След 183 дни в орбита: Тримата тайконавти се завърнаха на Земята

Капсулата се е приземила в пустинята Гоби в автономния район Вътрешна Монголия

Обратно в новината

Коментари - След 183 дни в орбита: Тримата тайконавти се завърнаха на Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поинтересувайте се - Хайшенвай е името на кой град в Русия? и от кога този град е в границите натази държава. Да не се окаже, че Сибир и далечният изток са руски, ама от няколко десетки години. Нещо като Крим и другите територии за които руснаците постоянно претендират. Апропо, с тези си твръдения руснаците много напомнят на македонците и сърбите.

183 дни в космоса, тези ще плащат ли данъци и на кого?

У нас влакове се блъскат в скали...

Какво общо има едното с другото? Навсякъде по света се случва да стават наводнения, да падат скали, да удря цунами или торнадо. Това е природа - не за виси от човека. Сравнението ти е тролско, малоумно. Демек, типично да пудел на Путин.

Колкото и да ти изглежда странно, има връзка. Това че не я виждаш си е твой проблем. Голям проблем.

Е то ти може да виждаш и връзка между избухването на свръхнова, в галактиката Андромеда, и засяклата пушка на Иван Петров, срещу глигана, ама това си е твоя работа. Нас не ни касае. Ма въобще.

Ние имаме сателит.

ама не лети

Де го нашия сателит ?

Кой не лети? "Интеркосмос-България-1300" или "ЕндуроСат Едно"? Или говориш са предстоящото изстрелване на BulgariaSat-1?

До ?: Има сайт за следене на сателити. Там можеш да проследиш тракинга на "Интеркосмос 22 (България-1300)". Мога да ти дам и линк, но много бързо го трият модераторите...

Браво на китайците! И ако забелязвате, си имат освен Тайконавти, и регион Вътрешна Монголия. А знаете ли кое е Външна Манджурия? Е това чакат китайците от Путин да им върне... Не се, но някой ден... И този ден наближава с доста ускорени темпове ;)

Кога Сибир е бил в китайската империя, че чакат Путин да им го върне?!? Тази глупост още ли я дъвчете?!? Над 90 % от населението на Китай живее в южната част на страната в крайбрежните региони. Кой луд ще отиде в Сибир доброволно?!? Аман от глупотевици!

Ами Манджурия е покрй морето - Влдивосток или на някоя по-големичка река като Хбровск..... За острови като Сахалин или Курилите да не говорим... Има какво заграбено да връщат московските наглеци.

_stankow

Към Сахалин и Курилите какво пък отношение има Китай !?!? Я направете справка чии са били, кои страни спорят за тях ... Китай го нема в тази схема :D :D

китай са си там, и има някакви дребни племена за съседи вкл. племената на орките и евенките

То по тази логика и на нас всички съсвди са ни длъжници , ама.....ще имаме да вземаме

Сякаш някой вярва на китайските другари. :-) Тези са били в космоса, колкото и електромобилът на Мъск патува към Марс. :-)

Bravo be, katil.

Не разбирам какво ви пречеше да наречете тези "тайконавти" просто "космонавти". Така Запада нарича китайските космонавти, но в България никой не е чувал този термин.

Това е китайска дума, не "западна"! И "космонавт" е "руска" дума. Американците казват на своите "космонавти" астронавти. Французите "спасионавти" и т.н. Използват в по-голяма степен СОБСТВЕНИЯТ си език. На български астроном би трябвало да е нещо като "звездоброец", а астронавт (от астра - звезда) може би "звездопътник" или "звездолаз" по подобие на "водолаз".

ние ползваме руската дума, защото покрай руснаците проимахме космонавти. и тази дума вече е в Речника

Ние ползваме руската, защото освен, че е по-точна като термин е въведена от хората изпратили първи човек в космоса. Лично аз приемам и американското наименование, но само ако успее човечеството да полети между галактиките/звездите ...

няколко трола разиграват игра дали думата космос е руска и защоне ползваме астронафт че май било по правилно!!! Хеххехехех, не е руска бе мунчовци това е термин от елинската дума космос..........

то така ако тръгнеш, всички руски думи са гръцки и български, има и някои латински дошли от немски и френски, монголските и тувинските думи са единици, като прабългарските.