Коментари - Секунди преди излитането Роскосмос прекрати изстрелване на космонавти към МКС | IT.dir.bg

Коментари - Секунди преди излитането Роскосмос прекрати изстрелване на космонавти към МКС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чиповете са отишли за ракетите за Украйна....С такива от пералня не става.

На Слафчо македонският космонафт закъснял

достигнаха в насипно състояние до Луната сега и този провал...Не става ли малко множко за най-напредналата страна в космичедските изследвания?

Използвайте батута Драгон Екс. Там грешка няма. Има два режима автоматичен и ръчен. На ръчния режим се натиска само бутонът Старт.

Вторият опит за изстрелване на ракетата Союз-2.1а с пилотирания космически кораб Союз МС-25 от космодрума Байконур е насрочен за събота, 23 март. Изстрелването, планирано за четвъртък, беше отменено. Следващата налична възможност за изстрелване, в очакване на автоматично отмяна, е планирана за събота сутринта“, каза НАСА. Изстрелването трябваше да се състои днес в 16:21 московско време в четвъртък, но беше автоматично отменено . Двигателите на ракетата Союзне се включиха в разчетния час, обратното броене беше спряно приблизително 20 секунди преди времето за изстрелване. Според историка Александър Железняков това се случва за първи път в руската космонавтика. „Не помня такъв инцидент, че да е имало отмяна за толкова кратко време преди старта. Имаше случаи, когато се отменяха предния ден по различни причини. Но точно когато тече обратното броене, когато вече е обявена 5-минутна готовност, това сякаш никога не се е случвало“, каза той. Полетът на пилотирания космически кораб до МКС трябваше да отнеме 3 часа и 19 минути. Екипажът включваше космонавта на Роскосмос Олег Новицки, представителя на Беларус Марина Василевская и астронавта на НАСА Трейси Дайсън. Първоначално беше планирано те да прекарат 12 дни на МКС и да се върнат на Земята на 2 април с космическия кораб Союз , който сега е закачен към станцията.

Толкова ли не можаха поне за дамите да уредят по-луксозно пътуване със съвременен кораб, ами ги набутали като сардели в Союз-а.

За руската космическа програма прекратеното изстрелване наистина е сериозен инцидент. За американската обаче е бизнес аз южуъл. Не помня тяхно изстрелване да не отлагано поне един, а често и два три пъти, и на никой не му хрумва да е инцидент. Редовното оправдание е лошото време, ще речеш че изстрелват от Аляска, а не от Флорида пред погледа на плажуващите. Важното е жертви да няма като онова фиаско с Чаланджър.

"Союзите" са най-сигурните космически кораби в момента. Имат експлоатационна история от над 60 години и стотици успешни полети. Непрекъснато са модернизирани и подобрявани с натрупания опит. Проектирани са навремето като базов кораб за полети до Луната. Двумодулни са, като предния модул е оборудван като помещение за почивка. Имат и тоалетна, макар и не комфортна, като на МКС. Но на драконите няма и такава, пикаят в памперси. А всичките нови кораби освен китайския са едномодулни.

Вече и за "такси" не стават...

Това е ЕДВА вторият подобен инцидент от 2018 година насам...

След този провал, предлагам България да не изпраща македонски космонавт, защото може да разруши, милите и здрави междусъседски отношения с Република Северна Македония.

То с чипове от перални какво друго да очакваш

Гледам , че руснаците си го усвоиха тоя номер като рутинен- до МКС за 3 часа само. И този полет е бил предвиден с такова бързо скачване. А американците се въртят по цял ден в орбита на сближение. Пък няма тоалетна на драконите и няма как да не пикаят цял ден. Пикаят в памперси, като бебета.

lu4ka

А каторжниците имат ли МКС?

по-добре така отколкото като при Чалънджер която се взриви пред очите на хората с екипажа вътре....

