САЩ разсекрети иновативна стелт концепция

DARPA и Boeing разработват изключително напреднал самолет

Обратно в новината

Коментари - САЩ разсекрети иновативна стелт концепция | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

,,DARPA” извади нещо от торбата.И е впечетляващо наистина.Какво ли крият още там ,,в торбата”?!

последните "напреднали" стелт технологии за десетки милиарди бяха прекратени в кроя на 90-те след като бяха разпердушинети в югославската война.в САЩ всичко е напреднало на хартия и по документи.Другото е гола вода.

Тогава беше прекратено съществуването на Югославия! Свалянето стана случайно.От тогава до сега Израел,САЩ,Французия,Пакистан свалиха мнооогу съветски и руски безаналогови Су-та и Миг-ове.Че и Турция се записа веднъж! И нито един F-16 не беше свален от Су или Миг! Тва к’о ша рече?М?

това макетче от снимката силно прилича на връх-накрайник на професионална ловна стрела за лък...

както е известно, за съвременните радарни системи "стелт" технологията вече не е проблем и не помага с нищо на летателния апарат в посока да е "невидим" за радара. Така че, логично, няма за какво повече, нещо, което е излишно на практика, да се развива в секретност...

Разбира се, това е известно само на путинофилите. Трябва да го кажете и на вашият бог Путин, та да не харчи пари за лудо и да прави самолет пето поколение, стелт.

Това, че си прост и неук, не е оправдание за наглостта и арогантността ти... Ако няма какво да кажеш, по-добре замълчи, за да не се излагаш! А, все пак, за твоя информация, любимите ти руснаци, спряха да наливат пари в стелт технологиите, точно поради тази причина, че към момента са излишни...

Тъй, тъй, те и ракети не правят нови, щото съюз и протон са си достатъчни. Вярвай на тези опорки. Що обаче на тях вярвате само вие и руснаците, не е ясно. Вече е и кучетата ви се смеят, като ви слушат глупостите.

Само картинки и пластмасови играчки... и концепции! Много концепции, толкова много, та чак избиват на контрацептиви! Аре у лево! Нефелници! Видееме ви колко струвате в Югославия... Извинявайте, не знаехме, че е невидим! И го свалиха с релейки от 60-те години... Америка вече дори памперсите и тоалетната хартия не мое да си произведе!

Мда, свалили един самолет от 70-те на миналия век, който се саморазкрил, заради пилотска грешка. Велика победа. За това пък Югославия вече не съществува, а Сърбия стана една шепа държава. Велика победа ще знаеш...

много си смешен, Смехурко!

Питай сърбите дали им е смешно. Ама си запази и легло в спешното.

Тая дупка сигурно би била вредна! И ще има вторично съпротивление от досега със задната част на крилото. Крилото трябва да държи потока на въздуха.

Мапоследък Пентаграма само генерира идеи за трилиони и толкоз. Другите вече правят Посейдони...

Se taia

И къде е този посейдон? Освен в едно клипче, в което се вижда някакво движение на нещо под водата...

Па ние такива имаме от 50 години, всичко ни е безаналогово а ФАЩ крадат от нас.

Да направят крило полумесец, давам безплатно

Що пускате една и съща (тъпа) новина по 2-3 пъти на ден? Толкова ли са я закъсали САЩ? Вместо това пуснете пак как ОТРЯЗАХА ЛУННИЯ БЮДЖЕТ НА НАСА И НИКЪДЕ НЯМА ДА ХОДЯТ! Това е важната новина от вчера.

Гълтай всички лекарства от канчето и лягай бе, малко ти беше дето вчера се олигави та и посра от тъпашки врякот под новината за която искаш и тук да врещиш.

Технология за хипер дронове и космически кораби! Много съм любопитен да видя подобен самолет летящ еднакво добре във атмосферата и околоземна ниска и средно висока орбита.Ама много. И разумеется не мога да пропусна да не позлорадствам( да ме прости Бог)на напъните на савушкинските хейтъри да о...таковат новината

А бе бунаци,недейте бе,китайците сега ще краднат !

_stankow

>делтовидно крило, чиято вътрешна част липсва Това е смешно. Нещо като да опишеш геврека като кръг, чиято среда липсва ! :D Всъщност това е съединяване на крилото със задното хоризонтално оперение. Известно е най-малко от 60-те години, нито е секретно, нито е патентовано. >Според експертите това ще позволи свръх маневреност Позволява укрепване на крилото и на стабилизатора и оттам олекотяване на конструкцията. Маневреността зависи от теглото, но много повече от други фактори. Например тяговъоръженост, маса, инерчни моменти, натоварване на крилото и т.н. В случая отстъпленията от добрата аеродинамика са големи, "в интерес на съпромата". Използва се за управляеми боеприпаси, безпилотни апарати, но не и за пълноразмерни самолети. Такова тънко крило има малка носеща повърхност, вихрите от него се сблъскват директно със задното оперение и т.н. Пушилка да се дига ... :)

Па те за това са го разсекретили, щото за нищо не ства :)

Иновативно все по-често звучи като неосъществимо със съвременна технология... Т.е. смели детски мечти

инкорпорира т.е. внедри?

