Коментари - Yahoo! са следили тотално своите потребители | IT.dir.bg
назад

Yahoo! са следили тотално своите потребители

Yahoo! са предоставили пълен достъп до пощите на потребителите си на американските тайни служби.

Обратно в новината

Коментари - Yahoo! са следили тотално своите потребители | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има достатъчно алтернативи включително криптирани- protonmail,gmx

тези са швейцарски и немски...

По просто същество няма

нищо ново под слънцето..

ДИР-а, няма ли да напишете статия за Apple как от март месец 70+ достъпа до телефони са дали доброволно на съда, докато не се раздуха случая с телефона на, който уж се дърпаха да дадат достъп на ФБР? Значи, докато не стане обществено няма проблеми..

и що да не дадат, особено след съдебно решение ? Какъв точно ти е проблема да се дадат данни за разкриване на престъпление ? И точно това е правилния начин - през съда !

Защото е в ръцете на най-големите престъпници - вавлилонските служби за сигурност на самозваните големци на този свят, които ще бъдат плява.

Доста наивен трябва да е човек, за да си мисли, че изобщо има компания от ранга на Yahoo!( Google, Facebook, Yandex, Microsoft ) и т.н., както и мобилни оператори, която да не следи и записва потребителите си. Съгласен съм, че не всички предоставят информация на службите, но това е просто, защото не са си ПОИСКАЛИ да бъде предоставена. Хора ако не искате никой да ви следи и траква - в пещерата. В противен случай, всякаква полемика от сорта на това кой от големите ви логва и кой не за/против е просто излишна.

Моята поща е в яндекс. Пробвайте и тогава говорете.

щом предпочиташ ФСБ пред ЦРУ, защо да не ти е в Яндекс? Само внимавай да не говориш против Жужи, че ако решиш да посетиш Русия след време ще се окаже, че е еднопосочно!

Пазарна икономика - всеки си гледа интереса. Продава се на по-високо равнище и накрая някой го отнася на по-ниско, или просто компанията се срива. Нормално - бизнес да става.

Безплатна поща, сървърите са някъде си в Щатите... няма начин нещо да рови в пощата ми...

яхуто е в историята, не го ползвам от 10 години. И не само аз. ЦРУ са платили едни пари за няма нищо.

То па да беше само Yahoo и за Google се говореше, че дали такъв достъп на ЦРУ и за Microsoft се говореше и за Apple също! Така, че който има нещо да крие просто не го праща по техни пощи и програми за комуникация! Инак чисто и просто ако ви гръмне харда ще имате 101% backup на неща дето и вие няма да си спомняте, че сте писали някога!

яхоо-то не съм го ползвал от 10 години :) но с удоволствие ще си направя един фейк акаунт да кореспондирам със талибаните......

Е това си е глътка въздух за народното самочувствие на българите. Нали все му обясяват от медиите, че бил с робска психика. Сега какво се оказа, че шефовете в яху - една от люпилните на интернет са с по-робска. Продават клиентите си бееез да се замислят. Бетер нашите политици..

Ясно, че всички го правят, интересно е какъв фал е станал, та да се чуе за яху. Май е време да сложа MX записите да сочат към машините в къщата... не че много ще се скрия разбира се но поне ще им отнема едно улеснение дето съм им дал.

Е как какво - яху са хем големи, хем доста тъпи щом от сайт номер едно в интернет успяха да се докарат до фалит.

А бе да, съгласен съм, ама да се чуе някоя по-детрайлна клюка по въпроса ще е забавно, това имам предвид. А че са умници няма съмнение, преди година-две нещо промениха та оттогава не можеше никой да им прати поща по обикновено SMTP (или нещо от рода беше, не го задълбавах откак преди - май пак толкова време - нормалното pop3 през което си гледах пощата там спря да работи). Всичко това в името на "сугурността", LOL.

Закрийте пощата си в Yahoo! и си направете в Google :D

И си качете всичките файлове в Google Drive - най-сигурното хранилище за всички данни, с достъп от всяко място и устройство. Ако нещо се случи, в NSA все пак имат пълен архив на вашето инфо. За backup, не за друго... :)

Не разбирам много от кибер сигурност, но настройките на драйва могат да се коригират все някъде ...

Путьо въобще не слуша..мдаам...

Някои имат работа да вършат, не са всички паразити като Бардака!

Yahoo го направили, а Google и Microsoft не са направили същото? Тайната директива на ЦРУ била само до една компания?

спазвали законите на кого? На олигархичната мафия управляваща ФАЩ -единствената държава с действащи концлагери в 21-ви век.Там единственият ръст е на строителството на затвори и броя на затворниците.

То май смарт градовете ще си са затвори, за да се спестят пари за затворите. Само именията извън градовете ще са свободни от затворнически режим.

Определено всички тарикати вече се научиха как се мамят овчици. Привличаш ги с лъскави шаренийки и така по-безболезнено ги доиш.. Аа - можеш да им показваш страшния лош вълк върлуващ наоколо на снимка. Така те сами идват за доене и стригане, няма нужда да и намамваш в кошарата дори. КАкво ще се мориш. Защо няма да сработи това - ами просто е, защото вече всички се опитват да го правят, всичко стана маркетинг и реклама, а цялото производство се възлага на бъгливия софтуер произвеждан от алчни компании .