Коментари - САЩ изстреля първия си луноход от 50 години | IT.dir.bg
назад

САЩ изстреля първия си луноход от 50 години

Тази година НАСА подготвя множество мисии към Луната

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - САЩ изстреля първия си луноход от 50 години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Осъзнайте се! Престанете да се дърлите кой е по-по-най (ватенката или кравара), ами учете мандарин (китайски), че ще ви трябва в бизнеса и ежедневието!

Те руснаците откога изстреляха техния... Даже кацна. Е, малко по-бързо от предвиденото, но изпревари индийския.

ядрото на луната, ще са първите които ще докажат, че ядрото и е умрело и няма никаква активност, скоро и някоя африканска държава може да изпратят успешна лунна мисия ...

Това нова продукция на Холивуд ли е? ....А иначе- дреме ни на патерицата.

Много ми е забавно като чета мнението на путинофилите, че американците са успели да подлъжат руснаците, че са ходили на луната. Какво ниско мнение имат само за господарите си хахахахахахахахаха

конспирация е, че амерканците на ходили на луната, а гагрин не е летял в орбита около земята - и взаимно са си затворили очите... тъпанари демк сър... плоскозмци може би...

толкова пара за глупости - да идат в Рашистан... пейзажа е същия...

И няма да им се мотат македонците.

Много е интересно всички обясняват някакви теории да допуснем че са истина че от другата страна се каца по лесно но белкем тия луноходи ги разходят и от тая страна и ние да ги видим

снимки от апарат в орбита около луната... виждат се следите и т.н....

50 години се правеха на разсеяни и чак след като Китай, Индия и Русия пратиха се сетиха, че можело да се ходи до луната. Ама с изгубените технологии е така, ти ги губиш, утре някой индиец ги намира, нали така? А защо всички мълчат за лунните проби, които се оказаха вкаменено дърво? САЩ гръмна от новината - тук тишина. Не че имам високи очаквания от нашите медии, но все пак.

Не е вкаменено дърво, тва са останките от руската сонда, скоро ще намерят и парния котел и остатъците от въглищата :) хахахахахахахаа

Хахахах Ааа викаш кацането цел унищожение на машината ви го наричате успешно

Точно като русофилите си избивате психопатията в ущърб на Врагът. Разлика между вас и тях не правя, то и няма. Апропо, къде съм писал, че руснаци са кацнали на Луната? Тъпаци.

Плиткоумно. Америка е за смях. Пълен упадък на човечеството!

Изсмукани от пръстите доводи. Идиотско заключение.

А руснаците кво направиха на Луната през изминалата година ? Е, освен дупка де :) хахахахахахаххахахаха

Днес ПЪРВИЯТ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН американски луноход, утре ако е решил Господ и космонавт! (нали не се съмнявате, че технологиите и в Колумбия пиЧКърс са доста напреднали) Да си припомним факти от преди 53 години, 2 месеца и 29 дни: -Апаратът „Луноход 1“ е изстрелян на 10 ноември 1970 г. и е осъществено меко кацане в района на Морето на дъждовете на 17 ноември. -Луноход 1 функционира в продължение на 11 лунни дни (10,5 земни месеца). -Висок е 1,35 m, с дължина от 2,15 m. и има маса 756 kg. Забелязвате ли технологичното преимущество на американските технологии? ПЪРВИЯТ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН американски луноход е с размери на кутия за обувки и тежи само 2 Kg за разлика от руския „мастодонт“ с тегло ¾ тона, а на разликата във времето от повече от половин век – майната ѝ! Утре има шанс да изпратят на Луната и космонавтче (пардон – астронавтче), което естествено ще се побира в кутия за обувки. Ние всички новоизпечени евроатлантици се гордеем с технологичните постижения на новите ни и последни (за сега) братя.

Само дето изпусна, че роувърът е ПЪРВИЯТ ЧАСТЕН. Покрай програмата "Артемида" има много спомагателни мисии на частни компании. Иначе да, СССР е бил космическа сила. СССР, а не Русия. Луноходите са ги правили в Украйна.

