С каква техника разполага бългаската противовъздушна отбрана (снимки)

На статичен показ в столицата може да се види пълния арсенал от родната ни зенитно-ракетна техника

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЕЗ СОБСТВЕНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ САТЕЛИТИ, БОЙНО РАЗУЗНАВАТЕЛНИ БПЛА, МОДЕРНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ САМОЛЕТИ-РЕБ.... МОДЕРНИ РАДАРНИ СИСТЕМИ..... ПОДВОДНИЦИ И ТИЯ СТАРИ НЕБРОНИРАНИ ЗИЛОВЕ И КРАЗОВЕ И ТЕГАЧИ.... ЛЕСНИ МИШЕНИ ЗА ДИВЕРСАНТИ........ ФАНИ ЕДИНИЯ УДРИ ДРУГИЯ.... ВЕТЪР НА БЕЛ КОН.... ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ АКТИВНИТЕ ФОРТИФИКАЦИОННИ СЪОРЪЖЕНИЯ СА С ИЗТЕКЪЛ РЕСУРС И СА НЕПРИГОДНИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ В СЛУЧАЙ НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ.....!

Най смешното в цялата работа е, че дори тези антики свалят краварскте педалски бракми като спуер пупер СТЕЛТа Ф-117, който старото дежпане С-125 Нева свали без никакъв проблем! И почти веднага след това и свалиха Ф-117 от въоръжение като неефективен. Факти!

В неделя вечерта йеменските Husites, които са въоръжени от Iran, изстреляха балистични ракети по столицата на SaudiArabia ErRiyadu. Системата Патриот прихвана всички ирански ракети на хуситите. https://twitter.com/i/status/1244015955027656707 Руски продажни педерасчета, системата Пейтриьт се е доказала с годините във реални военни действия. Тя е приета на въоръжение в много страни по света. Скоро с такава ракета Пейтриьт , Израел свали сирийски самолет, боклук, който си позволи да наруши границата му. И командира на подазделението е младо мимиче… Въздушната отбрана на Саудитска Арабия със системата Пейтриат прехвана и унищожи седем ракети, изстреляни от Йемен. Според местните медии, в резултат на ударите един човек е бил убит, Отбелязва се, че починалият е гражданин на Египет, къщата на която пада фрагменти от една от ракетите, съобщава Тасс Тъпите руски платени кремълски ботове лъжат като за световно, но няма кой да им се хване на лъжите. Отбранителната система е отлична, и работи, не като руските мулфилми. И ватенките освен рекламни лъжливи мултфилми за С-300-400 нямат нито едно реално използвана успещно в бойни действия тяхна ракета.

Абе, джендър, като не рабираш не ми цитирай брошури с които ви промиват мозъците

Щом обиждаш на джендър значи си прост путлераски ….луппендър. Според вашите човеконенавистни хомофобски опорки джендър е обидна дума.Всъщност джендър е пол.И няма нищо обидно.Но за простите почитатели на шефа на Муню простия е нещо много обидно

Само и единствено в педераскияти анал! И никъде другаде! След войната в залива се показа че ефективноста на Пейтриата е само жалките 3-4%!!! Всички останали ракети на саддамчо са падали сами!Поради некачествена изработка! То и затова говедарската бракма Пейтриат нико я не иска! И затова изостава с десетилетия не само от С-400 но и от С-300! А да не говорим колко неефективна се показа в защитата на петролните рафинерии в Саудистака Арабия! И колко скапана се показа когато иранците взривиха и подравниха краварската ВВС база в Ирак с техните балистични ракети! Само козацки анал педал може да вярва в прехваленото но напълно скапаното и непторебно краварско оръжие!

Плаши ми се коня !

Кога ще изхвърлим тоя руски скрап и ще закупим Пейтриът ?

_stankow

Да, наистина. Кога ? Вече минаха 31 години, откак американците са сайбии тука и досега - нищо. Руснаците от 45 до 57-ма , само за 12 години ни бяха превъоръжили изцяло. С техни кредити, с отложено плащане, с плащане в стоки. И най-вече - със добри оръжия на добри и за двете страни цени. А американците ? Кога ще ни превъоръжат ?

