Коментари - Създадоха генератор на кислород от лунен прах | IT.dir.bg
назад

Създадоха генератор на кислород от лунен прах

Hoвaтa тexнoлoгия мoжe дa бъдe изĸлючитeлнo пoлeзнa зa изcлeдoвaтeлитe нa Лyнaтa

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Създадоха генератор на кислород от лунен прах | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американците са кацали на луната, колкот и моя налъм е цъфтял някога. Тия лъжи преди 50 години излизат супер нескопосани в днешно време.

Само болните мозъци го вярват това! При всичките доказателства, че са били, срещу няколко предположения, че не са... Сигурно и в Дядо Коледа още вярваш!!!

Гошу създал генератор на поумняване, четеш му глуповатите статии и ставаш по умен. Еййййй лелемалей

Нещо силно се активизираха Лунните fake news напоследък. Това включва и Марс и всички други простотии за пилотиран полет извън земната орбита - всичко по темата е автоматичен фейк-нюз, особено делириумите на Мъск. Разбирам, че трябва да усвояват едни пари и да се разсейват овцете - като 300те милиарда препрани през Аполо още преди половин век - но почнаха да се оливат вече, и ще им излезе през носа. Как ще се чувстват овцете, когато минат ОЩЕ пет години без никой никъде да отиде, извън земна орбита? Още 10 години? Още 20 години? Още ли ще вярвате безрезервно? Защото дотук минаха точно 50 години от фалшивото прилуняване на Аполо - в които НИЩО не е направено. И вече 10 години, откакто според Буш, Мъск и други - трябваше "отново" да са отишли на Луната? Гарантирам ви, че дори и следващите 50! години нищо такова няма да се случи и човек няма да може да напусне Земята. (За след това не знам, технологиите все пак се развиват и променят, поне някои.) Та въпросът ми, пак, е: колко още години трябва да минат в празни лакардии сега, за да почнете да си задавате въпроси? 5, 10, 20? Или сте ОК и с 50... хахаха.

Моля руски и американски тролове да не коментират - те поначало нямат право на мнение, защото са си го продали. Знам, че тук сте предимно такива и че трябва да се заработва - но истината по общочовешки въпроси не може да зависи от политика.

Se taia

МИ ако си платиш, можеш да отидеш бе пич. Само дето нямаш толкова пари. От тогава досега просто никой не иска да дава пари за там, защото няма възвръщаемост. Американците тогава си начесаха егото, като стъпиха първи и решиха, че няма смисъл да пилеят държавна пара за скъпи и неизгодни мисии. Това че някакъв форумен никаквец не им вярва им е през оная работа. Има достатъчно ФАКТИ, с които се доказва тезата, че са ходили. От там нататък - другото е просто тролене. Това дали ти верваш или не не ги променя.

Тъй като на мен никой не ми плаща, предполагам имам разрешението ти да напиша мнението си! Смяташ. че не са кацнали на Луната на базата на няколко неясни аргумента, с елементарно обяснение. А реалните доказателства за кацането удобно ги пропускаш. Много се изписа вече по темата и няма отново да я наводнявам с подробности. Достатъчно е, че руснаците признаха поражението си официално! Не биха го направили за нищо на света, ако имаха дори и най-малкото съмнение, че още могат да са първи!!! Все едно Кубрат Пулев да се бори за световната титла и когато стигне на финала, да каже "Няма да се бия, конкурента ми ще ме спука от бой!" Предполагам ще започнеш с глупостите за "лунния вятър" и "липсващи звезди". Не си прави труда, само ще се изложиш!

Хайде сега всички олигофрени дружно към Луната, за да си почине Земята от идиоти, приятен път, успешно кацане и дълъг живот ви желая там ! :)

Еййййй, кофти, че са го разработили европейците. Са не е ясно, кой е по-велик в космоса, САЩ или Русия.

Не дърпай дявола за опашката!

Наш Стенли от Холивуд на 4-и километър пак са го заключили, да не бяха имаше да си мечтаеш да не врекне пак :-).