Цитирам: "част от плановете на НАСА". Не знаех, че НАСА е частна компания!?

_stankow

Е, извинявайте, ама не може така. Не че имам нещо против нещо да е направено в Украйна, но не бива да се лъже. «Луноход-1» (Аппарат 8ЕЛ № 203) е конструиран и изработен в "НПО Лавочкин". Предприятието съществува и до днес, разположено е в гр. Химки, град-спътник на Москва (слети са). Шасито на лунохода е изработено от "ВНИИТрансмаш", разположен в Санкт-Петербург. Институтът съществува и днес, разработва бронетехника.

Известно ли ти е че космонавтите от лунната мисия "Аполо" се разхождаха с автомобил по Луната? Тази твоя пропаганда я адресирай към папуасине,бурятите и путинарите!

Разбира се, че ми е известно благодарение на Кълъмбия пиЧКърс, даже и са си организирали барбекю с говежди ребърца, ама кадрите са изрязани веднага, но са пропуснали в калабалъка развяващото се знаменце на „лунния вятър“ (малка грешка – и сценаристите и режисьорите са хора, нали)

Пак вият като малоумните плоскоземци

Лунната вече е в спъска с неприятелските спътници на Русия след като Луна 25 се заби челно и остави 11метров кратер.

Путлерастите седнали да коментират САЩ. Ало това не е блатото със свине наречено Русия. САЩ ЕДИНСВЕНИ, повтарям за най-тъпите не само първи, а за момента ЕДИНСТВЕНИ 1.Летяха с хора около Луната - 9 пъти 2.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 3.Качиха оптически телескопи с размери на огледалото над 2 метра в космоса 4.Успешно примарсяват сонди и марсоходи още с влизането на Марсианска орбита 5.Управляват марсоходи с години 6.Сонди и снимки на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди и снимки на Меркурий 8.Сонда до астероидния пояс 9.Сонда и снимки на микропланетата Церера 10.Сонди извън Слънечвата система 11.Използвали гравитационно ускорение за апаратите си 12.Сонди и снимки на Юпитер и спътниците 13.Сонда преминала през поясите на Сатурн 14.Сонда и снимки на Сатурн и спътниците 15.Сонда край Плутон 16.Сонда край Нептун 17.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 18.Качвали са в космоса по повече от 3-ма човека наведнъж в космоса 19.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 20.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 21.Качиха 140 тонна ракета в близка орбита за пътуване до Луната 22.Направиха самолет летящ със 6.72 М и то с 199 полета 23.Направиха самолет излетял на височина над 100 км 24.Скачваха модули в окололунна орбита. 25.Приземяват първите степени на ракетите 26.Свалят над 2 тона товари от Космоса 27.Направиха двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28.Направиха двигател с налягяне в горивната камера над 30 атмосфери 29.Направиха метанов ракетен двигател 30.Направиха,ракетен двигател с тяга над 8 милиона Нютона - F1A 31.Качват сателити на Геостационарна орбита само с 2 степени. 32.Изстреляха апарат достигнал скорост над 58 000 км/ч спрямо Земята 33.Имат мисии с продължителност над 30 години 34.Имат брой пилотирани полети, повече от всички други взети заедно. 35.Качиха Телескоп на 1 милион километра от Земята с 18 метрово огледало 36.Имат сателитен интернет 37.Пратили група туристи в космоса на над 500 км от Земята 38.Имат по повече от 100 изстрелвания на космически ракети годишно

тва е нация от затворници и проституки бе... кво знаеш ти... ядат банаите с корите...

Червата си повръщат че СССР не можа да изпрати човек на Луната а станцията "луна" на путлатдия се вряза в Луната като ракета "Кинжал"

Да не би друг да е пращал?

че путин не е поставил малко мозък в главата ти....ама и той няма много.

Айде след 50 години, пак

Смех,смех. Аре у студиото бре мошеници!

Тя и Руzия изстрелва постоянно ракети, просто падат по някакви блокове и болници...

