Коментари - ”Касини” надникна в ”окото на Сатурн” | IT.dir.bg
назад

”Касини” надникна в ”окото на Сатурн”

НАСА представи нова снимка на Сатурн, получена от космическия апарат "Касини". На нея се вижда атмосферна буря на северния полюс на планетата.

Обратно в новината

Коментари - ”Касини” надникна в ”окото на Сатурн” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още едно изображение от Вселената, подходящо за специалистите и техните поддръжници по конспиративните манипулации :)

Защо при наличие на най-модерна съвременна техника получаваме само черно-бели и размазани снимки и на луната, и на другите планети. Дайте нещо по-цветно, с добра резолюция.

Според мен черното и бялото са също цветове. А за инфо и на Хъбъл снимките са "черно-бели" , просто след компютърната обработка се определят цветовете според спектъра на обекта и части от него.

Защото тази сонда е изстреляна през 1997 година. Този отговор устройва ли те ?

През 1998г. си купих първата дигитална камера Минолта - 2Mpx, която правеше невероятни снимки. Сам си прави изводите една година по-рано каква техника са можели да си позволят да сложат на тази сонда. Аз също съм на мнение, че ни цакат много яко със снимките, дори "Curiosity" не е пратил една читава снимка... поне официално де :)

касини и окото на сатурн в кавички, а цар киро без, или в училище сега ви учат за кавичките?

Въпрос към пишман преписвача (преводача): от кога скоростта на въртене се мери в метри в секунда и на колко оборота се равнява?

Measurements have sized the eye at a staggering 1,250 miles (2,000 kilometers) across with cloud speeds as fast as 330 miles per hour (150 meters per second). 900 км/ч се явява. Предполагаме, че това е скоростта в периферията. Дължината на окръжността е П.d, демек 6.28 К км. Със скорост от 900 км/ч ще ги извъртиш за около 7 часа.

330mph = 990км/ч??? мдааа добреее

Снимка отпреди 4 месеца, пък чак сега я показват ....

Ми 4 месеца докат стигне до транзисторите в НАСА-та!

и с 25 години закъснение ще дойде до радиолампите на Роскосмос !

Баси, 150 метра в секунда...аматьорска раута. Бате ви Бойко да беше, щеше да постигне поне километър в секунда...с едната ръка.

Не беше ли окото на юпитер

Онова е Червеното Петно.

Драго Стойнев или Михата Миков?