Коментари - САЩ разсекрети своя план за ядрена война със СССР | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то и над България не са бомбили по военни обекти

Takuv plan ima sreshtu Russia v momenta. Teche propaganda, malko plaha vse oshte, che iadrena voina moje da bude spechelena i mnogo idioti viarvat. Toku shto prochetoh edin komentar v yahoo. Edin kazva "Nobody wins nuclear war" a drug go kontrira "Says who?.." Te takiva iditoti ima dosta veche.

Е толкова за проповядването на западжните ценности и демокрация и цивилизационен избор. Демокрацията по американски се смята по Килотони, които демократично са готови да ти доставят американските бамбардировачи..

Затова и паметници им откриваха на наглите американци, по случай разрушенията в София.

Ето затова има "Авангард", "Искандер", "Калибър" и т.н. За да им държи влага и да си помислят някоя простотия.

Какво чакате-та да се отървем от вас

кой е военния паразит на света,а сега ревът кати бити псета че Русия си брани територията от краварските набези и то със оръжия превъзхождащи в пъти краварските

Военният паразит е Русия, САЩ имат много други неща, докато Русия има само военщина!

Хомосапиенса е толкова заблудено същество, толкова нищожно, потънало в собствената си слуз образувана от сивото ни вещество. Дано Господ ни пази от самите нас. Срам ме е.

Уникална "новина", прясна - сямо на 3 години. Оригиналния документ е публикуван на 22.12.2015, ама докат стигне до родните "журналисти" ... Иначе самия документ е ДОСТА интересно четиво, горещо го препоръчвам !

За какъв цивилизационен избор може да става дума в държава като СССР. Народите на СССР пострадаха най-много и дадоха най-много жертви поради недъзите на комунистическия режим. Колкото до ядрените оръжия - те спадат към оръжията за масово поразяване. От класификацията се вижда, че такива оръжия се използват за нанасяне на удари по стратегически обекти - преди всичко големите градове, промишлени райони и постоянни военностратегически бази. След като най-големия капитал на една страна е нейното население (мобилизационен резерв, работна сила, интелекнуален потенциал, управленски актив), къде би трябвало да се нанасят ядрени удари? Да не си мислиш, че руските ракети са били насочени в пустинята Мохаве или по Хавайските острови. Първите, които постъпват на бойно дежурство са насочени срещу Ню Йорк, Чикаго и Вашингтон. Едва в средата на 70-те години, когато ракетите станаха сравнително точни и много като численост започнаха да се покриват все повече второстепенни стратегически цели (големи военни бази, атомни електроцентрали, големи язовири и заводи, пристанища), но от това не следва, че ударите по големите градове на вероятния противник не продължаваха да бъдат Цел №1. Към 1980 г. практически цялата територия на вероятния противник и неговите съюзници се смяташе като цел.Иначе казано - цялото население. За наше щастие управляващите на свръхсилите все пак осъзнаха факта, че в една глобална война ще загине планетата и затова междуконтиненталните балистични ракети си стоят в силозите и оказват натиск за сдържане. Това е основната причина след 1945 г. да няма въоръжени конфликти между Великите сили.

и днес ли запълзя,явно ти е писано да посрещнеш новата пълзейки

Хора с подобно мислене разбират само от едно. Сила. За това се налага Русия и от скоро и Китай да я демонстрират.

Общо взето до средата на 6-те години, ако са искали САЩ са можели да унищожат СССР с минимални загуби. Имали сме късмет, че не е било обратното. СССР щеше да започне ядрена война без да му мигне окото дори само за миг да са имали възможността и превъзходството което са имали САЩ в този период. И сега виждаме Русия как сенапъва и подготвя за нападателна изненадваща превантивна война разчитайки на изненада и голяма територия. За наша радост САЩ имат бази и самолетоносачи из целият свят, с което до някъде блокират пъкленото им намерение. Мислехмеч че империята на злото си замина и се разпадна, но Русия успешно пое ролята на Империя на злото.

Щото руснаците, какво мислене имат?! Тази огромна територия с пост и молитва ли са я завзели?! Та и китайците?! Имаш ли поне бегла представа за историята на тези две империи?! А знаеш ли, че тези две империи имаха имперска война помежду им през 1968г.?! Нима си поредният глупак, който е повярвал на пропагандата на тези две империи, че са добродушни агънца?! И! СССР имаше открита стратегия за превземане на света, чрез износ на революция и създаването на световни социалистически републики! така че Запада се пазеше!

