Коментари - САЩ ги използва само на 70 км от Кюстендил: Ядрено оръжие ли са снарядите с обеднен уран? | IT.dir.bg
назад

САЩ ги използва само на 70 км от Кюстендил: Ядрено оръжие ли са снарядите с обеднен уран?

Готовността на Великобритания да прати такова въоръжение на Украйна възпали спора за опасността от употребата му

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - САЩ ги използва само на 70 км от Кюстендил: Ядрено оръжие ли са снарядите с обеднен уран? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е ядрено оръжие, но замързява с радиоактивни отпадъци. Опасно е за здравето.

След Чернобил на Украйна само това й липстваше. Май цялата стока от Украйна ще се внася в Бг, тука ни тровят масово. Ето, започнаха от яйцата, това ще е само началото май.

Русия има същите снаряди!

Както обясняват химиците, то ще излезе, че снарядите с обеднен уран са здравословни спрямо другите снаряди!

Путин въобще да не се церемони с такива изроди, ако стрелят с обеднен уран, да ги заличи от лицето на земята с тактическо ядрено оръжие.

Според Wall Street Journal: Ukraine Allies See a Way War Can End but Lack Plan to Achieve It! Превод за дебили: Съюзниците в Украйна виждат начин войната да свърши, но им липсва план за постигането му. „Дори и наскоро въоръжени, украинските сили едва ли ще получат толкова решаващо предимство на бойното поле, че Киев да поиска връщането на всички територии“, се цитира мнението на дипломатите в статията. https://www.wsj.com/articles/ukraine-allies-see-a-way-war-can-end-but-lack-plan-to-achieve-it-ec1780b6?mod=hpleadpos11

Тежко им на такива както теб....само стомах и гъз.

Отново ни плаши dir.bg рупора на Путин. Колко са починали от такива снаряди? Вероятно 200 танкисти. Колко са починали от агресията и войната на Путин и руската федерация... Над 200 хиляди жертви

Ние сме тествали снарядите с обеднен уран. И можем спокойно да твърдим - не само не са вредни, а даже са полезни за здравето! Повишават защитните сили на имунната система, облагородяват почвите и водите в района на взрива. Предвид тези обстоятелства, обмисляме искове към страните, в които сме ги използвали. След като прави хората по-здрави, след като облагородяваме почвите и водите - очакваме страните, в които сме ги използвали да ни заплатят не само снарядите. Но и цялата логистика свързана с това: заплати на военни, транспорт на снарядите от Америка до съответната страна, храноден на всеки войник, гориво на съответния танк и т.н. Като цяло - получава се около 17 000 USD за всеки изстрелян снаряд.

Да праща Т34

да си ядат яйцата!

ми ако не са ядрено оръжие що гърмят и що са радиоактивни??? а ако обеднения уран от реакторите не е опасен що не го изхвърляме на бунището заедно с боклука?? простотия

"Русия поне два пъти спаси САЩ от срив, но този път е неподходящо да се помогне на държавите да запазят своята цялост."

Единственото успокояващо в случая е, че танковете имат в боекомплекта си десетина такива снаряда, я ги изстрелят я не. Танковете ще бъдат дузина, т.е. имаме 200 снаряда макс. Сумарното количество е пренебрежимо малко, като радиоктивни елементи има и в много видове датчици за бита. В украйна на ден се изтрелват 5000 снаряда от всяка страна, т.е. 10 000 общо, които съдържат други също канцерогенни химии.

От както ям спанак... Краката ми натежаха Откакто ям моркови... Жената пощурява

я я я малко небостъргачи падат

Ясно разбрахме,че е хубаво оръжие и англичаните също са хубави хора. Само,че Русия не е Югославия и не е важно кой какво мисли,важното е Русия как ще отговори на тези здравословни бомби.

Обеднения уран е метал по-тежък и по-плътен от олово. Всичко друго е ала бала :) Само за сведение М1 Абрамс има версия с броня направена от това имено с идеята да се противодейства максимално на евентуално прилагане на същите боеприпаси, но не я експортират.

Руснаците и само с шанцови лопати се оправят, не ги мисли. Победата неможе да им се изплъзне колкото и да тролип тук.

