Коментари - Сам Алтман: Общият изкуствен интелект може да замени "средния човек" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търся ИИ общаци да прекопаят една крива нива.

Стадо готвачи е добра идея

С ЛЪЖИТЕ ОТ ЗАПАДА,ЧЕ ВИ СЕ НАЛАГА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ИИ ЗА ДА ЛЪЖЕТЕ ПО ДОСТОВЕРЕНО!!! ЗАПАДА СТАНА ЕДНА ОГРОМНА ЛЪЖА И НИЩО ДРУГО ПЪЛЕН ВЪЗДУХ ПРЪДЛИВ!

Дам. За разлика от опиноидите, запада поне има логика. Опиноидите, които вземаш са ти полирали мозъка.

Общия естествен интелект е константа А населението продължава да расте

Средният човек няма много интелект, така че не е трудно да се замени.

Бамумамата. Не моеш каеш нищо днешно време, без някой да се почуства обиден и засегнат. Много обидчиви и чуствителни станали бре? Кат трябва да носиш вода от кладенеца по 3 пъти на ден, детето ти боледува от някаква болест и вместо лекари имаш шамани, а съседното племе е решило да те атакува с копия и мечове щото си убил един глиган в техната територия за да има какво да ядеш, дали пак ще бъдеш толкова чувствителен?!

Помниш ли, че един хора си стреляха по кафеварките и си горяха маратонките. :)))

спокойно. няма страшно. няма да замени хората. то това с изкуствения интелект.....ще доведе облекчаване на определени дейности които в момента се правят от хора. намаляване на населението ще е вследствие на подобрените условия на живот. обърнете внимание че броя деца в едно семейство в повечето случаи е обратно пропорционален на богатството на родителите. в много по голяма част от случаите там където е богато и образовано семейство, децата са 1 или най много 2, с малки изключения. там където са бедни, необразовани, гладни там се правят много деца. в западна Европа, САЩ...навсякъде в богатите семейства в повечето случаи децата са малко. където са бедни и има нищета им много деца. така че хората ще се пренасочат и много дейности ще се заменят от роботи които ще могат да помагат. нещо като робот прахосмукачка, кухненски робот, автомобил.....по лесно, по малко грешки...... а и имайте в предвид че в крайна сметка всичко се върти около парите. за да произвеждаш продукти трябва да има кой да ги купи. робот няма да купи новият Айфон или новата Тесла. а ако изкуствения интелект стане също като човешкия и почне да мисли....то тогава няма да има значение. човечеството ще се окаже излишно без значение колко си богат.....на робота не му трябват пари. може би освен ако накарат робота да повярва че е жив и трябва да работи за да има пари да си сменя частите, да си обновява софтуера и т.н.тогава вече е проблем :) но тогава автоматично богатите също няма да имат място в този нов свят. така че спокойно.

Прост си като гадулка! Абе, конспираторе...кога ще ви научат да мислите? Само един пример за това колко сте зле в логиката: Богатите хем искали да правят много пари, хем искали да избият хората и да намалят населението. Едното противоречи на другото....колкото повече хора имаш, толкоз повече клинети които да ти купуват нещата и ти да правиш още повече пари.

Обикновено преди да коментираш нещо учтиво е поне да го прочетеш. Не виждам къде мм е писал че "Богатите хем искали да правят много пари, хем искали да избият хората и да намалят населението" тори точно обратното. ММ пише : "човечеството ще се окаже излишно без значение колко си богат..." отделно мм пише горе долу това което и ти : "а и имайте в предвид че в крайна сметка всичко се върти около парите. за да произвеждаш продукти трябва да има кой да ги купи. робот няма да купи новият Айфон или новата Тесла." ... тъжна история. или чети или не коментирай!

Излиза, че само гениите и най-големите тъпаци са незаменими от AI. Представяте ли си как ще изглежда бъдещото човешко общество от Айнщайновци и огромни маси деградирали цигани (и други подобни). Останалите явно няма да ги има. Нали се сещате, че според демократичните принципи болшинството ще управлява...

В САЩ вече имаше няколко дела в които се оказа че адвокатите са ползвали ChatGPT, за да формулират защитата на клиентите си. Оказа се, че бота си е измислил няколко дела, които използва в защитната пледоария като прецеденти на база на които защитава клиента. Разбира се в хода на делата Съдията поискал копия от тези дела да бъдат предоставени и опс. такива не съществуват. Та няколко адвоката загубиха правото си да упражняват дейност заради фантазията на ChatGPT. Сега точно ChatGPT нямам вяра да му доверя да замести лекаря ми. Ще почне да си измисля нова медицина по средата на операцията и кой знае какъв Франкенщайн ще съшият от мене.

Нямам против да имам истински приятел готов да ме посъветва правилно по много въпроси