Коментари - Северна Корея напредва със собствен смартфон | IT.dir.bg
назад

Северна Корея напредва със собствен смартфон

Северна Корея напредва с проекта за собствен Android смартфон, наречен Arirang. Лидерът на страната Ким Чен-ун посети завода за производство на устройството, което носи името на една от най-популярните народни песни.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея напредва със собствен смартфон | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На гол тумбак - чифте пищови.

знаеме тези комунистически номера. и у нас се произвеждаха компютри "правец", сглобени от западни чаркове. комунезите купуваха и западни електронни часовници и и'м слагаха надписи "правец" за да зарадват правешкия цурвул. даже построиха завод за компоти, пардон компютри в прувец и назначиха комунистическия копелдак пламен вачков, син на главния прокурор вачков за директор. тои пък се занимаваше само с изклецване на младите си съклецарки. след 89 година каза: тъп народ, учихме го на комунизъм, не прихвана, сега ще го учим на капитализъм и пак няма да прихванем

За "Правец" не си прав, защото имахме завод за интегрални схеми, който бачкаше за целия СИВ и микроелектрониката ни беше на ниво. Друг е въпроса, че повечете схеми бяха крадени, а не се измисляха тук, както и самия "Правец".

Мммм, нещо не ти разбирам "гениалната" мисъл. Какво ти е виновен народа и как точно стигна до заключението че е тъп? Недей да съдиш за другите по себе си.

Като гледам как и какво си написал тъпанаря май си ти.

собствен смартфон - точно толкова собствен, колкото и нашите ловешки коли са 'български' :)

не го кръстят iKim? :)

Отпадъчни продукти на неработещи системи. Северна Корея със собствен смартфон, Русия със собствена ОС, България с правителство на тройна коалиция. Нито едно от тези неща няма бъдеще.

между бкп организирала възродителния процес, дето още незнаят как се казват горките, те самите и едни, които би трябвало да са националисти, смех, видя се че парата прави борбата, няма история, морал, партии, нищо, само и само да не са другите, а и те едни..., ноооо на който не му харесва да ходи в сев. корея

Що в Северна Корея бе, на запад е пълно с места за реализация.

Тъй тъй смачкайте конкуренцията на прогнилия Запад Севернокорейския смартфон - най-големия в света

Ботевград & Белоградчик - по стъпките им!

двама милиционери, некакъв сладкар и нещо като жълтурския вариант на мъж в черно позират пред треперещ готограф с японски фотоапарат да не вземе да покаже репата по-грозна отколкото е

коментара, исках да попитам защо най-мизерната държава в света вече има смартфон, а едни техни съседи от север дето се правят на велики нямат, както нямат и никаква друга техника, какво толкова попитах за бащицата, ебаси и сайта

ами вие все още и на китаи се присмивате но сте на светлинни години след тях и в мисленето северна кореа след време ще стане нормална и правова дарява само лубимата ви потуристанска балгаря ще тапче на едно място матеряла е лош и от него хубава ракя няма да излезе.

абе morski...ти си същински Бай Ганьо бе

Да живее камарада Ким Чен-ун. Да живее Сев. Корея. Да живее идеята Чучхе.

Да изпратим всички герберуги в Северна Корея. Там ще е идеалният резерват за тях.

Който се присмива да се замисли над приказката: "Присмял се хърбел нащърбел", защото ние произвеждаме по-малко от тях...

Да но никой не те спира да отидеш да работиш където искаш. Да пътуваш. И т.н. Ние сме част от ЕС и българи работят в фирми от целия ЕС както и чужденци могат да работят в български фирми. Разликата е доста голяма. Присмиват се хората относно на контролирания модел и манията за величие на тяхния върховен лидер отъждествяван с бог.

