Коментари - Apple патентова технология за следене на хора | IT.dir.bg
назад

Apple патентова технология за следене на хора

Функцията „Намери приятелите ми“ (Find My Friends), която Apple предлага в момента в бъдеще може да се превърне в „Проследи приятелите ми“ (Track My Friends).

Обратно в новината

Коментари - Apple патентова технология за следене на хора | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

събраха ви пръстовите отпечатъци, а сега и проследяване - честито!

То и затова се завръща модата на най обикновените телефони ,щото ще ви пръднат на оная работа....

Къвто и да ви е телефона, или та. -ДжиЕсЕма, Смартфоня и т.н - Говорете и пишете само и само на диалекта, който го можете!!! Пък да видим ония умници, надали ще могат да ни "разкодират"

Остава да патентоват моркова. Android Family Locator by Life360 simplifies life in the digital world by making it easy to stay connected to the people who matter most. With Life360 you can:  Create your own groups, called Circles, of loved ones, friends, teammates -- whoever matters most and chat with them in Family Locator for FREE. View the real-time location of Circle Members on a private family map thats only visible on Family Locator Receive real-time alerts when Circle Members arrive at or leave destinations (Eliminate disruptive Where are you? texts)

Никога Аппле!

Също никога Ферари,вила на Бахамите,яхта,сметка в Швейцария и други подобни...

Ако науча, че ферарито ме следи, ще го засиля в първата пропаст. Колкото до вила на Бахамите - не си струва биенето на пътя до там. Къщичката, която имам на Китира ми е пре достатъчна.

с какво ште ми помогне да ме знаят 100 човека каде се намирам.на които искам да ме знае каде сам ще мy каja.не ми харесва да бада следен или подслyшван по какавто и да е начин

Явно не си запознат с приложението. Или не ползваш моб. тел. на Епъл. както и да е, без твое разрешение не става проследяването.

ХАХАХХА НАИВНИК

Не ползвам такива шитни.

Какво е иновативното в това, че да бъде одобрен патента?

С нетърпение чакаме технологията "Смучи ми сладоледа" (Suck my D*ck)

Майко мила, каква новост ! Ама това го има от години. Но нали епъл го е въвела...

значи жена ме като хакне програмата ще може във всеки момент да види къде съм, без да знам. Лелеее!

По-лошото е, че ти нея ...

Бъркоф това още от първия сезон го може

Аууууууу, това откритие на Apple ли е? Щото до преди няколко години Андроид го имаше но след това изчезна. Дали не са им го забранили по някаква причина? А сега се предлага от конкуренцията?

преди колко години го имаше андроид ???

И сега го има, просто трябва да отвориш припожението и да видиш на гугъл мапс къде е човека с който чатиш.

Сега ЦРУ ще ги съдят за нарушаване на патентни права

Какво ще му патентоват не е толкова интересно. Службите знаят кой къде е стига да носи телефон все едно какво цъка човек по него. Но като стане едно копчето за включване на "да ме виждат къде съм" до това за wifi on/off например иди обяснявай защо и кога си го изключил... :D :D. В крайна сметка ще стане разбира се, трябва само всички да свикнат, че всеки знае всичко за всеки. По-добре ще се живее - ако и да изглежда страховито засега.

Може, ако хората са коректни един към друг. Но винаги можеш да излъжеш някой. Я колко мошенници са около мен.

Плоска клавиатура, GPS позиция...айде дайте нещо ново де. Стига глупости. Това са неща които отдавна се използват масово...е почти де, не си ги искал не си ги ползвал.

Location history, а преди това Google Latitude на Google Maps има, откакто ползвам смартфон с Android, т.е от 2010 г. Явно червивата, отхапана "Ябълка" пак краде нещо...

Те не крадат, те "патентоват".

Изглежда, че се опитват да патентоват нещо което съществува. Това "иновативно" ли е или "торлско"?

Стига с това следене бе спец служби, дразните. Ще ме амбицирате да изхвърля всички мобилни и остана само със стационарен телефон ...

burborko

Никой не те кара да ползваш мобилни устройства. Хвърляй ги и действай

Devil

Щом следенето те притеснява, може да ползваш от добрите стари телефони с хардуерни клавиши. Там пак могат да те проследят, разбира се, но едва ли ще е с точност от няколко метра.

