Коментари - Старите телефони са по-добри от смартфоните? | IT.dir.bg
назад

Старите телефони са по-добри от смартфоните?

Старите мобилни телефони тип "тухла" имат едно доста ключово предимство пред най-модерните смартфони, свързано с най-практичните възможности на устройството.

Обратно в новината

Коментари - Старите телефони са по-добри от смартфоните? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно топа на технологиите е шайбата и нокия с фенерче ! Посъветвайте производителите на телефони да наблегнат на този сегмент и да забравят за смартфоните !

Вярно е, че мобифонът хващаше много слаби сигнали. Но качеството на разговора (ако изобщо можеше да се проведе) беше ужасно. Да, можеше да се говори по места, на които и днес няма покритие. Обаче в сграда в центъра на София, но попадаща в някаква сянка, излизахме на терасата и с много условности провеждахме нещо като разговор. Изобщо няма място за сравнението между цифровата и аналоговата технология - само дъвка за приказки.

Използвам нокиа, отпреди 7 г. Излезе яко апаратче и малогабаритно, което за мене е важно. Сто пъти съм я изпускала, но продължава да си работи. Необходима ми е точно за разговори. Всичко друго са изг.ъзици.

Слизам в мазето , отварям таблото и те хаквам (слушкам)по всяко време . Не дай си боже дуплекс .......

по тях може да се говори...

Едно време имахме телефон от онези домашните с шайбата. Не е блокирал и не се е повреждал 15-20 години. Немаше нужда от батерии, изобщо никаква поддръжка. Сегашните ако изкарат 3-4 години направо ще съм щастлив. Самсунгите си имат един основен проблем със сензорите. Ползвам понякога навигация на телефон Самсунг - губи сигнала от сателитите. Слаб, много слаб в това отношение! Често блокира и трябва да се рстартира. Лаптоп Самсунг - много слаб по отношение на ловене на сигнал от WiFi, а са наблъскани с ненужни "екстри". Разочарован съм от Самсунг. Телефон МОТОРОЛА. Отличен като батерия спрямо нивото на сегашните други телефони и до тук свършват екстрите му. За съжаление с изключително тъпо меню. Сякаш сте си купили радио или телевизор без копчета! Менюто е направо отвратително.

Старият телефон с шайба издържа на батерия до 30 секунди в режим на готовност и до 5 секунди разговор. Затова не му трябва. Шайбата осигурява най-добрия конферентен разговор до 10 абоната - във всяка дупка по един.

Dimitar Todorov

Нямаш да казваш нищо съществено и вместо да си замълчиш, ти си отваряш устата и разсейваш всички съмнения относно нивото си на интелигентност. Телефоните със шайби работеха дори когато в жилището няма ток, защото се захранват по жицата от телекома. Технологията издържа повече от 100 години - от деня в който Бел я сътвори и създаде Бел телефон къмпани през 1879, та чак до наши дни. А още първия ми смартфон успяваше да отговори едва на половината позвънявания, защото блокираше. Подобна тендеция забелязах и в още 3 модела на айфон, а съм чувал, че и андроидите го правят. Затова и хората, които основно говорят по телефон, възхваляват по-стари технологии.

Използвам стационарен телефон с воип адаптор + 10-15 мин месечно с мобилен телефон. Смартфон не ми трябва, работата си я върша на десктоп с голям екран и хубава клавиатура. С глупости не се занимавам и ми дреме дали някой ще ми се смее.

А в метрото блееш през прозореца.

Не, чета книга, истинска. А ти, предполагам, се занимаваш с нещо високоинтелектуално, вторачен в екранчето на безценния си смартфон. И презираш онези, които не ползват такъв. :)

Не е верно! Айфон е най-добрия телефон правен някога! Лъжци!

Скоро си дошъл от ТАШКЕНТ май.

всички андроиди са наварзани за подслушване в англия

АйАй.... Ай сиктир бе...

