Коментари - Пробойна в сигурността на Internet Explorer | IT.dir.bg
назад

Пробойна в сигурността на Internet Explorer

Microsoft спешно опитва да поправи грешка в браузъра Internet Explorer, след като през уикенда хакери успяха да открият пробойна в него.

Обратно в новината

Коментари - Пробойна в сигурността на Internet Explorer | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

М$

боже господи! това не е новина! това е така от 1999, от както се занимавах с печеленето на пари от пробойни в този най-скапан браузер правен изобщо някога!!! ms освен офиса, друго качествено и работещо нещо не съм виждал да имат!

Той експлоръра за нищо не става на тест едвам изкарва 200 точки незнам,защо го поддържат този браузър но е ясно,че това е най-слабата защита в целия windows

Не знаех, че браузъра бил за защита!

Бре колко неочаквано.

Аз пък съм си доволен от IE и си го ползвам без проблеми от Win 200 Pro, XP и сега Win 7 Pro. Доста по-бърз е от който и да съм пробвал и моля кажете какво не може IE в сравнение с Chrome, Saffary, Firefox или Opera???!!!!

Ползвай си, ползвай си :) От "Saffary" не знам, но от Safari, особено пък на Mac можеш само да си представяш как IE е по-бърз.

Chrome е 100 пъти по-бърз от боклука който написа смешнико

Ламера си е ламер! Ако можеш си купи W7/W8 и си плащай лицензите им редовно даже... Ползвай си IE и си пазарувай през него редовно. После да не се чудиш защо с твоите пари някой си е купил къща, кола и остров в някой океан...

Той няма толкова пари за кола, къща, пък за остров да не говорим :D Сигурно за това е толкова спокоен :)

Неуката си е неука! По тая логика ти кола имаш ли? Що плащаш на Форд за нея, като можеш да въртиш педалите и свирки??!!!

неможе да бъде има някаква грешка в тази програма няма дупки станало е объркване

Щом е софтуер винаги може да се открият дупки или грешки - такъв е живота! Най ме кефи като казват, че ХР е по-добър и по стабилен от 7та! От как съм на 7 се родих, нямам никакви проблеми, а в една банка с 300 РСта след като минаха изцяло на 7 работата на поддръжката намаля 5 пъти! Вие си правете изводите.А пък аз за сърфиране и офис работа използвам Линукс Минт!

7-та е СУПЕР ОС и аз съм предоволен също! И с WIndowsphone ми се синхронизира идеално.

Аз бях голям фен на XP. Бях пробвал Вистата и съответно си представях пък какъв резил е 7-цата. Ама откакто Windows 7 разпозна чисто нов процесор (барабар с ново дъно) без преинсталация и забравих за Xp-то.

Сигурно много се кефиш като се опиташ да инсталираш някое устройство, което през windows Update не може и след като ти вдигне някоя шибана грешка ти обяви, че ще търси проблема 20 минути! Накрая - някаква шибана грешка, която я няма никъде описана!

А между другото "новото" дъно сигурно е с чипсет от 2009 или 2010г... Хаха

Напишете в която и да е търсачка browser benchmark и вижте резултатите! Освен, че е супер бъгав, Интернет експлоДер е и изключително бавен браузър в сравнение с всички други. Просто вижте фактите! :) Който ползва ИЕ явно си няма понятие от тази материя :)

Само, че има една подробност.... Пробвал ли си с хром, Модзила или Сафари да отвориш уеб приложение през нестандартен, недефиниран порт? Напоследък има много приложения в тази ситуация. Тогава какво правим?

Четвърт век работя ежедневно с компютри - "знам и две, и двеста", без да съм IT спец. Отсвирих ИЕ преди 8 г. и не признавам други браузъри освен Мозила. Чудя се какво му харесват на Хрома. Иначе ХР си беше супер, но Уин 7 е също добър и дано скоро не ме принудят да го сменям.

Атаките бяха в петък и особено в събота ,като се генерираше зловреден код ,може би най-върлия от години насам и се опитваше многократно да рефлашне ПЦ-тата,но не успя,защото защитата и то само майкрософската издържа поне на WIN7...

Наблюдавам странно съвпадение!?!?!? Веднага след като Microsoft спряха поддръжката на XP на пазара се появи Corel Draw X7, който не може да се инсталира на системи с XP и Vista. В същото време няма версия на Corel Draw за Mac!? Защо ли? Някак си ми се връзва някой да плаща яки пари на Corel Corporation, за да задържа изкуствено пазара. Никога не съм имал добро мнение за канадците, но сега някак си това се засили. И отгоре на всичкото Corel Draw продължава да е над 700 Евро, при положение че има Page Plus и какви ли не още вектори приложения, които в някои отношения вече са по-добри от Corel Draw!?!?!?

