Коментари - Руската сонда Луна-25 изпрати първото изображение от повърхността на Луната (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И само с тия снимки ще си остане...

Те да вземат да пратят някой марсоход на Марс руснаците че китайците и американците ги изпревариха вече само Русия още не е пратила марсоход до там!

Те да вземат да си приберат войските от украинските територии първо, че поведението им е по-гнусни дори от тва на Хитлер.

Браво, Русия доказа, че е много напред в много направления!

Така е, много е напред. С 60 годишна ракета повтори нещо, което като част от СССР е правила преди 50 години. Никой не мож ги стигна тия руснаци.

Луна 25 = Луна 24! Разликата е само в сменените стикери от СССР на Русия.

Това е някаква подигравка. Видео??? Много вероятно скоро да кажат че са загубили връзка.

Като нямаш Кубрик, така става... :))))) Като в час по трудово е направено всичко... :))))

ти с нещо по-добро можеш да се похвалиш? Дасега само чушкопека съумял да направиш

Смешник, всичката съветска техника в космоса беше с българска електроника. Без нея ракетите й щяха да са просто едни самовари.

Забелязахте ли? Снимката е само една! - После им се счупил фотоапарата!

Тия рашисти какво искат да докажат с луната незнам тя отдавна не е интересна нека кат са толкова напред да пратят на други планети апарати и нещо по сложно което превъзхожда западняшките технологии

Когато пращаха баба ти ми случеше кура.

Чакат китайците да им построят апарат. Техния едва стига до луната, очевидно.

Това декори от Большой театър ли са?

Преди 50 години пращахме хора в космоса и бяхме една от първите и единствените държави произвеждащи храна за там. Сега пращаме проститутки в чужбина и произвеждаме чалга. Не съм сигурен дали има по-бързо и жалко падение от нашето в историята.

Гласувай пак за Славчуту - той ще те прати заедно с македонец у космусу.

Падение изцяло дирижирано и изпълнено от другарите на бай Тошо. Именно те фалираха държавата като ограбиха хазната и парите на народа от банките. Именно те приватизираха с окрадените пари всички заводи и ги нарязаха за скрап. И това са хора израсли и възпитани в комунистическите ценности. Всички оплаквания - към тях.

пералня AEG, хладилник Ariston, телевизор Goldstar. С тази изчислителна мощ, рашуните ще пратят и цветна снимка. Луна-25 powered by Юнаст тв

Това, което аз разбрах е че Луна25 е постигнал до Тук същото, както Луна3. Още няма кацане, няма изследвания. Но и да има успешно кацане, всъщност бте повтарят нещо, което вече са правило преди повече от 50 години. И всъщност проблема не е само в кацането. Проблема е в обратното излизаме на апарат, който тежи два риба и половина, колкото р спускаения апарат на Аполо. Иначе просто няма да могат да орулунят хора. Или....ще ги орулунят, а после ще ги ибявят за гврои на Русия. Посмъртно...

Мочко не се прави на умен. Предвидено е управляемо във всички етапи МЕКО кацане т.е става дума за опит да се кацне, което да е приложимо за човешки екипаж.

Същото го е направила Луна-24 преди повече от 50 години!

И след 100години поне, току виж кацапите открили цветната фотография. Муахаххаахахахахахахахахахаха.

Да беше литнал ти да снимаш цветно със сматфончето. Гроздето е кисело, нали?

Клоун, не се ли усещаш, че сравняваш един човек с цяла държава, или ти разлика не правиш между двете? Русначе ли си, а?

Снимка на Луната с такова "качество" мога да направя и с телефона си, без да напускам Земята

Абе те руснаците не сложиха една камера в капсулата на Гагарин да видим Земята от Космоса ти търсиш резолюция от тях.Иначе при кучетата и маймунките имаха камери при тях а при Гагарин забравиха.Защо ли2

Може да е било секретно или да се е развалила. Само че докато е прелитал например над САЩ е пиукал и в САЩ са се чудили ще почва ли война.

Бе то да ти кажа и спутник е пиукал ма касманавт вътре е нямало.

