Коментари - Скот Кели и ефектите от престоя му в Космоса | IT.dir.bg
назад

Скот Кели и ефектите от престоя му в Космоса

Скот Кели бе в продължение на една година на борда на Международната Космическа Станция. Как това се е отразило на астронавта?

Обратно в новината

Коментари - Скот Кели и ефектите от престоя му в Космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

руснаците караха по повече от година ( преди 20 години ) пък не се оплакваха така

Руският космонавт, най-големият космонавт.

Титов и Манаров - 365 дена през 1988 година. А Генадий Падалка има над 800 денонощия горе.

Абе, смешник скапан. Не те ли е поне малко срам от безочието на американските ти господари. Да оставим настрана с какв ракета и капсула е излетял и се е върнал на Земята. Той горе да не е бил сам. "Спускаемият апарат на космическия кораб Союз ТМА-18М с руския космонавт Михаил Корниенко и американския астронавт Скот Кели кацна на Земята. Такова безсрамие не може да ви се обърне езика, за да споменете за руския космонавт. Дрънкаш глупости. Американският космонавт е наи-великият. За руския да не споменаваме нишо. Тъпаци заблудени.

американският бял "чатак" най богатият и черен "чатак", американските черни маймуни най-белите измежду черните в света

Ами смеят ли да се оплачат. Нали трябва да покажат на света "как се каляваше стоманата".

В случая важното е, че Кели има брат близнак който остана на земята. Прост но гениален експеримент.

Дам, руските космонафти са супер хора и при тях такива неща няма. А СССР, така или иначе, беше известна като страна, която не вярва в секретността и всички имаха достъп до всякаква инфорамация... Така си беше! Честна пионерска!

ти къде видя 'оплакване' бе ? Човека описва какви са бъговете при стъпване на Земята! Не прочете ли - научен експеримент !

Ясноооо... забравете за Марс, освен ако не се стига до тама за седмица-две...

Това, че сме срещнали трудност не означава, че трябва да се отказваме. Просто ще бъде по-трудно от предвиденото.

Ами не се отказвай, продължавай

И аз се зачудих като пристигнат на Марс или друга планета, там кой ще ги реанимира и глези по този начин?

Много е глупаво да се мисли, че до Марс ще се пътува в безтегловност?! Има начини да се създаде изкуствена гравитация - чрез въртене, например.

Отдавана е установено, че при дълги полети трябва да се осигури "изкуствена гравитация". Ефектите от въртенето са почти еквивалентни на гравитация (изцяло са еквивалентни само за точна, а за обекти, които са по-големи от точка са приблизително еквивалентни).

Така е, но размера на такъв кораб, при който "изкуствената гравитация" да е близка до земната трябва да е много по-голям от възможностите на днешното ракетостроенето. Все пак сега космическите кораби се правят и изстрелват от земята и това води до редица ограничения. Когато започнем сглобяването на кораби в орбита вече ще мислим и за изкуствена гравитация (на база центробежни сили, тъй като вече има теории за изкуствена гравитация на база магнитни полета).

Така е да не забравяме че освен използването на центробежни сили за ракетостроене в космоса може спокойно да се приложат квантовите закони на Фокс и да пратим първите хора на Марс до 2-3 години .Но преди всичко физичната астрокраптофазия трябва да бъде приета като основа на съвременната астрономия .