Коментари - Руски Т-80 се срещна с американски Abrams на учения | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чисти танкови подразделения и танкови битки 100 срещу 100 , няма и няма и да има . правят се т.нар. механизирани роти , където танкът е комплектован към една рота кашици, пво отделение и тн.

Това важи за една дръглива армия,вероятно като сегашната...танкова рота.24 танкова бригада АЙТОС с два танкови батальона в тях са танковите роти и мотобатальон на края на града и куп подържащи поделения,реактивен дивизион,разузнавачи и постоянна дежурна честота с ВВС.

Т

... от руското посолство не спят - плащат на нещастника написал тази ЛЪЖЛИВА информация...!?!?!? Американския танк е на светлинни години по-напред от руската желязна барака и това е доказано в истински боеве в Афганистан, Ирак и другаде - ТОВА Е ИСТИНАТА КОМУНЯГИИИИ...!!!!!! Както е истина че преди броени месеци, туркинята пилот с Ф-16 свали в Сирия прехваления руски СУ и загинаха и двата му пилота...!!!!!! И не забравяйте че прочутия през втората световна война Т-34 е американски технологичен подарък за СССР в битката срещу нацистка Германия...!!!!!! И СТИГА С ЛЪЖЛИВИ НОВИНИ ПРИЯТЕЛИ ОТ ДИР.БГ...

нямам думи

абе това да не е формула 1, скоростта не е най - важното нещо в един танк . най- важното е като срещне противник да го унищожи без той да пострада.

Танка е, като готварските печки и перални... Новите технологии и процесори, дизайн, правят нещата по-добри и приятни! При танка е същото.......

Гледал съм, през 1989 г., на учение на полигона в Харманли, как се държи Т72 - стреля при движение с голяма скорост, като уцелваше на 1200 метра - 3 бр. снаряди поразяваха странично движеща се цел под форма на детелина - почти един в друг. И това при движение на страшно крива местност и с висока скорост. Предполагам, че Т80 е по-добър. За загубите в Залива - вероятно нетренирани танкисти са си имали работа с добре обучена професионална американска армия, и изходът е логичен.

Основната бройка унищожени танкове на Ирак е от щурмови самолети А-10 с ракети "Маверик"...

На А-10 му викали Прасето. Има украска на диво прасе отпред. Нещо като Су-25 - щурмовик. Викали са американските конгресмени, за какво ни е, супер бавен и така нататък, но това почти е целта за щурмовик.

На едно военно изложение в САЩ през 20-те на миналият век съветска военна делегация закупува от американски инженер неговота концепция за шаси на танк който може да се преоборудва и за ход на колела. Амириканскота армия не го оценява това ,но се оказва много правилно решение и се възприема през ВСВ от немците а в последствие от американците. Двигателят на Т-34 който е и на Т-72 и на модификациите му също е американски.Чел съм ,че е бил ,взет” от кораб или е било корабин двигател. Също се оказва удачно решение защото по трудно се запалва при попадение. Картечницата НСВТ 12,7 и другите съветски уж подобни разработки са американски картечници,но зобравих дали Гатлинг или Браунинг... Системата с АЗР-те също е заимствана от американците. Радиостанциата на съветските танкове и на пехотната забравих им имената са едно към едно немски от времето на ВСВ.Като ги видях за пръв път в един музей щях да падна

Пропусна да споменеш, че АК всъщност не на Калашников, а на Шмайзер... Къде ви намират такива, не знам...

Ама то всички го знаят това! Нещото което не го знаят много хора...и путински хибридни тролове е,че и Шпагин всъщтност е експортният вариант на немски пистолет картечница разработен от бащата на Хуго,но не като самостоятелен конструктор,а докато е работел в оръжейна фабрика която е принадлежала на други.

Първата част звучеше почти убедително ... почти. Но, като обясни как корабен двигател бил ползван в танк, направо се осра. Корабните двигатели са с размерите на няколко танка и като цяло конструкцията им е неподходяща за сухопътна употреба, дори и да бъдат смалени достатъчно. Та, за съвсееем малко да ти и повярваме.

Пичове, двигателят на Т 34 е от американски дерижабъл. Руснаците се искали да купят двигател с минимален брой откази. Кате не знаете не пишете просотии, ке ставате смешни.

Мноо...ама мноо си тъБ. Кой е казал, че корабите имат САМО ОГРОМНИ двигатели ??? На 2 000 тона кораб двигателя е баш с размерите и мощността на танков двигател.