Само да заявя - българите отиват да работят в ЕС в повечето случаи много ниско заплатен нискоквалифициран труд и едвам свързват двата края, но като си дойдат тук се правят на велики и "боагати" с по 2-3 хил. евро в джоба, които са ги скатавали двама души 2 години. Номера е да има средна класа и да печелиш в собствената си държава, след което да ходиш в ЕС и САЩ на екскурзия да отмаряш и да си харчиш парите - на това му казвам аз да сме наистина граждани на ЕС, а не трета ръка хора, които всеки ги мами и експлоатира. За мой късмет професията ми е такава, че в целия свят се заплаща добре и ако реша да отида в чужбина наистина ще съм добре, но засега изкарвам достатъчно в България и затова си стоя тук. Също така мога да работя и от разстояние (сигурно се сети, че съм програмист). Хайде със здраве и да си пожелаем да живеем добре в собствената си държава и по-скоро да се помени ценностната ни система, че много пада нивото ни като интелект, образование и възпитание.

Ние сме туристическа държава не промишлена. На глава от населението се падат по няколко хотела, СПА центъра, ресторанта и казино.

И по няколко проститутки, предимно ромки.

Да се осмее и заклейми и всеки технически напредък, щом е я на Русия, Я на КНДР, я на Венецуела .. и на всеки народ, чийто език не е заврян в задника на САЩ и страните от ЕС, и някои други! А нашия си тук хал го знаем, ама за тези простаци е най-важно да величаят единствено ГОСПОДАРИТЕ СИ! ОСТАВКА! Западът си чака БАТЕ БОЙКО!

И каква стана тя опитва се някой да набие в главите на хората че Борисов е единствената алтернатива на Путин, Северна Корея ДПС, етническото сегрегиране на страната фашистите и кой знае още какво. Цветанов защо не си признаеш че си ти.

Тамън си да маршируваш пред погледа на Вожда, или на сина му, или на внука му.... Овце

веднага една пратка за другарите в нашия парламент!!!

абе ти луд ли си това са уникати и след време 480смартфона ще струват луди пари-480защото всички в парламента са другари,и играят в един цирк.

Като изключим Google и чиповете с крадена архитектура произведени в Китай, Северна Корея се е развила точно толкова колкото СтанишеФ обещава да развие България. С други думи деградация по комунистически.

След като произвеждат ракети за всички далечини на полета и за извеждане в околоземна орбита, явно имат и съответната електроника за управлението на полетите. С какво от споменатите производства може да се похвали България? Само да се плюе е българска народопсихология. Те са по собствено желание в изолация или "великата демокрация" САЩ я налагат, както и за други страни по света искащи да имат независима политика?

по собствено желание?........маитапиш ли се

;)

Браво! Тази година полупроводници, а догодина цели и още по- дълги проводници. Да им е честито!

Вижте какво хора, и сега не е добре но пък съм свободен. За мен като млад човек това е много важно. Може да не съм процъфтял ама аз искам да си взема живота в мой ръце и не Бай Тошо да ми казва какво да правя. Така че не ми обяснявайте колко било хубаво, като си бил затворник в собствената си държава. Боли ме фара, че всяка година се е ходило на море, и е било евтино, като можеш да ядеш банани и портокали само по Коледа.

ти само от банани и портокали ли преживяваш? И що си мислиш, че навсякъде бананите и портокалите ги е имало целогодишно преди 30 г. Ти сигурно си мислиш, че и всички са ползвали сматрфони преди 30 г. и само бай ти Тошо не е разрешавал тук да се ползват.

като защитаваш тогавашния режим, ето ти Северна Корея сега имаш свободата да отидеш там и да живееш добре, защо стоиш още тука?

На такива режими им мина времето. Те не могат да издържат на развитието на технологиите. Все по-трудно става да спираш истината. Сега сме зле ама знаем че сме зле, а преди сме били зле и са ни казвали и лъгали че тука е най-хубаво.! Айде мерси!

И какво разбира младия човек от бай Тошо? В главата ти само портокали и банани, друго има ли? За едни портокали и банани се продаде за 3 копейки.

Със сигурност ще е по-добро от повечето южно корейски боклуци.

Някой спомня ли си на времето и ние произвеждахме калкулатори Елка. Майтапи.

И компютри и запаметяващи устройства, военни технологии, космически и не само, а сега даже Северна Корея ни издуха.