аве тя и твойта само с квичене не става. той астронавта на НАСА Ник Хейг 100% е яхнал и той некоя пералня..мноогламав чалгар... ББААХАХА

Прекрасната снимка на прекрасният перфектен господин (оригиналът от снимката) пак се появи. Аз за оригинала от снимката мечтая безумно интимно.

Не ви разбирам: Вместо да се радвате, задето не се е стигнало до аварийно приземяване, а също на спестените разходи за евентуално нещатни ситуации, в т.ч. И за американския астронавт а също, за МКС, което, е значително по-опасно иби могло да застраши много повече хора и техника, пишете болни нвгативни конотации с русофобски глупотевини само и само, да "уязвите руснаците". Дреме им на шапките на тях за безсмислици ви, ама нали сърце "юнашко" не трае...

плюеш на резания маткап на доганя та да се лъзга кат ти го налича... ББААХАХА

Московците са гола вода.

Пак повтарям: Когато руснаците изстрелваха първия човек в космоса, тогава: - турците бяха на нивото на афганистан, - жителите на Обединените арабски емирства живееха в бедност и болести, - Сингапур беше мръсна, бедна пиратска бърлога! Вижте в какво се превърнаха Турция, Емирствата и Сингапур! В това врееме руснаците са се разделиха на племена укропи, московци и булбаши и вече се колят един друг ! Докато Русия отслабна и отслабва, Турция се засили и сега укрепва позициите си, Руската федерация не е общоруска империя и не може да воюва с Турция.

Аз го провалих, че имахме уговорка с Марина да я лижа днеска

Батута се скъса Маск стартира глобалния интернет. Вачниците започват да забранят интернет - в това разлика между двата свята - свободния и комунистически Гулаг-е , като Раша и Сев. Корея. Напразно мурзилките гледат към космоса... това не е за алкохолиците . На фуя руЦкие спътници…, отидете да се събирате съчки в гората, докато царят е добър. Докато Русия пробива и запушва дупките по своите сателити, Китай, Индия и САЩ завладяват пространството. Русия ще остане завинаги на батута. Мегапроекти за пране на пари. Както и източният им космодрум, Кримския мост, Олимпиадата и други...

Добре е когато всичко свърши добре. А това за памперсите, което някой е коментирал ...американците плащаха по 20 милиона на руснаците за космическа тоалетна.

и внай-добрите семейства. Добре, че се е разминало без жерви.

Алкашите ватенки - бяха държава космическа, но благодарение на некадърния гном путьо - станаха държава комична. Похоронили Газпром, теперь роскосмос хоронят.. Защо кремълските ботове се сдухват до припадък при споменаването на Илон Маск? Всичко е достатъчно просто. Твърде голяма , и очи биеща е разликата в "успехите" на тотално изостаналият държавният ватен Роскосмос и една частна американска фирма. И ватната злоба не може да прости това.

Здравейте педераси путинофили ! Имам към вас въпрос: колко от вас пишат на клавиатури,руско производство Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА.

СРАВНЕТЕ АМЕРИКАНСКОТО И РУСКОТО КАЧЕСТВО : 1.Вояджърите БЯХА СЪЗДАДЕНИ ДА РАБОТЯТ ДО 5 ГОДИНИ. Изтреляни в 1977 година. Сега 48 години те все още са работоспособни и изпращат информация отвъд слънчевата система. 2.Педерашкитесе опитаха да издялкат "Луна-25" за да кацне на луната… е така кацна, че руският боклук изрови още един кратер . Последният път, когато валенките са били извън орбитата на Земята, е било преди 31 години (Фобос), и никога извън орбитите на Венера и Марс. Целият ватен космос живееше за сметка на САЩ. И ТАКА ДА ПРЕМИНЕМ КЪМ ЗАКЛЮЧЕНИЯТА : Вояджърите, които вече са напуснали Слънчевата система, поздравяват батута на Рогозин и всички руски ботове, така че те никога да не стават от бутилката си , завряна в задницата им... Американският Чеп бавно, бавно, но уверенио се нахлузва все по-дълбоко ...Буквално по сантиметър. Но никога обратно. Е, нищо де. Вова каза, че е добре. Потърсете положителното - например, масаж на простатата ..

