Коментари - Новият Skype е напълно преработен | IT.dir.bg
назад

Новият Skype е напълно преработен

Microsoft обнови радикално своето приложение за общуване Skype.

Обратно в новината

Коментари - Новият Skype е напълно преработен | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз си ползвам версиите 4.2 и 3.8. По-добри няма! Ще ги ползваме с приятели още много години.

Аз си ползвам версиите 4.2 и 3.8. По-добри няма! Ще ги ползваме с приятели още много години. Работят и на ХР и на Сървис Пак 2 и надолу. Просто трябва с шестнадесетичния редактор да си ги подкарате :)

забравиха да кажат за копието на разговорите до службите ...

Точно де. СЪс стария скайп не ставаше да се подслушва. Никой не им продаде технологията на криптиране. За това и го купиха и съсипаха.

Върви ли на ХР ?

100% не. Той спря да върви преди повече от година.

дкми

Има ли нещо, придобито от микрософт, което не е съсипано? Двата най-фрапантни примера: Скайп и Нокия. И двете са история.

За Скайп си прав, но за Нокиа - не. Нокиа си беше със затихващи функции много преди да бъдат купени от Майкрософт. Нокиа беше съсипана от собственото си ръководство, което точно в периода, когато смартфоните набираха популярност, заяви че смартфонът няма бъдеще. Затова щели да си правят телефони с копчета ... и зае..ха собствената си линия със Symbian. После осъзнаха грешката си, но вместо да я оправят, направиха нова ... а трябваше просто да яхнат вълната и да се насочат към Android ... и накрая логично свършиха в ръцете на Майкрософт.

"....свършиха в ръцете на Майкрософт"... Само как звучи... все едно Торбалан, ако не слушкаш... Creepy...

МС все повече и повече забатачват Скайп. Сдобих се МС Лумия 550. Инсталирах Скайп. Логнах се, но ... приятелите ми не се появиха. Наложи се да ги каня повторно да ми станат приятели. Второ: онлайн приятелите не се подреждат в началото на листа, а всички са подредени по азбучен ред. Трето: след приятелите ми са подредени и други хора, които са взети от адресната ми книга, но не са ми приятели в Скайп. Вчера в лаптопа се появи покана да инсталирам нова версия на Скайп. Реших че е нещо ново. Оказа се че е 100% мобилната версия с недостатъците които описах по-горе. Незабавно се върнах на класическата версия. Като цяло Windows Phone е тотален боклук, а Скайп не пада по-долу.

Аз ползвам същия Nokia Lumia 550 и съм много доволен! Никакави проблеми със Скайп! Нито с FB, нито с Viber!

kolko davat ot MS ZA REKLAMATA IZKAM I AZ DA IZKARVAM PARI OT NI6TO - SAMO KATO PI6A GLUPOSTI

Пълни глупости. Аз ползвам Lumia и работи без проблеми. Skype работи съвсем коректно. И никога не е имал каквито и да е "забежки". Тази техника не е за талибани мой човек.

Търся качествена алтернатива на скайп за нокия 3310

Търся подходяща батерия за онзи телефон с шайбата. Ако може с размери на батерия от 4.5 V...

Някой да предложи читава алтернатива на Скипа. Естествено без обвързване с телефонни номера и подобни бигбрадърски простотии.

Google Hangouts - пробвай и ми кажи дали си доволен.

Ето ти още една: "Jitsi" - на български е "Жици" - разработка на българина Емил Ивов от преди 13 години но във Франция.

Проблемът не ти е намирането или дори написването на добре работеща алтернатива, а прехвърлянето на контактите ти към нея. Тоя влак е заминал и MS ще трябва мноого да се напънат докато се появи необходимост от друг влак на гарата на който да искат да се качат, години за доизцеждане имат още.

От момента в който си купих телевизор със Скайп и само след един месец МС спряха поддръжката на Скайп за ТВ - побеснях - от тогава - не го използвам.

Абе,кой в 21 век ползва скайп?Аз интернет даже нямам,а па тия туй ти-онуй ти.А си заврете шпионите от зад.