Американците не са сайбии тука,а руснаците от 44-та насам.И тези сладки локуми дето ги разтягате как руснаците ни били въоражили и ни били заливали с нефт и стоки без пари или ,,с отложено плащане” са за най простият ви електорат.Те и други освен прости ора няма да ви се вържат на глупостите. А амириканците вече почнаха да ни въоражават със съвременни самолети и покриват небето ни от американската база в Девеселу и Шести Амирикански Флот.Както и множество сателити които следят ,,братските” руски ракети насочени към нас.Защото си мислят,че сле най незащитени и лесно ще могат да демонстрират (не)моща си. И те така!

iСиктир

До СТАНКУШЕВА, Абе много си неграмотна, мари! Три думи ти погледнах и трите с грешки от незнаене! Айде не обиждай себеподобните си, че са "прост електорат"

краварските системи не се закупуват! Отдават се под наем. И ако решат краварите във всеки момент си обират крушите, т.е. ракетките с гръмкото име Патриот

Прос чиляк прости опорки плямпа. ,,Пейтриът” са най добрата ПВО и ПРО система в света и недей бърка американците с подлите неблагодарни лицемерни чекисти от Кремъл

Американските ни съюзници са наясно,че българската олигархична мафия е под руско командване и затова в Девеселу в Румъния държат под прицел руската военна база в Сърбия и в Южния руски военен окръг.Също Шести Американски флот и поляци ,турци,,германци и унгарци са готовида парират всеки ,,освободителен” ,,удар” на ,,братушките” по България. Така,че антибългарските путлерски тролове може да си обуете черни бикини с дупка отзад и да вирнете гъз на към Кремъл

_stankow

Девеселу е много, много далеч от Сърбия. А в Косово американците имат базата Бондстийл. Огромна, за 7000 войника. Нали затова го окупираха Косово. На 20 минути полет от Белгард и на 10 минути полет до София. Но вие не го знаете. Защо ли ? Защо го крият ?

Девеселу защитава АЕЦ Козлодуй и Черна Вода които са по същество атомни мини или радиоактивни мръсни бомби. И е достатъчно ,,далече” да парира мераците на злия гном в Кремъл да заплашва всеки с остарелите са германски високи технологии от ВСВ. Само един пример:2018 в Ормузкият пролив Иранците потопиха чисто нов саудитски десантен кораб купен наскоро от САЩ. При преминаване на американска фрегата пущат радарите да я замерят провокативно и литват във въздуха на сеундата баробар с ракетите ,камионите,хората и радарите

Тука едно мекер руслямски педал се прави на модератор и трие нелицеприятни истини за Руслямска държава.

Е просто няма! Затова и всички воикат на Дада педала!

Статията е писана от някое ЗКПЧ в руското посолство

Миналата година Борисов закупи Израелско ПВО за 1 млрд долари

Беше за 15 милиарда

За $ 2 МЛД. България можеше да купи "Пейтриът" и "Байрактар". България няма да напада никого а има нужда от ИНТЕГРИРАНА НАТО-вска защита. И арбайтен, другарчета!

Служил съм ракетни войски.имахме най доброто пво земя въздух земя само две ракети бяха способни да разрушат Истанбул до основи.нямате представа каква мощност имат .все още са с статут на строго секретно въпреки че поделението вече не съществува.

През 1980г ме взеха новобранец в ПВО- то в Нова Загора. Поради Отличен 5,67 и профил Радиоелектроника от гимназията в Казанлък. Защото в Казанлък военното окръжие не ми позволи да кандидатствам във Военноморското училище във Варна. След клетвата веднага ни изгониха 5 ПАРТИЙНО НЕБЛАГОНАДЕЖНИ заклети войника в кашишкия полк в Симеоновград а после в СЕКРЕТЕН КЕЧ в Чирпан. Излял съм бетон за 3 живота напред и НЕ СЪМ ИЗСТРЕЛЯЛ НИТО 1 патрон в твоята шибана БНА. Но за разлика от теб, мога да пиша на Свещенният Български език....без граматически грешки!

Тъпунгер с атомна бомба е лесно, само дето тъпак като тебе си мисли че другите няма да отвърна със същото.

Жална им майка на всички дронове

Разполагаме с ракети земя-земя "Надървенит" на дървени въглища, ракети земя-въздух "Мухобойтриът" с ластици от прашките на "Радо-прашката"

"секретното" оръжие, което "шпионите" на Москва го намериха, снимаха го с телефоните си и го пратиха със SMS на Кремъл. С тези музейни експонати тия от Министрството на отбраната искат да покажат на Мустафата, че сме "сила" в НАТО. Липсва само рекламния постер с картинките на новите самолети. Толкова жалки никога не сме били - типично за колония от третия свят. Липсват ни банаови дървета, за да е пълна картината. ЧЕСТИТО.

