Коментари - Facebook може да подслушва разговорите ви | IT.dir.bg
назад

Facebook може да подслушва разговорите ви

Кели Бърнс, професор от от университета в Южна Флорида, САЩ е осъществил доста интересен експеримент, показващ, че Facebook може да подслушва разговорите ви.

Обратно в новината

Коментари - Facebook може да подслушва разговорите ви | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МОСАД ПО-ТОЧНО.. ФЕСБУК Е ТЯХНА СОБСТВЕНОСТ :))

хората няма кво да ядът, те фейс мейс нам'коси изгъзици ми праят...

И слава Богу!

Tелефон винаги може да се подслyшва ! просто не говорете неща, които не са за разговор по телефона !

Трябва да четат, за да не си останат прости! А иначе - много важно...

аз дрънкам стотинки пред микрофоня , но пари не ми изпращат :-) ще взема да се изпърдя да видим ще ли усетят аромата ?

Какво и е новото на тази новина?

Не "може" ами реално подслушва и контролира. За момента само ментално. В бъдеще със съответните криминални и кредитни утежнения. Преди 1 месец, в руската страница "Вести" коментирах, че Порошенко-Вальцман и Тимошенко-Кительман са жидове. Веднага ми бе блокиран фейсбук наказателно за 1 седмица. До днес, при всяко влизане във фейсбук ми се показва Марко Жида (Цукерман ли беше руското еврейчето поставено за "собственник" на Фейсбук?). След някоя година ще дойдат да ме арестуват за антисемитизъм и да лежа ефективно. Ще стане същото...ако се оспорва, че Джисъс не е евреин.

Еврейска им работа - те не подслушвали хората, а само събирали акустична информация. Е много са нагли копеленцата.

Еми, демоНОкрация, братчет!

Т'ва някаква изненада ли е!? Нали гуглето наскоро ни съобщи и попита, как да ни подслушва, аз му посочих уж хич, а ма по рекламите виждам, че не е точно така, к'вото гледам изкача после няколко дни.

MM, не гледам и не чета реклами ! Hикога ! Tа чак рекламаджиите ме ненавиждат ! Kато се изтbпанчат сbс цяла лента реклама вbв мyзикалните видеоклипове, аз им изтbпанчвам още по-голяма покривка на рекламата им ! Tе са нагли до безyмие, но аз не им давам да ми нарyшават визuята !!!

"не подслушват и не записват разговорите на потребителите, а събират акустични данни, постъпващи от микрофона, за да анализират и търсят съвпадение" Звучи като циганското оправдание - "Ние не крадем, ние си взимаме" :)))

Всички слушат, но ако не се връзвате на реклами ще гризат дървото.

Не ги използват само за реклами. Влияят на цялото ти поведение и насочват гнева ти към който преценят за неудобен за тях.

Ако не ти стига акъл да видиш какво опитват могат ти влияят, да. Преди го правеха през вестниците на хартия, сега по тоя начин. Масите с недостатъчно акъл (85 до 95% от населението) трябва да бъдат контролирани някак, те нямат мозъка да се контролират сами. Многото шум в случая е около това кой упражнавя контрола, тия със "собственост" върху вестниците от преди - в БГ примерно съветската власт - губят позиции всеки ден.

Новинката е леко старичка. 2-3 седмички.

обаче за тук е нова.

Само сиренцето в капана за мишки е безплатно ;)) Но затова пък хората не са съгласни да си плащат за сигурен и нешпиониращ софтуер за разговори и видео и насила се бутат в безплатния. Техен избор..

А малкото искащи им се забранява да го ползват :) или не им се продава. знаем демократичните похвати, айде няма нужда :)

Сложих ти минус само защото има достатъчно добри open source решения като Signal например. При платените със затворен код пак си те слушат. Просто достъпът е по-ограничен ;)

Ето за това не ми е нужен фейсбук и нямам намерение да имам. Това е клюкарник за комплексари.

гост, аз сbщо нямам профил вbв феисбyк !!! и се чyсTвам мноooooго добре !

А интересно кой идиот ползва фейсбук(!?) за разговори??

Абе то ти си..., тя просто е говорила по телефона в близост до компютъра си и ся подслушали през микрофона на нотбука. Буквално са я чули какво говори и по ключови думи са реагирали.

Разбираш ли какво ти казвам, не е нужно да говориш по телефона!!! и с жена си да си говорите в къщи, стига да е включен компа, бачка му микровона и могат да "събират акустични данни"

Ако имате инсталирано на телефона си приложението на фейсбук и се обадите по телефона на някой, то приложението явно "анализира" разговора ви, което си направо мека изказна форма на "подслушва и записва". Ясно е на всички, че един мижав и смотан сайта какъвто беше фейса в началото не може без определена помощ да стане това, което стана в момента. Та тази помощ вече се изплаща. :-)

Не съм дояч на крава, а оператор на биологична единица. Фейсбук не следи разговорите, а събира акустични данни от микрофона. Останалото е без коментар.

Не се казвало "ще скова кочина", а "ще реализирам кочина".

Въпрос: Как може да се нарече по друг начин "Гладна мечка хоро не играе"? Отговор: Хранително нездоволена биологична единица, отказваща да изпълни фолклорен елемент.

За това по тия ширини си имаме приказка - не е за по телефона!

Лошото е, че е достъчно само телефона да е до Вас, за да Ви "анализира" разговора. Не се ограничава само с моментите, когато звъните на някого, а постоянно слуша и праща. Същото е и с микрофона на лаптопа. Наредиха ги тези нещица и в телевизорите вече. Скоро и във всеки уред в къщи. Найс а. :-) Към светли бъднини вървим.

Не само може, но и го прави. Siri, Cortana и Google Now правят същото, затова, където може съм го забранил, но...

Е Добър Ден :) тo и google така прави

Дреме ме, че ме бил подслушвал кат си говоря с Гацо за чукане, едене и всякакви физиологични дейности

Престанете да сте толкона наивни-всички шпионират! Не пишете важни за вас неща в никоя коциална мрежа, я като говорите такива-оставяйте смартфона м банята с включена течеща вода!!

Само да уточним - водата върху телефона ли трябва да тече? И с каква средна температура трябва да е? Да не се засегнете, ама мисля, че параноята в цялото ни общество идва малко в повече.

Ами не всички. Има фирмуери за Андроид, които идват БЕЗ приложенията на Гугъл и можеш да си инсталираш само техния стор допълнително (който НЕ шпионира през микрофона). Да не говорим, че има апликации които могат да изключат Гугъл Ноу и подобни и да не ви тормозят телефона. Това с течащата вода е забавно, но според мен е достатъчно да оставиш телефона в някое шкафче (или под възглавницата) в друга стая и да си проведеш разговора очи в очи...

Зад андроид стои Гугъл (още в ядрото). Пик ти ако щеш приложенията сам си ги пиши.

Добро утро! :)

ми то затва се нарича фейсБОКЛУК