в момента произвеждаме много повече и по-сериозни неща, отколкото копия на IBM и Apple в миналото, и то на съвременно, конкурентно, световно ниво (не само в СИВ както едно време) а ти си се кланяй ако само Северна Корея, а може и да ''издухваш'' каквото си искаш, обаче не говори в множествено число от името на цяла България, ОК ?

Излязоха сигнали че всъщност смартфона е произведен от Китайска компания, и най-вероятно е просто внесен по поръчка. СВЕТЛОТО КОМ. БЪДЕЩЕ СЕ ОТЛАГА ЗА ПО-КЪСНО, за сега :)

и по форумите чета отвреме навреме, че нашите 45 години не било баш комунизъм, затова било толкова зле, явно искат и втора засилка комундетата, този път истинско светло бъдеще ни чака..

Това бяхме и ние.

През 70-те години Ким Ир Сен започва да се дистанцира както от марксизъм-ленинизма на Съветския Съюз и Източния блок, така и от маоизма на Китай. Според него тези системи пораждат желание за слагачество в човека, а СССР и Китай рано или късно ще се отклонят от идеите на комунизма и ще се поддадат на капитализма.

Другари, Скоро научния прогрес и социалистическата мисъл ще измислят това, което гнилия капиталистически юг отдавна е откраднал и продава на света - новия модел Samsung Galagy Kim Chen

Друго си е български таблет и смартфон ... дето ги няма.

Ариранг ,а?Смешници!Кой знае от къде са откраднали технологията.

От България разбира се!

DHL ще достави сервенокорейския телефон от китайския му производител до дни. :-)

Не вярвайте на 100% на глупостите, които се пишат за Северна Корея. Навремето US пропагандата показваше как в центъра на Москва се разхождат мечки, а руснаците ядат хора. Всеки, който е посетил Москва преди 90 може да каже дали това е вярно.

През 86-та в Дайджест и NG, заради стоплянето на отношенията излизат два разменени материала за страданията на руснаци и съответно американци през войната. В Дайджест беше за Омаха, а в NG беше за глада по време на обсадите на Ленинград, Москва и Сталингард. Може би за тези два материала става дума? Преди това основната американска пропаганда, както и руската е насочено основно към военните - американските войници се напиват с кока кола във Виетнам, а руските тайни бази съдържат милиарди атомни бомби, контролирани от пияни руснаци.

че корейците са екстра? Дай съвет на сина си да ходи там да учи и твори!

Нека не осмиваме това, което не разбираме и не сме видели. Гладуващи хора освен Едвин има много в София и да не говрим за страната. Ние от индустриална страна стана станахме селска, имаме много масажисти, сервитьори, адвокати, икономисти... но малко инженери

Аз пък ще чакам нашия, родния.Дали в Белоградчик завода работи? В Правец е ясно , ЗИТ и той. Но надежда има, не всички гаражи са магазини и бутици.

Щеше да бъде смешно, ако в действителност не беше толкова тъжно. Журналисти във военни униформи. Умират от глад, но произвели една маса мобилни телефони. Много мъка има по този свят.

Аз не познавам човек, който да е посетил Северна Кореа и на когото да му е било тъжно. Ние не знаем и не можем да повярваме, че там може да бъде и добре, когато не е зле. Но само в тази държава ли понякога е зле?

И при бай Тошо, чужденците посетили Б-я оставаха доволни, но дали те виждаха истинското лице на живота в Б-я. Определено не, и за това се грижеха много служби. Даже се забраняваха контакти с чужденци.

по СВОБОДНА ЕВРОПА Задочни репортажи от България на Георги Марков, на 13 или 16 метра от късовълновия сектор, защото партийните другари смущаваха яко предаването на изменниците на социалистическата родина. Имаше за гледане много савеЦки филми за Победата. После разбрахме, че е имало война на Западен фронт, в Северна Африка,в Атлантика с германските подводници, в Тихия океан с Япония , за бомбардировките на Германия , за помощите с оръжия на руснаците и т.н.

