Коментари - САЩ започна да въоръжава армията си с нова карабина | IT.dir.bg

Коментари - САЩ започна да въоръжава армията си с нова карабина | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очакванията ми, че ще копират калашника отидоха по дяволите. Не само са взели м16 с прецизните допуски ами и на всичкото отгоре са сложили електроника, че и интернет, хахаха , тва не става за бойни условия въобще, хахаха, освен специфични приложения от ограничен характер

А ти с точния ник,колко битки си водил?Стрелял ли си изобщо с това дърво"калашник"?Не ми отговаряй.Личи си .Поредния пъпчив затлъстял тийнейджър клавиатурен "герой"

Браво! Сгъваемо прикладче баш като АК. Руснаците пак ще ги ударят у земята.

На крива ракета, Космоса и пречи. Като не можеш да стреляш защосе обаждаш!?!

То па калашника е едно хубаво нещо... пълен боклук.

Я да видим - мощен проектил - точен за бой до 400 метра - точен за бой до 800 метра при наличие на умения - изключително надежден - прост за поддръжка м16 - по-слаб проектил, направен обаче да трепе, закривен връх, куршумът влиза накриво и ди прави карантията на дроб - по-точен от калашника - частите са прецизно напаснати и прашинка попаднала вътре е проблем - изисква доста квалификация за да се разглоби, почисти и сглоби хахаха

Калашника е един прехвален (и евтин) болклук. Само славата му е голяма инъче е пълна нула.

И как точно е спечелил? Милион избити виетконгци срещу 58 000 американци. Бах таз победа...

Да, той калашника не е направен да трепе, сигурно е някаква специална смъртоносна операция...

Ъхъ много квалификация се иска да сглобиш м 16 - само да си минал две седмици обучение в армията... Направо три висши, братче...

Големите допуски в "калашника " са, понеже дядо ви Хуго се е съобразил с възможностите на руснаците за "точно" производство. Ако допуските бяха по-малки, половината автомати нямаше да могат да се сглобят.

Къв хюго те е подгонил, той нищо не е изобретил, картечните пистолети и щурмгевера имат съвсем различни разработчици, на втория хюгото само му е плащал заплатата, хахаха Вероятно големите допуски са били защото Калашников отлично е знаел какво иска и какво му трябва, хахаха, за разлика от хюгото дето без инженерите си е никой

до смехуркото естеството на раните е такова, че от куршум от калашник шансовете за оцеляване са по големи

селянина Калашников го е измислил дето е палил печката на Хюго и хал хабер си няма ни от сплави ни от механика със основно образование. тъп кашик който го бяха набутали временно в танк и го водиха танкист. та той е измислил АК47, а ние доматите с колците ги ядем

до хехе Избити са от артилерията и въздушната поддръжка, които са викани винаги когато виетнамците нагазят грингосите, в този един милион и немалко избито цивилно население, включително и с т.нар. ориндж газ, хахаха

Михаил Тимофеевич Калашников - Той е 17-о дете (от 18) в семейството. Властите обявяват семейството му за кулаци (1930) и са изселени в Томска област. На 18-годишна възраст започва работа в железопътното депо на гара (днес селище от градски тип) Матай. През 1938 г. е призован на служба в Червената армия. Завършва курс за младши командири със специалност механик-водач на танк и служи в танков полк в гр. Стрий, Лвовска област, Украйна. Изпратен е на фронта като командир на танк с воинско звание старши сержант. През октомври 1941 г. е ранен в битката при Брянск. По време на лечението си прави първите скици на автоматично стрелково оръжие. И хоп... направил АК 47... а ние верваме че 17тото цигане в семейството без образование измислило виждаш ли автомата. Толкова ли си наивен?

Само дето през ръцете са му минали щурмгевери, емпета, емгета, автоман на симонов, пушка на драгунов, шпагин задължително, пистолети, не е като да е нямало откъде да се научи, стига да иска и да го влече, хахаха

Много се пените, но всъщност "нова карабина" не е особено важна тема за боеспособността на армията. Между другото всички АК и Мки които са ми падали в ръцете стрелят перфектно. С добра поддръжка от човек който знае какво прави, си стрелят перфектно (важи еднакво и за АК и за Мките). Може преди десетилетия, когато е влизала на въоръжение Мките да са имали кусури ... днес вече отдавна ги нямат. Едно време АК-тата бяха остарели антики на които нищо не можеш да закачиш, нито оптика (освен стандартната) нито нищо ... днес отдавна това не е така. Аз бих влязъл в бой с АК в ръка, просто защото 30 години над 90% от стрелбата ми е с АК, но честно казано не смятам че с нещо съществено е по-добър или отстъпва на Мките.