Русия заема над 38% от територията на Европа. Започва от Урал. Често работят с ЕКА, даже им пращаха апарат на Марс с Протон. Последно им поръчаха от ЕКА и спускаем апарат, че с него се издъниха. Изпокараха се италианци и румънци, последните трябвало да го тестват.

но по-голямата територията е в АЗИЯ. А се държат като АЗИАТЦИ в последно време. Да не говорим за това кой са им най-близките дружки. А знаем поговорки в България за такива като тях. Нямам идея как всички асоциирате Русия с Москва. Като последната е едва 10% от Русия. Иди на изток от Казан. Разбери каква е Русия - това ми казват моите приятели руснаци. А имам доста такива.

и още нещо. Не мога да разбера как с чужда пита правите бащин помен. И какво като Русия ползва съветски технологии за да изведе товар в космоса. Може да го направи дори и Индия. И какво има това общо с РАЗРАБОТКИ, ПАТЕНТИ, НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЕКИПИ. Да бе. НАй-важното за трола каква е ракетата. Не кой какво е изобретил. Бива ли толкова ниско ниво?

Русия може да заема 38% от територията на Европа, но БВП и е по-малък от БВП на малка Италия. Всички престижни агенции днес, квалифицират Русия като азиатска страна.

Глупости на търкалета. Първо - как ще стопят реголита - това си е камънак, топи се бая над 1200-1500 градуса. А електролиза на твърдо не става. Второ - да речем, ще го стопят - ама от къде енергия? Хем не само за електролиза, а тя си гълта яко, ами и за стапянето. Ако от слънчеви колектори, ще им трябват поне няколко квадратни километра, как се доставя това на Луната, как се чисти от прах? Ако от реактор - ще трябва като минимум с размерите на Козлодуй, а с каква работна течност ще движат турбините? И пак горния проблем - КАК всичко това ще стигне до Луната? Сигурно на макет с размери на чушкопек нещата стават... Ще осигури с кислород една мишка.

Как ли тези учени ще се справят без тебе?!? Взимай си дипломата по физика и отиди им оправи пропуските!

С дипломата, че и с докторската нямам проблем.... Но очеизвадно ТИ имаш проблем с физиката и химията за шести клас. Я преговори законите на Фарадей, за домашно изчисли колко енергия е необходима за електролиза на 1 мол вода. Ще получиш 16 грама кислород... и дебела сметка за ток... Защото за 1 час, в покой, ти трябват 1100-1600 грама. Ако вършиш нещо-умножи поне по 10.

Значи според теб, тези учени не са внимавали в шести клас в часа по физика и не знаят какво правят!!! Аз не претендирам да знам, но ако смяташ че разбираш повече от тях, какво изобщо правиш във форума?!?

Se taia

Пропускаш един мъничък факт - на Луната Слънцето отдава много по-голямо количество енергия, отколкото на Земата (ти се сети защо).

Нали не си мислите, че извънземна база ще мине без енергиен ядрен реактор? Само лаиците биха разчитали на слънчеви батерии.

Даже и лаиците не биха разчитали на слънчеви батерии! Те много добре знаят, че нощта на Луната трае около 14 земни дена. Би било самоубийство да разчиташ само на слънчеви батерии!

Мъх и лунен прах над нас валяаа, стар забравен свят ...

Тия пък що не измислят некое оръжие кат путя а то кво кислород въздухари. :)))

Евала на хората, браво!

Един път да ти пиша + на теб! Направо съм изумен, че не написа нещо глупаво! :)

Ако наистина е той...

Е то и вода може да се извилча от лунния реголит, ако нямше вода в прахта няма как да се образува стъпката която Нил Армстрон остави на луната. Или май пиша глупости-вода на луната, бах...

Верно ли, само ако има вода, можеш да оставиш отпечатък от обувка? Ти си бил направо гений бе... Апропо, на луната има доста вода, но е замръзнала именно в реголита...