StamOff

Ти след 89-та ли разбра, че е имало война в тихия океан с Япония, и че е имало война и на западния фронт. Бахти бавно развиващия дет си, де си бил бе, на училище не си ли ходил ? :)))

Интересно защо знаех за Ел Аламей, десанта в Сицилия, операция "Овърлорд" още 1981 година? Бях 5-ти клас и ВСВ започна да ме интересува. Информацията си я имаше навсякъде - в издаваните в България и СССР енциклопедии, книги по история на ВСВ, даже в учебниците. Това че някой не виждат нищо различно от пробутаното под носа (да не кажа блъскано в челото) им от пропагандата или рекламата си е техен проблем. Да не сме рекламирали успехите на конкурентния строй. А конкурентния строй се правеше, че не съществуваме. Верно е, че имаше много забрани, но повече се разчиташе на автоцензурата и самозабраните. А по-темата - с готови компоненти от Южна Корея може всеки да сглоби готово устройство. Интересно защо обаче тук не сглабяме смартфони.

Не се казва Ел Аламей! Какво си учил не те знам, но се учеше това, какво че Съветския съюз е победил Германия!

Айде и тези до 1 година ще правят по добър телефон от телефон с алуминиев капак!!!

Технологията и операциите в тази индустрия са напреднали до такава степен, че всеки би могъл да сглобява смарт устройства, стига да има финансиране, а после и пазар. Четох наскоро за малка калифорнийска фирма (около 250 човека персонал), която е на пазара на смартфони, продава евтино (около $150), продукцията и е качествена и съпоставима с големите марки, като фирмата се чувства съвсем удобно на пазара. Северокорекците нямат никакъв проблем - имат ресурсите на държавата зад тях, както и около 28 млн потенциални потребители. Защо да не сглобяват?

За чий са им смартфоните, когато нямат какво да ядат, а и не им е позволено да мислят?!!

да се уредиш, НО трябваше да ходиш редовно на манифестации, да се учиш прилежно на партийната чебна година поизведенията на другарът Тодар Живков и Дъщеря Му! Можеше и кола да си купиш, ако си внесъл 1500 лева и чакаш ред от 14-15 години за ЖИГУЛИ! Можеше да отидеш в ГЪРЦИЯ евентуално, ако ти разрешат от Завода, Партийния секретар, кварталния партиен отговорник, нищо, че ти си безпартиен и най-важното ДРУГАРИТЕ от Държавна СИГУРНОСТ! Можеше да си купиш дезодорант РЕКСОНА или ТОАЛЕТНА ВОДА от КОРЕКОМ за НОВА Година на жена си , ако преди това си си купил тайно долари на черно и не те е страх да не те хванат!

не е много по темата, но съм провокиран....та, написал си пълни глупости, това че толкова мразиш миналото си, не значи, че нещата са стояли така! Бил съм на манифестации, но когато отивах на море, то беше свободно,по собствено желание с компанията - "морето" ни се състоеше от ПЛАЖОВЕ а не от бетонни комплекси.Нямаше такси, нямаше мутри....избираш си който си искаш плаж и се просваш!Имаше дюни, нямаше безброй хотели!имаше романтика, огньове и китари, касетофони, на които се слушаха свободно западни групи. Да, Корекомите бяха за избрани, вярно е.Но днешните Молове - кажи ми колко души могат спокойно да влязат и да си ПОЗВОЛЯТ да пазаруват??? само криминални типове, мутри и съмнително забогатели парвенюта влизат по бутиците и не си купуват "Рексона", а парфюми по 5 бона.Кола се взимаше след доста чакане, е ...и? Днес щастлив ли си, ако караш стара трошка, нищо че е "западна" ?? Трябва да ти кажа, че руският Москвич, особено Лада 1600, по доста показатели не отстъпваха на тогавашните западни аналози.Да, нямаше 100 вида имитации на сирене, но имаше 2-3 вида като света, както казваше баба ми.Хлябът беше от истинска пшеница, бирата беше с истинска бирена мая, да не говорим за пазара , залят с безкрайно евтини и безкрайно вкусни БЪЛГАРСКИ ПЛОДОВЕ И ЗЕлЕЧУЦИ! Работил съм на младежка бригада в консервен комбинат, хранехме се само с домати и сирене.Ако днешните млади хора разберат какво значи вкусен домат или сирене, направо биха се гръмнали. така че, не заблуждавай хората, които не са живели тогава.При Социализма имаше уродливи практики, грешки, слабости, но имаше много неща, които правеха хората ....хора!