И армията е затъпяла подобно на простият президент Радев.

Общо взето от статията се разбира, че отбелязваме 60-годишнината с 60 годишна техника. Човек би си помислил, че като не харчим за въоръжение, ще сме силни другаде, но ето, че един кораб ясно показа какви голтаци сме на всички фронтове.

Сигурен съм, че на днешния ден на по-старите ПВО офицери им се реве... Като знаят какво беше преди и каква деградация и разсипия е сега след 31 години демократичен разпад на държавността....

Реви, тъпако, реви. и за разпадналия се СССР реви и за Варшавския договор реви.

Прашшшкиите на Гала тряаше да сложите че са по ефективни

Като знам каква криворазбрана демокрация е в България няма да се учудя ако някой не е продал барута (горивото) от ракетите.

Кой каза, че не е продаден ????

Системата Волхов е добра за високолетящи, бързо движещи се цели. Стреля се с по 2, или 3 ракети по цел, и шансовете за оцеляване на целта са под 5%. Или поне, бяха преди 40 години. Там неудобството е, че ракетата е с течно гориво. Първата степен е с твърдо, разбира се, но втората е с течно. А окислителят е силно корозивен. Това налага смяна на всички баки на 6 месеца, а всички дежурни ракети са с пълни баки. Навремето, тези баки идваха от СССР. Интересно, сега от къде идват. Също така, системата за управление е със сгъстен въздух, който се съхранява под изключително високо налягане. Което прави тази система уязвима за чести подмени, също. Трябва да се знае, че тези ракети летят САМО С ОРИГИНАЛНИ ЧАСТИ. Не става с евтини шарнири, произведени в Турция, например.

Натовска България, почти 15 години след членството си и над 30 от края на СССР все още се пази със Съветска техника и се чуди, защо никой от съюзниците й, не я бръсне за слива, а руснанците и се подиграват и я стрижат - жалка история :(

Най добрата ПВО за защита от юмручна авиация е prof-Gerdj 2021

Много хора хейтят колко ни е старо ПВО - то, а то и наистина е старо, но пропускат един основен факт. По - добро ПВО от това няма как да имаме в обозримо бъдеще. Ако има нещо, в което СССР и в последствие Русия да са до ден днешен ненадминати то това са точно ПВО и далекобойни ракети (които ние унищожихме). Единствените им конкуренти реални е системата "Железен купол" на Израел. Тъй като по обясними причини няма как да си купим нито ново руско ПВО, нито Израел продава от тяхното ПВО на НИКОГО, ние по - читаво от сегашното няма как да имаме. Можем да имаме евентуално по - съвременни радари и до там. И не разпрвяйте врелени кипели за Пейтриът и подобните им. Причината Израел да разработят тяхната система е провала на Пейтриът - а. Саудитска Арабия бяха накупили най - довия Пейтриът и им избомбиха рафинерии с обикновени дронове. Понастоящем купуват руско ПВО, въпреки, че се водят доверен американски съюзник ... И моля без глупости, че съм русофил и прочие. Пет пари не давам ни за руснаци, ни за американци :)

Не може да имаме, щото боцата краде със скорост една ЗРК бригада месечно. За 12 годйни е дал на господарите си от ДПС 144 ЗРК комплекса, 20 пъти повече от колкото ни трябват. Това е цената на любовта към боцата и ДПС!

Израелскоят "Железен купол" не е за самолети, а за пълните тръби с болтове дето ги изстрелват от Газа.....

Schilo

Да, ама какви банани имаме по пазарите?!

Всичко има, но опашки няма. Не чакаме да "пуснат".

За точна информация може да попитаме Русия. Преди година Резидента им даде подробно инфо. И не само за нашата техника, но и на съюзниците...

Волхов е наследникът на Двина и са от 1975 година!!! Нева е по нова...1982-ра!!! Не са лоши ракети останали ни от Варшавският договор когато задачата ни беше да издържим 7 минути срещу турците !

_stankow

Аха, 7 секунди. Партенки от димитровската стая. Армейската отбранителна операция трае 12 дена. Армейската настъпателна операция - още толкова. И никой не е казал, че ще бъде само една. За 7 минути една военна колона минава около 1 км. Как очаквате войната да трае 7 минути - не знам. Авиация ? Ами само подкачването на въоръжението е един час ... По добре намалете изцепките и слушайте повече служилите !