_stankow

Важно е да се намекне, че пишещият е ходил на английска забавачка ! ;)

Доста отдавна се говори за самолети с неустойчива конструкция, т.е. неможещи да летят стабилно без постоянни корекции с честота непостижима за човек, не знам колко/дали някои от сегашните летят така. Но тоя изглежда е поредна стъпка в тая посока.

_stankow

Почти всички съвременни са такива. Още от времето на Су-27, МиГ-29, F/A-18E/F и F-22. Тройни и четворни електро-дистанционни системи за управление.

Не говоря за "fly by wire", това отдавна е масово (т.е. няма жила и механики). Става дума за контрол на стабилността независещ/не по силите на пилота като време на реакция на малките отклонения които биха довели до големи и преобръщане и т.н., инак казано нещото не би могло да лети ако тоя контрол спре. Или съм те разбрал неправилно, говориш именно за това?

Володка Путин правеше такива хвърчилки в кръжока.

Междузвездни СТЕЛТ войни 2020. YF-23 първият стелт прототип в света превъзхождащ всички останали изстребители по всички параграфи

Тц, тц! Кравите търсят заместител на старата Черна дупка за пари НЕлетящото недоразумение Ф-35 който след близо 30 години правене е още недонаправен и струва на горките краварски данъкоплатци близо 2.5 трилиона долара близо 10% от външния им дълг от 23 трилиона долара! Само така! Нека там краденето да продължава! Да живее БЛМ!

Тц тц тц американците разработват шесто поколение самолети, а свинарите от родината на АК47 още си играят на четвърто.

Живи да ги оплачеш от калната си дупчица, даа. Ей не се наврещя ей.

Разсекретили са нещо което е изяло много пари а не се знае какво ще изезе. Не са разсекретили нещо което имат или техническите данни на изделието. Новата концепция тепъpво предстои да се доказва. Въпроса е защо са я напралили от секретна на публична?

...да изклинчат повече пари...

реалната технология усвоена от човеците е 99,99% от това, което НЕ достига до 99,999999999999...% от тях. тук е истинската игра, истинската власт, истинските стойности на нещата. всичко друго е индийска сапунка за диваците в паралелния свят. за тези, отвъд необятната пропаст деляща ги от реалността.

и други хвърчикоптери има у хангара, знаем ние, знаееем..

това като дизайн на мен лично (не съм експерт) ми мяза много на 60-те години. Чудя се дали е възможно да са го "разсекретили" само да забаламосат Тръмп да не прави глупости във военното министерство.

Плюйте плюйте... Така плюхте и ракетите за многократна употреба. След 20 години и на вас ще ви хрумне същата идея както сега на Рогоносин.

Още фейк стелта си Су57 не можете да произведете. 75 % брак. Ама като паднат 1% от ф35 дето по цял ден летят, а не на изпитателни полети и се радвате като малки деца.

iСиктир

Многоточие, устата не е за изкарване на зловонна воня. Трябва акъл да имаш, тогава говори!

факти срещу тъпи коментари с нападки... няма как да победиш в спора.

_stankow

Къде пък ги видяхте тези 75% брак ? Как го изчислихте ? Ама на серийните самолети, не на прототипите !

Se taia

Хаха, че то по тази логика руснаците нямат СУ-57, щото не е сериен (да не говорим ,че още няма двигатели за него)... Но пък имате наглостта да коментирате сериен самолет, който лети вече години... Иначе да прав си, прототипи не се коментират (затова са прототипи), но по тази логика ти трябва да спреш да коментираш тестовите образци на СпейсЕкс...

произведени са 12 самолета (по думите на википедия.ру) От тях летят 3 самолета (по думите на википедия .ру) знаем колко се разбиха, знаем колко не излетяха (от википедия.ком, и статиите през годините щото руснаците избягват да пишат тия работи там) А знаем и че на последния не можаха да му затворят люка и почнаха с тъпа пропаганда как бил кабрио и колко важно било това. Верваш ли им? е то е до акъла малчо кой на какво вЕрва.

Само сърбите знаят как се сваля!

Дам като го видят с очички 5 пъти и на 6-тия го свалят.....УСПЕХ с иновативния подход! Успех в порядък 1 към 1000000, за лакърдии става, за нещо реално НЕ!

от много знаене Сърбия беше потрошена и капитулира

Толкова знаеха сърбете, че като чуеха, че от Авиано излита ф-15 или 16, мигачите си "трошеха краката" да кацнат, за да не станат зян.

Как го видя това от прозореца на лудницата в която си затворен? Или ти го казаха от Козяк?

Там,където краварин на се ре,с нищо не може да се изпере! Дори и древногръцкият бог на чистотата не може.

Кофти, а. Рашките пак с жалките анимацийки ....