Коментари - Сам Алтман отказа на Microsoft и се връща на шефското място в OpenAI | IT.dir.bg

Коментари - Сам Алтман отказа на Microsoft и се връща на шефското място в OpenAI | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще отвори даже повече работни места в IT сектора, но работа с мозъка а не Copy/paste от гуугъл което кодерите правят

Ще ни приключи още следващата година. Който живее с илюзия, че е голямата раота в АйТи ще бъде мноого изненадан. Свърши филма. Автоматизация, оптимизация и ликвидация.

Предлагам Сам Алтман за кмет на София. Ще си партнират с един друг негов "колега",който рсботи за 1лв.

ChatGPT

Много им се иска на Майкрософт да глътнат някой AI титан, щото акциите им вървят глваломно надолу последните 10 години

Умник, Майкрософт доказаха с последните събития, че контролират OpenAi, като техен основен инвеститор.

единственото което върви надолу последните 10 години е покупателната способност на руснаците

Смешен си

Американския Пеевски е слаба ракия, не можа да отмъкне компанията…да отворят тука да видят как се прави :).

Неграмотник. Иля Суцкевер е програмист и съосновател на компанията. Алтман е момчето на ,,Майкрософт".

Въпрос с повишена трудност - колко програмисти са нужни за създаване на ИИ? Отговора е същия като колко електротехници са нужни за да се създаде ядрена централа. Не програмирането прави ИИ…:)

Какво излезе като инфо в интернет? От компанията вече имат съзнателен/жив ИИ (т.нар.AGI). Спорът е бил дали да го обявят публично и как да печелят от него. Все пак се заговори за ограничения и регулации на ИИ. Алтман е в ролята на алчния корпоратократ, докато Иля, програмистът идеалист, загуби корпоративната битка. Все пак ,,Майкрософт" ги финансират, за да печелят. Затова застанаха на Алтман.

АКО имаха AGI, никога, никога, никога, ааама никога нямаше да пуснат Сам извън фирмата. Ако трябва щяха заложник под ключ да го държат, да не са луди да го уволнят в точно този момент! Мислете малко с тези капандури!

Прочети какво съм написал. Скарали са се за регулациите на ОИИ и за печалбата от него.

А пък в Мужикистан върнали Рогозин начело на Роскосмос. Ушили му специална военна торбичка за лайната. :) И специален военен дрон с естествен интелект имат, казва се Вова:) Къде се бутат Open AI :)

Василе, пишеш против съветска Русия, но не си против НРБ - каква е тази шизофрения?

Защо трябва да има всяка публична компания борд на директорите, който се състои от хора които не са служители на компанията. Ето това е тъпия въпрос, но е факт, че в Америка почти всички фирми са така. Тези от борда на директорите само вземат яки дебели пачки и могат да изгонят създателите на компанията когато си поискат.

Защото компанията е собственост на друга компания която е "нон профит". Борда на директорите е съставен от от управата на Опен АИ (3ма и всички останали са от компанията собственик). Микрософт имат 49% дял от компанията , но нямат места. Не задължително ако си вложител да си част от борда. Това което се случи при тях беше опит за "хостъл тейковър" от страна на фирмата собственик. Притесняваха се ,че Микрософт ще купят изцяло компанията и се опитаха да ги спрът като изгонят няй-големия им сътрудник (генералния директор). Проблемът беше ,че не си направиха сметка колко хора са зад него. Часове след него , първия офицер и съосновател на компанията си хвърли оставката в знак на протест. Те назначиха ,главния инженер на компанията на директор без тя дори да знае ,че ще уволняват шефа и. Тя излезе със съобщение ,че не е съгласна с борда и я уволниха по-малко от 48 часа след назначението и. След нея последваха и служителите които си мислеха ,че са на път да бъдат изгонени (писмото). Просто , не винаги борда на инвеситорите (началните) успява да узорпира компания от основателите и. Този път не мина номера.

Неграмотно...

Всъщност Иля Суцкевер е програмист и съосновател и той има по-голям принос за създаването на ИИ. Иля е идеалистът. Сам е бизнесменът. ,,Майкрософт" застанаха на страната на Алтман. ИИ ще бъде опорочен.

Лек ритник по розовото дупенце на капитализма. На всички им писна да сме "човешки ресурс".

Харесваш ли НРБ?

Да.