Коментари - Система се самоусъвършенства без човешка намеса | IT.dir.bg
назад

Система се самоусъвършенства без човешка намеса

Инженери са разработили автоматизирана система, която е в състояние да се развива и да подобрява функционирането си без човешка намеса.

Обратно в новината

Коментари - Система се самоусъвършенства без човешка намеса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

еми да това беше :) радваите се докато можете че не се знае :)

МДАМ ЧЕСТИТО СЪЗДАДОХА РЕПЛИКАТОРИ КОИТО МОГАТ И ДА СЕ САМОРЕПЛИКИРАТ . МАЙ ФАНТАСТИКАТА СТАНА РЕАЛНОСТ ..... ОСТАВА ДА НАМЕРЯТ И ИЗЧЕЗНАЛИЯ ГРАД АТЛАНТИС В ГАЛАКТИКА ПЕГАС .

Май смесваш фантастика и реалност, аз пък да ти кажа... Та, я обясни какви пък са тези другите репликатори, дето не се саморепликирали? Да не би да имаш впредвид някой промишлен робот в завод за автомобили?

В следващите 10 поколения "мама" ще усъвършенства "бебетата" да гърмят по-силно, като последното поколение ще гърми 2 пъти по-силно от първото!...

По чъщество са направили някаква симулация на еволюция въртейки не само виртуални а и механични параметри - последното само ограничава броя им но пък става къде по-голямо шоу, ей ги и до медиите са стигнали.

някъде четох, че сложничък алгоритъм (разбирай бая редове код) за търсене на път в сложен тримерен лабиринт с различни препятствия (стълбички, вода с различна дълбочина, теснини и пр.) чрез специално пригодено роботче е 0,2% от интелекта на хлебарка ... те толкоз за изкуствения интелект!

Точно число едва ли някой може да даде но дали е 0.2, 2 или 0.02% наистина не променя много, далече сме още - но пък се движим доста бързо, ако не забавим темпото - каквито признаци има напоследък, остават май само мажещи шарении "програмисти" - може и да се окажем "on schedule" :-).

Какво, какво, я пак? Я кажи какви признаци имало напоследък.

Не разбрах какво точно искаш да кажеш с това, но все пак, макар да не съм вярващ, нека ти припомня цитат от Библията: "Бог създаде Човека по свой образ и подобие... тоест, Бог е създал разумно същество, значи защо Човекът да не създаде и той разумно същество? Няма противоречие нали?

Защо ли... Ами, ако се замислим, човек на практика не създава нищо изцяло свое - той просто отразява околната реалност и впряга силите на природата в свои изделия. Въпросът е обаче какво точно да впрегне във въпросното "разумно същество", тъй като дори не може да даде определение що е то разум. Опитите да го обясни чрез познатите обекти търпят пълен провал и саркастично напомнят за поговорката: "Който се научи да удря добре с чука си мисли, че всичко е пирон"... Та така, защо обаче, макар, че не си вярващ, използваш цитат от библията? Може би не се сещаш за друго в момента?

Това си е чисто следване на програма, а не някакъв интелект. Интелект ще прояви, ако реши да напляска някое "непослушно" дете, което не върви в права линия и затова изминава по малко разстояние.

Не, защо, интелект значи - грубо казано - способността да намира решения в непозната обстановка. Оттам нататък въпросът е количествен. За конкретния случай може и да си прав с коментара си, не знам достатъчно какво и как баш са направили - и няма да хукна да го търся, видимо не е нещо особено интересно.

Ем, да де, той човекът точно това ти каза. Пък въпросът си е баш качествен, тъй като от проблем до проблем (съответно и от решение до решение) си има качествена разлика.

първи стъпки в еволюцията за машините, последни за човечеството. природата не търпи негативните мутации, като хората

Ако хората успеят да създадат следващия доминиращ вид - машини или каквото и да е - чрез дейността си, то ще сме били всичко друго но не и негативна мутация, по-скоро колосален успех за еволюцията.

Роботите са поредната стъпка в еволюцията.

Кога е имало еволюция?

Спокойно, ти си извън еволюцията. При теб тя не се забелязва.

да това е все още следване на програма и няма нищо общо с мисленето дори на животно. когато ги направят да ходят на два крака да говорят и да ни мислят за по нисш вид и да грабнат узитата и да започнат ЦС а ние да сме ботовете...:) могат да ми дръннат едно телефонче да им напомня да се събудят и да си изпият хапченцата:))

Само се огледай, колко "ботове" вече има по улиците - тъмнозеленикави.

Появил се е когато маймуната е преодоляла страховете си и е започнала да експлоатира огънят. Това е като да се страхуваш от робот вместо да го ползваш . Днес примерно, дроновете страхуват маймуната и тя още си живее в 2D плоскост.

Когато видиш маймуна да овладява огън, викни от клона да идваме с пожарната. Г-да/дами дЪрвинисти, не човека произлиза от маймуната, а маймуните са деволюирали хора. Разберете го най-сетне. И спрете да бъркате хората със себе си и да мешате анализа на риска със страха.

Именно. Маймуната не пали огън, човект пали огън. Там е и разликата. Маймуната не пали огън заради "анализа на риска", не че страхува или пък да е тъпа.. нали!?

Това е просто заблуда. Интелектът тук все още не се е появил.

"как се е появил интелекта", не е въпрос на биологията.

В статията ни казват че инженерите участващи в този проект са разработили алгоритъм за управление на движението на ръката, който постеппено оптимизира параметрите. Няма нищо общо със самоусъвършенстването. На същият принцип работят серво системите с PId контрол. Напоследък забелявам тенденцията да се тиражират велите параноичните мисли на някой философи, които изказват хипотезата че изкусвеният интелект ще превземе света. Те са много загрижени но в деинствителност няма реална Изкуствен интелект не е възможен и човек никага няма да създаде ноещо по-съвършенно от самият него. Защото няма капацитета да разбере самият самият себе си напълно. Организацията винаги е от горе надолу, а движението от по висок към по-нисък потенциал. Оснвният белег на интелекта е неговото въображение което му позволява творчески подход при справяне с различни дори и непознати проблеми. Възможноста за самообучение винаги е ограничена и недостатъчна за да кажем че една систем аима изкуствен интелект.

Това, че не разбираме нещо, не означава, че не можем да направим по-добро. Отделно, човек е много далеч от съвършенството. Ама много.

"Обущарю, не гледай по-високо от обувките!" / Апелес /

Сигурен ли сте че е далече от съвършенство? Човек е съвършенно направен в свеото предназначение. Сигурен съм че не може да дадете пример за осъвършенствене на човека.

Сртрува ми се че ви липсва обективизъм пради незнание и това е причината да потънете в нерални мечтания които масовите медии стимулират усърдо в името на хуманизма (луциферианството).

Трите степени на роботиката: 1. Усъвършенства се с човешката намеса 2. Усъвършенства се без човешката намеса 3. Усъвършенства се въпреки човешката намеса

Отново поредната парлама. Но нали го е направил бритишът в Кеймбридж, значи трябва да е "супер интелигентно"...

Пък у нас Русите/Черните Златки се самоусъвършенстват с все повече и повече силикон в зависимост от броя споделени кревати ...