Това показва, че системата им за бзопасност на ниво. Браво, без инцидент.

А Чаланджър помниш ли от 1986 г.? Няма как да го помниш, баща ти тогава е лазел под масата, лгбт хемороид!

Най-голямата мечта на руския патриот е да стане немски, италиански , френски, английски, и най-вече американски патриот! // Най-големия кеф е да гледаш как русо-робите се гърчат в агония в опита си да защитят руската страна! Веднага отивам да опъна някоя руска кучка! Да отпразнуваме заедно, ще и оставя даже двайсетачка отгоре!

- совалка - не можаха да направят . - на луната - не можаха да казнат . -сеге вече не могат и обикновена ракета да изстрелят . . но имали 6000 гъби и за тва били "магучи" и искали да бъдат "фактр" и пак са имат елетрони, които кръжат около фашисткото им ялово ядро ! . фактор ше си ....точно никога, шибан, пиян бляд !*

През октомври стана известно, че Роскосмос ще намали наполовина броя на пилотираните полети (космически кораб „Союз МС“) до Международната космическа станция (МКС), тъй като Русия ще загуби монопола върху доставката на хора през 2020 г. поради въвеждането на американски пилотирани кораби до орбиталната станция.

Глупи ако изстрелваха от Аляска щеше да е по добре спрямо времето. Понеже явно си тотално неосведомен, да те светна - през Флорида редовно преминават урагани.

Глупости. Съюз не може да се сравнява изобщо с Дракона. И дракона също има кенеф. Нали за това взимат руснаци на борда - да го чистят.

А експлозията на руската ракета избила 150 човека на космодрума помниш ли руски лизач на хемороиди? Не помниш щото дядо ти е бил под масата тогава.

Еми по-добре, отколкото да свършат като последните 14 загинали в АМЕРИКАНСКИ космически кораби за последните 37 години .....

Когато погледна руската кабина на союз - виждам пещера от каменната ера ... Когато гледам Крю драгон - пилотската кабина ми напомня на извънземен кораб Ако направим сравнение между изостаналото минало и съвременното бъдеще, то: Касманавтиката на Путин: това е куц кон със разпадаща се каруца Американска астронавтика : Това е електрическа Тесла... НАСА отказалось от российских «Союзов» после 2020 года.

Глупости на търкалета. Първо погледни как е позиционирана МКС спрямо Байконур и спрямо Флорида и тогава дрънкай за часове. И Дракона си има кенеф. Но за разлика от Съюз не е консерва.

Абе какво само се хабят - да се почват с дронове и ядрени бомби. Толкова си могат и едните и другите. Когато бях малък и четях за полетите до Луната, мислех за почти сигурно че след 20г ще има колонии на Луната. Какво стана? Ами нищо - няма наука - има печалбарство или вся власт советам. И двете уродливи и двете недостойни и принизяващи човека. И все пак американският модел, моделът на парите е по-справедлив. Проблемът му е само един - разчита на безкрайното разширение на пазара. Ако имаше извънземна планета с която да р=търгуваме и да осигурим икономически растеж всичко щеше да бъде ок, но.. Земята свърши и затова идва дядя путин лошия да понамали населението, та после пак да се почне с растежа на икономиките. И така си играем на шикалки.

