Коментари - Меркурий ще се сблъска с Венера или Слънцето? | IT.dir.bg
назад

Меркурий ще се сблъска с Венера или Слънцето?

Американски астроном твърди, че Меркурий няма да остане вечно на мястото си.

Обратно в новината

Коментари - Меркурий ще се сблъска с Венера или Слънцето? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Земята и другите планети ще останат на местата си...обаче ще ги достигне слънцето.

е ще поживеем ще видим. НАли поне първите 2 млрд . години няма да стане - да знам, да си планирам отпуската.

Този не може да направи прогноза за времето за 1 месец тръгнал да изчислява 5 милиарда години напред.

Ако обичате не ни занимавайте с изчисленията на идиота Ричард за това какво ще стане след пет милиарда години.

Сеебе какво го вълнува завалията. Падам от смях! :-)

Мене една Венера ме блъсна с джипа си в дясната врата в движение - Меркурият ми не пострада - слава Богу, но гръбнакът ми се поусука и не се оправя. А космическият ми кораб отиде за скрап. Ежедневие - какви ти милиарди години ...

Аз пък си мисля, че щом някой учен е доказал, че има 1% вероятност една планета да се блъсне в звездата си или в съседна планета, това означава, че е доказал с 99% сигурност, че същото нещо няма да се случи. Понеже се зачудих дали "сензационната" новина е глупаво формулирана, или преводът е ужасен, се поразтърсих и намерих оригинална статия по темата на www.lainfo.es, и се оказва, че "сензацията" и на английски звучи по същия начин. Единствената вина на редактора на Дир-а е в закръглянето - в другата статия се говори за вероятност 0.6% Абе, дъвка.

Ако има подобен удар гравитацията в слънчевата система Мистър Заебе ще се наруши и тя ще бъде обречена на гибел. Това е като да караш автомобил от 4, на 3 колела.

След 4 милиарда години Андромеда ще се сблъска с Млечния път. Тогава Слънчевата система може да получи още една звезда и повече планети. Ако въобще преди това не са се появили професии "планетен дизайнер", "звезден дизайнер" или не дай си боже "галактически дизайнер". Техни представители могат съвсем спокойно да създадат съответния брой планети/звезди/галактики, от колкото се нуждае човечеството и да премахнат излишните.

Абе да ви имам учените , Ричард Заеби.

Направо да се напикаш от смях ! " В близките 5 милиарда години... бла-бла-бла ! " И като гледам бая народ се е изпопретиснил в форума на дир-а , че може и земята да пострада в близките нек'ви си само 5 милиарда години ! Е наистина да умреш от смях ! А сега сериозно ! Убеден съм ,че до тогава няма да има и помен от днешния хомо-дзвер ! Така ,че СПОКО !

При това вероятността за сблъсък е около 1%. И да има такова нещо тогава, вероятно само Лили Иванова ще го види, така че слабо ме интересува.

"Нищо не застрашава Земята и другите планети, като те ще останат по местата си се посочва в статията"..... абе не знам един сблъск на Меркурий със Слънцето как ще се оттрази на земята :)

Няма да цопне вертикално и да изплиска. Просто на поредния пасаж на Меркурий той ще изглежда като смаляваща се и подобно на комета изпаряваща се от жегата точка. Маса от порядъка на 1 милиардна от слънчевата просто не притежава необходимия потенциал да предизвика нещо значимо.

Приливната сила ще го разпърчоти.

Хората това го смята с джобен клалкулатор. Поне е толкова точно колито исъс супер компютър. изчисления. Да гадаеш мирлиарди години напред какво ще се случи. Този ще е от професионалните оракули.

Не му ли виждаш името - Зеебе. Еврей, който се е докопал до кинти...

Има един виц: "Един циганин казвал, че неговите циганчета винаги познавали времето. Питали го как го правят. Той казал: "Ами как, едното казва "Ще вали", другото казва "Няма да вали"."

Цитат от статията: "От четири века астрономите гадаят доколко е стабилна Слънчевата система и колко дълго ще могат да просъществуват нейните планети, без да се сблъскат една с друга или да изхвърлят някоя излишна зад пределите й в резултат на гравитационни взаимодействия." Гадаене??? Хм, ами то за такова изследване, наистина каквото и да кажат, ще е гадаене... И си спомням един от основните философски въпроси през Средновековието - "Колко дявола могат да се съберат на върха на една игла?". Та и посоченото изследване за по-дълъг период от време май е безсмислено ... Освен за тренинг и усъвършенстване на съществуващи модели и т.н.

А пък Вселената щеше да умре след около 100 трилиона години ... А бе това учените само ни опъват нервите, та да живеем в постоянен стрес ...

Шансът е 1%, но грешката в модела им на изчисление не вярвам да е под 5%. Което значи, че резултатът може да е просто в рамиките на грешката.

Изчислил някой си за 5 милиарда години напред нещо си! Всяко изчисление напред се прави на базата на сегашните знания. Преди 500-600 години например ако се изчисляваше? Земята щеше да бъде два пъти по плоска, а Слънцето да обикаля по-бързо /или по-бавно/ около земята. Ей такива "новини" направо ме карат да се замисля: Толкова ли са тъпи новинарите? Или се правят на тъпи? Или просто са едни пионки, на които им се дърпат конците. А те (журналята) са до такава степен зомбирани, че не го усещат (това дърпане).

Де цензура, де.

> Меркурий може да завърши съществуването си в резултат на сблъсък със Слънцето или с Венера, а това ще стане в близките 5 милиарда години. След 5 млрд. години, дори и да е закован на орбитата си, Меркурий пак ще го загази, понеже приблизително тогава се очаква Слънцето да мине в следващата си фаза. А от Земята, къмто онова време, ще остане само една пърленка.

Така е според тероията. Обаче действителността силно се разминава с нея.

за стабилността на Слънчевата с/ма е наистина "много сложен", като се вземе предвид, че според посветени Сл. с/ма е изкуствено образувание, създадено именно, за да се зосъществи проектът "човечество". Така че занимавайте се с други по-належащи и важни проблеми.