Коментари - С какви оръжия разполага армията на Венецуела | IT.dir.bg
назад

С какви оръжия разполага армията на Венецуела

Възможно е скоро в Латинска Америка да избухне война за богати на петрол територии

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - С какви оръжия разполага армията на Венецуела | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Армията на Венецуела е доста по-добре въоръжена от българската. И на футбол са по-добри.

ама то във Венецуела си има Гаяна сити, и цяла област около него. Мая Гаяна е като нашата Северна Македония, дето Македония уж е Българска, ама е област в Гърция :)

Друго за крадене САЩ са са там

Леле, ами сега? Ще почнем ли да пращаме БТР-и на онеправданите?

Всеки които мрази англосаксите си има своята Украина. Някъде се казва Македония, другаде Гвиана, Тайван...може дори Украина да се нарича. Винаги е отцепена от основната територия и насочена/наточена срещу братята си. Хилядолетното "разделяй и владей"

глупости някакви. Танкове, системи град, бронирани коли, в непроходима джунгла без възможност дори за морски десант. колкото до САЩ, това е бивша британска територия. последните латино терористи дето се опитаха да анексират британски острови гризнаха яко дръвцето и до днес едва дишат икономически.

Те това им мразя на демокрациите. Уж така, но империя. Къде Лондон, къде тая държава, Гаяна ли каква, която чух за първи път. Значи според САЩ това било Британско. А че те не са дори на този континент? Ония недемократите поне си ги знаеш. Казваш такива са си.

Дали пък идеята не е да разкарват помоща на САЩ навсякаде, но не и концентрирано само на едно място?

Британска колония от 1796. Преди това е била холандска колония. Първият европеец стъпил там е британец. Никога не е била испанска колония и да, Венецуела добива независимост 1821 неграмотни путинофили...

Абе то въпроса е за Ганая. То близко там, ама по-друго.

То и в Сибир има несметни богатства, ама не могат да ги използват - няма пътища, няма ток, няма никаква инфраструктура. Венецуела освен че няма пари да построи пътища и да ги усвои тези ресурси (те си имат достатъчно лесно достъпен петрол), нямат и технологиите. Умния Чавес изгони испанците и сега внасят бензин, защото не могат да използват рафинериите. Абе социализъм ...

........много му трябва на мадурко тази територия ноо няма да го огрее,.....просто Бразилия ще го размаже , ще пречупи крадливите му ръчички!!!

Т.нар. Британска Гвиана е територия, заграбена от англичаните при поражението на Испания. Преди това е била част от Венецуела.

Ми че то голяма част от Македония, Западна и Източна Тракия са били в България и са "откраднати" след 1913 г., дай да направим референдум за тях и да си ги приберем? Щом Венецуела може, що не и ние?

Опят двойка!

Четете и мислете! Обединения запад и САЩ не успяха да наложат президент лакей / Гуайдо /, наложиха санкции и откраднаха златото на Венецуела. От петролните компании на САЩ остана само една във Венецуела, а руснаците продадоха всичките си петролни активи на Китай. Турция им купи златото заобикаляйки санкциите и сега познайте кои гледат посрани как венецуелския нефт пътува за Китай.

Стига си пил ракия

Нали разбрахте какво стана ? Има една държавица Гаяна, като територия по-голяма от България , но я има 200-300 хиляди черни, а не. Обаче откриха най-големите петролни залежи в акваторията и. освен това в джуглите и, има злато , сребро и платина, и скъпоценни камъни. Ако Венецуела се бави , то Сащ ще им обяви война. Зеленски ще го духа, украйна не си заслужава парите, но виж Гаяна е преспективна.

Че тез и нас ще превземат не Гаяна.

Вас украинците вече ви е..ха майката

Вас??? Кой това, нас българите ли? Ти какъв си?

