Коментари - Какво поражда супербурите на Слънцето | IT.dir.bg
назад

Какво поражда супербурите на Слънцето

Аномално силните слънчеви бури, които стават по няколко пъти на десетилетие, възникват в резултат на сблъсък на потоци слънчева плазма.

Обратно в новината

Коментари - Какво поражда супербурите на Слънцето | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХААРП а?

Суперизригването можело да доведе до колапс на инфраструктурата на планетата. Какво означава това - че ще ни се стопят магистралите и пътищата ли ?

Не, означава че ще се "изпържат" всички сателити, може и доста от електрониката на земята да пострада. Глобалните информационни канали и тяхното оборудване се водят инфраструктура вече.

Бай Ставри...?Нямаш представа колко много зная по въпроса и и колко много знаят същите тези учени за който говориш.Нямаш и никаква представа за какво става въпрос в тия среди.Провеждат се какви ли не безумни изследвания, само защото се финансират от разни еко програми. който после ти ги начукват на тебе да ги плащаш.Пример търговията с въглеродни емисии.Познай от кои джоб излизат парите?

Човече, що не си пиеш хапчетата сутрин?

Затова пък виждам ти пиеш твоите.Това е хубаво

Още нещо в допълнение.Няма плазма с гравитация.Близко до ума е че значи вътре има нещо много тежко плътно и голямо.Известен факт е също, че летателни апарати от подобен клас използват плазмена обвивка именно за да ги предпазва от температурата на звездите и да им осигурява най-подходящата среда на предвижване.

Аз пък никъде в статията не прочетох, че пише нещо за гравитация...

Щом си толкова навътре я ми кажи къде има потоци униполярна плазма. А и да те осветля има си гравитация, все пак са частици с определена маса.

Муахаха! Бай Герги, къртиш мивки! Ех само ако повече хора с такива идеи ходеха по научните конференции, щеше да е далеч по-интересно и забавно.

Как да няма гравитация плазмата бе човече?!?!От какво се състои плазмата - от силно йонизирани атоми - мешавица от свободни свъхенергизирани електрони и ядра без електрони с висока енергия.Те не са ли материални и не притежават ли основната характеристика на материята-гравитацията?

Зная сега какви ще бъдат коментарите, но... това не са изригвания, а пространствени скоци на летателни апарати който използват звездите и черните дупки като ускорители.Има няколко теории по въпроса тия к'во се правят на луди?

Е, ти нали си знаеш?

Подозирам, че единствения скок, който ти убягва е този, с който си паднал на главата си.

още преди век класика е написал : О, свещена простота