_stankow

Имаше телевизионна камера в капсулата на Гагарин. Целият полет беше заснет, на видеомагнетофон. Сравнително ниска резрешителна способност, формат 1:1, 150x150 пиксела, 10 кадъра в секунда. Толкова позволяваше тогава техниката. Неподвижна камера към лицето на космонавта, достатъчно да се оцени неговото състояние. Кадрите са ги излъчвали стотици пъти. Така че - имаше камера. Имаше камера и на лунохода, в реално време предаваше. 1970-та година. Каквото е било, било е.

Камера е имало при Гагарин, в студиото.

Добре де д-ба разпространяват снимки и видео за да впечатлят хората, пък то едни черно-бели изображения с толкова ниска резолюция че Луната трябва да бъде оградена с кръгче. Все едно гледаме видеата на Аполо. Дано изкарат нещо по-добро. Иска ми се да видя снимки от Луната с по-добра резолюция.

Пич има достатъчно информация в нета че на Луната не може да се снима с познатите ни фотоапарати, американските цветни са обработени в студия....

Може разбира се, как да не може?! Да се бутне сатурацията не е кой знае каква обработка. Да не говорим че тук проблемът не е чак толкова в цвета, колкото че разпространение изображения имат много ниска резолюция.

Гледай американските, където по едни размазани петна от бяло-черно-кафяво-червено, докарват супер ХД качество, където се виждат песъчинките в останалите от подметките отпечатъци. Не знам дали са ходили на Луната, но на снимките никога няма да повярвам. За мен са едни свободни съчинения. Все едно са го дали на някакъв ИИ да им генерира снимка, пък било и по оригинал.

Къде са аега плоскоземците с петолъчки да кажат нещо на Сенли Кубрик?

Ми какво да кажа от светлината на моята питольчка?Слава героям-мир на праха му.

На Луната не може да се снима с познатите ви фотоапарати...има достатъчно информация по темата !!!

С телескоп гледам към Луната и няма руски космически апарат. Значи лъжат ,няма да има реално кацане. Ще кацат в студио като американците кацнали в студиото на Стенли Кубрик.

Значи ти си по напреднал от тях :))))

бай Милко, насочи телескопа към Слънцето - там ще видиш сев. Корейския тайконавт, веднъж с едното око и веднъж с другото!

Ще трябва да имаш поне Хъбъл за да го видиш как каца смешник

Несъм довьр в теэи нешта ,но има ли вьэможност да си тьрсил когато е от обратната страна.?

Всякакви идват тука да знаете, едно време кацна даже една ракета с 3 цвята, бяло, зелено, червено, ония от вътре блъскаха, тропаха по вратата, накрая казаха нещо за майката на главния инженер и си тръгнаха.

,,жител на Луната,, значи македонец...и там ли не ни пускате :)))

Много ни е лесно да плюем руснаците но питайте родителите си : Кой първи изпрати сонди,снимки, луноходи на Луната !!! Да американците първи стъпиха, защото СССР се провали в създаването на достатъчно мощна ракета !!!

Да питат и кой изкара първия изкуствен спътник, кой изкара първия човек в космоса, кой осъществи първата космическа разходка. Всички тези руски достижения са утъпкали пътя за американсерите към Луната, но това центаджийските тролове удобно го пропускат. Или просто не знаят.

Е как кой? Фон Браун и инженерите му. И двете космически програми - на САЩ и СССР са негови рожби. Въпросът е какво бе постигнато след него. Отговорът всеки го вижда - Рассия лети на ракетите на фон Браун, а САЩ на ракетите на Мъск

Изпратиха ги украинците. Корольов е украинец. До 2014 ползваха украински ракети.

Снимали са излята бетонна плоча с паднали капки дъжд.

И един изгасен фас виждам, а там в края - Богородичка кара колело...

кюмур и газ къде има, ама на луната не са им докладвали, че нема.

Гледай ти с чипове от перални докъде може да стигнеш... Сега вече разбирам американците като казаха, че са загубили технологията да се върнат. Просто не внасят перални Веко!