Недей залита толкова по "време оно", защото няма да се върне! И в западния свят по това време не е имало стрес и хората свободно са си почивали. Не си мисли, че докато ти си ходил на море, в гнилия капитализъм, хората са ги биели с камшик или че са яли ГМО. Промит мозък си си останал, братко! и да те репликирам - в МОЛ-овете, точно всеки може да влезе и да си купи нещо. Преди 5-6 години моловете може да са изглеждали така в твоите очи. Сега е пълно ПРЕДИМНО с обикновени магазини и не е кой знае какъв проблем да влезеш и да си купиш обувки, риза, тениска или яки. Още повече че имаш много магазини под един покрив, има къде да си паркираш колата и прочие... За колите: Не ми говори как били същите като западните, защото как можеш да сравниш дизайна на Пежо или Фолксваген с Лада или Москвич? Или пък возия, комфорт и т.н.... и последно: работил си в младежка бригада АНГАРИЯ! Единствения плюс е че там младежите можеха да общуват по-свободно, разбираш за какво ти говоря. Така че не ми навирай уродливия социализъм, който ни "подстригва" всички еднакво зле!

и какво искаш да кажеш, че едно време ние сме яли истински храни, а на запад ооооще оттогава са започнали да генномодифицират, консервират с хиМикали и тн, пич, ти бъркаш много кое е режим, кое е история, развитие и тн, много си се объркал. Са да не кажеш, че в Китай понеже още са така, няма мутри, няма боклуци в храните, няма стрес, и тн и тн, ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ НА КАКВО ЩЯХМЕ ДА ЗАПРИЛИЧАМЕ, АКО ДОРИ И ТАЗИ ВМИРИСАНА ДЕМОКРАЦИЯ НЕ БЕШЕ ДОШЛА??????????? СЕВЕРНА КОРЕЯ II, С ТАЯ РАЗЛИКА, ЧЕ ЩЯХА ДА НИ РАЗПАРЧЕТОСАТ САЩ И НАТО НА РОДОПСКА ТУРЦИЯ, СТРУМСКА МАКЕДОНИЯ И ДР СМЕШНИ ДЪРЖАВИЦИ ПО ПОДОБИЕ НА ЕДНИ ДРУГИ ИНАТ СЪСЕДИ.

не пише дали е дизелов или бензинов

на въглища е :))))

Да, като цяло на човек му става смешно и тъжно. Журналисти във военни униформи записват всяка дума на вожда. Нямат достъп до света. НО, правят смартфони. Сега нЕкой умник, ще каже, да ама той(телефона) е гола вода. Може, ама ние и тостер за печени филийки не правим. Явно не са толкова зле колкото им се иска на някой хора.

Сравнимо зле са, както бяхме ние по байтошовото управление. Разликата е че средностатистическият севернокореец гладува, докато по соц. време имаше хляб и краве сирене за всички. Така че, не си мисли, че с една псевдно-ядрена програма и един смартфон за цъфнали и вързали. Гладуват на общо основание.

Ти на колко годинки си, бе Пенчо? Кой ти каза, че по бай ти Тошово време сме били зле? Имаше и храна по магазините, и два пъти в годината ходихме на почивка, и безплатно образование, и безплатно здравеопазване. В момента сме в ПЪТИ по зле. И за корейците, ти бил ли си там? Видя ли ги, че гладуват? Далече съм от мисълта, да ги сравнявам с южняците, но май пропагандата ти идва малко в повече.

Това ми звучи като "БАН пусна своя таблет "Октопад"" :D

От БАН може, май да си пуснат само душата. Тези феодални старчета, що не вземат да изобретят нещо, така за слава на Родината.

За кво им е? И без това от тъпанари като теб дори и едно благодаря няма да чуят.

А Андрешко,се чуди как да си изсече гората!