Коментари - Как да спрем шпионирането на Windows 10 | IT.dir.bg
назад

Как да спрем шпионирането на Windows 10

Известно е, че новата операционна система на Microsoft - Windows 10 е настроена да следи потребителите си, но има и начини шпионирането да бъде прекратено.

Обратно в новината

Коментари - Как да спрем шпионирането на Windows 10 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моя Вин толкова съм го отрязал от света, че като го пусна ми вика - К'о ста'а пич! Къде съм...?'

Какво толкова се притеснихте, че някой ви следи?!... Да не сте терористи или престъпници?! Дали ни харесва или не, това е светът на глобализацията. Тотален контрол... Няма как да се скриеш, ако искаш да ползваш съвременните технологии... Другия вариант е връщане в каменната ера ;-) Аре, по-леко с истерията.

Ами искате техника, съвременност. На ви сега! Или си мислехте, че ще минете метър ... Това е целта на прогреса, човека, единицата да стане дистанционно управляема и винаги да е под контрол. В услуга на .... ЖИДОВЕТЕ И ЛЮСПЕСТИТЕ! А вие си лайте колкото и когато си поискате! :) Дреме ми на кур!

gpedit.msc

Минете на алтернативни ОС, аз от години използвам Ubuntu Linux - много е лесна за работа, сигурна е, има много повече хубави настройки от уиндоус ос. Недостатък е, че за да играете мощни игри трябва да имате някакви познания, за да подкарате емулатор.

Майната им на игрите. Те са за бавноразвиващите се! Доста е дървена, сравнена с виндовса! А и инсталациите на нов софтуер, боравенето с вече инсталирания е много дървено! Има неща, които не са по-добри! А и на нея ще и дойде времето за контрол! няма да оставят нещо извън следене! Въпрос на време!

...колкото до игрите - бавноразвиващият си ти! Майната ти и на теб! За това, че не можеш да се справиш и с най-проста игра или пък компът ти е от преди 20 години, проблемът си е единствено и само твой...

Докъто пишех коментар ме отцепи Window-ЯЬ!! Каква наглост! Бразерите също са цензори-нало подбират кои сайтове били опасни-това не е тяхна грижа! Антивирусните пък тормозят с безумни съобщения за количеството използвана памет! Няма повече да търпя-скъп или не! ще си купя МАК!!!!

...съдейки по правописа ти, си толкова неграмотен и тъп, че ако ще да си купиш и комп от НАСА, пак ще омажеш нещата!! ;-)

а вярно ли е, че с него не могат да се свалят торенти????

Не разбира се.

...съдейки по въпроса ти, по-добре не се занимавай ИЗОБЩО с компютри... Само ще си докараш главоболие! :-DD

С инсталиран Касперски, всички тези "шпионски" дейности падат в канала. Има си настройки чрез които той забранява достъпа дори на Майкрософт до всички лични данни. Също така има и анти-кейлогър който е включен по подразбиране. Не ви трябват други програми, чийто функции никой не знае.

А ти откъде си сигурен дали Касперски няма някоя скрита функция? Точно в това е предимството на опен сорса, на всичкото отгоре е и безплатен. Който разбрал, рабрал, кой не е, да си ползва програми със затворен код.

Предполага че вие четете кода на всяка програма, която инсталирате ? Както и update-ите ?

КАСПЕРСКИ просто пренасочва цялата събрана информация към Москва. Да не казвам къде тоно там...

Най-сигурният начин е да се форматира диска, след което да се инсталира Linux :)

Колега и това не е достатъчно. Първо поработете върху стария диск с един хубав чук, пък след тожа си купете един нов диск.

До 2020-та ще се поддържа официално уиндоус 7.До тогава нямам намерение да ползвам недоразумението 10.Не ,че 7 е по по и най, ама като му спреш всички ъпдейти ръчно от сервизите, просто няма шанс тия от М$ да направят кой знае какво.

Windows 7 също има модул за скрити ъпдейти.