Империя на злото са САЩ

Американците сами си докараха беля на главата. С мечока шега не бива

НИЕ СИ ГИ ЗНАЕМ КРАВАРИТЕ! ДА ЧЕТАТ КОЛЕБАЕЩИТЕ СЕ ДА ГИ НАРЕКАТ "УРОДИ НЕЗЕМНИ" И ПИШЕЩИТЕ ЗА ПАРИ!!! БОМБИТЕ НЕ ПОДБИРАТ!:))))

Ние, българите, сме на страната на Русия

Заради това сме в НАТО! Айде изкарайте ни от НАТО или млъкнете! Жалки тролове!

"Щo ce oтнacя дo нaceлeниeтo, плaнoвeтe ca били дa бъдe yнищoжeнo." ТОВА ПОКАЗВА ИСТИНСКАТА СЪЩНОСТ НА АМЕРИКА. ТЯ НЕ СЕ Е БОРИЛА СРЕЩУ КОМУНИЗМА, А СРЕЩУ РУСНАЦИТЕ, СРЕЩУ НАСЕЛЕНИЕТО, ХОРАТА, КОИТО СА СЧИТАНИ ЗА ВРАГОВЕ... Сега САЩ лъжат по същия начин, че уж са против "режима на Путин" само, но всъщност са против цяла Русия, против руснаците.

А руската ядрена стратегия е била да хвърлят цветя върху САЩ и Европа?! Прекалено жалки тролове сте!

щом са ги разсекретили значи имат нови коренно различни.

НАТО се разпадаааа

руския план беше много по-жесток. за това никога няма да го разсекретят.

Хамериканците са врагове на България

А задавате ли си въпроса защо САЩ не са изпълнили плана си след като са имали такова подавляващо предимство в количеството ядрени заряди. Причината не е защото на военните изведнъж им е станало жал за бедните руснаци. Причината е в един кратък епизод от войната в Корея. Един корейски мост, над една корейска река. Стратегически важен. Американците решават при атаката на този мост да проверят плановете си за въздушна атака над Русия. Оказва се обаче че руските ВВС и ПВО са неочаквано добри. / Руският истребител МиГ 15 показва на какво е способен /. Над моста не пада нито една бомба, а половината от американските бомбардировачи не се прибират в базите си. Това кара американците да преразгледат плановете си, и президента да отмени атаката заповедта за която вече е била изготвена. Дори датата е била уточнена. Знам че сега ще започнат един куп нападки че това което пиша не е вярно. Няма да влизам в обяснителен режим. Който не вярва, може да потърси информация в нета.

И в това се състои жестокостта му-)

Демократи, сър.

Малко по-късно наричат този мост - АЛЕЯТА НА МИГОВЕТЕ.

Явно Шехерезада работи и по Нова Година...

Ми те сащ и в Япония 1945г. хвърля атомните бомби над гъсто населени градове. с цивилни хора ( жени деца старци ) Целта им е била цивилното население,а не военни заводи. Нагасаки даже не е бил предварителната цел. Избили са хората ей така за показване на мускули пред СССР.

Цитат: "След като неточността на британската бомбардировъчна авиация става все по-очевидна, в щаба на ВВС поставят ударението върху сломяването на духа на германското население, т.е. върху тероризирането му. Прекършването на волята на вражеския народ да се бие става също толкова важно, колкото и унищожаването на противниковите средства за водене на война." И от тогава е все така...

А малко преди това Луфтвафе подлага на масирани бомбардировки Лондон, Ковънтри и други градове

Чета ви коментарите и колко лоши били американците. Айде да не се занасяме....и СССР е имал същите планове, и ние българите бихме имали същите планове ако имахме ядрено оръжие. Това е тотална война и плановете само рефлектират това. Друг е въпроса че има хора които си мислят че американците са някак си морално по извисени от другите.....не са и никога не са били. Историята им го е доказало многократно!

Били са производствени центрове и са били набелязани. Нагасаки е бил резервна цел. И Япония капитулира, без да се налага да се води война с милиони жертви. Друг е въпроса че СССР напада капитулиралата Япония и избива 100 хиляди предаващи се японски войници.

И какво сте се размрънкали? Вземете пример от ония, дето колко пъти боядисват паметника на съветската армия. Или въведете нова мода за софиенци: разходете си псетата до паметника да си свършат работата до него. Направят ли ви забележка кажете, че това е вашия протест, задето не са ви питали като са вдигали този паметник.

Според разскретени, още през 1993 година, американски документи японците се опитват да капитулират още от Февруари, 1945 година, и в крайна сметка преговорите завършват на 27 Юли, като Императорът се съгласява с исканата от САЩ безусловна капитулация... А и до днес, освен официалните оправдания че така щели да спасят много американци, съществуват две по-достоверни версии: научна-военните са искали да видят ефекта от двата типа бомби при различни тестови условия , и втората, малко цинична, трябвало е да покажат на американците за какво са изхарчени парите по проект Манхатън... а Сталин е просто бонус. При бомбардировките над Токио само за една нощ загиват над 400 000 човека но тогава Япония все още разполага с гориво и боеприпаси които са и позволили да продължи войната, докато в началото на 1945 японската икономика вече се задъхва и това е основната причина Императорът да нареди на Министерския съвет да намери начин за капитулация, а атомните бомбардировки предизвикват опит за преврат в Япония от тези които не са били съгласни да капитулират и само по една случайност метежът е потушен.