Майкрософт са акционер в Корел, до колкото знам.

Голяма офанзива са подхванали от Майкрософт, да избутат клиентите си от XP към 7, 8, ...

А в "опън сорса " щото хич няма "пробойни". ;) Ползвайте си интернета, яжте, пийте, и си носете новите дрехи.

Отворения код си има своите недостатъци, но всеки има възможността да ги поправи и да стане част от от проекта... Приноса на отворения код е неоспорим и неизмерим. И веднага идва въпроса: Какво точно е допринесъл Уиндоус и подобните му?

Само някой заблуден линуксджия може да смята, че Уиндоус с нищо не е допринесъл... Да те запитам аз нещо, уважаеми почитателю на Линукс, каква е според теб статистиката за използваемостта на операционната система спрямо Уиндоус / Линукс? Линукса има още бая хляб да яде, докато стигне нивото на Майкрософт (най-вече в мащабни решения (1000+ РС-та) и услуги като Domain Controller и прочие). Само да отбележа за протокола, че Линукс вероятно съм ползвал тогава, когато ти не си знаел какво е компютър.. Работил съм близо 6 години само с Линукс, писал съм и не малко приложения. Не оспорвам предимствата на отворения код, но последното ти изречение ме провокира да напиша това..

Всеки софтуер има пробойни, бил с отворен или затворен код. Разликата е, че при отвореният код всеки може да чете кода и да открива пробойните. При моайкрософтските истории само злонамерените хакери го правят и то не с добри цели.

За да спрете пробойната просто стартирайте това от "Run" regsvr32 -u "%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll" аре по здраво

;) ... по подразбиране пътя е ... regsvr32 -u C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll"

Айде сега дай инструкция за ползване на ЕП към НАП, ТР и Митниците с Fitefox или Chrome. За Онлайн банкиране да те питам ли?

Онлайн банкирането на много финансови институции си бачка и с фокс-а. Но като цяло причината за подобни проблеми не е в колибата на Firefox, а в технологиите, разработчиците, ръководствата и най-вече Майкрософт или подобни на нея корпорации (всички действат по един стереотип). Ако ме интересува онлайн банкиране, бих се поинтересувал какво поддържат.

Ами тогава не се чуди кой още използва ИЕ. Аз го използвам заради Activex конзолата и заради MS for Exchange и съм доволен а и нямам избор щото друг не поддържа logina. Ама пък е и сигурно.

И все пак винаги могат да използват ИЕ за изброените от теб дейности. Но понеже клиентите би трябвало да диктуват пазара, то по-добре да не го използват, ако могат. Така ще накарат да се размърдат корпоративните задници.

Добре де ама като ми върши работа за всичко защо да го сменям?

Пич, говориш тъпотии. От 2004 година съм на Firefox и друг browser не съм ползвал. Ползвам електронен подпис на инфонотари. Подавам годишната си декларация по електронен път, правя справки с КЕП в НОИ, ползвам електронно банкиране в Райфайзен, Алианц, ПИБ и Пощенска банка и нямам абсолютно никакви проблеми. Това, че не можеш да си настроиш компютъра не е проблем нито на НАП, нито на банките.

Чудя се още на хората, които използват Интернет Експлорер. Аз този интернет браузер го забравих още преди повече от 10 години! Firefox е истината и е с най-добра поддръжка на стандартите! Начин за сваляне: 1. Отваряте Гугъл 2. Търсите "get firefox" 3. Отваряте първия резултат и сваляте 4. Стартирате сетъп-а и следвате инструкциите.

хаха :-) че Windows Exploder сам по себе си е голямата пробойна!

\

zeddd

Я има дупка, я не. Важното е да се подканят по всякакъв начин хората на ХР да си купят уин 7 или 8 :)

Като че ли няма торенти за тая цел. Да дадеш пари на гейовете за боклуците им 7 и 8 си е престъпление. Моето 8 на Леновото беше естествено оригинално, но го разкарах, изтрих му партициона и му сложих едно пиратско XP и машината върви като пушка.

Internet ExploDer :))) Microsoft купиха и Skype. След последното обновяване взе да цикли нещо... защо ли ? :D

Купиха и Nokia, оле...........

Нищо ново, нищо необичайно! Той целият, заедно с Windows е като френско сирене- с големи, хубави дупки:)

Дупка не дупка, карам си с XP SP3 и Internet Explorer 6. (Имам и мозила де) И така ще карам цял живот. Всичко над IE6 бави и лагва XP-то и е тежко за него. Затова само IE6. Дори и антивирусна нямам, активна де. Иначе имам инсталирана една, но не я пускам да работи с компютъра за да не го бави, само един път в месеца да я пусна да сканира всички файлове и това е. Открие ли нещо трия го. До сега не мисля че имам вируси, троянци и прочие гадини, тъй като компютъра ми (дърта щайга) си върви бързо и плавно. (та дори и да имам вируси на харда, не ги усещам и не ми пречат.) А през интернет не пазарувам, и с пари не боравя, всичко е за забавление, така че нямам какво да изгубя.

