Коментари - Разкрита е голяма операция за компютърен шпионаж | IT.dir.bg
назад

Разкрита е голяма операция за компютърен шпионаж

Анализатори от компанията за киберсигурност "Лаборатория Касперски" обявиха, че са разкрили мащабна операция за компютърен шпионаж.

Обратно в новината

Коментари - Разкрита е голяма операция за компютърен шпионаж | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На кой ли ще е Epic Turla... Много мисъл е нужно да се разбере. Преведено на български от румънски ще рече епическа кула. И че се търсят определени столици изобщо не е странно. Изобщо почтенния всеобхватен шпионаж. Епическите кули са нормални в турция, иран, арабските страни, но всъщност е и синоним на айфеловата кула.

Симантек щели да огласят и те. Та те клякат на всяка служба да не им засича некадърните творения....

Моля за извинение, че коментирам,но го правя само за сведение на вещите в тази област. Абсолютен компютърен профан съм, но след като се жалвах до прокуратурата (преди 10-12 години) за един баш пладнешки хайдутлук ми се случи точно това и то в продължение на години,а от 1-2 години не знам как,но ми изчезна всичко от компютъра.В един момент всичко,което имах (молби,жалби,нещо като личен дневник и разни "хоби-та) се появи на екрана, като някакви малки прозорчета (сигурно си има термин,но не го знам) и на другия ден нямаше нищо в компа. Пенсионерка съм и не мисля, че представлявам интерес на което и да било разузнаване.

Някой вярва ли на тази новина? Аз лично не. Пълна е с противоречия и като че ли е малко нагласена, спусната от ГОРЕ. Едно време кралете са си държали кучетата под масата и от време на време са им СПУСКАЛИ по нещичко. Та тази новинка ми звучи точно такава.

Цитат от статията-Било е извършено успешно проникване в АРХИВИТЕ на две РАЗУЗНАВАТЕЛНИ агенции и стотици правителствени и военни обекти в Европа и Близкия изток, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

като почнах да чета и стигнах до: "предаде Ройтерс", се сетих за клипа дето го гледах из нет-а... Може да се потърси- "фотошоп грузински стил"...

Евала Бате

Е нЕма да си купимЕ касперски.

Нас не могат да ни хакнат щото при нас всичко е на хартия. Влезте в МВР, ДАНС и другите служби да видите на какво дередже са.

val55

Това е предимство, а не недостатък, след, като и германците минават на пишещи машини...... Да не са по глупави от нас.....

Стършел

Чистачките ще почнат да крадат ленти и индига :)

В Испания е забранено в полицията да се използва нещо различно от механична пишеща машина за попълване на оплакване в полицията. Май има защо. Като използват компютри винаги се намира някой политик да спре оплакването.

И коя е тая рарузнавателна агенция дето си държи архива на онлайн достъпен сървър?

Лаборатория Касперски е разкрила тази хакерска атака? Ако софтуера засича хакерска атака, как му позволява да я осъществи? Ако не я засича , от къде знаят за нея?

Участват!

Забравяш, че в такава компания работят хора с познания за софтуер, мрежово администриране и мрежово взломяване далеч превъзхождащи твоите представи. Нормално е да открият нещо дори и да не е в пряка връзкас работата им, както пропускаш и он-лайн заитите над които работят.

А къде сме ние?

Сори - прочетох в линка - нас ни няма. Може би защото нашите продажници така и така ПОДАРЯВАТ информацията, която имат по въпросника на братушките...

Ние нямаме никакви служби за сигурност, значи няма какво да хакнат. ;)

А къде са те?