Това изследване нямам представа как е правено, но старите телефони работят в мрежата на 2G, която има покритите на клетката до 60 километра. Новите стандарти от 3G използват клетки, на които покритието им е едва 15 км. в равнинен терен, т.е без сгради. Обхватът при 4G намалява още. Не може да искаме широколентов интернет и да ползваме стари стандарти.

В грешка си. Новите работят и както в 3G така и в 2G.

Това за което говориш са модули, които са вградени в мобилните телефони. Това е модул за 2G, модул за 3G и модул за 4G. Работят едновременно четири модула.

A LTE ?

LTE е 4G

Тази статия е в стил "Крокодилът е по-дълъг отколкото зелен"

Ами дааааа! Защото е дълъг от двете страни а е зелен само отгоре!

- Старите телефони имат много по силно "обълчване" и довеждат до тумори и увреждане на здравето по-бързо от новите!

Ся трета година го ползвам и наскоро разбрах, че има бутон от мое дясно за микрофон (на нокята с фенерче), иначе нищо се не чуваше, е родих се с него и в най-шумните места се чува. Иначе в бг бактерията му кара 14 и повече дни, феноменален е, тук обаче в чужбина наполовина и по зле. Защо така им се .бава сигнала и ми харчи от батерията? Наскоро си купих за 200 евро китайски смартфон (че ме досрамя от колегите, българче, кво да го правиш), всеки ден "дундуркане", папкане, преповиване, поене и т.н (да се разбира оптимизации, зареждане, приложения, и т.н.). Ма бил с много ядра, огромен екран, ни да го сложа в джоба, ни да седна, ей богу същите пари правя и без бего. Сега е у жената да си сваля рецепти от нета и го ползвам всеки ден да си погледна пощите, обаче навън няма как да ме накарат да нося излишен товар. Трябва дамска чанта за това. Освен да затъпяват тийновете с такова за друго не става, седят у парка на кръгче - ама с гърбовете към центъра бе, мухахахахаха, и забили празни лейки в нещо си, погледнеш, ми те пак си чатят с някой ама пишейки, хохохо, вместо да са гнясат те ... А в метрото цъкат игрички... Да ни е честито зомбирането на планетата! И най-важното предимство забравихте - ако ми го гепнат (н. с фен.) - 20 евро, ама ако ся го гепнат на жената, кво ше я правя ...

Като индианец пишеща машина :)

Може да гепнат и жената със смарт фона и няма да трябва да купуваш нов. Това на майтап. Иначе си много прав.

това с "бактерията" ми хареса :-)

Радвам се, че не съм единствен . . . Поне жената се радва със всеки 'нов' смартфон, който изхвърля я защото е голям, защото му пада баКтерията на два дена, защото проявява самоинициатива в джоба ми, щото си мисли, че е много по-важно да ми ъпдейтне някоя игра с по-нова версия, отколкото да набира веднагически . . .

Ами не е необходимо да откриваме топлата вода с това твърдение. Нека да не сравняваме предишните телефони със сегашните мини-компютри които от множеството други функции имат и функцията да извършват услугата "телефонен разговор". Съвсем естествено когато имаме устройства с "N" пъти функции в едно, те да не работят така когото направим едно устройство което да извършва само една функция. Като искаш истинско кафе с оригиналният му вкус пиеш кафе а не 15 в едно което е нито кафе, нито мляко, нито....но пък си има свои си вкусови качества които наподобявам изброените.

Друго си бяха старите савецки телефони ТА с шайбу и кабел. Кви са тия фашиски епъл, самсунг и не знам какви си?

За твое сведение "ТА" са телефони българско производство, които изнасяхме и в СССР.

То лайн.то е прясно още, затова не знае!!!

Поредното доказателство, че троловете с пари на АЗБ са 20-годишни полуидиоти.

А за ТАП77 чувал ли си?

3евзек

А цъкаше с език като видиш телефон в колата в някой американски филм.

Шайбата беше лукс, нашият беше без шайба, набирахме напрао с вилката

Телефона тип "шайба" е най-сатбиуният телефон, лови сигнал по жицата и дори няма батерия!