Аз ползвам линукс. Но за феновете на прозореца към вашата душа препоръчвам Novicorp Remove Windows 10 Spying Features. Включително изтрива кейлоджъра. Има го в (з) маймунда...;)

След последния ъпдейт, това програмче вече не работи както преди това - Уиндоус влиза в repair mode и там си остава завинаги

За някой хора игрите са по важни от свободата. Важно е да се спасяват емоционално от сввта във въртуала, ставайки все по-неадекватни на реалността.

windows 10 в операционата система на новият световен концлагер, замислен от роби за роби.

да ва уеба в гомньовците. Все някакви световни конспирации за нов ред на илюминати и рептили ви се привиждат. Ти сигурно си с някоя ОС на свободните хора, ха-ха-ха

Че аз вече се самоубих.

... като си инсталираме XP :) Аз съм така още от "Longhorn" (ако някой си го спомня), който не изтраях, не изтраях всичките други превъплащения: Vista, 7, 8, 8.1. Струва ми се, че и 10 ще пропусна.

Лошото е, че няма вече драйвъри за XP за новите компютри, или на стария ако трябва да му смениш видео картата. Докато работи стария компютър, ОК, ще ползваме XP, примерно още 5 до 10 години най-много, ама после когато ще трябва смяна на някоя част или направо нов комп какво правим?

коку

Много просто, до тогава ще е излязла десктоп версията на Андроид, няма да ти трябва Windows...

Решението е просто. Изключваш интернета. ;) Май и в България скоро трябва да се забрани ползването на нови Уиндоуси за администрацията.

И аз клоня към този вариант. Но ще ми трябва още един компютър под Linux за Интернет.

Няма как да стане - без интернет лелката зад бюрото няма как да си гледа фермата във фейсбук.

как си представяш която и да е служба на бюро да работи без интернет - как прехвърлят данни помежду си, как правят справки в потребителски акаунти и т.н.?

А Destroy Windows 10 Spying може ли да деактивира вградения "кейлогер"? И дори да го изтрие?

"влизате в Star Menu и кликвате върху Settings. Там намирате и щракате на раздел Privacy." --------------------------- това в уиндоус 7 има ли го? Защото аз съм с Win 7 64 bit SP1 , на български език ми е уиндоуса, и старт менюто ми е старото. Класическото от XP (защото новото модерното не ми харесва и не съм свикнал с него). Та къде да търся това нещо. В старт меню нямам "настройки". Имам само "контролен панел". Ако е то, отварям го, и Privacy как да го преведа? Имам "персонализиране" ама май не е то?

Заглавието е: Как да спрем шпионирането на Windows 10

Да, но същото го има и в windows 7 и 8. Правилно пита човека. От виста на сам включително, във всички има следене. Само на XP-то нямаше.

MS въвеждат нов смисъл в понятието сподели. Споделянето става съвсем лично.

STEAM e написан на линукс и го има в на всички дистрибуции - кеф ти дота 2 кеф ти къвто гейм си цъкаш

Пука ми на чепа че ме шпионират. Да му мислят онези които има какво да крият

Радвам се, че нямаш нелицензиран софтуер и не гледаш пиратски филми. Иначе току виж може някой да се поинтересува защо не им плащаш дължимото...

е аз пък имам доста такива неща на компа си, не се срамувам, вярвам, че не е незаконно или неморално и на който не му харесва и реве за авторски права, това си е негов проблем, не мой - този тип тъпанари трябва да се адаптират към съвременните технологии, не хората като мен.

Да, човешката пирамида се базира на послушанието на селяците, на които не им пука за собствената свобода докато са някак нахранени.

А ти с какво си по-свободен от 06 да речем? Само с това, че си мислиш, че си по-свободен, защото в реалният живот и двамата се ползвате с еднакви права и свободи :)))

Браво. Това което написа е много точно сформулирана истина.

като видят голите снимки на жена ти няма да ти е весело :)

А да не говорим как ще се почувства "нямащия какво да крие" когато примерно види снимки на децата си по плувки в сайт на педофили. Аман от такива по-католици и от папата и "по-светци" и от Св. Петър.

Аз може да съм неграмотник в компютрите, но ще ви кажа, че измъкване НЯМА! Така че, сложете един кур пред камерата, и да го духат...

