Коментари - САЩ: Китайският марсоход е заседнал на Червената планета | IT.dir.bg
назад

САЩ: Китайският марсоход е заседнал на Червената планета

Сателитни снимки на НАСА показват, че апаратът не се движи от месеци

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - САЩ: Китайският марсоход е заседнал на Червената планета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Марс е руски, къф да е!

Хаха, "успешна мисия" - глупак! Затова е счупен, щото е успешна ли бре, ковидарски ибрик? Прекопиран и произведен в Чайна, кво да се очаква...

а може просто да е софтуерен бъг.

Само на слънчеви батерии и зеленчук кара! Не носи радиоактивно заразяване в себе си, като хамерските...

... и за това толкова работи...

Диктатурата не е в състояние да произвежда големи научни открития, защото учените задължително са пид контрола на партията, а всеки с различно виждане и свободилюбив бива отлъчен и преследван. Нашият Правец години по-късно разбрахме, че е копиран Епъл. Затова и диктаторите имат промишлен шпионаж, защото нямат капацитет за научни открития след като избиват или затварят интелигенцията си. Всички големи бизнесмени в Китай са под контрола на партията

Шило

Нормално е. Все пак са изследователски машинки, там подръжка няма. На когото и да беше, рано или късно щеше да остане в покой. Като имам предвид късно, това са два-три месеца.

Да иде да го побутне американския братчед

Русия даде ядрения изотопен генератор. Явно Китай няма собствена технология.

Китайците могат само да копират и да създават боклучави реплики на западни продукти.

Шило

и кво е копираното на този марсоход?

Ами щом му се е събрала прах на панелите, американските гейове що не пратят техния curiosity да му ги издуха ? Иначе казано американския да направи на китайския една марсоходска свирка и готово ! Всички доволни.

... айде стига с Този САЩ какво бил казал: .... като че ли други няма на тази планета ... поуливате се вече!!!!

Китай обаче се превърна в първата държава, успяла да постигне успешна мисия на Марс от първия път. Така е, когато крадеш американските проекти. Както руснаците, които създадоха " Буран " - руската совалка. Даже американските инженери се кефиха, че руснаците ѝ направили подобрения. Направи един полет и спря. Както казваше Тодор Колеж за електронния си часовник на ръката : батериите в куфарите ми разгонват фамилията". Така и с Буран. Скъпа, неефективна програма, от която се отказаха и американците.

заседнал незаседнал на Марс ли е? на Марс е, а американосите могат само да гледат, снимат и цъкат

Са каква простотия беше това което каза?

Ще гледат разбира се, ти какво искаш да изпратят някой от техите марсоходи да го изтеглят на буксир ли ?

Какво очаквате поредното оригинално китайско менте,те могат само да копират но не и да създават нещо и всичките им смартфони и други са копирани западни технологии цяло чудо е че са приземили марсохода на марс

дай да видим "оригинала" на марсохода къде е ве умник?

Оставили китайците едно надуваемо макетче, че да се бъзикат с американците!

Марс го оставете.Понеже САЩ са много напред реват че Китай ще си присвоял Луната.

Ахаххахаххах явно се е спънало в налъмите си и се е пребило горкото ретардясало малоумно краварско изродче... :)

А ти статията прочете ли?

Извънземните го разглабят за вторични

Гола вода са оризоядните комундели! НАСА показва детайлни цветни снимки на китайския марсоход, а китайците нямат и една чернобяла от лунните ровъри на НАСА.

троле ми те краварите само тва могат да гледат и да снимат ;)

Не марсоход!!!Закъсали са ви мозъците бустеризирани!!!Само американските не закъсват,щото ги прожектират директно от Холивуд!

Еми ... алито ...

И как го вифеха , че е заседнал на марс ? Това да не им е холивудското кацане на луната

Е виж снимките де. NASA има 8 сателита. Правят снимки и сравняват. Виж снимките.

На краварите им се иска амче не им стиска. Както се казваше в една българска поговорка - когато гроздето е кисело, значи е високо. НАСА си мисли че всички като тях правят холивудски анимации и хварлят прах в очите на народа. Но за разлика от краварите, Китай с помоща на Русия има действаща програма на Марс и усилията на тез две приятелки тласка човечество към прогрес и напредък. Когато Възраждане вземе власта и България ще има сонди, роботи и други превозни средства на Марс и Луната. Защото ще възабновим сатрудничеството с Русия и Китай в областа на космонавтиката! Умната на идните изброи!!!!

Добра ирония. Поздрави. Мбуаха ха ха ха ха ха ха

"Помощта" от Русия може да бъде сведена до моментално приводняване след излитане - горе-долу в това се състои руският опит с Марс. СССР имаше пробиви някога, но главно с Венера, която е и доста по-сложна планета впрочем. Но Русия в това отношение е нула, включително и по отношение на Марс. А що се отнася до китайците - те тепърва се учат. Решили са, че янките са прахосници и работливите китайци са способни да направят пробив с евтини и безотказни технологии. И даже се е получило в някаква степен. Евала им правя - опитали са и са постигнали значителен успех. Но са далеч още от върховите постижения и имат да свършат доста работа. Лошо няма - ще придобият опит и ще се развият. При руснаците, за съжаление, не се виждат никакви технологични перспективи, включително и в овладяването на космоса.

Мунчо Радев какво чака, защо не изстрелва ракета към Марс?

Що сбирщайн шматките с тикви, каскети и калинки да не би да изстреляха?

Лош късмет... Следващия може да е по-голям късметлия