минали та заминали. то ако кучето се учеше с гледане щеше да е най-добрия касапин

Това е третия опит на армията на САЩ да се прости с М-16 и модификациите, в началото на 90-те години, след епопеята в Сомалия, Пентагона проведе конкурс за ръчно общовойсково оръжие което по-добре да отговаря на изискванията на съвременните сражения, тогава белгийците спечелиха конкурса с техния ФН-Р90, който също е с друг калибър, след Втората война в залива пак се пробваха с немскиите Хеклер и Кох 416, обаче изискването всичко оръжие за САЩ да се произвежда в САЩ спъна и двете програми... защото Пентагона реши че ще изхарчи повече отколкото ще спечели.

Големите подобрения са много по мощен и далекобоен патрон и оптика. Дори на картинката се вижда че задната част на гилзата е стоманена. Може да си представите за какви налягания е предвидена. Оптиката и далекобойността вървят ръка за ръка. За какво ти е далекобоен патрон, ако не можеш да го вкараш в целта? А оптиката тука не е просто стъкло. Това е балистичен компютър, който до преди 10 години струваше 20 хиляди долара, но сега е много по достъпен и може да се комплектова заедно със всяка пушка.

За милиона ясно а за 58 000? Колко е добър тоя калашник та за десет години утрепал едва 58 000? Че то за 2 месеца толкова блядки измират в Украйна бе?

Калашников не е изобретател а конструктор - таланта му е вроден има такива случаи. Той е взаимствал елементи които вече са били измислени но ги е комбинирал по гениален начин именно затова неговия автомат се е наложил а не на другите. И най вече е взаимствал не от немския автомат а от един друг Руснак Булкин може да потърсите и да попрочетете.

Виж клиповете в нета на бевши спец наз-вци сега инструктори по стрелба към Иж- скити заводи за остарелия АК и мнението им за НК и М-ките.

Тази карабина на снимката много силна карабина, също като картечница изглежда. Мисирките слагат снимки каквито имат под ръка и нямащи нищо общо със писаното.

хубаво, но БА разполага само от старите АК. Тая пушка е правена да се стреля сватбарската с нея и съответно се допускат (даже изискват) повече човешки жертви. При американските уж са по-точни и далекобойни. Но теорията не съответства на практиката, където войника няма време за прицелен огън в почти всички случаи.

Който не може да стреля се фърля на скъпи джепанета, барем уцели нещо. Леваци дал Бог! За всичко е така. Карат коли за по 200 000 па не знаят къде са им мигачите. само газ и кормилото и това е.

или отбранява не е ясноо защото нямат общи граници ?

Нови модели на АК има, това с какво разполага БА си е проблем на БА!

Комплексарско мрънкане ... Представи си, че велик шофьор като тебе му дадат кола за 200 000. Газ, кормило ... че даже и с мигачи ще мигаш! Ще си най-великия на пътя!

са спецназовци?! Щото Пентагона от сума ти и време иска да пенсионира М-ките... не помогнаха и суперските модификации, това просто не е армейско оръжие, ама калашниците продължават да са на въоръжение, дори и в армиите които могат да си позволят друго оръжие. Почти пресен пример, през 2014-а година Азербайджан с апломб почна подмяната на технитее калашници със западни пушкала... и после тихичко отидоха на екскурзия в Армения въоръжени само с калашници.

Тъпите руслямски легенди си ги кътай в единствената мозъчна клетка. Калашников е съвсем случаен селяндур чиято първа буква на фамилията съвпада с първата беква на Карабина и никога после нищо не е създал, просто защото и Автоматичната Карабина АК няма нищо общо с него.

Винаги ме е напушвало на смях, като чуя легендата за Калашников. Толкова гениален е бил, че за 93 години живот и творчество е създал само един автомат и толкоз... Гений бе... хахахахахахахахахаха

кодово име - русотрепач

А наш НАТОвски Ганя още с макаров в кожен кобур.........

и да тролите и да не тролите....АК...ЦЕНА-КАЧЕСТВО-ПОДДРЪЖКА....безотказност при различни метереологични условия,калибър....цялостната конструкция на АК и всичките му разновидности е по здрава от тази на Зиговете.......предимството на ЗигЗауер е прецизната стрелба......за МВР......и специализирани подразделения.......да Снайперските карабини на ЗигЗауер и Хеклер&Кох са на ниво.....

Мдддааа.....докато въпросните оръжия не попаднат в ръцете на некой изпаднал джендърсоросоид комплексиран,пъпчив чикиджия и не влезе с тяххвпнекое училище или университет....