Съвсем неправилно заключение. Измъкването е елементарно. Просто ползваш рутер с хубав фаерлол.

Ще взема да пробвам, само дето първо да си преведа какво си написал:))))

Като гледам как си го написал, представа нямаш за какво става дума

Destroy Windows 10 Spying e пусната неофициално в обръщение в нета от майкрософт и единствената и цел е да успокои нищо неподозиращите потребители, като декларира че изключва шпионирането.

най-добрия вариант Microsoft - out OS X, Linux - in

инсалирате Джама 10. Кво толкова?Лошото е, че и в Джам 7 бандитската четворка от Редмънд не се опитва само ама и успява да прокарва ъпдейти с такава цел. Поне за сега е възможно да се избегват. Просто бандитизъм в действие!!!!

Как? С това не се ли спират? (само че в другото устройство, как се казваше, забравих): /ip proxy access add action=deny disabled=yes dst-host=link

И няма ли великият ЕС да ги глоби тия наглите от Майкрософт за злоупотреба с лични данни няколко милиарда? Не мисля да сменям Windows 7 за момента. Ако искаха да си подобряват системата можеха да пуснат няколко хиляди безплатни инсталации и който иска доброволно да го следят, явно всичко е за шпиониране.

Първо, всичките уиндоус 10 инсталации до момента са безплатни. Второ, наскоро имаше ъпдейти за 7 и 8/8.1, които добавят същото ниво на следене на всички поддържани версии на уиндоус.

Единствения сигурен начин да деактивирате шпионирането от Windows 10 е да им покажете среден пръст и да не си го инсталирате. Има и други операционни системи като линукс, който вече е userfrendly, говоря за Ubuntu дистрибуцията, чувал съм и за други хвалени Линукс дистрибуции.

Искренчо, Линукс си го наври знаеш къде. Нито е толкова юзерфрендли нищо ще стане скоро. Капиш ?

Г-н див селянин, защо ТИ не си го навреш знаеш къде? Най-сте ми смешни тъпаните, дето сте виждали линукс преди 8 години през ключалката, но устата ви много знае. Хората, дето работим това с години, не плямпаме такива свободни съчинения, некъв си шушляк ще казва на Искрен какво да прави. Абе я не давай на хората наклон на к*ра! От години съм теглил шута на windows, нямаше и да го помисля да го правя, ако линукса не беше вече лесен за употреба и бърз за да си върша работата. Боли ме фара дали ще ползвате живарника Windows или пък на дизайнерската марка системата, която всъщност е надстроена с графика и пипната FreeBSD, дръжте си категоричните мнения за вас, а специално ти си го наври там дето слънце не те огрява. Днес точно си имах работа с един лаптоп с толкова претоварена от bloatware и adware 7-ца, че направо ми идеше да му бия формат и да го преинсталирам с истинска ОС вместо тая претоварена каруца и като ти видях тъпия коментар направо издивях. Гледай си игричките и недей се обажда къде не ти е работата.

А игрите ми бе, пингвинджия? Само не ми предлагай да се почерпя с вино. НЕ струва.

Че за къде без игричките и без бибероната? Това са най-важните неща на тоя свят, ама е още по-важно да се повтаря свещената мантра, че под линукс игри не вървят, нищо, че Valve ОТДАВНА пуснаха STEAM под линукс и че собствената им игрова конзола е под линукс. Важното е да се оплакваме и да изглеждаме аФторитетно. АГУ.

Винаги съм се срадвал на геймърите глюцащи на ПС с мишка и клавиатура. Хора събудете се - конзолите са специализирани компютри произведени именно за игра. Да играеш на компютър в днешно време е престъпление (е освен ако не си в офисът и чакаш края на работния ден)

Абе гламави люде, от Линукс има ли по-лесно за манипулиране??? Дето с всеки ъпдейт на която и да е програма може нов вирус да се пуска и това може да го направи всеки мунчо от пътя...

Накратко - Уиндойс 10 е класически вирус по всички приети стандарти и дефиниции. Ползвайте си XP-то, за да ви е мирна главата.