Лошото е, че вече не се правят сайтовете да поддържат IE6. Лошото при правене на сайтове е липсата на стандарт при него. Microsoft се опитаха да наложат своите неща от IE за стандарт, но не се получи. Пък и някой неща, бяха директно свързани с Windows-а. То и Chrome ползва настройките на Windows-а. Всеки браузер който не се обновява, дори автомотично, реално постепенно излиза от стандарта с новите въведения от W3 org. А на IE6 страниците излизат криви и неподредени. А някой Flash може и да ти го забие.

Това го знам отдавна. Затова имам и Мозила. Сайтовете които излизат криви и неподредени през IE6 ги отварям вече само с Мозилата. Която ми е последната версия. Колкото до грешките с Flash player-a..... С последната версия на Мозила и последната версия на Flash-a за нея, преки ден получавам по няколко грешки като сърфирам, с онова прозорче continue or dismiss all. При continue блокажа пак седи, трябва да се даде dismiss all и да се затвори плугинга на флаша който се използва за сайта. За сравнение с IE6 и Flash-a при него нямам никави грешки с флаша, нито при банер, картинка, видео клип или игра заредена чрез flash-a. Странно но факт. Не зная при другите така ли е, все се надявам че с новата версия на flash player-a за Мозила нещата ще се оправят, но не се.... Тегля от официалния сайт на adobe flash player, преинсталиран уиндоус и грешки пак има. Особено при един сайт за онлайн игри който използва flash player-a за игрите. Смениш ли процореца както ти е заредена играта, примерно за да си бутнеш нещо друго, и после прозореца с играта е забил и грешка във флаша...

Пич, таман да те оплюя зверски и ти видях ника, който описва всичко. Да ти е жив и здрав старият копм!

За какво ще ме оплюваш? И кое описвало всичко? Не те разбирам, не говори с недомлъвки.

И как така тези хакери 15 години са проспали дупката?

Дупки винаги ще се откриват, след каквито и да е нови обновления, пачове, пъдейти. Твоя въпрос не е реален, все едно да те попитам, как 15 години производителите са проспали да измислят смартфоните? А чак от година, две ги има... Разбираш ли?

Да измислиш нещо, което не съществува и да не видиш нещо, което съществува са две различни неща.

Значи за да ти го опиша просто: Представи си едни гащи. Но не прости гащи ами такива които са много модерни и не са твои ами са ти ги дали от голяма модна фирма да ги носиш безплатно като веднъж месечно ти ги прекрояват по най-новата мода и ти като ги носиш им правиш реклама примерно - и те доволни и ти също. Добре ама единия месец като ги прекроява шивача нещо махмурлия и като пришива 3-ти джоб на гащите срязва някакво конче без да иска и ти ги връща и както си носиш гащите по едно време ти лъсва задника :-D Значи тази дупка на задника не я е имало в началото ама шивача нещо се е объркал и така по гащите ти от време на време има дупки ама важното в случая е че си имаш гащи като цяло

Tarikat

Добре, че не направи аналогия с презервативи, че току виж сума ти деца се нароили ...

Няма да се учудя ако и след още 15г открият подобен проблем. При все, че се случва в система със затворен код. Ами то наскоро се случи така, че в отворен код, който е наличен също от 15г, "прокървиха много сърца". И този код е бил пред очите на милиони програмисти през цялото това време :-) Не ми се ще да се замислям какво ще се случи, ако, недай си боже, един ден изтече сорс кода на Microsoft (май се беше случило нещо такова на времето с част от сорса на Windows 2000, но не си спомням детайлите :-))

"Те са атакували няколко американски компании". Какво общо има Internet Explorer с компании? То е за тези които го ползват. Компаниите са частен случай.

Дай им на специалистите да си чешат езиците. Едните имали пробив в браузъра, а другите имали пробив в протокола използван от милиони сайтове за банкиране и "защитена връзка". От което излиза, че интернета до сега е бил отворена книга. Нема съвършена човешка работа, пичове, и при едните и при другите.

Каквато и машина да ползваш ако не си я програмирал изцяло ти трябва да очакваш, че каквото правиш на нея е публично. Всичките антивирусни, браузърски кръпки и т.н. предпазват само от най-кокошкарските опити за пробив. В случая не става дума за това де, постът ми най-долу ("в превод" ) мисля, че е достатъчно близко до истината :-).