и това качество в 2023!!!??? С новия телефон дето ще тресне Стив Джобс у земята ле са снемале????

Много си умен Саше, на Луната не може да се снима цветно...американските снимки са обработени в студия !!!

AI нещо алабала нема ли??

Снимките истински ли са или са направени в студиото на "Мосфильм"? ;-)

да дават оценки за каквото и да е, имат право само тези които са постигнали нещо в съответната област. Всички други "експерти-коментатори" са най-обикновени махленски кибици!

Като чета коментарите и ми става смешно. Големи глупости. Не разбрах ще каца ли руското нещо на Луната? Или само ще снима дистанционно. Земята гледана от Луната изглежда по-малка отколкото изглежда Луната, гледана от Земята. Или не са преценили добре обективите.

То си пише, но явно функционалната неграмотност е присъща за центаджийските тролове.

Идеалното място е в долината на какаото, в парцела на Чалева.

Тия руснаци какво правят на луната?Денацификация?

Да, какво правят на луната като нямаха перални и измираха от глад? Яд ли те е, троле?

Си пий хапчетата и лягай ве парцал

Защо, не ти ли харесват фактите, троле?

Хм, нещо ни будалкат с тая луна. Добре де, ако хамериканците не бяха стъпвали - е сега руснаците щяха да ги разобличат. Но съм сигурен - нито ДУМИЧКА няма да чуете от руснаците за САЩ в тази посока. Апропо, от ЗЕМЯТА са правени по-хубави снимки НА ЛУНАТА. Сега, с тази УНИКАЛНА техника, която имаме, да ми подхвърлят кадри от ШЕСТДЕСЕТТЕ години на миналия век.....? Защо?

Няма и да чуеш едните да клепат по другите. Програмите им за милиони… Пффф…

Аз съм проста руска опорка вярваш в магучая.

Точно руснаците са потвърдили. Леонов - първият човек, излязъл в космоса. И в самата статия пише, че точно такива снимки не са правени. Ама ти сигурно знаеш по-добре! Личат си ниската обща култура и функционалната неграмотност на центаджийското трол. Както и безсилната злоба пред новия успех на руснаците.

Какъв успех бе другарю? Американците качнаха на Луната преди 55 години.

Да, след като руснаците създадоха първия изкуствен спътник, изкараха първия човек в космоса, и осъществиха първата космическа разходка, за американсерите е било лесно да минат по утъпкания от руснаците път. То затова НАСрасА и досега ползва руските космически технологии.

Ало, амбразурчика, не руснаците свършиха тази работа, а СССР и ракетите на фон Браун. Първата руска ракета се казва Ангара, разработвана от над 20 години и все още без успешен старт.

Айде, някой няма ли да се изцепи сега, че руснаците все още снимат с черно-бели апарати, докато вече във всеки телефон има цветни камери?

Със съветския “Зорки 1”

Станцията имаше много добра европейска камера, но след украинското недоразумение ЕКА - Европейската Космическа Агенция отказа да я поддържа. Руснаците се чудеха какво да правят, мислеха да летят с нея все пак, понеже нямат с същото качество, но накрая я демонтираха от станцията. Жалко наистина.

А между другото, ЕКА и досега си стои приземена откакто почна да "санкционира". Поне ще могат сега да се порадват отдалеч на снимките от руснаците.

Ти си нещо много болен бе идиот. Кво толкова се кефиш на рашките. Хората умират от глад па те ракети си стрелят

Вярвам ви...

lu4ka

И ние на ФАЩ.

Ало, руските тролеи, лунната сонда снима южният полюс. Там американци не са ходили. Вземете прочетете малко книжки. Излагате се като... ми като путинофили.

Явно не ти достига умствен капацитет та драскаш простотия. Нобто от софииски джендари нищо умно неможе да се очаква

Като не можеш да кажеш нищо, почваш да обиждаш, а тролейчо?

Снимките са 'ужасни', но на тях се вижда, че американците са кацнали на Луната само на кино...

