповете с активно охлаждане.

А горките луди крави, все още са с флопита и дискети, като едно време..Преди 30 години:)

Важгото е че процекорите са НОВИ и ПОЧТИ неунищожими, както и че ЩЕ започнат нещо през 2017...

Опашати кремълски лъжи.

Няма руски компютри, мобилни телефони, телевизори, gps, но има процесори за ракети, които издържат на 1000С.

Ами хората поставят националната си сигурност...над битовизмите...И правилно правят!!!

То за това руснаците винаги са си живеели в мизерия и винаги ще си живеят в такава. Предполагам обаче, не знаеш защо СССР рухна в края на студената война, нали?

Какво разбираме тука, до 2020 всички руски ракети в силози стават небоеспособни. Изтича им живота.

Които ръждясват последните 30-40 години, и не са подменяни:) И скоро няма да бъдат:) Защото просто няма с какво:)

... ама наскоро рекламираха един нов джип и пред Путин, на някакъв генерал му остана дръжката на вратата в ръката :) ... е те толкоз за руската техника :)

Абе аз си го спомням по друг начин..както както израелския шпеонски сателит на Гугъл направи БУММММММММММММ:) И както преди това Фалкъните правеха през един...БУМММММММММММ...Същото и за Антарес, Спейс Шип 2 и т.н:) Все гърмят краварските щайги... Ма то на кривата краварска ракета, и космоса и е крив....Факт!!!!

Кви кравари бе, мен, тука за руски джип ти говори човека. Ти отиде на совалки, ракети и прочие. Болен мозък си. Факт !

Новия процесор има и две дръжки за носене...

..... и един хамал да ги носи.

Важното е като те лупне по простата ти манерка, да не остане нищо. Така се пази Родина !

Порно..? За какво ми е порно преди лягане след като има подобни статии? Ти да видиш... по 10-15 бойни глави и то евентуално към 2020 година. Как пък веднъж не измислихте един чифт обувки, дамска чанта или телбод... Срам ме е, че съм ви рисувал петолъчките като дете...

А в това време....Лудите говеда продължават да разчитат в ракетните си войски на флопита и дискети:) Мухахаххааххаахахахах...........Лудите говеда, са 30 години зад братушките:)Факт! Дори един читав аналог на РД-180 не могат да направят близките 15-20 години.....А пияндето Боря, им бе продал чертежите на РД-180......и те пак не могат! Жалкари са ей!!!

Руския процесор е нак големия процесор, браво агресори!

Другарю с червените прашки, преди да преписваш опорни точки от в-к Строго Секретно попрочети малко. Единствено за ракетите "Атлас" производителят Дженерал Дайнемикс използва руската Енергомаш като ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ за двигателя "РД-180" ПО АМЕРИКАНСКИ ЛИЦЕНЗ и ПОД АМЕРИКАНСКО ръководство. Затова двигателят, макар и произведен в руско предприятие е всъщност АМЕРИКАНСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ПРОДУКТ, поради което руснаците нямат право да го използват за свои ракети.

А ти в кой вестник прочете тази глупост.

Недругарю еврогей и олигофрен.....Ти изобщо четеш ли глупостите които пишеш? Защото само болен мозък може да тъврди, че руски двигател създаден в Русия, бил интелектуална собственост на малоумните луди крави..Особено като се има в предвид, че те бяха човъркали по двигателите които им доставяха руснаците...И ркайния резултат бе :БУМММММММММММММ!!!

най-здравите болни в света! Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите! Всеки буркан компот - юмрук в лицето на империализма!Всяко кебапче - куршум в сражението срещу световния империализъм!

-Да ви се похваля - нашите ракети стават все по-точни! Доскоро за балистичните изчисления използвахме дървени сметала,но сега вече работим със сметачни линийки.Обещаха да ни оборудват и с руски компютри,но дотогава вероятно ще се пенсионирам.

Те гадните рашки са с дървени сметала...И ние пак им се посираме от ядрените ракети, що така:)

как чип ще издържи 1000 градуса вевее, кратуни празни, че при толко ракетата ще се стопи та платка ли да остане ...

Хахахаха, такава простотия не бях чел скоро. Спасибо!

Дирник.ру,как така подценяваш руския технологичен гений? Явно не си запознат с тяхното блестящо ноу-хау,а именно:връзване с тел и изправяне с чук!

