Коментари - НАСА планира да изпрати самолет на Марс (снимки) | IT.dir.bg
назад

НАСА планира да изпрати самолет на Марс (снимки)

С различни марсоходи НАСА активно изучава повърхността на Червената планета от 90-те години на миналия век. Сега агенцията планира да проучва марсианското небе.

Обратно в новината

Коментари - НАСА планира да изпрати самолет на Марс (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България планира да сади овошки на Марс.Уточняват се какви точно да бъдат.Може и зеленчук.За съжаление не може да публикуваме снимка на Марсова ряпа, че прилича на тиква.

Моля администратора да изпраща всички мнения тук директно в НАСА - там въобще не са наясно с Марс, плътността на неговата атмосфера и кое как трябва да се конструира, с какви двигатели да е и всичко останало. Мненията тук определено ще ги "светнат" на тия важни детайли!

val55

Сгънато състояние, пълни се с хелий, полезен товар много повече, два микро реакнивни двигателя защитени от удари при всякакво падене, опертивна далечина на полета в пъти повече. Може да се управлява от марсохода с наличната навигация, като дрон, и след това да се върне пак до него, но зависи, какво се иска да снима и какви данни да заснеме. С ръката на марсохада може да се презареди с гориво и отново да се използва. При всички случаи апарата трябва да е по лек с използването на хелий или водород в зависимост от концепцията. С хелий за многократна употреба с водород за еднократна?, като се използва и за гориво или комбо??????..... Това е предложение, но вие си знаете, за какво и колко...... При някоя буря или силен вятър, вятър ще го вее.....

И как ще работят тези микро реактивни двигатели в тази рядка атмосфера, без кислород, глупако? Не може и да са с витло, отново заради рядката атмосфера. Варианта остава микро ракетен двигател.

Само на слънчеви батерии и станции за презареждане а формата му е много зле трябва да е дрон който след като излети да става на самолет

val55

Не сте от най досетливите.....явно държите да Ви се обясни много подробно.....като се знае, че няма атмосфера с кисолород и атмосферата е толкова разредена, че........

някъде четох че има доста силни ветрове ибури на марс, та на балона-дирижабъл ще му е тегаво там ...

С на баба хвърчилото и на дедо курмилото,ще направим самолет.

Да вземат първо да направят една ракета която да стига космоса успешно. Такива изцепки по скоро ми звучът като гръмки обещания към инвеститори да не спират потока от пари, пък резултата... ще видим.. може и да литне нещо накрая.

Напълниха и Марс с високотехнологични боклуци!

Нашите изследователи ще изпратят междупланетна, бивша балистична, ракета, с ядрен заряд на борда. Ще им вземем респекта на марсианците и сами ще клекнат. После настъпва Газпром с тръбите.

Титаният дядо ми го вареше в мазето!

Дано тази машина поне да успее да премине отвъд земната атмосфера, за Марс може и по-нататък да се мисли.

Леталото ще отиде до там с ракета и в комплекта на следващия марсоход.

Името "Prandtl" на апарата е в чест на Лудвиг Прантъл, чиито математически изследвания в областта на аеродинамиката се считат за основополагащи. А идеята за такава форма на летателни апарати се поражда от изследвания как птиците могат да летят, без да имат вертикални опашки, нещо, без което традиционните самолети не могат.

60 см самолет ще лети в атмосферата на Марс, но не точно сега. Може би след 200-300 г., когато стане плътна като на Земята.

Понеже съм профан-някой ще ми каже ли, има ли, с какава плътност и състав е атмосферата на Марс?Защото, ако няма нещо, подобно на въздух и с подобна плътност за какви самолети става въпрос или това е поредната журналистическа недомислица.

Можеше просто да напишете "първия самолет", а не "първия построен от човек самолет". Или това е някакъв намек, че на Марс са летели машини на друга цивилизация?

А ти сигурен ли си, че е "първият самолет"?

Симо Симов

Като се вземе предвид, че всяка година на конкурса за мис Вселена печели хуманоид и то от Земята, ясно че има някаква конспирация и първият самолет пак ще е от там.

"Приличащият на титаниев бумеранг апарат ще бъде направен от фибростъкло или въглеродни нишки" Защо да прилича на "титаниев бумеранг", а не на "полимерен бумеранг", като се има предвид състава, второто име е по-вярно. :)

Това е защото ксероксът им е Канон! Абе не ги разбираш ти тези сложни работи.

И няма метал титаний, а има титан, следователно бумерангът няма да е титаниев, а ще е титанов...

Симо Симов

Направо можем да го наречем 'титаничен'. Аз от кога разправям, че се казва тройски кон (от Троя), а не троянски (от Троян), ама няма кой да ме чуе. Виж, напоследък се чува 'силициева долина' все по-често - там има напредък.

В самолета ще има пилот маймун будалист.