Коментари - Задават се нови подобрения в Skype | IT.dir.bg
назад

Задават се нови подобрения в Skype

Microsoft работи по плановете си да подобрява постоянно Skype, като приложението скоро ще премине към по-модерната облачна архитектура.

Обратно в новината

Коментари - Задават се нови подобрения в Skype | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че някой ползва ли скайп на телефона си все още???

иде ли? демек, задава ли се?

оставянето на видео съобщения е възможно от повече от година насам... стара информация

Ето защо форума е място където аборигените излизат от пещерите си за да изкажат мнението си за технологиите.

И колко ви платиха за тази тъпя реклама? Не го ползвам от както го купи eBay. Очаквано слабо представяне за ИТ раздела на дир.

Скайпа е очевидно хибридно приложение. Нещо което се представя като друго или е постигнато по друг начин. Реално Скайп-а е брузер! Даже ако сте на по стар Windows и се обнови, може да ви откаже да се пусне повече, защото IE-то ви било старо. Така че на стар Windows най-добре да бъде забранено обновяването. Може и директно да се отреже адреса за обновяване, като се пренасочи към локалната машина. За последното четете в интернет.

Не че бо ползвам много често, но откакто Майкрософт го купиха...първо като пусна камерата, се виждам с главата надолу и второ, няколко пъти аз виждам и чувам хората, а те не ме чуват, само ме виждат и аз мога само да текствам.

скипа става все по-голям и по-тромав. Наближава времето когато ще ни трябва отделен компютър само за него

E, га ти дивотията! Щели ПЪРВО да оправят мобилните клиенти за Android и iOS, а клиента за Windows Mobile, дето си е 100% тяхна OS, ще продължава да куца с всички крайници! :-(

че кой ти брои Windows Mobile за нормална мобилна ОС, че и да е приоритет ? С екзотики никой не се занимава ..дори създателите и.

Миналата седмица цялата ню-йоркска полиция си смени телефоните с Windows Phone 10 базирани. Иде реч за 36 000 души!

Че, кое и не ненормалното? Като бързина и стабилност и iOS и Android са на обиколка назад. Обаче поддръжката на НЯКОЙ приложения е отвратителна.

Уф. пак трябва да решавам. Или да запазя старичкия комп и да не ползвам скупето, или да купувам нов и да продължа със скайпа. Че десетина годишния ми комп в ХП, сега го зарежда 4-5 мин. И то без антивирусна. А с ctrl+alt+del да не казвам кво става, че ми се изправя косата като погледна големината на процеса.

Пробвай на старичкия комп да сложиш старичка версия на скайпа (3.8 примерно). Виж дали ще бачка така...

Имах и работеше добре. Беше някаква резната версия смъкната от руски сайт. Само дето вече не ставаше да се прехвърлят файлове. Човека отсреща праща файл а при мене не иде...

Не няма да работи, спрени са до версия 7.XXX. Инсталират се но до там, дори да имаш акаунт не може да се впишеш. Така че сори, слагай някоя седмица.

След всяко "подобрение" става все по-голямо по обем, неизползваемо, скапано, мудно, дразнещо и губещо основната си функционалност и предназначение. То от майкрософт май няма какво друго да се очаква.

Ами не го ползвай, койте кара?

Ал

Нуждата.

СКАЙПА Е ШПИОНСКИ СОФТУЕР ...

Да, вярно е, Майкрософт са успели дотолкова да развият продукта, че през камерата вече може да ти прочетат мислите. И което по-лошо - да ти ги вземат и главата ти да остане празна, Комуноиде дървен!

остави го човека, шизофреник е. До ден днешен си мисли, че е в Детройт, а той е в село Дебелт, бургаско.

На Бил Гейтс най-големите постижения са "придобиването" на кода на ДОС от IBM и умението с козметични тунинги (ъпгрейди) да правиш нови версии и да принуждаваш клиента да ги купува.

ще преименува секцията Call phones на Calls друго хубаво нещо дето може да се подобри е да сменят копчето exit със quit...