Вземете прочете тук за intel процесорите. Стига сте говорили глупости. Ясно е че американците са много по развити. Руснаците се опитват да се похвалят че са напреднали и те и че вече могат да си осигуряват електроника за военни нужди, па макар и не по най-модерните технологии. Никой не иска да е зависим от другия. Американците хвърлят луди пари да си върнат позициите при ракетите, тези се опитват да не са зависими от електрониката. В днешно време е трудно да скриеш технология, единственият начин е постоянно да си една крачка пред другите и да имаш пари да я внедряваш. В последно време въпросът опира до това, не да ли можеш да го направиш, а на каква цена ще го направиш.

Вземете прочете тук за intel процесорите link

Валка, какви позиции имат да си връщат американците? Че освен НАСА там имат още 50 фирми, които се занимават с ракети, сателит и какво ли още не! Това че американците са купили няколко ракетни двигателя за някои от ракетите си последните години, го превърнахте, че американците нямат космически технологии.

Фактите са следните. Аз не знам нищо руско издържало повече от 2 години в космоса и то в близост до Земята, щото по-далече трудно издържат и половин година, докато американските работят от десетилетия, а някои повече от 50 години в най-дълбокия космос сред най високата радиация. В случая обаче им е достатъчно да издържат около 30-40 минути. Според мен обаче са по-важни датчиците отколкото процесора.

Родната путлерастия сега е пуснала мъзга от кеф от гъза. Те най се кефят като прочетат как от Кенефистан са азрработили нов метод за масово унищожение :) Не нещо помагащо хората да живеят по-добре, а точно обратното. И понеже всички путлераси са дърти фролове с огромно желание чакат момента да стане световна война и висчки млади и прогресивни хора да бъдат избити. Така де, ама-ха, отде-накъде ще живеят щастливо, а те ще умират след няколко години потънали в мизерия

компютърните ГЕНИИ,този свят е физика,а не софтуер. Така ,че не си слагайте задниците там където работят физици.

Без софтуер физиците могат си дращят на дъската с ръждив пирон. То от физиците излизат едни от най-добрите софтуеристи между другото.

Свидетели сме на технологичен пробив. От релета към процесори с технология отпреди 30 год.

Рубладжийският Дир обаче не обяснява защо и досега Русия не произвежда течнокристални дисплеи,а почти цялата им електроника,вкл.военната е внос от чужбина.

Ако добавят един VGA/HDMI порт ще може да си вклчват и телевизорче към ракетата и да гледат порно...

Ще трябва да му вдигнат архитектурата на 2500 Цельсия и 3 милиметра технологичен процес и да му сложат и 32 байта кеш.

И естествено ще струва 8700 долара за бройка. 900 за произвоство, 7800 за комисионна на Панамския цигулар.

За всички дето се чудят, защо процесорът работи до 1000 градуса, това е защото руснаците вършат работата с гъза си по стандарт и процесорът ще се намира отзад на рекетата. А в соплата температурата е висока, така че тия 1000 Цельсия си им трябват на хората. Общо взето, както би се казало на амерички език: gay CPU for a gay rocket!

без аналог в света ;-) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За тиквите дето се правят на умни и дори дават примери! Ето: RAD5500 - radiation-hardened 64-bit multi-core processor produced with 45 nm. Колкото и да се напъвате - рашките са десетилетия назад в електрониката!

Только? А по моему где-то 30 лет.

И още нещо - руснакът дава някакви мегахерци, с които и баба знае, че производителност не се мери, демек не е мярка за нищо. Американецът дава цифри в производителност.

Ти си правиш майтап нали, руснаците имат дестки разработки на процесори, за които сигурно не си и чувал. Най известните комерсиални такива са Elbrus-8S и Baikal-T1

И тези процесори се влагат в най-модерните сървъри на водещите производители! Майтап бе Димо.....

Чувал съм! Нали, бат Гого, държи да ни извести! Колко пъти писа за тях, ехееее!

Читать надо! https://nplus1.ru/news/2016/11/08/doublecore Поправка: Изначально в новости было указано, что новый процессор должен будет выдерживать перепады температур в несколько тысяч градусов. В действительности, рабочий температурный диапазон процессора составит от минус 60 до плюс 85 градусов Цельсия, а транспортировочный от минус 60 до плюс 125 градусов Цельсия. Приносим читателям свои извинения.

Йорик не читатель, Йорик писатель!