ама ти май си забравил че си бил танкист

един продукт се вижда колко е добър по това колко пъти е продаден и колко печалба е направил. Останалото е пропаганда на глупаци които си мислят, че с чужда слава могат да изпъкват тука.

Да си чувал?

Някак си е тъпо да се сравняват несравними неща. Кой би предпочел москвич пред мустанг? Тука се говори и за различни военни концепции американската е "Живота е скъп амунициите са евтини" и руската с разпита на танкиста от особеният им отдел "А почему тьй вместе с танке не взгорель" През ВСВ на унищожен немски танк е имало 8 унищожени съветски, а в залива съотношението е катастрофално. А относно съвременните технологии В специализираните издания немците твърдят, че за да станат леопардите по-добри от "абрамса" им трябват законодателни промени и да им се разреши използване на броня и амуниции с обеднен уран, а иначе оръдието на абрамса си е лицензно немско това е.

мустанг си виждал само на филмче ти . особено първите модели - няма такъв кенеф

Като цяло т80 превъзхожда.... Но ако го направят да върви и да се цели може и да стане танк от тая грамада. Кемафа как му е щръкнала главата за да може да види къде кара. Ся пробвайте го тва с 80км/ч отворете прозореца, главата навън и ако не ви нокаутира някой майски бръмбар, то най много след километър ще ви се иска да се обесите. Пиянска му работа. Танковете са умрела работа, при днешните ракети и какво ли още не тия у танка нема и да разберат от де им е дошло.

Помните ли как завърши срещата Т-34 с "Тигър" на 9 май 1945?

такава битка е нямало никога. Имало е война със стратегии и с армии. такива елементарни сметки има само в тиквите на елементарните хора.

Помним с 20 унищожени Т-34 срещу 1 Тигър. Въпроса ти е тъп. Правилния е: Помните ли ка завърши срещата на 10 000 Т-34 срещу 200 Тигъра на 9-ти май 1945 г.

кой се разписа на зданието на райхстага

Няма как да са равностойни защото Абрамса освен с мощтно въоръжение е ,,наблъскан” и с високи технологии. Мъ-ногу от съветския танк Т-72 е също изграден със американски технологии.Предполагам ,че и Уралвагон завод е построен от америконски фирми и модернизиран по някакъв начин от американски и немски фирми преди и след ВСВ. Първото голямо поражение на Т-72 е в един от сирийско израелските конфликти когато Новият и с мощтно оръдие Т-72 е поразен от амерриканска система с насочващи се по топлината на двигателя ракети. След като се обездвижат са ставали лесна цил за по слабо въоръжените израелски танкове

Могат да се срещнат само "на маса", а на бойното поле, като противници, няма как да стане - преди да се видят, единият вече ще е във вид на шлака. Жокер не давам.

Основната разлика е, че руснаците примерно имат 4 пъти повече танкове от САЩ. Или биха се срещнали 4 срещу 1 танк. Друг е въпросът, че такава битка едва ли някога ще се случи.

е класически ТТ - тежък танк, докато Т-80 по-скоро бие към СТ - среден танк, с повищена броня.

Бах мамаму, мислех, че танковете са добри, когато стрелят точно при всякакви условия и не закъсват при първата смяна на предавка, а то било защото можели да скачат. П.П. Едно време слушахме също колко са добриТ-72, пък в Ирак даже Брадлитатат ги отваряха, като консерви, да не говорим за А-10 и Абрамсите.

Тази история за Ирак през 2019 не е актуална меко казано. Дори в Уикипедията изрично се обяснява на какво се дължат грандиозните успехи на американците в Ирак срещу ''T 72''......

Ми то щот са добри говедарското кенефи Абрамс, то затова горят толкова добре като клади в Ирак, Афганистан, Йемен навсякъде..и ги взривяват тия говедарски ковчези за 8 милиона долара, някви камилари със стари още съветски РПГ-7 за 50 долара!

Който е писал това не е виждал руски танк, още повече разглобен. Изобщо не може да се говори за надеждност. Вервайте ми, всеки ден ги виждам. Абрамс няма двигател, той е с газова турбина. Пак сочи, че автора си измисля и фантазира. Даже агенция ЕЖК не може да измисли такова.

"Абрамс няма двигател, той е с газова турбина", ха, ха, ха,..................

Мунчо, Т-80 е танка с газотурбинен двигатели к и лудите говеда чак след руснаците слагат такива двигатели на танковете си. И да те светна нещо, повечето страни не ползват такива двигатели, защото въпреки че са мощни, са прекалено лакоми и неикономични....затова и руснаците пак почнаха да ползват дизели.