Е, алчни ватенки, наиграхте ли се на рогозиновия батут ? ... руският батут непрекъснато увеличаваше цената на едно място за астронавтите на НАСА от 30 милиона долара до почти 90 милиона долара. Сега ще скачате само на батута в Рогозин ... Ако вземем предвид приблизителните цени в руските договори за изстрелване на правителството, се оказва, че един астронавт на НАСА плаща за целия кораб и пълната цена на изстрелването. В същото време едно място на кораба Спейс х ще струва на НАСА около 55 .млн. Долара. И всеки цент от тази сума, платена от американските данъкоплатци, ще остане в САЩ

единствено американците : 1.Обиколиха с хора Луната - и то 9 пъти 2.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 3.Пратили хора на над 401 000 км от Земята 4.Скачиха кораби на окололунна орбита 5.Качиха телескопи в космоса 6.Приземяват първите степени 7.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 8.Имат марсоходи работещи при това години 9.Пратиха сонда на астероид 10.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 11.Сонди на Церера, 12.Сонди извън Слънечвата система 13.Сонди на Юпитер 14.Сонди на Сатурн 15.Сонди край Плутон, Нептун 16.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето в неговата корона 17.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 18.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 19.Шофьори на друго небесно тяло 20.Забили флаг на Луната 21.Качили 77 тонен единичен модул в космоса 22.Качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 23.Направили самолет летящ със 6.72М то с 199 полета 24.Направили самолет излетял на височина над 100 км 25.Изстреляли успешно ракета с 27 двигателя на първата степен 26. Свалящи товари по 2-3 тона на Земята 27.Направили двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28. Най-бързата летящата ракета с над 56 000 км/час 29. Върнали по 7 души наведнъж от Космоса 30. Успешно излетели хора от Луната и то 6 пъти. 31. Самый быстрый космический объект, созданный человеком - Автоматический зонд НАСА под названием ПАРКЕР СОЛАР и още и още и още.

Няма какво да гледам. Руснаците държат рекорда за най-бърз полет до МКС. И редовно правят полети със скачване по за около 3 часа. Това е факт.

Русия е 75 пъти изостанала от САЩ в производството на сателити Руската федерация не е конкурентоспособна в тази област. Руският модел на производство на космически кораби е неконкурентоспособен в сравнение с други страни. Това каза ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов

Днес е позорно да си русороб... ДОСТАТЪЧНИ СА НЯКОЛКО ИСТИНИ, НА КОИТО ЛЪЖЛИВИЯТ РУСОФИЛ НЕ МОЖЕ ДА ОТГОВОРИ И ПРОТИВОСТОИ… И ВСИЧКАТА ЧЕРВЕНА СГАН МОМЕНТАЛНО ИЗЧЕЗВА , ЗА ДА НЕ СЕ ПОЗОРИ ПОВЕЧЕ. … Ха, ха…. Мълчат бедните, тъпи , платени кремлеботски русофили. ЗАВРЕНИ В КУЧИ ГЪЗ ОТ СТРАХ, ДА НЕ ГИ ПОДПУКАТ И ТЯХ… Те нямат НИКАКВИ аргументи, защото всичко, което имат – това е клемълската лъжа. Остава само да повтарят като папагали една и съща лъжа по стици пъти… Остава само да поставите минусчета... смешни парцали - и това няма да ви помогне. . Червените фашистки тролове бълват змии и гущери. От друга страна им влизам в положението - изнервени са горките. Всеки ден лоши новини за червената кочина. По принцип русофила е с айфон и немска кола

Това е прогрес. Руснаците си минават процедурата и им излиза проблем, спират полета. Това е провал. Метавръза на Кравария е уникално нещо. Най-великото постижение на пикливата им цивилизация е да докарат идиокрацията и малоумието като стандарт глобално.

...закопаха 14 собствени астронавти с "Шатъл"...

Енергия и Буран са 3д от миналото. Мъск не е копирал въобще технологиите от ракетата носител Енергия. Не. Той никога не е ходил в Русия и не си е плащал за ноу-хау. Всичко от нулата е дигнал. Буран не е първата в света автономна совалка. И СССР не го продаде Горбачов, САЩ победиха в студената война. ХАХАХА

Което не пречи 13.1% от целокупното население да живее под границата на бедноста. ДИРгарите не позволяват латиница, за да лепна линк.

Пуснаха атомни бомби над градове. Два пъти.