Другаде един изрови руската статия. Извиняват се за глупостта с 1000C, обхватът е -60 до +85C (т.е. нагоре е industrial range, надолу е mil и кусур - за техните условия -60 е разбираемо, а и не в тая посока е трудното). Архитектурата е праисторическа - в смисъл отдавна умряла, TMS320C30 . Не че няма да свърши работа но от какъв зор FP DSP от умрял вид само те си знаят (навярно човекът, който ще го прави това си знае добре). И сякаш нямат фабрика за силиций а ще го правят по Тайван, Китай и т.н. - т.е. упражненето е измъчено но пък ако си произведат колкото чипове им трябват накуп няма проблем и няма да са зависими след като ги имат.

Може да е истина, но може, И да е 1000F=538C, което пък означава, че най малко от 3 източника трябва да е потвърдено, за да е истина. Така, че не си ги мерете......мислите де..... А това, ако започнат да ни падат ракетите върху главите дали са лампови или електронни, какво ли, ще ни огрее повече...алфа, бета гама. По избор, така ли?.... Сите сме за, и няма Изток или Запад, Север или ЮГ..... А, най после си дигнете очите нагоре, а не да сте си навели носовете все надолу, и че все пак сме доживели началото на 21 век. Нищо не е случайно, а по натам....даже, и едни елементарни избори го доказват независимо, къде се провеждат те. Има много много над, какво да се замислим преди да... и има, също много, какво да се променя особено в начина на мисленето ни. За, каквото се сетим...!!!

Путин сложи ембарго на вноса на храни и руснаците почнаха пият без да мезят, резултата е че са се натряскали до 1000 градуса и бълнуват глупости.

То ми останаха няколко пентиума 4 отпреди 15 години и ги продадох на Рускините за няколко свирки и то какво стана!

Значи ти си този дето продаде на НАСА последните 286 за гръмналите совалки .

Мисля че е било 100 и са го помислили за 1000...ама нищо... дори и 100 са множко...тя ракетата горе доста се охлажда!...

Кой казва, че братушките не произвеждат нещо. Ето днес процесор за да затрие човечеството, а утре и пералня, че да му облекчи живота. Пък ако си изградят асфалтов път между Масква и С. Петрбург ще са номер едно!!!

Тия новите процесори ще са от истински савецки кремиковски чугун сделани щом ще издържат на радиация и 1000 градуса температура! Ей, не се спряха руските ретарди да ме размиват с техните "технологии"!

Некой страда от липсата на интегрални схеми за промишлени приложения, щото има ембарго, май :)

Сармат отдавна се готви. Даже още май в началото на годината излезнаха първите неща за него. Не знам защо пишат, че чак 2020 ще е готов. Може прототип да е готов и сега. Ракети се и обновяват. Така са си обновявали старите Войвода/Сатана и те не са точно като старите и имат например по-голяма дължина на летене - някъде 16 000км. За Сармата не е ясно и теглото, но се говори за над 100 тона, а не около 100 тона. Войвода/Сатана са по 211 тона. Сармата реално ще ги замести и им викат и Сатана 2. Вградили са нещо и от Стелт технологиите в тях, но не уточняват какво. Руснаците отдавна си твърдят, че ракетите им имат и защита. Каква е тя срещу ПРО, не знам. Ракетите Баргузин са май странните на влакове. Най-удобната траектория за удар към САЩ е през северният полюс.

Стандартната защита е изстрелване на голям брой сачми (10-20 хиляди и повече) примерно с диаметър 30 мм срещу ракетата, която идва да я пресрещне.

аз пък наи се зарадвах на часта че има usb порт

Той е за да си включва айфона краварката Дуся дето ще кара ракетата.

... Изначально в новости было указано, что новый процессор должен будет выдерживать перепады температур в несколько тысяч градусов. В действительности, рабочий температурный диапазон процессора составит от минус 60 до плюс 85 градусов Цельсия, а транспортировочный от минус 60 до плюс 125 градусов Цельсия. Приносим читателям свои извинения. ... исТочник: https: //nplus1.ru / news / 2016 / 11 / 08 / doublecore

Напишете в началото на статията най-важните моменти от нея. Кажете че става въпрос за: "Производството започва през 2017 година" и "Сармат трябва да е готов до 2020 година. Така няма да си губим времето в четене на фантастика по кремълски пишман писатели!

те руснаците издържат на 1000 градусова водка.

Странно! Много странно! 1000 градуса по Целзий? Тия нещо се шегуват... май

Какво сте седнали да се надхващате за процесорите? И на тяхна територия да падат, радиоактивното замърсяване ще е такова, че сме погинали целокупно по цялото земно кълбо...

