Коментари - Как да предпазим личните си онлайн данни | IT.dir.bg
назад

Как да предпазим личните си онлайн данни

Няма такова нещо като абсолютна сигурност в онлайн пространството, но може да подобрите защитата си чрез възможно най-добрата парола.

Обратно в новината

Коментари - Как да предпазим личните си онлайн данни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съчетайте баба Меца с ядрен синтез в кухнята извън системата+римски и арабски цифри , малки и големи букви + иероглифи и арабски символи за да сте рахат и сигурни.

Слагайте ги по облаците! Така ще ги предпазите най-добре!!

Аз пък като слагам нова парола, гледам настрани да не я видя. Даже и аз не зная каква съм сътворил.

Следващият път като слагаш парола, викни ме да гледам вместо теб...

Тук е може би момента, когато мога да препоръчам KeePass като един много хубав мениджър, база данни за запазване на пароли, има и много плуг-ин-ове за различните уеб броузъри, които ни улесняват доста живота като въвеждат паролата и потребителското име за съответния сайт. Играчка си е малко в началото, но си струва - вместо да се чудим къде да записваме паролите или да слагаме едни и същи пароли навсякъде.

Има програми, които разбиват пароли и кодове без значение колко са сложни и сигурни. Единствен шанс има само да ги забавите, но не и спрете, ако се решили да хакнат.

Ми давай, с видеокарта 14 символна парола с главни, малки, цифри и символи се разбива за над 5 години (в зависимост от начина на криптиране). Дотогава с малко повече акъл вече ще си я сменил. По-лесно е да накараш глупака да си инсталира троянски кон и да му я откраднеш.

При сегашното ниво на хардуера се препоръчва паролите да са поне 11 символа (букви и цифри + други символи; доскоро се препоръчваха 8 символа). Проблема е по-скоро в някои по-специални уязвимости, които позволяват по-бързо пробиване на паролата - например паролата на WiFi точката.

не ползваи интернет

видно е ...

На мен не ми се налага да си мъча ума с дъги и сложни пароли. В банката имам само 200 лв. (не че не ми се иска да имах повече, ама не дават), на електронната поща ми идват само известия от НЗОК и фактури от монополистите..... Ако някой хакер иска, моля да заповяда в моята поща и да ми плати фактурите!

Кой те пита? Имаш ли се за еталон за подражание?

Никак.