Коментари - Официално: Nokia придобива Alcatel-Lucent | IT.dir.bg
назад

Официално: Nokia придобива Alcatel-Lucent

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia придобива френската компания Alcatel-Lucent с оферта за трансакция изцяло в акции.

Обратно в новината

Коментари - Официално: Nokia придобива Alcatel-Lucent | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

транзакция!?

Това значи ли, че всички alcatel-ски телефони трябва да бъдат унищожени? А ако е така, ще ни дадат ли нови?

Абе колкото сложно,толкова и просто си е то,чакаме алкател с фенерче

Най-много ми харесва, когато журналист сътвори и публикува недодялкан "информационен продукт", след което започват форумни даебати по недоносчето - аз тъй, ти инак, намира се просветен форумец, който допълва с необходимата информация вестникарския опус - каквото всъщност е трябвало да направи пишман-творецът, и всички се успокояват. А не би трябвало всички, нали, редакторе?

jizast

Тук имам чувството, че някакви келеши коментират с 2-та си грама мозък неща които изобщо не са им ясни. Какви смартфони какви 5 лева бе. Алкател и Нокия произвеждат телекомуникационно оборудване и това не са някакви си смартфони на които келеши да гледат клипчета, да дремят във фейсбук или да разцъкват игрички. Алкател е Френско-Американска компания със седалище във Париж (бил съм там командировка и съм работил за тях няколко години). Правят раутъри, суичове, мултиплексори и т.н. Нокия е Финландска компания и също прави телекомуникационно оборудване, но са по-силни при мобилните комуникации, явно са решили да подсилят и IP инфраструктурното подразделение.

Алкател-Лусент държи правата върху бранда Алкател, който бранд пък се ползва от трети страни за под лиценз за производство на смартфони. Вече няма никаква пречка за Нокия да произвежда също смартфони, ако пожелае, с бранда Алкател.

jizast

Ти май нищо не си разбрал какво обяснявам. Стига с тия смартфони бе, за друго се борят хората....ей аман от затъпели хора.

За поръчки от военните може би ;-)

Не съм много наясно, какво има право Нокия, но ако така пак може да прави телефони, май здраво ще зашлеви Майкрософт или поне ще опита. Майкрософт дота бързо свалиха популярното име Нокия... Преди Сони с години държа Ериксон... Аз лично бих се изкефил, ако отново се появят стабилни Нокии, периода 2005-2009 смених няколко и съм супер доволен от тях...

Не са свалили популярното име, просто под условията на сделката нямаха право да го ползват повече.

Ами то долу-горе същото... Щом са подписали при такива условия все едно са се отказали от името Нокия...

Някога бях любител на марката, но доколкото разбрах, тя почина. Остана само завода за автомобилни гуми, другото го глътна микромекият. Та алкател автомобилни гуми ли ще прави?

Не сещам за друг случай европейска компания да купува американска или поне не от такъв мащаб.

Фиат купи Крайслер за много по-големи суми!

neXus

Каквото и да придобиват, все тая. Смартфони не могат да правят, освен ако не се насочат към Андроид и да направят свой интерфейс със смарт функции. Само тогава имат шанс. Иначе телефоните им с фенерче бяха железни. А, и да махнат отвратителния дизайн на тухла.

Друго нещо викаш е Нексус-а, нали?

neXus

Ами да, не е тухла и е с Андроид.

И къде видяхте смартфони в тази информация? Нито едната от двете компании не се занимава с такова производство. Ама те вашите смартфони някак си комуникират през небитието с благоволение на господа бога и никакво друго комуникационно оборудване не им е нужно за това.

Тоа ,па какво ми ги хвалиш тези корейчета,по добре Нокия отколкото тъпо корейче,яд ли те е ,а?

neXus

Ти па, с едната си клетка можеш само да повтаряш мои реплики. Корейчето е на върха в класацията, а Тухлата фалира, тъй че.....се скрий

Може ли да ме светнете по въпроса, кои са Нокия. Нали уж Майкрософт ги купи, риваха че ги унщожили и отишлш в историята, имаше някакви бивши служители които направиха Н1 от носталгия по унищожената Нокия. Майкрософт си кръстиха придобитата компания Лумия и сега от къде се пръкна тази Нокия която купува Алкател?

Nokia продадоха само една част от бизнеса си, този с мобилни телефони на Microsoft. Така, че Nokia като компания и марка съществува и си развива другите си дейности и те сега са решили да си правят други покупки.

Microsoft купи подразделението за телефони на Nokia. Nokia или NSN произвежда и телеком оборудване за мобилни оператори като базови станции, РРЛ и т.н. Та статията е по скоро за NSN (Nokia Solutions and Networks), което пък преди време беше Nokia Siemens Networks.

Аха, ясно сега разбрах. Благодаря за инфото. ;)