Не ползваш интернет, ма ич... Това си го написал по морзовата азбука и с нета на комшията...

За жалост, скайпа не е това което беше. В последните версии е включена телеметрия... (telemetry.db). ... а беше хубава програма ...

беше, преди да я вземат майкрософт.

Не използвам Skype от 2011-та. Дори не съм и помислял да го тегля и инсталирам.

що ???

че не става за нищо; изисква 5 пъти повече ресурси от преди и обикновените интернет скорости не му стигат... вайбъра е 2 пъти по-добър и работи безотказно так дето скайпа не ще

Е тва просто си го исмука от пръстите. По скайп може да проведеш безупречен разговор дори и да са ти свършили бързите mb. Докато по вайбър даже не може да отлепиш. Все пак малко коректност не е излишна.

Телефонът ми е от 2007 и не мисля че ми трябва нещо повече. Приложения за комуникация освен Skype, TeamSpeak и Discord не използвам. А за тези, които мислят че Viber е по-добър от Skype, не ми се и коментира. 90% от приятелите ми са в Skype и все още си водим канцерогенни дискусии от 2011. Watsapp е за децата, Skype е за пуберите и Facebook e за старците (да са живи и здрави всички).

Скайпа съм го премахнал от Андроид, че много лакомо лапа от батерията. Нищо качествено не предлага, за толкова голям харч на батерия. Вайбър е напълно достатъчен за комуникация.

А бе няма да мирясат докато не стане неизползваем и скайп. Вече Е много по-зле от преди, примерно за да прати човек .jpg файл без те да умуват как да го преправят по пътя трябва да му смени суфикса - и не знам дали това все още работи. Вече имам контакти, които спряха да го ползват. И не че има свястна алтернатива, райбер за андроид работи по-добре от скайп там (скайп се успива и с часове не вижда нищо входящо) но е прекалено обвързано с телефонен номер. Пак поне не блокира така ужасно целия грамофон както правеше в началото, беше непоносимо, бях го махнал за около година.

Там където МС пипне, повече трева не никне. Когато не могат да направят нещо хубаво, изкупуват конкуренцията и съсипват продуктите или ги преработват с шпионски възможности, за да продават откраднатите данни. Трябва да се отървем от монопола на МС, засега има читави алтернативи за повечето неща.

От няколко месеца искам да се отърва от скайп, но не мога да си харесам нищо

ако щеш даже гугъл + е по-добър

sulio@mailinator.com

Пробвай blackberry messenger. Има го за всички платформи,работи перфектно и не е вярно че блакбери загива,просто вече няма да прави хардуер а го дава на китайците. Блакберито ще прави само софтуера и го прави повече от добре.

lol... Господа и дами от Миркософт, Скайпи е МЕСЕНДЖЪР, за такъв бе създаден и това му е същността! Така и не го разбрахте, това Е ПОСТО НАЧИН хората да общуват помежду си! Като го накачихте със всякакви функции, вкл. и шпиониране, НЕ ГО ПРАВИТЕ ПО-ДОБЪР! Много скоро, този продукт ще последва съдбата на всички онези, които забравят за основната функция, а гледат собствения си интерес и се опитват да то продават неща, нужни само на тях! Още повече, Скайпи вече далеч не е единствен, хората вече имат десетки възможни алтернативи и ще преминат към тях за нула време. Понякога, пазарът работи и за потребителите :)

Абе кой е този "Скайпи", за който говориш?

Абе това е пловдивска версия,бре!

Шпионирането му е основна функция още много преди MS да го купят. Откак го купиха съм малко по-спокоен - така и така имат пълен контрол над Windows и могат да те логват както си искат. А Скайпа има една отвратително гнусна "екстра", която е от типа Шпиониране за всеки. Логваш се на 2 компютъра с едно име, всичко което пишеш на единия се появява и на другия като няма никаква индикация, че има втори логнат. Все едно втора сим карта, която слуша всичко от първата и никой не ти казва, че съществува.

