Коментари - Skype не работи в почти целия свят | IT.dir.bg
назад

Skype не работи в почти целия свят

Неотдавна Microsoft кардинално обнови интерфейса и функционалността на Skype, но това може да се окаже причина за глобален проблем.

Обратно в новината

Коментари - Skype не работи в почти целия свят | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Microsoft са най-добрите. Кой има повече продадени операционни ситеми? Когато фактите говорят и дървените философи трябва да мълчат. Пишат срещу тях, а на компютъра им Windows, сигурно са изненадани.

Абсолютно са най-добрите. 10ката идва с вграден, почти невъзможен за махане спайуер, но М$ са най-добрите. Каквото купят goes south way, ама не, те са най-добрите. Браузера им sucks, признаха си - затова пуснаха нов, дето и него не го обичат, ама M$ са най-добрите. От известно време допринасят активно за кернела на главния си конкурент, сигурно от добро сърце, а не защото разбраха накъде отиват нещата, но не - те са най-добрите. Операционата им система е ламя за ресурси и разбира се е конспиративна теория, че това е така за да се стимулират потребителите да купуват по-мощен хардуер много по-рано отколкото би трябвало при алтернативите, но не - M$ са най-добрите. Ако на някой дори и малко е придобил впечатлението, че Redmond Giant са най-добрите в яденето на зелника, дето убедените, че няма негова алтернатива му дават - това е илюзия, просто М$ са във всичко най-добрите. И да, сигурно и аз пиша тоя коментар, от компютър с Windows :)))))))))))))))))))))))))))))))) Сигурно, ама в някоя паралелна вселена. И не, не е истина, че почти всичко, което се прави на Win машина с изкл. на професионални CAD/CAM приложения, може да се прави и на машини работещи под най-големия им конкурент и то мнооого по-бързо и леко. Това е излюзия, създадена от пропагандната машина, дето пречи на М$ да оползотвори няколкото излишни стотинчици - в никакъв случай ненадутата цена за 30-тина гигабайтовия им шпионращ троянец, ъ-ъ-ъ, искам да кажа перфектен продукт, дето на моменти знае по-добре и от вас, че искате следващата му версия и други М$ продукти. Не вярвайте на тази злоумишлена пропаганда. М$ и нищо друго.

Това, че ти с боза, не всички са като теб ламери! M$ са алчни маймуни винаги били, купиха скайп и му еаха маката. Сега от 1-ви юли спират 4.3.0.37 за линукс - последната стабилна версия със стария код! И са пуснали една кочина, с 20% от функционала. За заблудените хора като теб, ще кажа, че новия проект няма да използва вече p2p, а ще минава през сървър целия трафик! Може ли да се сетиш защо?

дкми

Много микрософт тролове са се навъдили, и си защитават компанията-майка :) Дано поне хонорара да си заслужава. Скайп фор бизнес, скайп фор незнам си кво - все същите ла_на са си. Не знам защо милите тролченца си мислят, че само те ползват въпросните скапанайп-ове. Стига сте си хвалили отрочето. Сега си пуснах един скапанайп с регистрацията, която имам не помня от кога, и имам около 200 контакта. На линия бяха точно три.... тъй че - ще пиете една студена вода! Скайп беше добър софтуер. Откак го взеха меките, и стана Скапанайп - положението е плачевно, и си изгубихте потребителите. Всяко нещо има начало и край, а краят на Скапанайп е близо.

Тия микрософт къде пипнат си оставят пръстите. Основно мото на тяхната фирма. А иначе хората са прави, че всеки масов софтуер се събира данни за АНС. На стадото му се подарява "социализиране".

Преработват го, за да може ЦРУ да следи когото иска. МС работи зьа ЦРУ и всичките му програми са в услуга на САЩ.

Моя си бачка без проблем! Хубав или лош, без кинти е! За такива като нас, дето живеем на майна си Райна, си е ОКъ. Пробвах с две-три други програмки, ама както пише "dp", няма с кого да си лафиш!

На този свят безплатно е замо сиренцето в капана за мишките. Приятен апетит!

Ms Lync e много добър, много лесно се прави скреен шаринг с него и разбира се е интегриран с АД. Що се отнася до безплатната му версия - ползвам я само за разговори до бг един път в месеца.

МС объркаха Скайп откакто го купиха. Не знам дали е от Widows Phone, но в последните 3-4 месеца нещо не е наред. Приятелите ми ме чуват само когато аз ги потърся. Когато те ме търсят не ме чуват. Когато звукът тръгне се чува добре - ясно и без прекъсвания. Видеото (и двете камери) не работи в синхрон с въртенето на телефона в хоризонтално и вертикално положение.

До dp: Преди да бъде купен Скайп имаше стотици милиона потребители, които обаче ползваха главно безплатните услуги, като се добави и липсата на реклама така за 2010 Скайп имаше загуба от 7 милиона долара и дълг от 686 милиона и това щеше да е само началото поради появата и на други алтернативи. До dkmi123: Всъщност незнам дали е голяма фирмата, когато отворя моя Skype for Business само на буквата А са повече от 100 човека, ти как мислиш? До 123423241: Факт е че от 2015 Lync вече се казва Skype for Business. Факт е че днешният Skype не е като онзи от 2011 а от 2014 бе сменен и протокола на MSNP24. Факт е че в новият Skype акаунта може да се свързва с Windows акаунта и така да се свързваш с хора които използват Skype for Business. Факт е че новият Skype вече може да се инсталира навсякъде:компютри, телефни,телевизори, игрови конзоли. За мен противно на някои мнения Майкрософт вдъхна нов живот на Skype и той в момента преживява ренесанс.