Следяли го, на кой му пука за тебе бе айде марш в кочината

Е как па ще го патентова като гоогле го имаха преди години ( Latitude ) и работеше точно по абсолютно същия начин. GPS/Трианголация чрез гсм клетките и интернет. Тия пак си мислят , че са измислили света.

Примера с планината не е удачен. Телефона ще има местоположение от GPS-a, но как ще го предаде на другите устройства, ако няма връзка с Интернет, била тя и 2G. В колко процента от планините имат изградена комуникация? Освен около курортите? А иначе за следенето от службите, че те и сега си ни следят, какво толкова.

Ограничението на далечината на връзката м-у GSM-a и клетката е 35 км (20 мили) е породено не от силата на сигнала, а от груповото времезакъснение на спектъра на сигнала. Т.е над 35 км няма гаранция за качествена връзка, но не е речено че точно пък няма да има връзка. В Планината рядко има място, което да е отдалечено на повече от 35-40 км от клетка, проблема е дали не си в някое дере или овраг и тогава наистина да нямаш връзка. Подобен впрочем е проблема и в градовете - блоковете са богато армирани, правят разни сенки и интерференции и на практика условията са по- тежки от тия в планината. Но поради голямата гъстота на потребителите е икономически изгодно насищането с много клетки - така се водят повече разговори. А засичането на местоположението по обикновен GSM става чрез проследяване на служебния тафик от овърхейдинга. Когато GSM-a е в обхвата на няколко клетки и силата на сигнала е променлива той се свързва ту с едната ту с другата и така може да се намери с ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ но не и точно къде е. Все пак на базата на този ефект заловиха Карлос Чакала и думнаха Гамсахурдия.

Много добре обяснено, браво! На моя телефон като му пусна нет. монитора, виждам 5-6 клетки които постоянно им се показва служебня канал, "силата" му в dBm както и друга служебна информация ! Щом телефона ги "вижда" и те го "виждат" ! А както всички са чува ли за триънголаця са нъзни само три точки .

Тва нещо си го има за гугъл мапс на андройд телефон от времената на Андройд 1.6.... разбирай преди поне 5 години. Единствената разлика е че сега ще друсат картината от стриит вю, все едно походка :) И после Ябъл не били патентен трол...ар мола ви са :)))))))))))

Тия стават като M$. Подобна функционалност съществува отдавна, например glimpse

Такова приложение е доста смислено, ако не го хакнат, разбра се. Искаш твои приятели да видят къде си - акивираш го - виждат те. Спираш го - скриваш се. Така лесно можете да се намерите с познат с който искате да се видите, но той не познава града ти и не може да обясни къде е точно или ако се търсите на плажа.

Наближава времето, когато ще ни сложат чипа (пак за наше удобство)

Признавам, това вече е гадно. Огромен фен съм им на Apple, но тук вече прекалиха.

Реално службите винаги знаят къде е телефона. Те знаят дори и старите телефони къде са. Тука явно въпроса е и гражданите да имат някаква полза. Иначе и за Адроид има много приложения който тракват и намират телефона ти.

Да, но сега NSA ще са твои приятели.

"Тука явно въпроса е и гражданите да имат някаква полза." По-скоро да се издоят.

Геца, щом си падаш по айфоня веднага мога да ти кажа няколко неща за теб: обичаш чалга, заплатата ти е не повече от 500 лева и не си роден в София

Брех, значи аз като съм дизайнер с 3000 лв. заплата, ненавиждам чалагата и всичко свързано с нея и съм от София, трябва да ползвам Андроидче, така ли???

Само ако не си хипстър (или по нашенски - обратен).

Значи "Роден в София" е голямото чудо, а? Имаш право да си президент на САЩ, Марс или Млечния път? Аман от пишман-столичани.

Да, да, да - само с позволение на потребителя ще е. В никакъв случай няма да се ползва от службите...

burborko

Службите могат да те следят и без това приложение, дори без да имаш смартфон. Всеки мобилен телефон може да бъде локализиран когато е в мрежата