Е че газовата турбина не е ли двигател бе, идиот ??? Като задвижва танка, какво друго може да е ! Или за теб двигател се счита само ако е с бутала и вътрешно горене...Малоумник !

По време на стрелбите не е забелязано и някакво превъзходство над германските и френските машини. В резултат Гърция избира Leopard-2. :-)

След срещата, съветският танк прие първоначалната си форма на Москвич ;)

чшшш, ако можех да си купя Москвич, който да става на Т-80, гарантирам ти, отдавна да съм купил 2 за мен и един за жената. Ни задръствания щяха да ме хващат, ни нищо. Ела ме засечи, ако ти стиска ... :D

Руснаците винаги, с изключение на малки периоди, са имали по добри танкове от американците. Мога само едно да кажа т 80 не е най добрия руски танк, а т90м. НО, ако американците им идеше самочувствието от танковете им, така както е при алкашите, американските танкове щяха да са много помдобри! Просто при ушанките от край време си пеят непобедимая и легендарная, в боя познавшая радость побед...за армията де....олигофрени куп на едно място, дават критична маса от танкове!

Точен и смислен коментар , право в 10-ката.

"Руски Т-80 се срещна с американски Abrams на учения" В резултат на което в американските военни бази най-търсения продукт е памерси!!!

Памперси!!!

Ми милостиви са хората. Като видели как руснаците са се насрали от ужас, събрали пари, купили памперси и ги пратили като помощи на господарите ти. А ти се присмиваш! Нямаш ли душа бе! Всеки може да се уплаши и да оцапа гащите!

има един факт които се гледа: КОЛКО БРОЙКИ СА ПРОДАДЕНИ И НА КОИ СТРАНИ. Повече от това - няма нуджа да се говори.

Ами ако ги пробутват както ф16 на наща тиква ...

а на дъжд може ли да стреля? само питам. всичко много хубаво, ама трябвал да се бута щото предавките не работили, на тъмно не стрелял. Не може да се поправя. Стреля безхаберно щото не може да управлява оганя си. Ама виждаш ли - можел да скача. БравУ.

Т'ва е някаква психария! Т80 е провал! Дори наскоро руснаците поръчаха ново производство на Т72, никой не иска Т80! Не може да има никакво сравнение между Абрамс и Т80! Постоянно лъжете и промивате мозъци! Егати одата на възвеличаване?! Тва е по-зле от през Комунизма!

Т-80 превъзхожда конкурентите си по надеждност, възможност за ремонти, просто усвояване, но се отбелязва нуждата от доработка на хидрообемната предавка, която излиза от строя, както и по-нататъшното усъвършенстване на системата за управление на огъня, както и създаването на нов нощен прицел. Не разбрах кое е надежното - хидрообемната предавка, която излиза от строя? И как превъзхожда конкурентите - с несъвършенната система за управление на огъня или с калпавия нощен прицел?

Тези недостатъци по-късно са били отстранени, явно не са били нещо трудно.

Руската военна технология никога не е превъзхождала. Нито е превъзхождала немците през 45-та нито Американците които разработиха атомната бомба, нито никой. Силата на Руснака е в Водката. Затова ВСВ завършва с 7,4 милиона убити немци и 27 милиона убити. Може би Русия/СССР беше технически развит само по време на студената война, и то пак не толкова много колкото пропагандата твърдеше. Освен това да не забрвяме че тази вонна мощ излезе на Руснаците икономически нереално скъпа, а Рейгън не ги оставяше да мигнат и ги притисна жестоко докато СССР не се разпадна. А от тогава до днес Руснаците са се отказали от каквито и да е военни технологии и разработки и са на минимален бюджет колкото да оцеляват някак. Но спокойно бе ние Българите пак сме с 30 години назад, тъй че популярното мнение е че Раша е номер 1 военна сила, хахахах

Затова ВСВ завършва с 7,4 милиона убити немци и 27 милиона убити чибурашки.*

Ако руснаците зачистваха като немците вяско село в което влязат щеше да е 127 милиона загинали немци на 27 милиона руснаци. от тези 27 над 20 милиона са мирно население и го знае цял свят . само ти не знаеш !