Вчера реших да се логна със скайпа със стара регистрация (Имам няколко регистрации). паролата не я помня. И преди ми се е случвало - давам си пощата и ми пускат линк към сайта им за смяна на паролата. Да ама не! Вчера ми поиска регистрация в М$ (М$ account). Еми, теглих му една. Колкото до версиите до 3.8, тогава когато пращаш файл и той минаваше по най-краткия път между тоя който праща и тоя който получава. След 4 - минава през техния сървър. 100% от там са слага копие на някой облак... Защо ли?

Да ти гледат порното

Едва ли това е целта им, по-скоро е в посока контратероризъм. Веб и подобни програми се използват много интензивно не само от ислямските фундаменталисти, но и от всякакви други радикали.

А минава ли ти през ума, че мога да искам да пратя нещо на човек, който е офлайн и да си го получи, когато влезе в скайпа?

Минавало ми е. Но за това си има поща и прикачен файл към писмото... Е верно, че тогава тея от М$ не знаят какъв файл ще му пратя (освен ако не са комбина с пощенските работници).

Супер е. Пробвах го на айфон. Сега го чакам и за 10-ката. ПС, ти нормален ли си, какъв вайпър, вайбър и оодобни изкопирани програми?!? Скайп е най-добрата IM програма, особено а видео и глас. Вайбър, бааахахахахах....

".... приложението вече се доставя на Android устройства, а скоро се очаква и версията за iPhone." Твоя Айфон с андроид ли е ? Ще е специална разработка :))))

Тия осират всичко, до което се докопат!

Да бе, да не би причината да е security? Преди месец оправях акаунтите на три тамагочита!

Че кой ползва още Скайп, бе братко?!

Това кои го ползват вече. При наличие на Viber и т.н.

Viber си е пълна боза. Не че не развалиха тотално Skype но все още разговорите пo Skype са доста по-добри. А ако е само да пращаш маймуняци то избора на програми е голям.

ама като скайпа земе да ми насича разговора с кумеца даже без видео, му дзвънкам по вайбъра и нема проблеми... шо ли тъй...??

И няма нов Skype за собственият им Windows Mobile 10?!? Тъкмо M$ започнаха да го докарват до читава мобилна OS преди две години и го загробиха напълно... :(

Аз съм със сравнително актуални телефон и комп и не ме притеснява толкова, ама нещо не ми се връзва... На мен ми звучи като да купиш Ламборгини и след няколко години да правиш коли, които нямат нищо общо с предишните, но не са по-добри, а може би са по-бавни и горят повече... Като са искали нова разработка да са я направили, защо платиха милиарди за скайп... Има си вайбър, лайн, на фейсбука разни месинджъри, дори ICQ май още си работи и поддържа видео разговори... що не направиха нещо ново... Единственото "оправдание" е че с купуването на скайп "купиха" и потребителите, ама аз например повече харесвам лайн и скайпа ми е само по работа, тъй че ако го поомажат и юзърите ще изгубят...

Скайп беше купен за да отстранят конкурентите естонци, както и да гепят алгоритмите за шифроване, които и до сега не са разбити!! Ндаа..

Боли ги за шифровачните алгоритми. Купуват се клиентите ! Фейсбук струва един камион с пари, ама без клиенти никой няма да даде и 1 долар.

Скайпа от известно време си е хибридно приложение. Реално е браузер. На стари Уиндоуси може да ви откаже да се пусне след упдейт, ако IE-то (преди Edge) ви е старо. То и е донякъде логично, защото така сигурно ной-лесно ще се направи като външни компоненти. Реално гледате все едно страница.

На мен су ми върви перфектно и на ифона и на убунтуто. На Виндовс не съм го ползвал от година ама и там си работеше супер на 10-та.

Някога беше лека, удобна и бърза програмка за да се свържеш с приятел. Сега компа ми се задъхва само при включването на скайпа

А видео имаше ли или само чат?

От самото начало. С това смаза icq. И скайп никога не е била лека програмка. Миранда беше такава.

И защо се чувстват задължени да замяза на фейса? Да не се окаже, че са го преработили не от, а до нулата?

Голяма новина, страшен успех на МС - сменили малко цветовете и иконките и ще им дадат награда за софт на годината.

Не е само това. Направили са го супер тъп и неизползваем.