Ха ха ха...няма спор по това твърдение. :))

Ти остави майтапа, но аз наистина мисля, да вадя отново стария телефон по жицата. Кутийката с разпределителя и телефона са ми тук, включвам го и отивам в пощата да го пуснат. Само че не ми е с шайба, ами е с копчета. Малко по модерен. Но го вадя, а всички мобилни телефони, GSM-ми и прочие ги продавам и спирам договорите с мобилните оператори. Те и без това са ми изтекли. Така че, без мобилни телефони няма облъчване и се живее по спокойно и щастливо. Предпочитам стария телефон със слушалките както си беше едно време...

А когато съм си вкъщи тогава ще ми звънят. То и без това не говоря с никой. И не ми е особено нужен. Никой не ми звъни и нямам приятели. Тоя смартфон го ползвам за всичко друго но не и за разговори. Пък и нямам с кого както казах. Излишно плащам по 10лв на всеки, всеки месец. Като не говоря и 5 минути в месеца. Сега всеки ползва скайп. Безплатно е.

Няма да имаш "облъчване" само като говориш. Но през останалото време ще си в "облъчването" както и до сега...

Аз имам един по стар но не е мобифон а е мобилен ТЕЛЕФОН! Nokia 6100. Излязла 2002, купена от мен 2004, и от тогава до сега използвана. Вече 11 години сим картата от нея не излиза. Само един път смених батерията през 2010, че не държеше. Сега ако се наложи пак, няма вече такива батерии и не знам какво ще правя. Ще трябва да го пенсионирвам здрав.:( Иначе си прави снимки и то добри, но няма wi-fi за free internet. Много лек, много удобен и много здрав!! Ясно се чува, вс е ок. Нито клавиатура е сменяна, нито нищо. Вярно малко поочукан в краищата но за 11 години е нормално. Важното е че още работи и се ползва. И също така има много нисък sar. Т.е. почти никакво облъчване няма. Облъчването му е по малко от на новия сега Samsung Galaxy S6 дето е над 1000 лв със стъкления дисплей.

Батерията за Нокия 6100 (модел BL-4C) се използва и в други модели на марката. Така че, все още се намира, но може би не е лоша идея да си вземеш една за резервна сега. Защото не е ясно дали ще има след някоя и друга година. Телефона е много добър и дано изкара още много години.

Ще изкара максимум до 2025, когато окончателно се скъсва със 2Г/3Г/ЛТЕ стандартите в Европа

И МОСКВИЧА КАРАШ И ДЪРЖИ ЗДРАВО ВИКАШ ! ДАЖЕ ПО ЗДРАВО Е МАГАРЕТО С КАРУЦАТА !АБЕ КАРАМЕ С ЕДНА РИЗА И ПАНТАЛОНИ ДО УМИРАНЕ ....

6100 няма камера :)

Смартфона не е телефон. Той е ИГРАЧКА. Ако ти трябва телефон, си взимаш телефон, ако ти трябва фотоапарат си взимаш фотоапарат. А смартфона е за губене на време, за играене на игри и за слушане на музика. Много за интернет не става. А за аплезомбитата - като ще ми продават телефон на най-високата цена поне да предложат най-добрия хардуер. Щото в момента ситуацията е все едно да си сложат волан от BMW или Мерцедес на Дачията и да искат цени като Мерцедес или БМВ.

Колата е кола, не е каруца. С една каруца се придвижваш съвсем спокойно, вярно не е много бърза, но едно зареждане на коня със сено издържа доста повече от един резервоар на колите. Каруцата излиза и доста по-евтино, без всякакви неща, като фарове, скоростни кутии и механични части, които могат да се развалят. Хората рядко издържат с 1 кола 20 години, а с един кон и каруца без проблем миниум толкова. Това, което искам да кажа е, че съвременните телефони са мултимедийни устройства и последната им функция е да са телефони. Който пише само СМС-си и говори по телефона, не му трябва Galaxy S6/iphone. Който живее в 20 век не му трябват компютри, който живее в 19 век не му трябват коли или електричество.