Пак добре , че не целят сватби и погребения като американските. Що се отнася до болниците, американските и израелските са не срванимо по точни в това направление.

Те целят Луната, ама ластика слаб... или пък силен идва, като с Луна-25 случая

Ми какво да се прави, като украинците все пълнят всички блокове, детски градини и болници с НАТОвски генерали. До сега Рассията е избила има няма към стотина хиляди НАТОвски генерала. Да се готвят още толкоз.

на статистите, че ония в,, командния център '' не бяха много убедителни, язък за на Армстронг подскоците. Бяхме на Луната, вЕрвайте ми.... и на Плутон даже....

Изстрелян в Холивуд .жалка държава ,долни лъжци

Студентчета го скалъпили и ще вземе да кацне, за разлика от с на Путя батута, дето кацна, ама на много части...

Това беше твърдо прилуняване.

И да внимават с лампите на камерата да са насочени в една посока с осветлението от Слънцето. Че иначе се получават като в сюрреалистични картини на Рене Магрит.

Днес ровър, утре укросвиня в космоса :)

Измуча говедото

Дано се сетят да нарисуват звезди в студиото!

Сега ще инсталират древни остнаки лунна сонда от саянс фикшна на сър Стенли Кубрик, "Кацане на Луната - 1969".

Ще търсят следи от бандера, на тъмната страна ...

отново на лунния вятър?

Ще веят също както руслямския байрак се вее на вятъра около МКС

Добре че на Луната може би няма живи същества, иначе досега краварите да са им спретнали една демоКРАДИчна революция!

Съдейки по вида на Луната, блядките вече са провели там СВО...

Недей да плашиш хохлите!

Ирис" на университета "Карнеги Мелън" е 2-килограмов роувър, проектиран от студенти. Шасито е с размера на кутията за обувки, а колелата - с тези на капачката на бутилката. Заглавието е грандиозно съдържанието е друго !

Напънала се планината и родила мишка!

спи спокойно. половинтонния VIPER го пращат по-късно тази година, наред с много други мисии, китайски и американски - спускаеми, орбитални, комуникационни сателити. За теб важната информация е, че Русия няма да прати дори 2 килограма на Луната. Китай, САЩ и сюозници на двете сили я приватизират.

Да кацнат най-накрая.

Викаш и те да видят що е македонска земя :D

И успешен дебютен полет на новата американска тежка ракета "Вулкан". Джеф Безос в момента се опитва да купи тази компания. До края на годината има още десетина планирани мисии до Луната.

Отваря се много работа на Калъмбия Пикчърс!

Кулминацията за НАСА ще е полет около Луната, КОЙТО ЩЕ БЪДЕ извършен с мисията "Артемида 2" в края на тази година. извършен, както сте написали, е минало страдателно причастие Грамотността не е силна страна на дир.

Глаголът е "бъде", илитератино. Сег. вр., 3 л., ед. ч на глагола бъда.

"Шасито е с размера на кутията за обувки, а колелата - с тези на капачката на бутилката."

Един гаща плява бате.

За две кила толкова

Пак са били на луната ,но само те си вярват.

земята е плоска нали ???

А, само да питам, русофилистията, ще скочи да защитава научните постижения на мисията, ако лунохода улети у лево? :))))

руския направи експеримент да премести луната

Месец и половина летене за някакви си 400 000 км.! Забележително!

в космоса е доста трудно да летиш по права линия, всъщност изминалото разстояние ще е около 1,5-2 пъти повече.

CGI Pictures presents...

Това е поредния краварски провал, който тепърва ще става все по-позорен и срамен. Преди 60 години уж летяли до луната, сега до никъде не могат да стигнат. Вярно един опит струва трилиони зелени хартийки, ама файдата е по-малка от колкот от тоалентната хартия!

Наследството на космическата надпревара от миналият век е колосално! Неизброимо количество потребителски продукти днес са пряко или косвено следствие на научният скок от САЩ и СССР миналият век. Дори самият полет към Луната да ти се струва безсмислен сам по себе си, то допълнителните ползи за неизмерими.