Коментари - Норвежки еколози раззеленяват Сахара | IT.dir.bg
назад

Норвежки еколози раззеленяват Сахара

Норвежки еколози ще раззеленяват Сахара с морска вода и слънце.

Обратно в новината

Коментари - Норвежки еколози раззеленяват Сахара | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха, дано! Ама като знам, колко са мързеливи арабите, пак белите ще трябва да вършат всичко.

изненадва ли те че пише норвежки еколози, а не арабски еколози?

Не виждам къде е новината! Норвежците освен баири, сьомга и лед май не са виждали друго... Пускайки се надолу по пътя към Акаба, от лявата страна, е пълно с такива зелении в пустинята Уади Рум. Та не виждам какво ново са измислили викингите! А бе Гогов, отиди поне Витоша да видиш...

ако се потърси по-назад (но търсачката не работи) ще се намери статия че японски учени раззеленяват африка ..

Много яко!

познавам г-жа Сахара Йорданова , но Сахара в Йордания - научавам сега , явно съм бягал от час по география, или еколозите (норвежките) са объркали района.

за да не използваме насипи? а може би heaps? което означава камари (с пари)

Не бях чувал, че Сахара е в Йордания.

"Току-що открихме първата демонстрационна оранжерия в Йордания и се надяваме в бъдеще да продаваме технология за създаване на гори в страните от Африка и Близкия изток Надяват се В БЪДЕЩЕ ДА СТАНЕ ТОВА И В САХАРА, вече имат изградени инсталации в Йордания. Чукча писател, не читател. Чукча не мисли.

Ал

Заглавие: "Норвежки еколози раззеленяват Сахара" Верно не си читател...

Лятото щяло да има студентски бригади за поливане на дърветата у Сахара.

Най-после нещо умно да се подхване.

Специално в Либия има огромно количество подземни води. Проблемът е, че на много места почвата е солена.

Каздафи го убиха защото: 1. Искаше да направи Африканска валута. 2. Започна проекта за напояване и залесяване на Сахара 3. Беше бариера срещу нашествието на африкански орди от неграмотни бежанци към Европа 4. Плати 4 МИЛИАРДА долара обезщетение на роднините на загиналите над Локърби

Ти голям герой го изкара. А какво ще кажеш за нашите медици , които се оказа, че съвсем целенасочено и нагласено са обвинени, от същия изверг за който ревеш ?

Стига с тия наши медици от Либия. Като ги знаеме нашите си медици в България какви безотговарни бузскрупулни печалбарски твари са, и ти се иска да натикаш някои в зандана. И въобще не ми е мъчно за тях. По това време в Либия имаше ред, сигурност и закони. И който нарушаваше си плащаше жестоко. Кадафи беше превърнал Либия в рай на континента, безплатно образование и медицина, висок стандарт на живот и високи заплати, храна за всички и много много още. ИНОВАТОР е прав, точно това което написал е вярно на 100%.

виж ако погледнеш само успехите на всички диктатори то няма място за сравнение Хитлер е изкарал Германия от пълен разгром Първата Световна война до световна суперсила в рамките на 10-15 г управление преди Втората Война. Сталин практически преобразява една още постсредновековна в по-голямата си част държава в суперсила. Мао Дзедун същото като Сталин, само дето държавата му е още по-назаднала и от Русия преди Сталин. Садам Хюсеин подобно на горните двама... Реално ако гледаш само плюсовете то в историята без съмнение най-резултатните лидери за всички времена са все Диктатори. Всичко е страхотно докато не зададеш въпроса: на каква цена са го постигнали?

Много е важен въпроса за цената!!! Моята баба казваше: "Ела зло, че без теб по-зло". Може би либийците знаят как им е било преди и сега... Въпроса е дали ще останат европейци, които да сравняват преди, сега и евентуално после....

Нищеска литна Фалкона изкара 5 тона на преходна геостационарна орбита,а вие тук ме занимавате с озеленители:)

Ключовият израз в статията е "да продаваме технология". Капитализма в днешния му вид е вреден за технологичния напредък на човечеството и главна причина за създаване на екологичните проблеми (изсичането на горите). И както се вижда от статията - няма да се създадат нови гори, ако някой не даде пари за това.

така е, за пари и пингвини ще заселят там....

ти приятелче, що не идеш да садиш безплатно дървета в сакар планина, има няма 50.000 фиданки чакат ? ей така, да помогнеш на държавата. не говорим за африка и сахара, говорим за нашата държава, моята и твоята !!!

На кого ще продавате, бе. На най бедните страни в сета ли?

ТЪПИ НОРВЕЖЦИ ... ИМА МНОГО ПО-ДОБРО РЕШЕНИЕ .. Система за събиране на мъгла, разработена от МИТ и чилийски изследователи Fog-harvesting system developed by MIT and Chilean researchers А В САХАРА ИМА ВЕЧЕРНО ВРЕМЕ ВЛАГА ОТ СРЕДИЗЕМНО МОРЕ :))

Надали с мъглоуловителите ще могат да съберат толкова вода, колкото биха могли да докарат от морето още повече ако мястото е под морското равнище. Идеята е хитра.

и ти ли комунистически селяко почна да се занимаваш с МИТ.

Как така просто си сравняваш Сахара с Чили! В Чили е Атакама - мястото с най-малко валежи в света, ОБАЧЕ над това място ден и нощ се точат облаци, които носят своята влага към Андите. А над Сахара облаци и влага?