Коментари - Motorola представи ”евтин телефон от висок клас” | IT.dir.bg
назад

Motorola представи ”евтин телефон от висок клас”

Motorola представи нов смартфон Moto G, предназначен за потребителите с ограничен бюджет. Телефонът предоставя функциите на скъпите устройства на достъпна цена - 179 долара.

Обратно в новината

Коментари - Motorola представи ”евтин телефон от висок клас” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато някои чакат хибриди с андроид и линукс то други вече ползваме измисленото от майкрософт и нокия 920. Па си го и зереждаме дистанционно без кабел ... Ех кф, живай ми се, живей:)

Доста плоска реклама Звучиш изкуствено Windows Phone е мъртво роден Вече погреба и Нокия А хибрид ще има разбира се И това ще е много по-голям пробив от безсмисленото безжично зарядно - поредната глупост която плащаш без да ти е нужна

Цената разбира се е мн. добра Но наистина има алтернативи и на по-ниски цени. Леново А830 например е с 5 инча, по-висока резолюция и по-добра батерия Все пак Мототоролата е отлично предложение

Отиди на сайта на Lenovo за България или друга страна и пробвай да намериш официален продукт смартфон. Ако купиш твоя "Lenovo" смартфон отнякъде и после потърсиш официална поддръжка от фирмата Lenovo, май ще имаш проблем???

Ползвам Леново от 1 година Железен е

Евтини смартфони с добри параметри и 2 сим карти: - JIAYU G3T - CUBOT GT99 - JIAYU G5 - JIAYU G4 - ZTE Grand Memo - HUAWEI Honor 2 - Lenovo LePhone - N9000 Smartphone Android 4.2 MTK6589T Quad Core 5.8 Inch FHD IPS Screen 1GB 16GB OTG Gesture Sensing 13.0MP - H801+ Smartphone Android 4.2 MTK6589T Quad Core 5.0 Inch FHD IPS Screen 2GB 32GB OTG 13.0MP

Ти да не реши че си на пазара та започна да си рекламираш стоката?!

Рекламирай и ти, какво чакаш.

Ето още една марка: - Xiaomi MI-3 Разгледайте и другите продукти на Xiaomi.

Модела поддържа GPS и GLONASS (ГЛОНАСС). Последното е руската алтернативна глобална система за позициониране, която има 100% глобално покритие. Всъщност, ГЛОНАСС е единствената алтернатива на GPS в света.

Китайските ментета пак се самонавиват. Разберете, че мерцедеса си е мерцедес. Има много коли, които му подражават, но марката си е марка. Леново, ZTE, Привилег ... все ментета. Моторола, Ериксон, Нокиа, Епъл, Самсунг - мерцедеси!

Саво да ти кажа, че от 5-те изброени "мерцедеса" само последните два са наистина такива. А Леново даже не го споменавай, че ако вкарат К900 модела в БГ ще стане мноооого интересно за марки смартфони, на които и в момента продажбите не вървят особено добре.

Какво пък сте го задъвкали тоя телефон?! К900 та К900! Направили Интел пробен модел средно ниво колкото да опипат пазара, Леново си сложили логото и баламите си помислили че са хванали господ за шлифера...

Телефона на Леново е много приличен и може да се намери в интернет на цена около 600-700 лева, а в България за 850-1000. Това е един от най-високите класове телефони в момента.

Mercedes=Nokia vs. Всички останали. Просто си джиткайте фордчетата и ги тунинговайте с плюшени зарчета. На Mercedes и Nokia тунинг им не требе;)

Май от 20 години не си излизал от психиатртията? Как минават годините... Телефонният бизнес на Nokia беше купен от Microsoft и от доста време бълва само Windows Phone...

А ве пич, какво леново? Аз от 14 години ползвам все нокии а сега и ифон5 и ти ми говориш за леново?!

