Коментари - САЩ правят гигантски екраноплан | IT.dir.bg
назад

САЩ правят гигантски екраноплан

Той наподобява съветски проект от миналия век

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - САЩ правят гигантски екраноплан | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак играчки за войни и крадене от бюджета! Баси, няма ли да се спре всичко това!? Накъдето и да се обърна, само дебилщини и дебили!

Брей нашите разбирате ли не са се развихрили тук

САЩ копират немски ракети, стелт бомбардировачи, руски ракетни двигатели, летателни апарати, азиатска електроника, ОЛЕД екрани на ,,Самсунг" в телефони на ,,Епъл". В какво изобщо са номер 1?

Това на картинката го правят от 70-те. Гогов , айде чети малко де.

бушмени

гигантска дупка в океана.И още една такава в бюджета си

Значи истината излиза малко по малко. Краварите са доста зле във военно отношение. Иначе по медиите се представят като най - най.

Ххехехехехе, че тва смотаните руснаци още по времето на втората и следтова по времето на социализма бяха направили екраноплан и дори и сега си го използват! Ххехехехехехеххехехе, сащянците ако няма кой да им каже как освен да бачкат друго май немогат!

Не гледай в огледалото.

Ползват?????????????????????

СССР/Русия са една тъжна история за прахосан човешки гений и изобретателност. Родина на голяма част от фундаменталните открития миналия век, родени от главите на гениални учени, вътворени в реалнот от труда на гениални инженери и просто захвърлени някъде си. Екранопланите са просто още една глава от тази тъжна история.

Руснаците са строили самолет? Това, смотаните американци още преди първата световна война го построиха. И дори и сега ги ползват. Блядките ако няма кой да им каже как се прави самолет и досега щяха да пълзят по земята. Твоята логика, прасчо.

Я ни обясни, какво точно е военното приложение на екранопланите и как те донесоха надмощие на СССР над САЩ.... и защо са построени само 5... и са зарязани. Що за надмощие е това? Можеш ли?

В какво именно са зле? Ако става въпрос за екраноплани ... то и Русия в момента няма екраноплани в армията си!

САЩ не са копирали немски ракети - германец им ги направи. Виж, СССР ги изкопира. САЩ не са копирали стелт бомбардировачи. Няма как да копираш нещо, което правиш първи. Виж, Русия се опитва да копира, но досега неуспешно. САЩ не са копирали руски ракетни двигатели, купуваха съветски, по спогодба с Русия, за да спасят учените да не отидат при арабите. За благодарност, Рогозката им се подиграва с години... а после Роскосмос загуби всичките си частни клиенти... типично блядско изпълнение. Американците до сега не са копирали ни един ТУ или ИЛ, докато, виж, руските самолети, до един са копия на западни. Каква точно азиатска електроника са копирали американците? Питам, понеже до колкото всички знаем, американските заводи са в Азия, а не обратното. За екраните на Самсунг бих искал да знам, как купуването и монтирането на екрани от епъл, се явява копиране? В обобщение можем да отбележим, че всяка една дума от изказването ти е лъжа. Изводът се явява, че си платен руски трол. Некадърен при това.

Ползват го, за фон на утопични снимки.

Съмнявам се да е платен, безплатен олигофрен си е.

Не ти е лесно да си тъп. Малко си чел, но искаш да минеш за много знаещ. Жалко подобие на човек.

Не е хубаво да говориш така за себе си. Имай малко самоуважение, пък било и то колкото на охлюв.

Как изглежда в гугъл мапса - https://www.google.com/maps/place/Ekranoplan+Lun/@41.9404227,48.378578,263m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4049cf8d1ad410bd:0x22d3bb2247ea9971!8m2!3d41.9406711!4d48.3789282

Чак пък фундаментални открития но да но той комунизма така употребява хората тои е строи подчинен на маргинали

трай си бе тиктокаджия..

ㅤ

Съветите изоставиха този интересен, но неперспективен проект по 2 причини: - ограничено поле на приложение - огромен (забележете за тях - дето са петролна сила може би номер 1 на планетата) разход на гориво А тия говежди аматьори са тръгнали да настъпват мотика, която е настъпвана стотици пъти вече, с надеждата, че последвалата цицина по главите им ще е доста по-малка и по-малко ще боли.

ㅤ

SaDaFaka, Нали знаеш, че в българския има и буква "й"? Използвай я, интересна е...

ㅤ

Ами, Ти сам го написа - в копирането.

Поредната кражба на САЩ от СССР. Друга такава кражба е стелт самолета с вертикално излитане F-35, който е правен по откраднати от Русия при разпада на СССР чертежи на ЯК-141. Междодругото този американски стелт F-117 който го свалиха сърбите със sywetskata ПВО система С-125, е превен от американците по някаква съветска книжка която се е продавала свободно в книжарниците и руснаците са им пробутали идеята на САЩ за да бутат средства в тоя кютук А това че екранопланите в Русия са изоставени са пълни глупости. Как не разрахте че в Русия всичко е засекретено. Можеше да се сетите от това че калибрите летят на 3000км. вместо на 300 както си мислиха всички преди да ударят терористите в Сирия. Освен това и ракетите и боеприпасите им още не са свършили въпреки че разузнаваниата на САЩ и Англия очкваха да свършат още първият месец на спец операцията. Има един руски сериал, който се казва последна среща и в него историята е точно за това как всичко е засекретено, а на западнаците се пробутва само дезу. Действието се развива по време на разпада на СССР, когато е пълен хаос и корупция, държавата е почти напълно разпадната навсякъде са се внедрили американски агенти, но спец службите на РФ дори в тази ситуация работят, и в конкретният случай пробутваха на западняците дезу че имат някакви много засекретени и резвити ПВО системи и ракети

просто трябваше да завършиш с "... плод на фантазията ми по мотиви от реални събития." и всичко си идва на мястото.