"ще направим, ще внедрим, ще изпреварим, ще произведем.." - само това се казва: ще, ще, ще

...всичко, което са обещали, особено в тази сфера, са го направили, глупако! За такива лунгури, като теб не е понятно, защото не четеш и защото в американските екшъни не го показват, Милке!!

Добре че, Килъри им подари въпросния морално остарял завод за чипове в Подмосковието докато беше държавен секретар

При 1000 градуса единствения преход, който ще работи в процесора е от твърда към течна фаза.

Лъжат за тези процесори, никой няма да си издаде военните тайни така, аз съм в сигурен че тази технология е дълбоко засекретена и ще я узнаем чак след 50 години. А такива новини се подхвърлят за форумните тролове като dp, Spiritus, Мислител и инженера да си чещат езиците.

Фири

Страшно постижение на нивото на пентиум 4 отпреди 20 години. Пропсто "руския" процесор е няколко партиди байдева изкупенио пентиум 4 ки. Да беха малко по съглам да купат барем кор 2 дуо, че арчи по-малко ток.

Кора ти е между краката ти малоумник такъв!

драги ми Мислителю, всеки тригер произведен по технология под 180 нм се самопревключва произволно при превишаване на радиационни фон над 100-на пъти. Дори и в НАСА ползва 220 нм, чипове PRISC серии 100 мхц. Но ти си полиран консуматор и няма как да знаеш, за това ти е простено.

А Американото като не могат да вдигнат ракета без да гръмне на място, не правят междуконтинентални, направо ги редят по границата на Русия (Полша, Румъния, Турция, Украйна, а може и у нас), та като "литнат", таман са си на Славянско място, на САЩ ко им пука :)))

При военна техника се гони надежност, и нищо друго. Смееха се на руснаците, че в космическите си апарати още ползвали електронни лампи. Да, ама те издържат 300 % претоварване и много леко се влияят от радиация и електронни импулси. А лъскавите не знам си колко битови електроники само като им мръднеш напрежението с 5 волта и горят като факли. Да не говорим за облъчване с мощен електромагнитен импулс - тогава става като кораба , дето всичките му системи заспаха, а екипажа напълни гащите.

Абе на Марс не е като да няма радиация, а Кюриосити бая се поразходи.

А ти още ли не си разбрал, че това за кораба тръгна от руски хумористичен сайт и беше подадено на българските атакаджий и тем подобни балъци за "новина". Още я дъвчете тая мантра. Айде със здраве.

Тъпунгер. Аз не знам нищо руско издържало повече от 2 години в космоса и то в близост до Земята, щото по-далече трудно издържат и половин година, докато американските работят от десетилетия, а някои повече от 50 години.

Прочетох и оригиналната статия. Там руснаците също се смеят на "новината", особено в частта за 1000-те градуса :) Пък един се радваше за двуядреният им процесор, но се притесняваше дали осемядреният щял да се побере в багажника ;)

Сайта на еврофаготите толерасти и либерасти ли?:)

Ето, россия процессор 1000 градусов Инструкция трябва ли? Ако да - копираш съдържанието в онази търсачка, дето съосновател е руснак и готово.

Руснаците постоянно се хвалят какви неща ще измислят за да унищожат света. Хората електрически коли измислят и на Марс да ходят, тия още оръжия правят.

Дааа..Само дето НАСА и Мъск отидоха на Марс..Само в холивудската боза Марсианеца....Но не и в реалноста..В реалноста, кравите си плащат за места на руските космически кораби Съюз....Иначе ще видят космоса, само през крив макарон...Факт.

Къде си бе, помак с ватенка? Бегай у оранжерията, че изгни тутуна.

Точно ти ли пък за реалност ще говориш, дето живееш в някаква паралелна вселена със кравари, фаготи и куп други хомосексуалисти. Профила ти отговаря абсолютно на нелегално хомо.

Просто нашите медии плюят повече срещу Русия. Па се разрови и ще видиш колко пушки, авт. уръжия правят в САщ сравни го с руските на брой и тогава ще си замълчиш.

Е кое му е плюенето ? Нашите медии просто много често бутат новини от Русия. Всички в бъдеще време естествено, че сегашното не е много за хвалене.

Оръжията са предпоставка за оцеляване и евентуалното правене и на други неща. Всяко нещо с времето си.