Всъщност, Венецуела ще си анексира обратно откраднатата територия и никой няма да им каже "гък". Не се надявайте САЩ да се намесят - след провала в Сирия, очертаващия се такъв в Украйна и недъгавото подпомагане на Израел, изобщо не им е до други конфликти. Да не говорим, че нямат чак такива големи запаси на оръжие и боеприпаси, за да си позволят да се включат и там. А в близките години се очаква разгарянето и на други локални конфликти, на места, където имат пряк интерес.

Ако ти мислиш че САЩ нямат запаси от оръжия значи си много прост. Америка ще премине през венецуела като на парад. Това не ти е рашка говняшка бе каун. Вашите руски шизофренични мозъци нямат спиране

Единственият тъпак тук си ти. Не знаеш кой е баща ти, ама и майка ти не знае, щото е била луда седмица, но устата ти знае да лае. Лайньо, като ще минат на парад през Венецуела, що се изнесоха насрани от Сирия - нали са велики? Що не направят нещо срещу рашата - нали имат топки? Що не ударят Газа, нали са съюзници с евреите? Всъщност, са путьовци и се страхуват да натиснат - не знаят какво да очакват. Същите сте и лизачите им - палячовци, ама пред клавиатурата смели...

И разбира се, че имат запаси - нямат толкова, че да раздават наляво и надясно и да останат достатъчно, че да се чувстват сигурни за отбраната на собствената си страна.

Забелязва ли се умение и дипломатичност в чата ви? Никакви факти, а виж, откровена грубост и някакви ваши си твърдения. Браво!

Британска колония от 1796. Преди това е била холандска колония. Първият европеец стъпил там е британец. Никога не е била испанска колония и да, Венецуела добива независимост 1821 неграмотни путинофили...

Където има комунизъм и руско влияние в Латинска Америка има диктатори и мизерия. Справка-Коста Рика е най-развитата страна в региона, демократично управление, няма армия, за сметка на инфраструктура, образование, здравеопазване. Граничи с тоталитарна и бедна Никарагуа, въоръжавана от Русия. Никарагуа, като всеки про-съветски сателит, лаком за земя, има апетити към съседите си, но смее ли да нападне миролюбивата, без армия Коста Рика? НЕ. А сетете се защо.

пожелавам ти американец да те освободи и демократизира

а теб руснак да те направи крепостен селянин.

Статията е пропаганден материал и съответно не пише важните неща. спортаната територия е била Венецуелска територия и е анексирана от Великобритания по-миналият век.

Имат Оръжия Венецуела , ако нямат Русия ще им даде ! Много от Държавите нямат желание да се Бъркат във Вътрешните работи на Венецуела , Особено Присъеденила се самостоятелно с Референдум към венецуела Област ! Ето за това се страхуват нашите Мекерета от Референдум !

Как си го представяш орките да пращат оръжие на Мадуро. Мадурестия и Вагиналний хахаха. Че той е с по голямо оръжие от късокракий

Този диктатор му се иска да го набият на кол точно неговите индианци от Венецуела.

На комунист му дай само да краде и завладява

За Испания, Великобритания, Португалия, Франция, Холандия или Белгия си мислиш?

Не ! За САЩ .

Ще дойде чичо Сам ще ги нарита по голият им гъз и ще вземе и Венецуела

др0гаре, вашият др0гар мадур(к)о по примера на бункерният молец ще прави сво и вие очаквате "ФАЩ" да се намеси, но за ваша и на внесуелските менталноограничени др0гаре ще се намеси бразилия, защо? защото единствените пътища към този район минават през граничната територия на бразилия, а те вече разположиха доста войска, а да... колкото и да не обичате "фащ" трябва да знаете, че са направо хуманитарни работници в сравнение с бразилците.. не вярвате?филми за картелите не гледате ли, едни мили са, направо слънчица...

Не стига ,че във Венецуела са умрели от глад ,но и се репчат на съседите си и по путиновски модел провеждат референдуми и анексират територии !!! Ми ,да влизат в джунглата и ще си намерят белята като палестинците от Газа , ама тях ще ги бият американците , а не евреите !!! Малоумни комунисти !!! По- зле са и от тарамбуките в Газа !!