Бях си сложил в браузъра много отметки на яки сайтове. След последния ъпдейт на Вин10 цялата система отиде по дяволите (на син екран). Наложи се фабричен ресет. Успях пак да я сложа. Въпросът ми е - към кой от Майкрософт да се обърна, да погледне в шпионираната информация и да ми прати линковете, които имах?

Мдаа, кофти случка... И на мен ми заминаха отметките при една "актуализация" на браузера. И не съм с десятка... Не си сам, ако това те успокоява... Препоръчвам да се обърнеш към добрите стари Paperbook - чета ( тефтерче бе, не се шашкайте..). Работи безотказно. Опитай.

За целта зз използвам другите шпиони - гугъл. Там са ми всички отметки и си ги виждам на всички устройства - комп, лаптоп, телефон, таблет... Ако гугъл се затрият, тогава и отметките ми ще се затрият.

До къде я докараьа микромеките - "Как да спрем шпионирането на Windows 10"

Хора, просто ползвайте Линукс. Безплатен е, вече има доста софтуер за него (който също е безплатен) и последните години има дистрибуции, като Ubuntu, Linux Mint и др., които са изключително лесни за ползване и идеални за мултимедийна система и ровичкане в нета, това за което повечето потребители ползват компютър. А геймърите ще могат да се радват на Steam, макар че все още поддържаните игри не са толкова много. Доколкото знам CS може да се играе, така че реално проблеми няма :)

Съгласен ...ама има един мъничък проблем. Независимо от множеството дистрибуции, Linux си остава "не юзер френдли", съществуването все още на команден ред го прави отблъскващ а и липсата на множества интуитивни за Windows удобства не съществуват в Linux или не по начина по който масовият потребител е свикнал. Общо взето Linux продължава да изглежда като евтина китайска играчка но признавам че за хора които работата с компютри не е само забавление или паралелно удобство за извършването на друга работа а професия, то това наистина е най-доброто.

Командния ред викаш го прави отблъскващ а? Жалко за теб, имаш изключително ниска ИТ грамотност но пък завидно самочувствие... Командния ред го има във всяка една ОС - дори и в любимото ти черчаве. Друг е въпроса, че явно пипето не ти стига да го ползваш.

Aз имам Убунту, от 7 години. Нито съм ползвал команди, нито съм го ъпгрейдвал, сам се оправя. Ще го карам докато се скапе лаптопа. След това слагам пак Убунту и така до края.

Просто ползвай debian 8!

Става - минавам на Linux веднага, щом ми намериш за него версии на програмите, с които си вадя хляба - SolideEdge, Intergraph SmartPlant, AVEVA Marine 14, RADf SAT... ...и, моля без съвети от рода на "всичко си работи под Wine" - пробвал съм - НЕ работи

...към по-негативните коментари: В никакъв случай не твърдя, че Линукс е за всеки. Повечето комерсиални софтуери не работят под него, т.е. ако ти трябва професионално някакъв софтуер на личния компютър - вероятно Линукс не е за теб. Същото важи за игри и сериозните геймъри. Но същевременно познавам твърде много хора, които буквално ползват PC само за торенти и социални мрежи. Смея да твърдя, че това важи за минимум 50-60 % от всички Windows потребители. Повечето дистрибуции на Линукс вече са достатъчно "User-friendly" за да може всеки да се оправи със системата, за тези конкретни цели, без да докосва терминала. Това вече го изпробвах с приятелката ми и експеримента беше успешен :) А едно е сигурно, ако повече хора ползват Линукс ще има и повече софтуер за него (дори да е платен). С една дума: който може нека пробва и подкрепи развитието Линукс.

Лична свобода таратанци. Живеем в подъл и мръсен свят.

Интересно, интересно. Някои хора си споделят всяка минута и всяко купено нещо във фб и не четат с какво се съгласяват като си слагат всякакви софтуери на телефоните, не се притесняват че win10 ги следи.

Destroy Windows, мисля че е най-ефективната програма.

Windows e много добра ОС за изтегляне на друга ОС.

Strikercho

Каза някой панелен мишок от компа с краден Уиндоус, хахахахха!