Ми то и балъци като тебе са нужни Как иначе фирмите ще правят по 500% печалби От балъци с липсващ статус

Приказване на глупости не е признак на интелигентност! Има висок, среден клас и долен клас смартфони. Докато Apple представя модели само към високия клас смартфони (assembled in China), много други фирми като Samsung, HTC, LG ... се стремят да представят конкурентни модели във всички потребителски класове. Менажерите на Apple (Стив Джобс и Тим Кук) развиваха "теорията", че работните места за сглобяване на смартфони и таблети са безвъзвратно загубени за САЩ и не може да бъдат върнати обратно от Китай в САЩ. Това те заявяваха на най-високо ниво, дори на президента Обама. Да, ама не... Motorola (след като беше купена от Google) за пръв път показа на потребителите в САЩ, че може да направи конкурентни телефони на моделите на Apple, които да са assembled in USA. Те откриха голям модерен завод за сглобяване на смартфони в Техас и предложиха доста конкурентен смартфон Moto X като първи масов смартфон assembled in USA. Понастоящем едва се справят с поръките в САЩ и още не могат да изнасят Moto X в други страни. Предполага се ще открият и заводи за компоненти и ще възродят изцяло производството на високотехнологични електронни изделия в САЩ. Apple може само да открива работни места в техните луксозни фирмени магазини, за пощальони от врата до врата и за менажери в суперскъпата Главна Квартира на Apple. Всичко с името Apple се прави с качествени компоненти от азиатски фирми и се проектира и сглобява в Китай...

Какво ще правим ние в България е въпроса, за Китай и САЩ е ясно. За нас остава да пишем коментари и да въздишаме.

Да, така е...апропо, няма нужда нищо да откриват, защото Тексас инструментс си произвеждат много от нещата там, в Далас. Говоря за процесори и памети, една от малкото фирми където на чиповете пише мед ин УСА...лошото е че само една от фабриките им за чипове имаше сертификат за

ZTE Grand X Pro се продава в България за около 200 лева с две години гаранция и има горе-долу същите характеристики, та дори и по-добри. Ето част от текущите оферти на 3Mobile, ЮК оператор. Офертата важи за следните марки/модели телефони (Samsung Galaxy S4, iPhone 4s/5s/5c, Samsung Galaxy Note 3, Nokia Lumia 1020, HTC One) Две годишен договор. Месечна цена от 41 паунда и предварително 99 паунда. 2000 минути към всички мрежи в Обединеното кралство. 5000 смс-а. 5000 минути в мрежата на 3mobile. Интернет на корем. Давате посочените пари, получавате избрания от вас телефон и забравяте за случая. Има още много телефони, планове и оферти. Не се изисква да имате кредитни досиета, съществуващи договори, да сте абонат от 9 месеца и подобни.

Ми, че то и тука е така ... предложи на който и да е оператор да му снасяш 100 лева месечно за 2 години напред + 250 предплата и ще ти дадат същите условия ;) Само да не кажеш сега " Ама тука доходите ни са по-ниски "

Аз плащам за S4 26 паунда на месец за 2 години и получавам, неограничени минути и СМС + 1гб интернет на месец, след това ограничават скоростта. Та къде в България предлагат поне близка тарифа до тази?

Ето една текуща оферта на Ментел за Galaxy S4: 200 минути към всички мрежи в страната. Включен трафик данни на максимална скорост 750мб. Цена на минута разговор към всички мрежи в страната - 0.30 лева. Цена на СМС - 0.14 лева. Срок на договора 24 месеца. Месечна такса общо 71 лева. Офертата за лизинг е валидна за настоящи абонати, които са с Мтел от поне една година. Да пиша ли за разликите в стандартите между България и Великобритания?

Там е проблема, че "българските" оператори изобщо не дават същите условия за същите цени. Запознайте се с текущите им оферти.

значи в бг - 500 кинта хах:) я да видим цена - 156$ CUBOT GT99 Quad-Core Android 4.2 WCDMA Bar Phone w/ 4.5"HD, Wi-Fi, GPS and Dual-SIM - Black -------------- Processor MT6589 Cortex A7 1.2GHz CPU Type Quad-Core GPU PowerVR SGX544MP RAM 1GB ROM 4GB Available Memory 2.6GB Memory Card Support Micro SD / TF card up to 32GB Screen Size 4.5 Inch Touch Screen Capacitive Resolution 1280 x 720 Pixels Colors 16.7M Camera 12 MP Flash Yes Auto Focus yes Video 3264 x 2448 Touch Focus Yes Secondary Camera Supported Yes Secondary Camera Lens 5MP Bluetooth Support V2.0 ------------------------

Цената е съвсем нормална за субсидиран телефон! Google (който всъщност е сонбственикът на Моторола) прави луди субсидии не само за този телефон, но и за техният Nexus. И разбира се това е само за големи пазари!

