17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Орбитата обаче е през полюсите, а не екваториална. За екваториална орбита си мисля, че изстрелването трябва да стане от екватора. По интересно е шведите дали имат собствена разработка на ракети носители, космическа програма разбрахме че имат

Този, който пише тази статия е пълен географски неграмотник. Космодрума "Куру" не се намира във френска Гвиана, а във френска Гаяна! Едно е Гаяна, на друг континетн е Гвиана, а на трети е Гвинея. За драскачите сигурно са еднакво близки понятия, както е и Канада и канализация. P.S. Има още две държави с името Гаяна, но ще ги оставя за по-любознателните да ги открият.

Френска Гвиана (на френски: Guyane française) е отвъдморски департамент (département d’outre-mer или DOM) и същевременно административен регион на Франция (което прави Френска Гвиана част от Европейския съюз). Разположена е в североизточната част на Южна Америка. Граничи със Суринам на запад, Бразилия на юг и Атлантическия океан на север и изток. Административен център е град Кайен. На територията на Френска Гвиана се намира космодрумът „Куру“, от който се осъществяват изстрелвания на апарати по космическата програма на Европейския съюз чрез ракетите Ариана.

Да не вземе да замръзне още докато излита?

Това да не ти е руски сателит.... докато литне и каца.