САЩ готвят забрана за износ на Intel продукти в Китай

Оптични материали и радарно оборудване също влизат в списъка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами те процесорите се правят в китай, интел минтел всичко е там

Интересно като най големия производител на звършени системи не им купува чиповете у гъза си ли ще си ги заврат? Представяте ли си задниците на целия персонал на интел пълен с чипове...

Производителя на процесори е далеч по-важен от този дето ги слага ва пластмасови кутии, г-н Сульо. Тебе разбира се не те засяга, щото сигурно отдавна си сменил Интел с Байкал ;)

Нека да си го набиват сами щатите.Накрая краварника сам ще се разпадне...За кеф на цялата Земя.

Отчаяни усилия на отчаяни хора. Какво ли няма да опитат, само за да спрат икономическото и технологично развитие на Китай. Китайците отговарят по техния начин - показват, че могат да правят всичко, което другите държави правят, но по-добре.

Нали според руските роби китайците са най великите на света. Значи нямат никакъв проблем да си правят сами чиповете. Руснаците и те правят свои, само че размерите им са малко по големи, колкото камион ЗИЛ.

Твърде късно. Китайците вече си ги произвеждат сами и са по-добри

По-добри от оригинала? Кога си купи последно лаптоп с китайски процесор и чипсет?

Когато американците не могат да се справят с конкуренцията... те просто я забраняват.

А когато китайците не могат да измислят нещо ново, т.е. всичко, те го копират...

Това с "копирането" е американски патент... които не признават чуждестранните патенти, но с удоволствие събират техническа документация. Китайците предложиха да съблюдават американските патенти на реципрочна основа а американците отказаха, та сега поне е ясно кой от кого краде, ей го на Тръмп още веднъж удължи срокът с който позволява на Хуавей да продава стоката си на аммериканският пазар защото американските фирми все още не са успели да намерят "технологичен" дисидент който да им покаже как се правят китайските рутери-)

Американците не признават чуждестранните патенти но със зъби и нокти бранят своите, дори и да са патентовали това което са "копирали";)

Това според мен трябваше отдавна да стане.