Щото идеята за Въздушната война кристаризира в английските и американски военни още от средата на... Първата световна война, е, и един италиянец е писал по този въпрос ама англоговорящите не са го чели-)

като същий Стахановец си станал-)

я пак, СССР напада "капитуллиралата" Япония?! Ти май въобще не знаеш за какво иде реч, щото СССР има договор със САЩ и Англия да нападне Япония, и го прави на 9 август, и така да им помогне, един вид втори фронт а Япония официално подписва капитулацията си чак през Септември-)

Всъщност си е точно така. По думи на самите японци, признати в американски филм не бомбите са ги принудили да се предадат. В крайна сметка с бомбени килими са унищожени не един и два града и това не е принудило никого да се предаде. Причината за да вдигнат белия флаг е нахлуването на червената армия в Манджурия и светкавичното и ефективно унищожаване на японските войски там. Японците са разбрали, че ако червената армия нахлуе в самата Япония не ги чака просто окупация, а тотална смяна на системата с такава от комунистически тип. Съпроводено със сталинизъм, разправа, лагери и т.н. Затова са избрали по-малкото зло и са се предали безусловно на американците. Знаели са че при тях ще имат шансове да запазят до голяма степен обществената си и икономическа структура и ще жертват само вече почти унищожената военна, но при ссср - никакви. Направете си сметка - ония официално даже са се съгласили да не съдят императора. В Европа официално няма милост за никой от високите ешелони на германците. Всички неизбягали и заловени висши нацисти си го отнасят. Изключение правят само изведените в ссср, както и в сащ при операция кламер.

Убеден съм, че нищо в стратегията на САЩ не се е променило от онова време. И преди, и сега, цел са страните, които биха били съперници на САЩ в която и да е от областите - политическа, икономическа, военна и поставящи под въпрос тяхната световна хегемония. И човешкият материал на противника е само "съпътстващ разход" за достигането ѝ! Само че сега оръжията станаха много по-точни и много по-унищожителни! И сега нека си отговорим на въпроса: "Коя е "Империята на злото"?". Отоговорът е много лесен и очеваден!

Русия естествено. Наистина лесен въпрос.

Няма да излезе. Империята на злото прикрива всичко, защото няма демокрация. 50 години отричаха за Катин и не допускат и сега никой до архивите, а и редовно ги прочистват.

Ако се погледнеш в огледалото и решиш, че виждаш голям дебил, ще е в пъти по-вярно от това, което си написал!

Япония капитулира на след втората бомба с изявление на Императора още на другия ден и от тогава военни действия не се водят, освен от СССР, които винаги са били подлеци и долни мръсници. Япония се е колебаела дали да не капитулира още след първата бомба и когато на Сталин става известно, че на 9-ти ще има втора бомба, той нарежда настъпление за да предвари капитулацията и да завземе повече територии. На 2-ри септември е подписана официалната безусловна капитулация на Япония.

Навсякъде пише и е прието че Империята на Злото е СССР, а Русия е приемник на СССР, а и с действията си непрекъснато го потвърждава

Всъщност това, което си написал е абсолютна лъжа. Япония е преговаряла за капитулация с условия, като заплашвала при друго положение да се бие до последния човек. А примерът от Окинава е ярък . Битката се води до 22 юни и от 23 хиляди японци са пленени едва няколко, другите се бият до смърт. Естествено боклука лъже, че заради червената армия се били предали. Глупости. 600 000 японци се предават без бой, защото Императора обявява капитулация на другия ден след втората бомба. Безусловна капитулация и заповядва войските да спрат да се бият. В този момент Съветските войски все още са артилерийска подготовка и няколко опита за настъпление. В Токио загиват не повече от 80 000 и то основно от пожар. И разбира се това плаши японците и те се опитват да постигнат капитулация с условия. Но пожара в Токио е по-скоро случайност, докато атомните бомби са били очевадни. Според боклука Квангтунгската армия пренебрегнала заповедта на Императора и се е била, а Императора се уплашил от руснаците. Дори и замиг да приемем че е така. Императора обявява капитулацията на 11, а СССР продължава военните действия до 2-ри септември. Заради подлите действия на СССР и досега няма мирен договор между Япония и СССР и сега Русия.

Който копае гроб другимо...