Самолети с вертикално излитане има много преди Як, бе тъпак. От Як са взели механиката за сгъване на соплото на 90 градуса. Това е купен патент, а не кражба. Руснаците никаква идея не са пробутвали, защото са тъпи особено управниците им. Ф-117 прави 1000 полета над Сърбия съвсем свободно над цялата й територия и е свален само един заради грешка на пилота, който не е затворил люковете за бомбите и е летял сравнително ниско по едно и също трасе. Докато в Украйна при 1000 полета само в близост до бойната линия са свалени 300 руслямски самолета с подръчни средства. Руслямски самолет не може и един полет да направи над Украйна както е летял ф-117 над Сърбия. И ракетите и боеприпасите им свършиха, затова взимат от Иран, Северна Корея и Беларус. И естествено произвеждат, но в ограничени количества. Инак да, всичко в Руслямска държава е засекретено, докато се черпи с пълни шепи най-вече с кражби от Запада

Само че на американците им върши работа точно заради полето на приложение. И разхода на гориво е по-малък от този на самолет със същата товароносимост и много по-малко от тази на кораб със същия тонаж. Но за военните и огромен разход не е от значение. Проблем са ниската височина която може да доведе до сблъсък с високоскоростни плавателни съдове и издигаща се земя, които може да не са достатъчно видими при лоши условия, за да бъдат избегнати. Само че това сега вече не е проблем, както е било преди 40-50 години. Та мотиката е за тъпите руслямци.

Кои са тия фундаментални открития, че не се сещам?

И от този екраноплан нищо не става. В същото време на запад направиха Ховъркрафт, който се използва не само при военните, но и за граждански цели. Всъщност това е основната разлика. На запад и в САЩ основно правят нещата за хората и чак след това им намират военно приложение.

Всичко ново е добре забравено и т.н. Като гледам снимката това си е на 90% поотупан от праха проектът за "Airliner Number 4" на Norman Bel Geddes за световното изложение през 1931г. Пак два широки фюзелажа и витлово задвижване с двигатели на конзоли над крилото, но стария. Потърсете си визуализацията - bel-geddes-over-long-beach.jpg . В оригиналния проект на борда има ресторант за 60 пасажери, салон за пушачи, лекарски кабинет и панорамен коридор за разходки - интересно, дали тук ще има такива екстри? :)

Много са зле. Със 100 хилядна армия разбиха едномилионната на Садам за броени дни. Докато руслямците вече 330 дни карат 3 дневната специална операция със 400 000 армия срещу 150 000 армия на украинците в началото. С 400 хилядна армия (200 хиляди в Белгородска и Воронежка област, 100 000 в Крим, 70 000 в Беларус) бяха разбити от украинците край Киев, Харков и Херсон. Сега добавиха още над 300 000 ЧМОбики и още 50 000 контрактници и 30 000 пандизчии и пак нищо не могат да направят освен да наторяват Украйна с 130 000 трупа.

Това е самолет. При екранопланите се ползва ефекта на сгъстения въздух между водната повръхност и планиращия обект. На Запад правят ховъркрафтите, които са широко застъпени както при военните, така и при цивилните . Направени са в милиони бройки и си се ползват, като нямат проблем с изненади по трасето, каквито за екранопланите могат да са кораби или скали над водата. Това е бил проблема за СССР, който обаче е решим в голяма степен вече със съвременните технологии.

'кражба е стелт самолета с вертикално излитане F-35' Остава само да обясниш КЪДЕ Е руския оригинал, как се казва и колко броя са произведени? Дори на самата Раша да не е нужен (най-големите и кораби вече са 2-ри ранг фрегати), би се продавал навсякъде - Китай, Турция, където щеш. Нищо не са откраднали американците, гений а само са купили (за смешни пари действително) резултатите от направените от руснаците изследвания и тестове. Нищо повече. Систмата на вертикално летене на Ф35Б не е американска, а британска () и на напълно различен принцип - с вентилатор задвижван от основния двигател, а не с отделни подемни двигатели като ЯК-141 (само че трябва да си поне малко технически грамотен за да го знаеш това).

Като специализирано транспортно средство има смисъл - много по-висока скорост от кораб и по-голям товар от самолет. Но като бойно средство (съветската идея да го въоръжат с противокорабни ракети) - тотално без перспективи.

Няма да те занимавам с теми които автоматично ще отхвърлиш като маловажни. Има премного статии в нета за значимите научни достижения в СССР потърси си някоя. Все пак ще отбележа, че в по-голямата част от времето СССР не разрешава на учените си да публикуват научни трудове извън рамките на родината си затова много малко от научният труд от онези времена получава някакво световно признание. Въпреки това 5 пъти по времето на СССР съветски научни екипи получават Нобелова награда по физика или химия. Сигурно е имало защо да получат тези награди.

Знам много добре, каква е разликата между самолет и екраноплан. А ти вземи, та прочети малко, как точно е щял да лети самолетът на Бел Гедис. С две думи - това е щяла да бъде хибридна машина, предвидена за презокеански преходи по маршрут Великобритания (Ливърпул или Глазгоу) - Исландия - Нова Скотия (Канада) - Ню-Йорк. Ако морското вълнение е под 2 бала се използва режимът на екранолет. Ако е над - режим на самолет, с полетна височина около 1500 фута (~450м).