Стара техника над 40години. На България и трябва модерна от ново поколение противовъздушна отбрана и закупуване и /разбира се собствено производство/ на дронове -това е бъдещето !

Стара е, но ефективността й зависи от това дали са подменени някои компоненти в радарната инсталация и изчислителните модули. В България все още има ...... да речем R&D и възможности за производство за такива джаджи. ,т.е. т.н. демократизатори - приватизатори не успяха да ги затрият и ликвидират, по подобие на стотици други предприятия.

_stankow

Да замениш ПВО–то с дронове е като да замениш метрото с електрически тротинетки. Нали опитаха в София, успешно ли беше ? :)

Символ на състоянието на армията ни в момента е изложеното трабантче на Соломон Паси във военния музей в София, символизирал приемането ни в нато. Наред с въоражението на което са служили дедите ни, са изтипосали олицетворението на това което получихме от сегашните ни повелители, дори и трабант е много. Срам и позор!

Как с каква техинка ! Със стара! Но затова и купуваме краварските боклуци Ф-16, тия стари раздрънкани бракми на по 50-60 години, за които дори няма заводи построени дори, а ние ги имаме само на толаетна хартия! каквито са ни ПВО системите антични, такива и антични бараки Ф-16 купуваме за по 3 милиарда долара! Вместо да бяхме купили чисто нови Грипени, модерни и съвременни МиГ-35 и Су-35 на тройно по ниска цена!

Техниката е остаряла и морално и половината не работи и като добавим, че от 30 години не са се купили никакви муниции.... Нали, за да стреля трябва да е с нещо, а не с празни приказки само. Парите са отишли по шкембетата на бивши министри, дърти и неефективни генерали, които гледат само да им върви пенсията и разписват документи наред без чест и достойнство! Трагедията е повсеместна и не ми говорете, че някаква мутра бил купил това или онова- той си купи индулгенция срещу прескъпото купуване на някакви си самолетчета на хартия, всичко друго се окраде по чекмеджета и шкафчета.... и той бил генерал- генерал, но на тъпоглавци и безродници!

за експорт към русия в момента можем само да си мечтаем. поради поне три причини, първата са санкциите. за оръжия на цена 'като за хора от Варшавския' - защото сме ги купували но на смешни цени - можем също да мечтаем. въобще, преди да ритаме стария стол трябваше добре да видим дали въобще има нов. а сега на земята, а върху нас само благинки като джендърии, бежанци, етц.. ПС на оня с гърмежите, да му кажа, че щеше да е много забавно да пише на лоени свещи.

Я ни припомни колко 42% от бюджета на страната ни годишно беше вноската към сив миуо зайче ?

от типа: "Пази, Боже, да не ни нападнат!"

Не е само това. В арсенала има добавени и прашките на Щерев, Майора, Павел и други от гей дружинката, които са с доказани бойни качества на турската граница срещу новопристигащите рязани карабини.

Ти си байрактара на съвеЦката дружинка която лично брежнев е раждал та ги разбираш тия неща ?

;Изправи се гора от стомана насочете се бойни дула........ Предизборен лозунг на кандидата за президент

това е на артилерията като цяло. не точно на зенитките.

Закриха зурсаджийската база над Самоков,която пазеше София /и не само/, земята там сигур са я харизали за жлъти стинки на некой малоумник с дълги гащи и голем портфел.......голяма излагация за всички РОДОЛЮБЦИ БИЛИ НА ВЛАСТ, поплюнковци са , вирят си краката и сменят всичко родно за всичко лъскаво.

и за това старо оборудване в НАЛИЧНОСТ и с възможности, тъпите ватенки не са взели и копейка!!! боко гъ'лзца набута на новия биг брадър 8 млрд. за стари F-ки на хартия, за да му пускат гювеч по избори, ама и тва не сработи.

Не са взели нито копейка казваш , само 42% от бюджета ни годишно + само три пъти целият ни златен резерв ?

Хахахаха! Умрях от смях! Системи от 60-те години.

И то руски :)))))

SU-152

Стара руска зенитно-ракетна техника и при другите видове войски е същата картинка............. дори с новите ке Ф-16 блок 70,вход А.........50 годишни,няма начин да не уморим агресорите от смях!