Путлерастки лъжи. Не германците са разчиствали селата, а самите руснаци по заповед на Сталин. После нагло приписали това на загубилите войната. Само че заповедтта на Сталин е всеизвестна: Не оставяйте на врага нито килограм хляб или литър гориво. Колхозите птрябва да прогонят целия добитък и да предадат зърно на държавните органи за съхраняване и за прехвърляне в тиловите райони. Всичкото ценно имущество, включително цветните метали, хлябът и горивото, които не могат да бъдат взетии, трябва да бъдат унищожени безусловно. В районите, завзети от противника, трябва да се създат партизански отряди, конни и пеши, да се създадат диверсионни групи за борба с частите на вражеската армия, за разпалване на партизанска война навсякъде за всичко, за взривяване на мостове, пътища, за повреждане на телефонните и телеграфни комуникации, за подпалване на горите, складове и обозите. и Унищожете и опожарете всички населени места в тила на германските войски на разстояние 40-60 км в дълбочина от фронтовата линия и 20-30 км вдясно и вляво от пътищата. Ама да унищожиш всичко на 20-30 км около пътища хиляди километри на практика е означавало всичко. Да не говорим че линията на фронта постоянно се меняла.

t 80,90 и всички техни вариации са танкове за бедните бананови републики.. Модерните танкове са Абрамс, Леопард 2 марк 6, и английския чаленжер.

Явно не си дочел статията до край, или не си чел внимателно.

Нормално, краварските щайги Абрамс са добри само срещу по стари от тях с по 30-40 години танкове, като Т-55 и Т-62 ......и нямат никакъв шанс срещу модерните руски танкове като Т-72, Т-80 ,Т-90. Да! Дори руските Т-72 са по добри, но говорим за РУСКИТЕ Т-72, А НЕ ЗА ИРАКСКИТЕ КОПИЯ АСАД БАБИЛ ИЛИ МАЙМУНСКИТЕ МОДЕЛИ ЗА ИЗНОС, КОИТО НЯМАТ ЛАЗЕРНИ ПРИ ЕЛИ, КОМБИНИРАНА БРИНЯ , РЕАКТИВНА БРОНЯ,УПРАВЛЯЕМИ РАКЕТИ И МОДЕРНИ ПОДКАЛИБРЕНИ И КУМУЛАТИВНИ СНАРЯДИ! Видяхме как горят като факли краварските Абрамси, в Ирак, Сирия,Йемен, Афганистан, унищожавани от старите съветскит РПГ -7...А руските Т-90 издържаха дори попадения на краварските противотанкови РАКЕТИ ТОУ! Абрамс е като краварската М-16, може да побеждава само в идеални условия при превъзходството 10 към едно!

Т80 в Грозни Горят дома, за залпом залп, Неугомонно бьют из пулеметов, Пуль рикошет и взрыв гранат, А с неба бьют нас самолеты. Вот в центр въехал БТР, Прицельно бьют из-за угла, Отдал команду командир, Здесь в полный рост идет война. И да не забравяме: И вновь был принят бой, Район наш был отбит, И много техники горящею стоит, И мертвые тела, то там то здесь,

И малко точно за Т80 Атака вновь отбита, Но тут вдруг в бой вступил, Танк . 80-й, готовят все тротил, Позиции заняты, Все напряженно ждут, И кто-то вдруг воскликнул: ќВраги к нам в тыл идут› Подбито много танков, Нам надо отступать Ведь с двух сторон врага, Нам трудно удержать Обмотанный тротилом, Последний был заряд Тут поступила весть: Шамиль ведет отряд

Незнайко, заради некадърно подготвеното настъпление, руските Т-80 влизат в Грозни без да са заредени блокчетата с реактивната броня. Резервоарите са пълни с авиационен керосин, а чеченците стрелят по тях от горните етажи мазетата и отстрани и отзад при засади! Демек при най неблагоприятни градски условия! А краварските бараки Абрамс , въпреки въздушната и артилерийска подкрепа и боевете в открито поле, ги разпробиваха в челната броня!!! Сети се колко по скапан е Абрамса.

Напротив идиоте. Поне вземи прочети малко за модерните танкове. Дори модерния абрамс не може челно да пробие варианта от 1993 ,защото и 2та са с броня с обеднен уран. Абрамса ще мине през руските боклуци като нож през масло. Дори т90 не може челно дори да одраска абрамс от 1993. Може би само странично. Да не говорим, че екипажа е в отделна бронирана капсула и странично пробитие не води почти до нищо..

го разпердушинчват с Фагот от преди 50 години.

Майтапът е, че един танк струващ $6.2 милиона, абрамса, го опрасква гранатата на РПГ-7, стrуваща около $50...А Т-90 издържа удар от прехвалените TOW...

Не знам защо пишете, че Т-80 е руски танк създаден е по времето на СССР. След разпада на СССР и особено след погрома който претърпяват в Грозни руснаците почти не го използват виж друг е въпроса, че е основен танк в Украйна.