Не бе, тук тънкият им замисъл е друг. Скайпа ти омешва скайп адресите на абонатите ти с телефоните им, показва ти ги написани на ситнеж, един до друг. И ако не се вгледаш по-отблизо, звъннал си по телефона... и оппаа, набутали са те с таксичка за телефонно разговорчеее. И те така... Отделен въпрос е, че се самопогребаха. Официално спря да ми бачка. Не иска и не иска... Ми да мрат.

Не работи защото си със стара версия, сложи новата и ще работи, гаранция.

Нормално да го променят, както им е кеф и изгодно. В крайна сметка безплатно е само сиренцето в капана за мишки. А ние сме точно мишки - никой не иска да даде 5 долара месечно за приложение с доказана сигурност.

Всъщност не е безплатно. Плащаме си абонамент за достъп до мрежата, за телефон и т.н. Ако могат да ме накарат да платя за приложение бих платил също, проблемът им е, че нямат нищо за продан. Къде е да изградиш инфраструктура за мрежа по света къде е да напишеш някакво просто приложение и да искаш да събираш съпоставими такси за да го ползва някой. То да искаш може де, кой не иска - ама дотам.

Плащате си на оператора и на производителя на телефона, не на Майкрософт.

Би ли посочил едно приложение с доказана сигурност или това беше само да се покажем компетентни по въпроса.

Само си плямпам май.. не мога да посоча истински сигурен, но очевидно безплатните не са сред тях.

Идеята е проста всичко се качва на сървърите на Майкрософт: снимки, чатове, разговори. И там си остава. Изобщо понятието ОБЛАК го вкараха в употреба да замаскират думата нашите сървъри. На практика с тази стъпка с директната връзка между отделни клиенти се приключи. Майкрософт иска да стане един огромен "биг брадър"

Само Майкрософт ли? Че ябълката много отдавна го свърши това. Всяко приложение вече ти предлага да ти запази данните на облака.

А бе засега успявам да го удържа да не се обнови, предлага ми го при всяко стартиране и т.н. заедно с обещанието, че повече няма да ме пита искам ли да се обнови като имат нова версия... Вече губя скайп контакти, хората почват да го деинсталират. Да прати човек снимка стана приключение, разсъждава над нея, кога станало кога не - простото пращане на файла както си е е демоде работа, не може то така. Омазана работа, като практически всичко дето го пишат напоследък новоизлюпените "програмисти" дето дори не знаят колко омазано пишат.

Покажи им , тигре, на тия новоизлюпените "програмисти" как се пише софтуер за видеочат!

Всъщност доста по-сложни неща съм показал как се правят. Ти си се напъвай да се самоубеждаваш как всички останали също са загубеняци, току виж почнало пък да ти помага и си се поуспокоил(а).

Едно от последните "подобрения" е, че вече не може да се пращат файлове директно между клиентите, а всичко минава през облака, където си и остава, за всеки случай :)

Нима знаете как работят всички други приложения ? Хвала на такива специалисти !

Когато скайпа беше програма за размяна на съобщения МЕЖДУ клиенти (а не с посредничеството на М$), теста беше прост: Пускаш файл на който и да е от списъка. Отваряш ДОС прозорец и пускаш командата netstat с параметри за да видиш с кои IP-ta има връзка в момента . След това трасираш връзката с команда Тracert и е ясно,че информацията тече между двата компа и то по най-късия път. След като го взеха М$ и всичко започна да минава през тях. Направи тестове: 1.Прати файл на някой офлайн и излез от скайпа. 2.Изтрий си хронологията. Задай да не се води никаква хронология. След това инстални скайпа на друг компютър и виж как ще ти дойде цялата "изтрита" хроноложия от нейде...

Симо Симов

Всеки що годе грамотен потребител може да разбере дали един файл се точи директно, или минава през сървър, или някакви проксита.

дай да им препълним сървърите с филми по 50 ГБ :)

Неграмотната микромека сган унищожи един прекрасен чат клиент. Добре че има и други подобни които получиха шанс да се развият.