SU-152

А де не пиша за гордостта на българската артилерия Гвоздика,че преди 30 години вече си бяха остаряли............

пак счупиха тъпомера! защо закриха поделенията защитаващи Варна? има ли годни ракети?? въобще има ли армия или само 12000 главорези-връзкари ходещи по чужди мисии?? или мно и генщаба е по голям от хармията и пълен с пенсии???

Единствената пускова която виждам е на С300. Всичко останало са ТЗМ-и. Няма ги Стрела 10 и ЗРК Оса. Нито един от показаните комплекси не работи на принципа на директно попадение (контакт) в целта, на този принцип са само ПЗРК, като Стрела и Игла. Фуражката дала информацията за статиите е пълен аматьор. Иначе статията става за четене само от неспециалисти. Всичките комплекси все още могат да поразяват много голяма част от съвремените самолети, с подходящи екипажи, разбира се.

С Радев! Такава ракета е, че разби цялата държава!

Ушата , бил конкуренция на крилатата такава :)

С каква техника разполага бългаската противовъздушна отбрана (снимки) БЪЛГАСКАТА???? И то в заглавие??? Каквато армията, такава и "журналистиката" - умряла работа...

Разберете, че българия не започва 1944г. Имали сме България и преди това! НРБ е незаконна!

Совецки боклюци.

Както виждаш цялото ни ПВО е руско от миналият век. След 35г. американска демокрация нямаме една американска зенитна установка. Така камо ли да говорим за нещо по-модерно.

Защото сме още в примката на съветските слуги. Не ни оставят да е развиваме.

защото не си си купил, като си купиш ф16, ще имаш

Виж Ко баце, и мен не ме кефи съветско, китайско или алабала, ама нали знаеш че като няма риба и ракът е риба. Нямаме никви ракети и самолети, тия от партньорите ни в НАТО още са я морето дето се казва. Е кво ще правим, с памперси ли ще замерят нашите войници? Накратко квото имаме това ползваме, ако искаш да избираш в сладкарницата

Искам да уведомя изпадналите в делириум россолюбци, че от "браЦкият" им еС-еС-Се-СеР не сме получили нищо даром, дори и един пищов макаров! Всичко сме плащали, че и надплащали! При това закупуваното от нас оръжие беше "експортен" вариант, със силно орязани ттд, та да не би един ден да го обърнем срещу тях. Хитри и предвидливи бяха "братушките", наааали? Който не вярва, винаги може да провери истинността на думите ми!

Дай да приемем за момент че си прав! Защо тогава преди имахме ЗНАЧИТЕЛНО повече военна техника от сега? Имаш 2 избора: Или сме имали повече пари тогава от колкото имаме сега ИЛИ са ни ги давали на по добри цени от колкото ни предлагат новите продавачи.

Имахме, защото купувахме, драги! Залъка си давахме за "експортна" сАвеЦка железария! Магазините И поради това бяха празни! Забележи, че ни продаваха, като на "братя по оръжие" техника, която отстъпваше на аналогичната за тяхната армия! А уж трябваше да се бием рамо до рамо, а? Ние бяхме полезните идиоти, които трябваше да мрем и да превърнем България в пустиня, за да не им се повтори случката от 1941 година! Според тях на два пъти трябваше да бъдем пегазвани - въднеж до Дунав, а после обратно пак до грениците, като се предвиждаше и оперативно-тактическо ЯО! Разбираш ли какво бяхме ние за твоите "братушки"? Тия, с минусите, могат да си го набият российския, ама по-дебеловрат нека е! Имал съм участие при закупуване на съветска техника навремето, та пиша "от първа ръка"! С очите си съм видял, мърсните и продажни твари, какво и как ни "подаряваха"!