Факт е че поголяма ш*тня от skype for business няма.

дкми

Това, че някой ползва скапанайп, и имал 100 потребители на буквата А не означава, че скапанайп не е боклук... То и аз имам един мобифон от 2000-та, в който имам 500 контакта, ама - хайде, използвай го де :) Иначе изглежда като нов, benefon dragon. Само дето не знам къде е... Скапанайп не съм ползвал от 2006-а. И не ми липсва.

Някой знае ли, защо Скайп стана толкова "успешна" и популярна програма? При все че функционалността й е миниатюрна, демек - Voip + камера + още нещо. Важно е "още нещо"-то! А именно, че събира и сваля информация нонстоп, основно статистическа, но и детайлна от който е интересно. С други думи - който играе с ЦРУ - пичели! Иначе, ползвайте си скайп, харесвайте го... блажени са невежите! Със здраве!

Ти ко имаш да криеш от ЦРУ? Данси ебал тръмповица?

Мине се не мине известно време и започват да предричат смърта на Skype. Истината е че Майкрософт го спасиха, защото го очакваше съдбата на ICQ със появяващата се конкуренция и кризата му преди да го купят. Сега всички големи фирми използват Skype for Business защото е добър и интегриран в Outlook. Единствената конкуренция която съм виждал за бизнес е WebEx, но в по-малък мащаб от Skype, така че дерзайте Skype хейтъри.

И каква беше кризата преди да го купят.

дкми

"Сега всички големи фирми използват Skype for Business" Нямаш си на идея в каква голяма грешка си! Ако под "голяма фирма" разбираш БГ офис с три секлецарки, един шеф и двама ламери, наречени "системен администратор" - може. Големите фирми ползват Slack и Brosix. Brosix дори е български :) И си е чист p2p, сървърите съхраняват само самите потребителски профили. Цялата комуникация е p2p. Но в последно време Brosix отстъпва на Slack.

Много си неподготвен, пич. Идея си нямаш как се работи в истински печеливша и производителна организация. Корпоративните решение на Мicrosoft се изплащат за отрицателно време. Младите служители усвоиха работата със бизнес скайпа и ускориха вътрешния цикъл на координация почти двойно в сравнение с по-старомодните колеги, залепили се само за електронната си поща. За да си представиш колко сме големи само ще спомена, че разходите ни за заплати и осигуровки миналата година бяха малко над 300 милиона евро.

Skype for Business = Microsoft Lync и той няма нищо общо със скайпа който всички ние ползваме. Lync не ползва p2p и може да се администрира през Active Directory. Microsoft само му смениха името на Lync-a. Ползваме го във фирмата, но както казах това не е skype.

дкми

Има много по-добри решения от тъпия скайп, едно от които е българският Brosix. Обаче има проблем: зомбитата са свикнали на скайп, и не искат и да чуят за друго.....

Какво зомби да съм, като всичките ми познати са там. Аз ще мина на програмата, познатите ми не. Не са и толкова занимаващи се с компютри, някой трябва да им го инсталира, да им направи профил. Аз искам да мина на друго, но няма си пиша сам там я.

дкми

Именно де! Това имам предвид под зомбита. Вместо "чат в скайпа" не може ли просто да се обядят? Ако нямат тарифен план с безплатни минути - не е скъпо, да си вземат. А и има десетки други приложения, които превъзхождат недоразумението скайп. Всеки така казва - "аз ползвам скайп щото другите го ползват"... овце. Аз пък не ползвам нито скайп, нито фейсшит и не ми пука, че другите го ползват. Който трябва ми има номера и ако има нещо- да се обажда. На "стрелички" не отговарям.... кой квото иска да прави.

мине се не мине и се появяват разни статиики колко бил лош skype. аз го ползвам толкова години и досега проблем не съм забелязал. работи си перфектно.

работи навсякаде

А досега къде са дрямали ве Микро$, та сега започнаха да 'работят усилено". Я направо аут и да го ду-- по вода.

Каквото и да направи Microsoft, все е калпаво и ненадеждно. Преди да купят Skype програмата си работеше чудесно и беше удобно средство за общуване между отдалечени хора. Майкрософт са боклуци!

Работят по въпроса, дааа. А бе докато не го унищожат напълно няма да мирясат, посоката беше ясна откак MS ги купиха. А свястна алтернатива няма, проблмът не е толкова технически колкото е въпрос на списъци с контакти, това явно се напъват в MS да употребят някак - досега да бяха загряли, че нямат вариант, късно е. Тоя кораб е отплувал.

Няма Skype, няма проблем. Има алтернативи. Работещи.

Работещи алтернативи сигурно има, ако ще контактуваш със себе си и един-двама близки които кандърдисаш да опитат и те.

Че днес кой ползва скайп, като има вайбер, лайн, вечат, вхатсъп? В момента скайп е това което беше ICQ преди 5 години, ако изобщо читателят знае какво е ICQ.