Коментари - Руски смартфон с 2 дисплея излиза през декември | IT.dir.bg
назад

Руски смартфон с 2 дисплея излиза през декември

Руската компания Yota Devices разработва вече почти година смартфон с два екрана - LCD от едната страна и E-Ink от другата. Изглежда руснаците скоро ще бъдат готови да го пуснат в продажба - очаква се YotaPhone да се появи на пазара през декември.

Обратно в новината

Коментари - Руски смартфон с 2 дисплея излиза през декември | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горкия, мноооо си зле. За какво си говорим ти накъде си тръгнал

особено Kaspersky е така ''изпипан руски софтуер'', че от всеки процесор i7 прави Пеинтум 1 ! Егаси тромавата и лагава боза! Който познавам го смени отдава или с майкрософтския антивирус или с друг, далеч по-''изпипан'' антивирус !

май си абсолютен тъпак без компютър

А защо просто не зарежат LCD дисплея да оставят само Е-Ink, така телефона да издържа по месец без зареждане. На секундата бих си го купил.

твърде бавен е е-инк и става само за книжки.

Огледах добре телефончето, но само не можах да открия откъде му се сипват въглищата :)))))))

щото е на нафта бе главоч

Дизеларка викаш? Те руснаците нямат дизелов автомобил, та за телефона ще ми говориш :( ):::::::::::

ДОри аз,като убеден русофил,няма как да не се изсмея на тая новина. Руснаците може да са всичко.От гении до алкохолици ,като е възможна и комбинацията от двете,ама едно немогат да бъдат - финни. За такива малки устройства,като се вземе в предвид ,че това е "имиджова"стока,се изисква много финес. Руснаците на това не са способни.Те могат да произведат нещо супер здраво и мега практично,но то няма да е в никакъв случай,малко,лъскаво,удобно и "user friendly" както се казва.

Суперздраво? Едва ли Голямо и тромаво - да

до негатиевно настроените,самите американци кръстиха този процес- глобализация,...кои и за какво недоволства сега? българина ли? смешно!!!

на тоя овчи народ който е останал след болшевишката революция (щото другото е избито) Путьо никога няма да му позволи да се глобализира. То затова и цената на този смарт-мелез е толкова неадекватна спрямо подобни в другите държави.

щото нашите са по-евтини,евала българино

С десетки години закъснение Русия решила да пуска мобилен телефон?! Ми дерзайте!

Голямо, тежко, шумно, скъпо, грозно, и не рита - що е то ? отговор: Руска машина за ритане

тъпо,по-тъпо,наи-тъпо... твоят коментар

Идеята е доста по-добра от кривите екрани. Аз лично бих ползвал подобен таблет или телефон.

ми не е ясно как не виждаш разликата. Кривия екран си е технологично постижение - подобно на откриване на LCD матрицата например. A настоящия смартфон е просто една конфигурация, подобна на стотиците видове смартфони в китайските сайтове. Бъди сигурен, че нищо, ама нищо руско няма да има вътре.

Да ме прощаваш, ама с криви екрани работя от 30 години. Няма как да съм впечатлен. Крив екран си е крив и нищо повече, даже не е небходимо да е LCD. CRT имаше даже и вдлъбнати. Няма никаква иновация в кривината.

В новината за телефона на link има ли линк към видео, в което Возняк (съоснователят на Apple) предпочита Йотафон-а - "Well I can't wait until it's on the market, but I definitely want one." :) :) :)

американски софтуер с тайвански и китайски части :) Егаси и ''разработката'' руска !! Сложили една зверска надценка, щото това не струва повече от $140 и си мислят, че някой ще купи този мислен, недоизсмислен двуглав змей.

kokobrais

Това е като кьорфишека Правец с китайски части!

Хубав телефон. Дали е лампов или полупроводников?

И аз това се попитах, но като видях дупката за манивелата долу в ляво на снимката, разбрах, че е на ръчно задвижване.

И ти имаш дупка долу - в средата ...

Apple ще ги осъдят за заобления правоъгълник. Или те в момента с заети да измислят как да патентоват извития дисплей и да осъдят Самсунг и ЛГ за това че са го произвели преди те да се сетят да го патентоват.

От страницата на "anekdot.ru" - "Русия ще прави супер-пупер смартфон!" Търси се подходящ "американский проэктировщик" и подходящ китайски производител.

Абе мине не мине време и изкочи някоя глупотия от братушките. 500 евро ? Май ще има бъдеще като нашия "Октопад" :) Моторола пуска 4,5-инчов дисплей ,Gorilla Glass, четириядрен процесор и 1GB RAM за 179 долара. е-инк дисплея, който е в добавка заедно с управлението струва максимум $30-40! Тия псевдо-иноватори пак се опитват да надбягат големите, залагайки на куци коне :) То обаче Русия май няма други ...