Рейгъне, върни се в стаята при Грорбачов и си изпийте хапчетата!

Аййййдееее, ся…. Куфаречто, палтенцето и да се изселват всички ушанки на Луната…

Луната отдавна вече е открита...или това са новини за Русия и Северна Корея

lu4ka

Я кажи колко отдавна, та да се посмеем!

със същото качество, както и преди 50 години... Повечето са черно-бели. Движение - липсва.

Търсят подходящо място да спуснат Пригожин .

На лунатиците свет ще им се извие! Само не знам снабдяването с амуниции как ще го решат...

Абе.. а рашките знаят ли, че има и цветна телевизия?

След като се запознаят с тоалетната хартия, ще разберат и за цветната телевизия.

Немой да барате македонскиот байрак овде !

"Македноскиот" байряк, дека се вее на Луната е завръзан за най-големиот пилон у вселената - побит у Роженската зЕмя.

Пожелавам им успешно кацане!

Може и да успее да кацне. Гледах преди време заплатите - космонавтите им взимат около 2-3 хиляди ЛЕВА.

Те и без пари ще летят, защото великата руска империя ги е призовала в бой. В тази битка призовани са само достойните. П.П Не си напъвайте педалските мозъчета, няма да схванете.

А всички астронавти, загинали в летящите бомби на американсерите преди Хюсеин Обама да ги спре, какви заплати са взимали, че са свършили по такъв лош начин?

Матрицата на камерата е руска, да?

Господ създаде света, всичко останало е от Китай ;)

От земята правя по-хубави снимки с моя Самсунг.

Да, ама твоят Симсон е цифров, а руския апарат е без/аналогов!

с твоя Самсунг защо досега виждаше, че американците са стъпили на луната? Сега руската "Смена" развенча този мит! Провери си "самсунгчето" пак!

Понеже руската космическа програма е в центъра на вниманието на Европа от цяла седмица,за информация на дълбоко провинциална България (заета да чупи паметници с чукове от дрогирани наркомани): Немската преса е потресена способността на Русия да поддържа и развива своите космически програми, които за разлика от тези на Мъск са смислени, а не показни, дори в условията на война и дивашки санкции. А водещите френски учени със съжаление констатират, че днешна Европа вече няма достъп до Космоса за такива изследвания, след като логично бяха изхвърлени от всички руски програми при техните русофобски правителства, приклекнали като васали пред САЩ метрополията. До година е предвидено изпращането на космически кораб до обратната страна на Луната. Той каца там с 3 три дена разлика с Индийски такъв. Русия и Индия (и Китай) работят заедно, а не един против друг и за благото на своите нации, а не за да изстрелят по някой презадоволен милиярдер в близкия космос срещу заплащане !

Не зная на някого по света да му е интересно повтарянето на нещо което беше актуално преди 62 години....А през 1969 година американец стъпи на Луната.Руснак кога ще повтори това...??? Наистина през 60-те и 70 -те имаше една съветска ракета която трябваше да изпрати човек на Луната но повече от грандиозните взривове при старта не се стигна...

не си си изпил хапчетата. Май от соросоубежището ви ги спряха.Нямя пари .Запада търпи поражеуня на терен в Усрайна военни и колосални икономически загуби . Получи се офанзива на укронатовски трупове и изгорена техника за която дори украинците казаха че е направо допотопна. САЩ били стъпили на луната в Холидув преди 60 години .Ако е така защо днес не могат дори да изстрелят ракета сами до МКС.

от скритите задачи на тази сонда е и да потвърди дали наистина човек е стъпвал на Луната... Познай от първият път какви са резултатите- Ниц!

Руските експерти веднага се раздраскаха да ги еба

Луна-24 / 1976г / СССР: Осъществява меко кацане и донася проби. Какво и е толкова смисленото на програмата на Луна-25?

Снимките не са с много по-високо качество от тези от 1959 г.

кое е интересното- доказа се, че човек не е стъпвал на Луната... Ами сега?

Ураааааа!

ㅤ

Сороспиите по гръб не падат.