Другите фирми просто не си позволяват нормата на печалба на Apple, която се стреми да хване високия пазарен сегмент - балъци, каито не си броят парите и купуват скъпо-прескъпо заради рекламата на марката и заради лъскавия външен вид... Масовият потребител купува модели от среден клас и именно този сегмент носи най-много продажби и при голям оборот може да си позволи малка печалба... Между другото, поради голямата разлика между моделите на Apple във времето (обявяват нов модел веднъж годишно), техните модели са обикновено доста изостанали като технология от последните модели от среден клас, които други производители обявяват всяко тримесечие...

Да бе нямало субсидия! Айде пробвай да произведеш телефон със същите чаркаляци като Nexus и го пусни на същата цена като в САЩ... Само няма да се оплакваш, че продаваш на загуба! ПП Сравни цената на Nexus в САЩ и извън САЩ... Ще се изненадаш колко голяма е разликата. Американците се чудят как така европейците си купуват други телефони при положение, че има Nexus на пазара, но като чуят цената му и им остава само да цъкат с език...

И за какво ми е като няма извит дисплей? Той си е направо неизползваем! Ш'ми паднИ имиджъ аку не цъкам с извит екран!

да е евтин да е евтин, колко да е евтин? в БГ пак ще е 800 кинта, да не се заблуждаваме

Да се съберем 1000 човека и можем да си го внесем без посредници

Съберете се :) Ще умра от смях :) 1. 1000 бройки не са количество. 2. Играта с цените е съвсем друга.

бате добра идея! сега ще ви пусна сметка да ми пратите парите :O

става въпрос за alibaba(.)com, нали?

Напънала се планината и родила ... мишка.

Коментаторите, колко пъти да ви светвам фаровете, че ниските цени на устройствата в богатите държави се компенсират от огромни печалби след продажбата. Знаете ли какви неземни кинти прави Епъл от продажбата на музика, приложения и т.н.? А сега си спомнете кога за последно си купихте музика и ще ви се изяснят нещата. България не е пазар. Затова и цените на устройствата винаги ще са по-високи.

$199 е без обвързващ договор за телефон който не е iPhone т.е. няма връзка с Епъл!

Епъл го дадох за пример. Моторола е собственост на Гугъл. Епъл или Гугъл - все тая. Нали се сещаш, че когато си купиш нещо от Гугъл плей, част от парите остават в Гугъл?

А пък Google прави огромна печалба от всеки произведен компютър, таблет, телефон... като правят потребителите търсене в Интернет независимо на какво устройство, неизменно излизат рекламите на Google и въртят машинката за пари на Google... Да не говорим за Google Maps, Youtube, Android... като захванат бизнес Google, го правят добре и Apple, Microsoft им дишат праха по пътя... А като говорим за електронните книги и музика... май Apple отдавна дишат праха на Amazon... Дори наскоро американската администрация глоби Apple за монополни цени на електронни книги и музика... и май за тях започва началото на края...

Lenovo имат модели със сходни параметри за по малко пари.

Точно заради Леново е пуснат този телефон. Производителите треперят в очакване Леново да нахлуе на пазарите в САЩ и Западна Европа. Тепърва ще падат цените на смартфоните. Леново правят супер качествена техника и я продават на дъмпингови цени.

Мани Леново - ако Xiaomi излязат да продават масово извън Китай - отписвай всички останали (в дългосрочен план) :)

Честно казано не мога да разбера защо Леново се бавят толкова време. Появят ли се на на пазара в Европа, ще убият цялата конкуренция за норматив. Ще се изненадам ако не направят за една година 25% пазарен дял. Имат и представители във всички класове смартфони а цените са без коментар.

Най-малко 500лв според мен ще е тук за жалост, нали сме най-големите патрони.. ;(

200 $? а тук? 300 ? а дано... ама надали...

Цена в България 429 лв.

$200 1,46 = 292лв (без ДДС) 292лв 1,2 = 350,4лв. (с ДДС) Демек минумума който може да се постигне в магазините тук е 350лв. Добави малко за транспорт, заплати, джипа на шефа... и получаваш цена от минимум 400-420лв.