Цените са за руснаци, а не за цървули

e че руснаците какви са ? ЦЪРВУЛИ.

Идеята е добра. Иска ми се да видя подобен хибрид при таблетите.

С в-к Дума и смарт Спутник пред Президентството!!!

смарт Спутник :D :D

А кога излиза българския смартфон с 1 екран?

Първата половина на екрана - на първия 29 февруари, а втората - на втория ... На третия ще ги интегрират.

Когато излезе новия български лаптоп Правец ;-)

Като почне производството на завода за "цели проводници"!!!

"... Другите технически характеристики не са особено впечатляващи - двуядрен процесор с честота 1.7GHz, 2GB RAM памет ..." - не са особено впечатляващи ли?

Е па не са

Не са, ама има 16 МБР "Сатана" с по 10 бойни глави и еб..ва баба му на "Апле"...

Попитах се дали ми трябва такъв тип смартфон. Веднага си отговорих - НЕ!

забравяш, че тук "работят", официално или не е загадка няколко (мога да напиша и никовете им) със заболяването завършващо на "филия" и започващо със синоним на блондинка и са ти напраскали минусите, хаха

Това, че смарта е руски значи само едно - добър и изпипан софтуер. Да не говорим и за още един огромен плюс ще има пълна поддръжка на кирилица - щрифтове и т.н. За разлика от много маркови четци на е-книги с които трябва да си играеш за да проработят на кирилица. А хардуера е ясен. Както е казал поета: "И руските, и американските смартфони ги правят в Китай !"

Знам че ти е промит мозъка, разбирам те. Но я ми кажи кое друго нещо е с "изпипан" руски софтуер, че така смело предполагаш/...

толкова си и работил с четци, та били те и на бай Марко :) Всички са на UTF и четат кирилца без проблем, а това мнение го напляска ей така напосоки. И какво значи изпипан руски софтуер ?! :))) Андроид е доста добра ОС за смартфони, но не виждам нищо руско в нея

малко на лада 2107 мяза...:)

совершенство не требует изменение.. както се казваше в една известна картинка... :)

За да се коментира нещо , то трябва да се е появило на пазара. В момента си чешете езиците без ясна представа за продукта. Националността на компанията производител не е фактор за качеството на продукта. Да не говорим , че в съвременния свят никой не може да определи каква е собствеността на една компания.

Само с около година закъснение и с безумна цена...

Всичко е много хубаво, но ми се струва, че ще харчи много нафта :)

А каква ОС? Ако е Андроид то значи китайските ментета от рода на Хуавей, Леново, Престигио и Ко. ше са по-добри от този руснак.

Щото ябълката и всичко друго не е китайско.Идеята за двата дисплея е много добра.Ще се чете не по-икономичния от двата и това ще увеличи времето за ползване.

без " не"-то xD

Чети де ... "Смартфонът с Android разполага с 4,3-инчов LCD дисплей.... "

Ако Леново е китайски боклук, то не знам кое е качествено на тази планета :) Българи, спрете да коментирате неща за които не сте компетентни. Смешно и жалко е !

Абе не се засягай, ама Леново не предлага нищо особенно нито като хардуерни иновации още по-малко като поддръжка за да си говорим че са близо до батковците. Само на евтина слава не стават нещата.

По непотвърдени данни телефонът ще се продава с предварително инсталирани приложения за изстрелване на балистични ракети и карта с противоатомни убежища в подмосковието и край Петербург

И с рецепта за производство на водка.

Нека плюенето, че е Руски ЗАПОЧНЕ СЕГА!

Звучи като гузен негонен бяга. Иначе, идеята за двата дисплея е добра. Само цената е височка. Вероятно, обаче, ще си го купуват от патриотични чувства достатъчно руснаци, че да покрият производствените мощности. Очаквам след два месеца китайците да пуснат подобно на четвърт цена.

Мисля, че никой няма да го оплюе заради това, че е руски. Виж, за това, че е дърво (ако е) може да има желаещи, но нека първо някой се престраши да го купи. Така наизуст и по картинка няма какво да си упражняваме клавиатурите.

цената му е като за руски олигарх...

сдухана огризка де катя извадиш на мегданя къртиш спирки )))

Изглежда добре на пръв поглед. Ще видим какви ще са отзивите.

верно батерията е слабичка, ама пък 1,7 гхц хич не е зле

Батерията е напълно адекватна. Нали идеята е, че за разглеждане на текстова информация (каквато е пощата, SMS-ите, текущите новини), ще се ползва e-ink екрана, който е с минимална консумация. Телефонът просто не е за някой, който смята да го използва за игри и филми. Аз обаче бих си го взел веднага, защото в 90% от времето на екрана ми има само текст.