Коментари - Sony извади смартфон с 20-мегапикселова камера | IT.dir.bg
назад

Sony извади смартфон с 20-мегапикселова камера

Sony представи новия си флагмански смартфон Xperia Z1 по време на IFA 2013 в Берлин. Телефонът е водоустойчив и се отличава с 20.7 MP камера, за която Sony твърди, че е "най-добрата смартфон камера".

Обратно в новината

Коментари - Sony извади смартфон с 20-мегапикселова камера | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да ви кажа за всички тук коментиращи че този телефон в момента няма аналог.

Я обясни на мен глупака, какво означават тези 20 (че и ) Мега пиксела? Знаеш ли колко мега-байта трябва да е снимка с тоя размер? Знаеш ли колко Мега-пиксела е най добрият фотоапарат с лента? И не ми говори за компресия на картината. Има ли компресия има и загуба 100% доказано е.

Всеки смартфон е аналог

Ами моят опит със продукти на Sony ме е разбедил да купувам вече техни неща. Значи Sony Ericsson беше друго. Там шведите действаха добре и телефоните им бяха железни-ползвам един вече 4та година и е жив и здрав. Обаче на самостойни продукций Sony доверие нямам.

Аз пък си снимам с Nikon D7100, а Sony да си ги пъхат където си искат и телефоните и мегапикселите...

Ами снимай си с този Nikon. Сигурен съм, че много хубави снимки прави, защото матрицата му е на SONY.

Cheeseus

Грешиш. Сензорът на D7000 е изработен от Sony и то защото Nikon предпочитат да използват собственото си производство (и по-скъпи сензори) за високия си клас фотоапарати (източник: http://nikonrumors.com/2011/01/25/nikon-d7000-has-a-sony-sensor-confirmed.aspx/). Моделът D7100, обаче, използва сензор, изработен от Toshiba (източник: http://theartofphotography.tv/nikon/d7100/).

Ами ти сигурно си някакъв маниак ( не в отрицателен смисъл ) и фотоапаратът е винаги с тебе. Обикновения потребител ( като мен ) носи фотоапарата си 2 пъти в месеца. А телефона е винаги с мен.

зомбитата лаят, конкуренцията на огризката продължава да изкарва по-добри продукти на пазара. след някои друг месец и гнилапъл ще се хванат на хорото и ще търсят обещетения за нарушени патенти.

Останаха ли още балъци да кълват на мегапиксели?

Хахахах, смешник! То нокиа вече няма от оня ден, той се изказа! И ясно къв профи си, щом бегаш от линукс...

То па тея дето са си заровили главата в Линукс (и не признават нищо друго) са едни профита...

сони не са това което бяха. нокиа - след това всики останали. всичко друго е менте, като линукспроизводните.

Все пак обаче марката е Сони, което не е особено привлекателно. Вече сме в 2013та.

А ти явно си още в 20 век.

abe idioti tq i xpiria z e vodoustoi4iva

И децата дори знаят, че най-добрите снимки от ДЖИ ЕС ЕМи са на Нокия. На N8 не му е стъпвал никой от години. Чак сега Лумия стъпи. Просто Нокия е #1 и не случайно Уйли Гейтс ги купува.

луд ли си бе.

Абе,тъпако,ти името и не можеш да напишеш правилно,но си компетентен...То и твоето име с грешки сигурно пишеш...

Май си проспал Nokia 808 PureView.. Някой фенове дори го предпочитат пред наследника Lumia 1020

Доста си проспал. Вече няма Nokia при мобилните телефони. Умре, вече е Microsoft.

Акците на Нокиа все още се продават на NYSE приятелю. Това зпачи че все още я има. Иначе Сонито е яко само да не е с Андроид. iPhone е истината, но не е за бедняци. А по-глупава ОС от Линукса НЕМА - драйвър дай и се скатай! Всичко професионално е платено - ИАК ОС, УИН, АДОБЕ, КАД... На кой му неизнася - китайско менте с Андроид да чопли.

напротив, аифон е точно за душевно бедните и психично болните

Всезнайкооо, даже и в момента имаш нет, заради уинокса:-) Така, че - аспакойся!

Уиндоуса интегриран в НОКИА е върха на мобилките. Просто пробвай. Не забива и върви стабилно и "мазно". А и не иска драйвъри за римут сървъри. Факт. Сони е зле - също факт.

О,неразумний и июроде, тея от Сони,както и другите ,които произвеждат детски играчки, така както са го извадили тоя смартфон,така и да си го мушнат-знаят къде!

Е тя пък Нокиата все едно ги пълни тия 41 мегапиксела... Не е важно колко големи файлове бълва камерата, а колко е реалният детайл вътре. И двете са с истинска резолюция далеч под 20 мегапиксела.

Без обектив е като порно по радиото. Колкото и мегапиксела да ги направят, като няма оптика, не е за хвалене. Снимат прилично, но не могат да постигнат качество, а да не говорим нощни снимки.

Оптика има, но ти от де да знаеш като гледаш твоя 5Мп телефон и си се информирал само от форума на Дир.бг, а дори не си прочел статиите.

Иииииииииии, Ц, Ц, Ц, брех........

Като направи с 42 да се обади. Нокиа и Майкрософт рулез. Колкото и да се дразните шарени Андроиди това е истината. Мир вам.

Абе разбирач, НАПИСАНО ти е че е с най-голямата матрица вграждана някога в телефон, това означава, че 40 мегапикселовата нокия ще прави по-лоши снимки от 20 мегапикселовото сони.

