Коментари - Каква е реалната цена на Samsung Galaxy Note8? | IT.dir.bg
назад

Каква е реалната цена на Samsung Galaxy Note8?

Note8 е по-скъп за производство от своя предшественик Note7, което рефлектира и в крайната му цена.

Обратно в новината

Коментари - Каква е реалната цена на Samsung Galaxy Note8? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пиша от Note2. Щото ме изритаха преди 3 години от стария телефонен провайдър и ми остана джаджата за тамъзлък като таблет. Вече 3 години ползвам Note 3 с нов провайдър. И провайдър е железен със сървиса и Note 3 е железен с качеството си. Единственно батерията трябва да сменя. Новите модели са винаги ON.

...аз понеже не разбирам много, да попитам - какво толкова сте се прехласнали по този Note8? Все едно S8+ със писалка - чак толкова ли ви трябва тази екстра, че така да ви текат лигите? S8+ нов с гаранция се намира на половин цената на Note8. Обикновен тъп телефон е все пак. Устройство. Ама чрез реклама ви го набиват като изкуствена необходимост и все едно ако не го купите голямата драма. Долу един тъпак 15 декара с пипер щял да сади за да си го купи - абе егати болния и прост народ! :)))))

Прав си. Наистина е обикновен тъп телефон, особено ако човек няма какво да каже и говори по телефона. Фаблетът е устройство между смартфоните и таблетите. Предназначен е за хора, които по-рядко говорят по телефона, а по-често използват устройството като преносим компютър. В този смисъл устройството си заслужава заради удобствата, които предлага. Но според мен цената му е твърде висока и Самсунг ще загубят скоро битката с конкурентите. Масовите устройства трябва да са мощни, надеждни и евтини. Може и така.

казваш Note8 бил фаблет, заслужавал си заради удобствата които предлагал... е хубаво фаблет е, ама екрана му е 6.3", докато на S8+ е 6.2" - та s8 не е ли фаблет и той или 0.1" e голяма разлика? Като изключим "писалката" хардуерът е почти еднакъв, но цената двойна. Кое "удобство" на "фаблета" Note8 оправдава почти двойната цена, на която може да се намри S8+ - ео това това простия и елементарен човек като мен не може да вдене, признавам си

Имам един въпрос , моля за помощ ! От няколко дни, като си отворя дир.бг, ми се появява на целия екран реклама с Note 8 , това е псически тормоз, харесвам го този телефон ама нема си го купим , щот ми писна да ми го набутват пред очите ! Някой знае ли как да я изтрия тази реклама , аман вече ...

Mozilla Firefox + Noscript + Adblock Plus = без никакви реклами

Много е! Ако беше по-евтин, да. Нещо до към 250-350 лева. Щях да взема един джет кредит и веднага да си го купя. Но толкова пари как да събера накуп. Ако отделям по 80-90лв от заплатата ми, която е 679.34лв за миналия месец, в град Чирпан, ще трябва две години да ги събирам. Дотогава пък ще излезе нов модел, и той сигурно ще е по-скъп. Ще трябва тогава нов кредит, а този да го продавам на старо за 500-600 лева. Този телефон не е за нашия град. Ако живеех и работех в София или пък някъде по курортите, как да е, но при нас заплатите не са на това ниво. Сега имам на изплащане 62'-ов телевизор джейвиси. Имам да го изплащам още 13 месеца. Вноската на месец ми е 198лв. Подведох се, когато го купих. Тогава имах с брат ми 9 декара бостан до с. Ценово. Спечелихме близо по 2500лв, ама ходихме на Турция на почивка с Петя и Любчо(жена ми и сина), и парите свършиха. Ремонтирах и реното. И там едни 50в. На жена ми, тя е фризьорка, и на нея отдавна изплащам един Галакси с6. Догодина смятам да взема 12-15 декара пипер да засея. Ако съм на печалба, ще взема един Галакси ноут 8. За хората в София е лесно взимането на новите модели. Има и повече бързи кредити и по-високи заплати.

ахахахах голЕм си, силно се надявам тва да е "тънка" ирония, в противн случай би било "дебела" драма. Но дали е откровение или ирония - и при двата случая несполучливия мисловен процес на чифокопитното гоевдо, населяващо "Татковината" е обрисуван изключително сполучливо, респект!

Съвсем ясно си ме разбрал.

Тъпото парче Ганьо Балкански няма елементерна бизнес култура и критикува цената. Цената е комбинация от разходите на компанията и желанието и да измъкне максимум пари от пазаря. Някъде има баланс където фирмата ще спечели максимално пари и максимално най много хора ще могат да си го позволят. Това се казва бизнес!

Това не е реалната цена, а стойността на компонентите. Реалната цена е тази, на която се продава.