Да, прав си. За което не си си направил сам, 0 гаранция. Но в компютрите нещата са толкова много, че няма как всичко да си направиш сам. Обикновенно една програма вика сумати други програми, които пък извикват трети и така накрая използваното количество програми е огромно. Затова се правят на частички / контроли и така на татък. В Unix е същото, но не винаги с компилирани програми / библиотеки. Викаш например top програма. Единият и ред я вади от uptime програма, която чете някакви файлове със статистики, които се пишат от други програми, правени кой знае как и какво използващи. Обикновенно там се зареждат библиотеки, например със С или BASH прилижения. Сигурността в компютрите е относителна и е по-скоро въпрос на сложност да се пробият.

да бе понеже ти не правиш грешки и за това си 100% сигурен, успех с това ;).

Браузърите си имат два вида проблеми със сигурноста. Чужди и наши. Нашите са за лична употреба и не се обявяват официално понеже да вградена функционалност, а чуждите пречат , защото освен нас и други могат да подслушват. Същото е с антивирусните. Почистват конкурентният софтуер.

Правилата на всички windows- и е: 1.Не използвайте експлорър освен ако нямате друг 2.Спиране на ъпдейтите за да се предпази от бъгясване 3.използване на свястна антивирусна

дадох ти +, въпреки че т.3 не препоръчвам - не разбирам защо трябва доброволно да си инсталирам Вирус на компа?!?

Само не разбрах защо са ти цъкнали минусите. Най-вероятно са хора, които разчитат на антивирусната да им каже кога са инсталирали някой боклук на компа си.. защото им е много трудно да различат реклама (смешно и абсурдно далеч от истината) репликираща системно съобщение и не забелязват, че флаш рекламите в браузъра им са се увеличили 4-но и за това турския сериял им насича във вбокса. roll eyes

IE е най-добрия браузър за сваляне на друг браузър (ФФ, Чром). Точка

Поправка няма да излезе за ХР. Момчетата просто искат дс накарат компаниите да минат на нов уидоус.

Дупка в сигурността в софтуер на микрософт ? Хайде бе - светът е в шок от тази новина, досега не им се е случвало ! 15 години са спали и са взимали милиарди за "законният си софтуер", който обаче са длъжни да поправят и заради който са осъдили милиони, че не са си го платили, а за това, че 15 години не са си свършили работата - предполагам отново са виновни пиратите и хакерите ?

IE винаги е бил пробит като решето! Още навремето хората ги беше страх да влизат в интернет и особено в съмнителни сайтове warez за кракове и т.н. с IE - после компа ти става на живарник от всякаква гад. С Firefox и по-късно с Chrome нямаше такива проблеми. Номера е да не се използва, и дори да се деинсталира IE (има начин) от Windows и тогава всеки може да си работи спокойно даже и на Windows XP.

Какъв е начинът да го махнем??

na 7-цата си може да се деинсталира от ''turn windows features on or off'', a на Windows XP се маха както трябва с тулчета като nlite (правиш си custom windows XP инсталация) или просто ползваш готов TinyXP (revision 11 e посления), който си има меню в началото и си избираш инсталиране без IE/Outlook примерно. Вируси няма, а и windows-а върви като пушка почти на всякакъв комп (не се шегувам)!

Ти си пълен идиот :-) Звучиш като 14 годишен wanabee, който вършее из форумите и лее акъл.. То хубаво, ама като главата ти е пълна с празно.. Айде вземи да натрупаш малко опит (препоръчително е извън warez и най-вече порно сайтовете), поработи някоя друга годинка в по-голяма компания и ще разбереш колко си назад с матряла.. Alternatively - stay проз и сваляй торенти! (нали така правят всички в махалата? :-))

?? Аргументи някакви? Или просто си плюеш като идиот ?

Къде е новината? Крадците от M$ винаги ще си останат за пример как не трябва да се прави. Дори и краденият софтуер не могат да копират качествено.

Пробойната е създадена умишлено. Крадените технологии винаги са се разрушавали, за да бъде обеца за всички, които крадат от други, най-вече чрез "мозъчна информация".

Internet Explorer 6 излиза на 6-ти август 2001 г. Значи, тая пробойна съществува от тогава. Браво на Microsoft, които се бият в гърдите със сигурността на своите продукти.

Да дойдат оптимистите от другата статия, които повтарят "професионалното си е професионално" и плюят срещу отворения код да кажат как толкова сериозна дупка не е била оправена почти 15 години. Но пък кой знае, може и да не е случайно, те от тайните служби на САЩ използват точно такива "проблеми" за да държат милиони под око.

Че това новина ли е?

Internet Explorer е най добрия браузър с който да изтеглиш друг браузър

Дупка в дупката :)

Internet Explorer ... че кой още използва това чудо на чудесата?

Да ти кажа в щатите си е доста популярен. Там най-много се ползват IE и Safari (по разбираеми причини).

В превод: айде купувайте новите версии, че ни трябват пари.

Или - не използвайте Internet Explorer :)