Нокия 1020 и миналогодишната Нокия 808 имат по-големи сензори. Не бива да се вярва прекалено на написаното от бг журналята :)

На Лумиа 1020 максималната резолюция която записва във файл е 38Mp.. (поради формата на кадъра, не че сензора е само с толкова и будалкат хората че имат 41Мp)

браво,сони са наи добри.ще си го взема.

Сони не може да се наложи на пазара и тва е. Очаква ги съдбата на блекбери.

ДОБРЕ ЧЕ СИ ТИ ОТ НАДАЛО Ч ЕИНАЧЕ КВО ЛИ ШЪ ПРАЯТ ЯПОНЦИТЕ

Не 20, 200 да ги направят та да има как да похабят наличната памет. Такава идиотия. При тоя размер на обективите и сензорите по телефоните 5 мегапиксела са поне двойно повече от достатъчното за да се запомни всичката налична информация в картинката.

Кой те кара да снимаш с максималната възможна резолюция?! Ми запомняй си снимките в 5Мп формат и не се меси на хората които искат да си ползват максимума който е възможен пък да си "смаляват" фотото в последствие по тяхно усмотрение и по избран от тях начин.

Никой не те "кара", но 99+% от хората нямат идея колко е реалното число и биха снимали на максимума, че и архивирали така. От което следва 8 кратно разхищение на памет (5 мегапиксела за телефонна камера е поне двойно повече от достатъчното за да няма загуба на визуална информация).

ИСкаш да кажеш кифлите , които ще си покажат бикините във фейсбук ли ? Т.е. ще искат да се види марката на бикините им :D

Apple изостават.

Добриутро!

Добро да е! :))

И аз вадим 20

вместо да беше писал 20 реда глупости можеше просто да кажеш че не се справяш с новите технологий и много те е яд.

Тоя "технологий" някой древноримски философ ли е?

Буахах! :-D +1

Братовчеда на римскиите пълководци Батерий и Идей...

И за да проверя времето или кога ще пристигне следващия автобус ще вадя таблет?! ПП Надявам се поне, че таблета ти е от 7инчовите...

Е аз като си вдигна главата пак мога да видя дали е слънчево или облачно- за това не ми трябва заомбираща електроника. А ми стига 1 път седмично да погледна в нета какво ще е времето за 1-2 седмици напред. И като видиш на смартфона кога ще дойде рейса, това ще ускори ли идването му? Рейса ще дойде когато дойде. То и в задръстванията колко е актуално нема що. Някоя друга тъпня да разясня как може да се оправи и без смартфон? Ебати простия народ, не може до кенефа да отидете без смартдебиломер.

Можеш да видиш дали е слънчево или облачно наистина. Но не можеш да видиш колко наблизо и как се движат облаците, за това ти трябва достъп до картинките на живо от метеосат.

В Англия ще се продава на 600 лири.Изчаках да видя и този модел на Sony и реших да си взема V. Z1 не ми предлага нещо кой знае колко повече.На мен ми идва голям и тежък като за телефон.А снимки предпочитам да правя с фотоапарат.

Чудя се има ли смисъл да се коментира толкова глупаво изказване... Ако ползваш телефона само за да се обаждаш сименса е ОК. Ама в днешни времена СМАРТфоните се ползват за още много други неща. Но няма смисъл да ти обяснявам, защото и без друго си много далеч от съвременните технологии.

Аз пък ще си чакам смартфона със стволови клетки ...

Честно казано се чувствам малко излъган. Когато излезе Z през февруари месец си го взех на първият ден, защото ме грабна. Наистина малко наивно предполагах, че минимум 1 година няма да има "наследник" на Xperia Z, и че от Сони са се постарали да предложат най-доброто към момента. За съжаление установих, че това не е така. Въпреки че съм много доволен от апарата се чувствам използван, като един прост консуматор от Сони. Предишната им стратегия, преди "смартфон ерата" вероятно не е била толкова печеливша, но определено не пускаха телефони през 6 месеца, които да са 1,5 пъти по-добри. Със сигурност при следваща покупка ще се замисля, дали да не се върна на Нексус, а защо не и УИН-фон. Би трябвало да дръпнат, след покупката на Нокиа мобайл. Все пак браво на Сони за добрият Z1...

Не разбирам за какво се чувстваш излъган. Взел си си топ модел от реномиран производител. С този телефон ще можеш безпроблемно да работиш поне 3-4 години без да има съществено изоставане в основните функции.

Ами няма да може да казва вече "имам топ-модела на Сони". За някои хора това е основна причина да купят/сменят телефон и наистина е разочарование.

Много е просто. Защото са могли да сложат същите компоненти за камерата в моят Z, а не са го направили. И не е било, защото не са ги имали под ръка или са им липсвали идеи, а са изчаквали. Ето за това. А на Стефан отдолу ще му кажа, че като не ме познава да не приказва глупости. Взел съм го, защото е практичен и ми върши работа за всичко, от което имам нужда, а не да се фукам. Защото няма пред кого, където живея. Ама Бай Ганьо пак знае всичко.

де да си само ти виж плеядата зомбита на гнилата ябълка и ще ти се вдигне настроенитео по отношение на това че си излъган)))))

Ето това вече е телефон, който ме грабна :) Гледайте видеото - заслужава си. P.S. Ясно е, че няма да снима като апарат, не му е и това основната функция, но със сигурност снимките са на изключително ниво за телефон.

За да снима като фотоапарат, са ти приготвили едно аксесоарче за скромните $450..

да си купи гребенче ...кой се бръсне може и без него))))