Така е проз си!

Мятайте ги върху орките!

На всеки снаряд да се слагат снимки с повредени хора подобно на цигарите хаха

Сбърка, тежко им на такива малоумници като теб. Храната оказва пряко влияние в/у здравето и качеството на живота.

яж друже моркови и марули радиационни от Сърбия и твоя морков ша стани църен с брадавици и да му мисли комшииката

Как? Ще заплашва!

Не знам дали снарядите от обогатен уран са "ядрено оръжие", но десетилетия наред, американски ветерани от войната в Ирак ходят по онкологични клиники и съдят правителството на САЩ за компенсации

САЩ -световнен терорист номер 1!

То и житото им не е добра стока!

Що не го продавате по магазините като е толкова безвреден , направо да си го мезим с ракиия??? Дебили гнусни!

Клинтън беше в Косово, беше и в София след бомбенето на Сърбия,нещо, което нямаше да е факт, ако обеднения уран беше някаква заплаха за живота и здравето му в близка или далечна пелспектива.

Пробвай и с мастика

САЩ са най-големите престъпници

Много зависи! Ако уренът е американски действа на хората като витамини - укрепва имунната система, направо лекува! Ако е руски - ужас и смърт!

Еми провокирайте Мечката пак ще видим.

Купувайте рубли и руска ряпа. (от една млада майка)

Няма страшно, не се умира веднага.

Аман от глупости. Уранът е ШИРОКО разпространен елемент. Фоново присъства в скалите, почвата, водата и дори в човешките тела. Радиоактивен е неговия изотоп Уран 235, който се получава в процеса на обогатяване на урановата руда. Другия краен продукт е т.нар. обеднен уран, който (запомнете го!) е с по-ниска радиоактивност от фоново разпространения уран. Причината да се използва в старядите са неговите механични качества - тегло и твърдост. Каква радиоактивност, какви 5 лева. Стига плашихте хората излишно.

Брат'чет, става дума за продължитвлно действие и отравяне на почвата/храните

Казват, че раковите заболявания в българия рязко са се повишили след войната в бивша Югославия.

Проблема е, че ако използва тактическо ще получи отговор със стратегическо! А на другия убавец тролит е руско спряжение и си го ползвай у Питер!

Хич не са опасни тези снаряди с обеднен уран. Като топчета с боя са. Саме дето малко те боли главата. Я да падне само един в Брюксел и да видите как може да се преосмисли дали е ядрено оръжие или не.

Сащ целят да унищожат страните, които не желаят демокрация - вижте Куба и имбаргото, цялата страна е в разруха, заради тяхните икономически мерки срещу нея. Не казвам, че комунизмът е добър. И Русия, и САЩ имат много грехове.

то е заради ваксината

То заплахите са до време! Нали и ученията за това бяха край Украйна, ама не - САЩ не искаха и да чуят за разговори! Ами ето - военна операция, която САЩ развиват до световна война!

Казват е достатъчно, не казвай нищо повече! :)

Веднъж питали един американски президент за някакво НЛО. Човека не знаел и така и казал на питащите го, че не знае. После питал тези, които знаят, дали има нещо такова и защо не са му казали, отговорили му: "Така може по-убедително да лъжете.". Не си мисли че и те знаят всичко.

Простия путинокретен не може да го разбере

Винаги ли трябва да показваш колко си прост?

Защо просто не пратите коментаторите и защитниците на теорията, че са безопасни да направят публичен екперимент и да разсеят всякакво съмнение? Казват, че са безопасни - отиват на полигона, изстрелват няколко стотин снаряда и се прибират. Може да вземат и близките си на тази забава. Поне веднъж да си заслужат парите от спонсорите и да продадат собствените си животи. Иначе имаше и такива които обясняваха, че тактическото ядрено оръжие не е толкова вредно. По-голямата част от ядрените елементи се изразходват с модерните бомби... Разбира се, стига да са НАшТО-вски.

както каза НАТО - ние ви бомбардирахме за да ви спасим, а сега се оказва и че са ги бомбардирали с "полезни за здравето" бомби