ПЕШО МОЖЕШ ЛИ ДЪ МЪ ЗАПУЗНАЕШ С НЯКОЙ ОТ 18 ВЕК?

maksraffy@gmail.com

Нормално е всеки да ползва телефон, който му върши работа. На едни хора им трябват смартфони, на други само " слушалки", а трети ползват Нокия с фенерче (понеже трудно се подслушва) и таблет или лаптоп за основната си работа. P.S. Аналогията с кола и каруца доста издиша. По-голямата част от населението на България живее в градовете. Живеейки в град е много по-евтино да имаш кола, отколкото кон и каруца. Кажи ми моля те къде ще живее коня ти в София, Варна, Бургас и който и да е друг град. Ще си го връзваш пред кооперацията ти ли? Това, което искам да кажа е, че е по-коректно да сравниш един прост и здрав джип, който минава навсякъде с високотехнологичен джип с всички екстри. Има хора, на които им стига колата да е здрава и стабилна, а има и хора, които искат на дисплея да им излиза прогнозата за времето, колата да ги предупреждава за потенциален сблъсък и т.н. Значи ли, че първите са изостанали?

Пешо -идеше реч за цената - коня с каруца не струва колкото мерцедес.

Такаа, значи ако помъкна фотоапарат (DLSR естествено, защото другите не снимат хубаво), видеокамера от ония-дето ги слагаш на рамо, щото другите не стават, GPS, hifi уредба барабар с колоните, GPS и настолен компютър с 27 инча монитор, тогава и само тогава ще имам най-доброто от всичко. За какво ми е това нещо в джоба, което може да върши всичките тези неща, но нито едно "както трябва"? Ми именно, защото ми е в джоба и мога да ползвам всяка от функциите му в момента, в който ми трябва, там където съм. Колкото качествена - толкова, но ми е до х..

И не само сигнала... А батериятя? Една стара нокия ... от ония с фенерчето - 14 дни минимум..

Леново P70 с Андроид 5.1 - 11 дни до тук и твърди, че му остават още 9 дни, понеже батерията му в момента е само на 42%...

Махни рекламния стикер от дисплея

Кажете ми, коя нова технология е по-устойчива от по-стара. То не са ъпдейти, то не са ненужни съобщения, GPS дето и той прави гешки.... В един момент, най-големия проблем на модерните телефони е да ги използваш за обаждане.

БРЦК

Въпрос на време е да се премине към неметални сплави и проблема е решен!

айфоня нивга няма да се откаже от металния корпус. Това му е единствената гордост. хахах :-) Вече от ретина дислеите започнаха да се отказват, ако откажаят и корпуса и заоблените ръбове, феновете им съвсем няма да има с кавко да се хвалят. хахах

и иновативният лъскав алуминиев капак

Не че нещо ама...сплав е нещо което е съставено от два или повече метала. Тоест, неметална сплав е нещо като дървено желязо. Стопляш ли?. Иначе принципно съм съгласен, че ще има нови материали.

Самсуните бяха от пластмаса. По-скоро причината е в антената. Тухлите са с външна антена, а каквото и да правиш, ако антената ти е слаба, не може да получиш добри резултати. С вътрешна антена толкова.

Размерът на антената и прагът на чувствителност са функции и на мрежата. Сравнение на плътността на GSM мрежата сега и преди 10 години ще покаже (особено в населените места), че средното разстояние между абонат и клетка е спаднало неколкократно. Така че ползата от по-ниския праг на чувствителност на "простия" телефон е от особена важност на село, но не и в метрополна област.

Сетила се Мара... Освен, че хващат по-зле има и друг лош ефект - предават с по-голяма мощност, което води хем до по-голямо облъчване, хем и по-бързо хаби батерията.

Трябва да набираш телефонен номер с две ръце, с едната държиш а с друга мажеш по дисплея!