Ами защото х;яб и зрелища, а като намалее хляба...

Те САЩ нали "победиха" в Украйна, та сега ще "побеждават" и във Венецуела....

Ватооо ако сащ се биеха в украйна щеше да фърчи вата от мацква до сахалин

Ама не се бият, що ли?

Статията е пропаганден материал и съответно не пише важните неща. Вярно е че в Гаяна има спорни територии от много време. Новото е, че американския петролен гигант Exxon наскоро направиха сондажи и откриха големи количества петрол. Exxon винаги е била субсидирана от правителството на САЩ защото дейността им навсякъде по планетата е тясно свързана с геополитическите интереси на Америка. За гаянския петрол се подготвят масивни американски инвестиции. Венецуела е традиционно в лоши отношения със САЩ защото не позволяват на американските компании да експлоатират петролните им находища и да инсталират марионетни правителства. Притесняват се, че ако САЩ инвестират милиарди ще започнат да пазят тази територия като своя. Твърде вероятно е да построят военни бази в тила на Венецуела. Мадуро се опитва да спре или поне да забави изграждането на американска инфраструктура в Гаяна. Много вероятно действията му да са координирани с БРИКС които искат да ограничат американското влияние в региона.

Ирак нападнал Кувейт, а САЩ нападнали Гренада.

Га прасето почне да гладува почва да краде от съседните къщи. Справка -Cocina Russia

Украйна ли е богатата държава? Не се прави че не знаеш кой искаше да я прилапа като васална държава и да вземе крим за военна база. Е другата ,,демокрация,, я завзе първа защото е по-близо. Все един вид лайна.

В Донбас има газ, бърка отзад и монопола на Путя.

Кочината даде тон и сега всички се юрнаха да грабят чуждото.

Аз техните оръжия много ги уважавам. Особено от десния фланг на строя снимка 1/25.

Всички диктатори от комунистически тип си приличат. За да се запазят на власт, намират външен враг, обвиняват го за лошото състояние на икономиката и живота, започват "кратка, победоносна" война като нападат някой от съседите си, след което биват разгромявани, държавите им разбити а самите те или се самоубиват или са обесени или изгорени от своите граждани. До тук нищо ново в сценария. Руските сценаристи толкова могат. А да, пратили са там и Вагнер, да подгреят ситуацията а после ще се изнижат като пръдня. Само че мустакатия, играещ го мафиот с малко пръстенче на кутрето венецуелски диктатор си прави грешни сметки. На света му дотегна от глупави войни. Него няма да го бавят въобще. А почне нещо до 24 часа ще баде ликвидиран а войската му разбита. Тоя руски трик мина в Украйна, в палестина, но тук баце направо ще го подпукат до смърт. Само го чакат да мръдне. Ама с комунизъм в главата - толкова. Кой разбрал - разбрал.

АМа недейте така подробно, че някой ще си помисли, че говорите за Байдън! :-)

А не мислиш ли че номера на САЩ с диктаторите вече не минава. Пробваха с Венецуела вече . Пробваха със Сирия. Пробваха с Украйна. Ами явно вече не минава.

Индианки, тая къв голям орлов нос има

основно с руски..... що ли тъй....

Ми за толкова имат пари бе.

С каквото и да разполага - B-52 са за един час над Каракас.

Е и какво? Американците ще отидат на терен в джунглите ли? :-) Много е съмнително! Бразилия няма да се намеси! Венецуела може да си вземе тази провонция и нищо кой знае какво няма да се случи. Очевидно е!

На тестуро не му стига петрола? Бреййй! Да го взима и този! Тоалетната хартия винаги ще е мираж... Какви са тези на снимките? Европейците не бяха ли изтребили индианците преди векове?

Попитайте в Русия. Може и да ви кажат.

Като гледам снимката, едно от основните им оръжия са красиви индианки и негърки. Oh, wait...

Запали и ти краварската черга как теб те палиха краварите!!!