В UK 869 паунда без СИМ карта, което е доста под 2000 лева. Аз обаче нямам намерение да се разделям с Note 4

Явно в цената са вкарали загубата от 5-15млрд за 7цата

С най-слабия план излиза под 1700 лева. С XXL излиза или комбиниран план 3 в 1 може да се вземе за 1200. Свободно е скъпичко, ама свободно може и от Али баба и 40-те разбойника да се вземе.

Тези статии ми напомнят Андрешковците, които смятат колко струват продуктите за ястията по ресторантите и мрънкат, че им било скъпо. А дизайна, а разработките, а рекламата, софтуера, логистиката... това не е важно нали.

Производствена цена - 350 $ Цена клиент България - 1350 $ Т.е. 1000 $ надценка на бройка!

Щом има търсене на тази цена, не виждам проблем. ЦоциализЪма свърши. Ако могат и за 1000000 ще го продават. Това е капитализма, чадо!

ARM боклуци за балъци.

Ами то няма съвременен не-ARM базиран телефон, включително прехвалените играчки на Apple.

64-гигабайтов какво означава точно - или просто сте избрали някакво малко по засукано прилагателно към модела на телефона. RAM паметта му ли е 64 GB или дисковото пространство, или ако има SD карта, тя е с такава вместимост? Това е все едно в някоя лаборатория да сложат надпис "Цена на изследване на човешки хормон: 10 лв." Ама кой хормон, ама за какво - няма значение, нали е човешки. Да ви имам и "журналистите".

Много ясно и точно са си го написали хората. Това, че някой има бръмбари в главата вместо сиво вещество и е решил да се изака вместо да се изкаже си е негов проблем. Иначе естествено, че става дума за мястото за съхранение на данни, програми и т.н. Относно цената, както се вика: да си го ползват със здраве,от мен едно голямо МЕРСИ.

Вероятно е много хубав! ОБАЧЕ над 2000 лв !!! Тия корейчета се оляха яко! Прав е колегата по-долу - искат да си избият загубите за предишния модел. Т.е. техните грешки да ги избият на наш гръб. Айде, мерси! Има доста добри лаптопи на такава цена!

Въпросът е: "Искаш ли да го притежаваш?" Ако искаш, цената няма да те спре. Ако не искаш, може да си намериш колкото си искаш оправдания. Аз примерно за продуктите на Apple директно заявявам, че не желая да ги притежавам (или по-скоро те мен) и толкова. Не ми е проблем да ги купя, но не ми харесват нито те, нито бизнес модела зад тях.

Ти по тази логика ИСКАШ ЛИ ДА ПРИТЕЖАВАШ можеш да стигнеш доста далече...

проблемът е именнно в поставянето на въпроси от сорта на "Искаш ли да го притежаваш" и най-вече в главите на тези, които си отговарят на него с "категорично ДА" - човек трябва да е доста болен и менталсно сбъркан ако намира радост и смисъл в подобни залъгалки, освен ако цената на този телефон не е част от месечния му доход. Същевременно мозъка е ненаситен - съвсем скоро ще поиска нова, по-хубава и по-скъша играчка и отново на дневен ред ще бъде поставн въпроса "Искаш ли да го притежаваш" - и така до безкрай. Познавам много балъци, които работят единствено и само за да хранят комплексите си, тук в БГ в тва отношение положението е трагично - некадърен и прост народ търсещ изкуствени източници на самочувствие.

Статията прекрасно показва, че у нас е най скъпо - 2200 лева му искат мобилните (тарикати) оператори.

За толкова години и 3 оператора толкова ли не разбрахте логиката им. Обявяват ти нещо, че струва 2200, а то навсякъде е 1900 и видиш ли щото ще си техен клиент ще ти го дадат на 1700 ама с план. Гаден план. Та ти си викаш "спестих 500 лева. Ама точно след 3 месеца навсякъде същия модел е 1799 лв и си спестил ... дедовия.

Ко стана бе - нали айфоня беше скъп? Нещо иновациите не знам що, вървят все в цената... дeйба.

повече от 350 долара не давам

когато си купувах Note4, с план от оператор ми излезе 800, по магазините се продаваше за около 1100-1200, все още беше нов телефон, даже самия оператор не го предлагаше официално, та чаках...Искам да кажа ,че скок в цената 2х за мен не е обоснована. Т.е. обоснована може би да покрие загубите от Note7. Но защо това да го плащам аз? Иначе е превъзходен телефон и е най-доброто на пазара в момента.

Никой те насила не кара!

Нещо се нервираш виждам, извинявай, ако съм те засегнал лично...Това е форум, всеки може да си каже свободно мнението, никой не ангажирам с него.

Какво значи 64-гигабитов?

Мииии правиш ли разлика между бит и байт?

Прави той, в Перник редовно му разликата между бит и мегабит с няколко винкела в тиквата :D

Уникален телефон! Жалко. че нямам излишни парички да си го купя .....цъ

много голям