Добре. Значи би трябвало да се разберем. Аз работех 4г в най голямата френска фирма за такива "продукти" а близък роднина също е участвал - като тебе - в покупките на съветско оръжие...би трябвалло и да се знаете..най малкото е би трябвало да имаме подобна информация! Много държави изкарват експортни варианти. Руснаците това не са го измислили! Не всички съветски оръжия които сме купували са били експортен вариант - това би трябвало да го знаеш! Относно празните рафтове...я кажи, кое е това което сме изнасяли за Русия НО България тогава не е имала по магазините? Помниш ли какво се изнасяло? Цигари, зеленчуци зарзават. Какво нямаше тогава по магазините? Месо и луканки?! Да..нямаше...ама да сме изнасяли такива неща за СССР? НЕ! Щи кажа какво изнасяхме ама ние го нямахме по нашите магазини...баба ми работеше там бог да е прости....маратонки Ромика! И къде ги изнасяхме? Мога да ти кажа ама защо ТИ да не ми кажеш след се правиш на познавач? Да не говорим че цялото съвество оръжие беше къде бартер - чушки и домати за ракети - къде по някакви смешни цени на измислени "преводни рубли". СССР ни били ползвали за пушечнно месо? Това дори не знам от къде да го започна след като Турция и Гърция ВИНАГИ са били геостратегически врагове (и до ден днешен..особено Турция...Гърция вече почти не). Не съм сигурен че знам за какво спориме? Ако спора е дали със СССР България имаше повече възможност и по добри условия за закупуване на оръжия, спор не може да има! Така беше! Без значение дали на тебе ти харесва или не! Ако спора е дали тогава сме имали повече неща по магазиите от колкото сега, отговора пак е очевадно ясен. Не! Не сме имали повече продукти по магазините...сега имаме значително повече! Проравняваш бананите към рекетите и някак си смесваш нещата, отивайки си да омаловжим някои от плюсовете които България тогава - а тиакива е имала! - с минусите които са били тогава. Може би надеждата ти е че така ще представиш едно минало, изцяло в черно и само с минуси! Ей такива като тебе, са опасни за новите поколения защото дават погрешна представа за миналото.

Баси как лъже като тоя кат един друг. Имахме първокласни оръжия от бившия съветски съюз, отделно много от оръжията бяха ни подарени. Ама кво очакваш от младите джендари дето не са стъпвали в казармата

Знам, че не ти се връзва на попагандната опорна точка за "безкористният браЦки съвеЦки народ", но това са фактите! Нито пари сме имали повече, нито пък са ни продавали оръжие на ниски цени! НЕ! Доколкото, ако не ме лъже паметта, но съм сигурен, че нейде в нета имаше доста материал около закупуването на МиГ-25, както и за някои други оръжейни сделки със СССР! Не разчитай, че хората, които се интересуват, няма да разберат истината и причините за вашите нагли лъжи. Да, за да можем да плащаме оръжията на "братушките" ви, ние гладувахме и се редяхме на огромни опашки пред бакалиите за парче "кучешка радост" или някоя друга подобна... радост! Това е истината - гадна, жестока и отвратителна!

Казваш американците са ни подарили оръжие ? Всъщност - да , 2 надуваеми лодки , за да имаме и флот .

Никъде не казвам или пиша нещо подобно, ватен! Написал съм на чист български език, че нищо даром не сме получавали от "братския" ви СССР! Понял? И това е самата истина!

Каквото е дал "гадният руски поробител" това е! Новите "демократични и равнопоставени съюзници" на България дават само гумени лодки и чертежи за милиарди!

Не е "дал", а ни е "ПРО-дал". Сфати ли я тънката разлика?

със никаква

За 32 години демокрация не е купен един нов танк ,автомат, кораб,самолет ,ПВО комлекс, Не е построен един ТЕЦ, АЕЦ , язовир. Аз за 33 години построих България ,вие я унищожихте. Ще разберете ,че в България няма повече от 5,5 милиона българи. Скоро Турция ще ви изяде .

искаш да кажеш, че като отвориха границите милионите българи избягаха от хубавото, което беше построил ... сигурно е било така!... а като се събуди краката ти отвити, прозореца отворен и става течение!

Ако с една от тези Кубове от полигона в Шабла с право мерене се нацепи Вера Су ,решаваме проблема с разтоварването веднага! Бързо и акуратно Без да плащаме на багеристи и докери ,имаме нужната техника за разтоварване на тор! После ще мине Рашков да им даде по един предупредителен протокол на някой оцелял моряк, че никога не е имало тор на Вера Су и не е виждал нищо ,шут отзад и пътя от България! Резервен вариант Виолетка магистралката им прибира заплатите на моряците за да си купи нови машини за гласуване и ги приучва да се хранят с азотна тор,докато го изпразнят ! Ако ги заболят коремите насреща е доктор Стойчо без напарвление!

абсолютно!... туй сме то ние българите. на майтап взимаме сериозните въпроси, а майтапа го взимаме много на сериозно.

Нарязахме си ракетите за скрап още по времето на Луджев, даже дадохме на лешоядите да видят кво има отвътре щото те такава военна техника нямаха...