Слънцето навлезе в минимум

Лъченето се засилва заради липсата на петна на повърхността на нашата звезда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статията е написана доста неясно, и от нея не може да се разбере какво е това лъчение, което се засилва, когато Слънцето е в минимум. Всъщност, Слънцето излъчва както светлина, така и потоци от заредени частици, които се наричат "слънчев вятър". На всеки 11 години магнитните полюси на Слънцето се обръщат, като това е свързано със повишена слънчева активност - повече слънчеви бури и петна. Слънчевата светлина е почти постоянна, и при слънчев минимум намалява съвсем леко (с около 1%), но потоците заредени частици при слънчев минимум намаляват многократно в сравнение със слънчевият максимум. Освен "слънчев вятър" има и "междузвезден вятър" - това са потоци заредени частици в междузвездното пространство, излъчвани от останалите звезди в галактиката. Слънчевият вятър като правило изтласква междузвездният вятър извън слънчевата система, и само частиците с много висока енергия от междузвездното пространство могат да стигнат до Земята, и съответно междузвездният вятър е много по слаб от слънчевият като количество на частиците, но неговите частици са с много по висока енергия от слънчевите. Когато слънчевата активност ( и съответно слънчевият вятър) намаляват, междузвездният вятър, достигащ до Земята, се увеличава. Тъй като частиците на този междузвезден вятър са с по голяма енергия от заредените частици от Слънцето, те проникват по дълбоко в земната атмосфера, и участват във формирането на облаци по близо до земната повърхност, а тези облаци играят по голяма роля за формиране на климата в различните региони на Земята.

Предлагам на редакцията на DIR да ти публикуват коментара, в статията. Много по смислен и дава повече информация за слънчевият минимум. Благодаря ти за добре представената информация.

Не коментара, ами цяла отделна статия публикува Гогов! :)

Ами ся? От глобално затопляне, сега ще ни плашат с такова изстудяване. Не мож им угоди на тез глобалисти

Супер, сега е шансът на НАСА да заснемат как първите американци кацат на слънцето. Щом през 60-те са издържали - без никаква защита, но и без никакъв проблем - на унищожителната радиация, адските температури и непрекъснатия дъжд от микрометеорити на Луната - ще понесат и Слънцето. Ако кацнат и излетят бързо.

Започваш да приличаш на обикновен провокатор. Хвърляш едни небивалици и чакаш ответна реакция. Нямаш ли ИСТИНСКИ доказателства, които да коментираме? От доста време чакам да публикуваш нещо, но ти само дразниш русофобите с нелепи изказвания...

Според някои изявеният слънчевият минимум може да предизвика Малка ледникова епоха, като тази между 15-и и 19-и век. Изследвания обаче насочват, че "много фактори, включително вулканична дейност, са допринесли за по-ниските температури тогава". === Я не ми говорете глупости! Времето всъщност се затопля, въпреки че температурите се понижават. Преди две години ви казах, че имаме 12 години преди края на света. Света трябва да загине от глобално затопляне и повишаване на морското равнище. Това е защото климатичните модели на моите учени не включват слънцето, щото кво е някакво си слънце в цялото уравнение?

Чудя се колко прост трябва да си за да вярваш в това . Като се стопи всичко нивото на свтовния океан ще се повиши с 5 метра, най-ниските места до 5 м надморско равнище ще потънат , но тук сме 700 м нмр , не виждам какво особено може да се случи.

Но не забравяй, че ще има огромни потопи, цунамита и т.н. Но няма и да се случи. А само Аллах знае, кога е краят на света.

Ако само Аллах знае, кога е краят на света, защо не го питаш? Земята неведнъж е минала периоди без ледени шапки. Нито сушата е изчезнала, нито живота е бил унищожен.

Е на кота 500 м. н.м.р.